Torun sevgisi büyüklerde başka oluyor. Yeri geliyor evladından daha çok sevmeye başlıyorlar. Çocuklarınızın her şeyine müdahale etseler tavrınız ne olurdu? İsim koymadan, saçını kestirmeden, yemek yemesine kadar. Sizce müdahil olmalılar mı?

Torun sevgisi büyüklerde başka oluyor. Yeri geliyor evladından daha çok sevmeye başlıyorlar. Çocuklarınızın her şeyine müdahale etseler tavrınız ne olurdu? İsim koymadan, saçını kestirmeden, yemek yemesine kadar. Sizce müdahil olmalılar mı?

kişi anne ve baba olduğu zaman o kişilerin annesi ve babası çocuk için bir şeyler yapmak isteyebilirler ama sadece fikir verebilirler
işte oğlum veya kızım böyle yapsanız daha güzel olur gibisinden fikirlerini söylerler
ya da işte isim verirken babamın babasının ismi bu çocuğa verelim gibisinden söylerler çocuğun anne babasının aklına yatarsa bu fikir kullanılır
fakat çocuğun anne ve babası bu ismi istemiyorsa güzel bir dille düşüce için teşekkür ederler biz başka bir isim koymak istiyoruz diye ağırlık koyabilirler
şimdi sen benim çocuğuma bişey yapamazsın dokunma gibisinden de bir şey söylenemez anne babaya kırılırlar üzülürler
burada karşılıklı saygı ve sevgi çok önemlidir kişilerin anne babası da anlayışlı olmalıdır
Cevap
14Cevap
Her şeyine müdahale etmelerine izin vermezdim açıkçası.
Elbette bana tavsiyelerini verebilirler ama direkt olarak karışmalarını istemem açıkçası
Torun evlattan tatlıymış, öyle derler hep :) İyiliğini isterler, karışabilirler.
Hayır izin vermem
Genel olarak esim ve benim sorumlulugumda oldugunu bilirler. Müahale etmezler etseler de benim goremedigimi gostermek adina rahatsiz etmeden yerinde tavsiyeleri olur, diretmezler.
Karıştırıyorum evet bakımına yardımcı oluyor Allah razı olsun ama onunla ilgili kararlar bana aittir kurallar ve sınırların vardır kimse asamaz
Çocuk ne istiyorsa en sonunda o olsun isteyen istediğini der günün sonunda ne yapacağını belirleyen sen olacaksın
Elbette karışır. Hatta 1. derecedeki yakın akrabalar bile. Ama tabi herşeyin bir ölçüsü olması kaydıyla.
Tabikide karışabilir kayınvalidem ve kayınpederim de karışabilir. Bir bildikleri var demektir
Karışabilir tabiki. Benim gibi evlat yetiştirmişler onlardan öğrenmeyip kimden öğreneceğiz :D
Hiçbir işime karışmazlar, sorarsam fikir verirler sadece, karışmak huyları değildir. Not: bekar, çocuksuzspor
Böyle bir ailem yok. Annem yaşasaydı sadece o karışabilirdi.
Çocuklar olsa karışırlardı da. Mesele çocuğumun olmayışı
Kimse karışamaz diyemez, ne diyecek anne babasına çocuklarıma karışmayın mi diyecek
Karışamaz ben kendi çocuğuma doğru yolu gösteririm
Fikir verebilirler ama karışamazlar
bu tür konularda ben bile müdahale edemem fazla onlar mı edecek asla izin vermem
Herkes kendi çocuğunu kendi yetiştirsin bence karışmamalılar
Anne baba yarısı karışabilir tabi
Karışabilir gerektiği yerde
çok fazla karışamaz
Cok olmamalılar
Karışamaz
Hayır.
Bilmem ki
Hayir.
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?