3 yaşında yeğenim var. Bana anne diyor ve kız kardeşim bunu sorun yapmıyor. Geçen de kuzenlerinden görüp eşime baba demiş. Kız kardeşimin kocası buna biraz bozuldu. Siz bozulur muydunuz?

3 yaşında yeğenim var. Bana anne diyor ve kız kardeşim bunu sorun yapmıyor. Geçen de kuzenlerinden görüp eşime baba demiş. Kız kardeşimin kocası buna biraz bozuldu. Siz bozulur muydunuz?

Bunu anlamam için baba olmam ama ben 24 yaşındayım doğduğumdan beri halamla aynı mahallede oturuyorum annem bir yere gitse beni halama emanet ederdi halamla sürekli saatlerce oyun oynardık gezmelere giderdik hasta olsam ya da ailevi bir derdimiz olsa yardımımıza ilk koşan kişi olurdu cesareti ve güvenilir kişiliği ile bana ve aileme her zaman moral olmuştur ne zaman evine gitsem ya da gitsek sofradaki lezzetini ve yüzündeki sevgisini eksik etmez daha sonra zorlu dönemler yaşadı oğlu görevinden açığa alındı maalesef sonra tam 4 sene suçsuz yere hapis yattı ben o dönemlerde üniversitedeydim ailem destek oldu halama bizi bağrına bastı pandemi döneminde sık sık yanına giderdim bana iyi ki varsın oğlum diyerek uzunca sarılırdı sarılarak ağlaşırdık çünkü kuzenimin okuması için çok emek vermişlerdi yazık olmuştu üstelik evliydi ve küçük çocuğu da vardı içerdeyken ama halam hep güçlü durdu ama gözyaşlarına çok şahit oldum ama hepte sildim kurban olurum ben öyle insana belki öz annem değil ama onunla da 24 sene de çok şey paylaştım o da benim annemdir annem yanımda yokken halama annem diyorum o da bana oğlum diyor hep :) annemin rahatsız olacağını sanmıyorum ama yine de yanında demiyorum yokken diyorum profil resmimdeki kişi de halam olur :)
Komşumun küçük oğlu bana baba baba demişti, evde herkes gülerken babası buz kesti resmen. Annesi nasıl kahkaha atıyor.. Meğer çocuk babasına bile nadiren diyormuş puhahah
Bunu çocuğa başından iyi öğretmek gerek. Süreçte dediği anları da aldırmadan, ısrarla öğreterek, gülüp geçmek gerekir. Can sıkıcı tatsız bir durum o kesin yani. Aman uzak olsun cidden aman.
Cevap
13Cevap
Hayır sorun yapmam. çocuk onlar zaten
Ederdi tabii ki de
ama çocuk sonuçta ne diyebilirsin ki? Gülüp geçmek zorunda kalırsın galiba.
Üzücü ve ağır bir durum. Oğlum şu an babasinda ve babaannesiyle birlikte yaşadığı için babaannesi ne anne diyor. Ama yapabileceğim bir şey yok.
Ne yalan söyleyeyim ederdi ya. Hadi küçükken anlarım, aklı daha ermez. Ancak büyüdükten sonra bir başkasına anne demesi hoşuma gitmezdi.
Daha o bebek normal bir şey. Sadece tatlı dille o teyze bu enişte diyebilirsiniz 😂 o da yavws yavaş alışır
Ederim heralde ya ama çocuk sonuçta babanın anlamını bilmiyor ki
Ben biraz rahatsız olur kıskanırım niye diyor diye ama çok büyük sıkıntı edilecek durum yok
Aileme diyebilir baskasina diyemez evlatliktan red ederim
3 yaşındaki çocuğun ettiğine bozulmak biraz şey diğilmi :)
Yani ailemden birisine diyorsa ufak yaşta ise bişey demem ama yabancı birisinin derse hemen itiraz ederim ve ailemden de olsa bı vakit sonra onun teyze kuzen yigen neyse olduğunu açıklarım
2 sene önce annemle babam boşandı ve ikisininde eşleri var ben annemle kalıyorum fakat o adama baba diyemiyorum içimden gelmiyor çok kötü bir his
Ben bozulurum. Herkesin bir yeri var ve ben ANNEYİM, başka biriyle bu yer paylaşilmaz!
Bakıcısını demek ki çok seviyor
Tabiki rahatsız eder.
Çocuk işte yani niye rahatsız etsin
Niye etsin ya bilmiyor henüz
Eder tbik ne alaka yani
Evet dna testi isterim
Ben bozulmam çocuk sonuçta
Elbette rahatsız ederdi..
Kötü hissederim biraz
Beni rahatsiz eder
Evet elbette eder
üzülürdüm ben olsam