Dikkat ettim ailede ya en büyük ya da en küçük çocuklar daha çok seviliyor.
Annem küçük kardeşime aşırı düşkün bazen sinir olmuyor değilim ama ortanca çocukların kaderi bu sanırım 😒😀😀

Çok değil ama kısmen de olsa yaptılar. Ben en küçüğüm aslında ama bizde de değeri ortanca gördü 😂
Ama çok da umrumda olmadı çünkü 12 yaşında ayrıldım ailemin evinden. Şimdi de yılda birkaç kez gidip el öpüyorum o kadar.. Sevmeseler ne ayirt etseler ne? Etkilenme oranım sıfır 😂
Eğer ortanca çocuksanız, hayatınız gerçekten de zordur. Büyük çocuklar için sıkıntı çeker, ezilir derler hep. Ama onların yeri her zaman bir başkadır anne babalarının gözünde."
O büyüğün saygı göster derler, öteki küçüğün o laftan anlamıyor idare et derler..
Arada ezilen hep ortancalar olur
Ortancaya kafayı takanları da gördüm. Kim daha az özgürlükçüyse o sevilir. Morukların da yaşlanınca nasıl bakacaz kendimize bunu düşünen vefakar evladım var mı diye bir soru işareti var galiba arkaplanda. Kendilerine en yakın duran kimse o daha çok seviliyor.
Yapmaz.
Bedevi bir kadına en çok hangi çocuğunu sevdiğini sormuşlar. Kadın şöyle yanıt vermiş; hasta olanı iyileşene kadar, en küçüğünü büyüyene kadar, yolda olanı da eve dönene kadar...
Cevap
10Cevap
Hayır, fark ettiğim anda da söylerim. Bazen uyuzluğuna o erkek diye onu ayırıyorsunuz değil mi diyorum annem de kardeşime sövüyor oğlumun... taaa
Hahah
Beni daha çok seviyorlar, bunu hissediyorum 😄
Abimle bunun konuşmasını daha bu akşam yaptık. Gıcık verip duruyorum, küçük olmanın artıları.
Evet ya çocukluğum ayrımcılık yasarak büyüdü cidden çok içine kapalı biri oldum baya yani anne babalara sesleniyorum asla yapmayın ya da hissettirmeyin cidden büyük cokuntulere sebep oluyor sizin çocuk dedikleriniz küçük yürekler hissediyor sonra büyüdükçe size karşı asi biri olur ve sevgiyi başka yerlerde hissetmeye çalışır hep ve ne kadar da telafi etmeye calirsaniz öyle alıştığı için hep. Bir adım uzak olur size
Annem beni oğlum kardeşimiz canimmm kizimmmm diye kaydetmiş 😂
Kardesimi
Canları sağolsun abla 😄
Canım benim kimi kimden ayıracaklar😀 hepitopu iki kişiyiz..
Tek çocuk olduğum için bu sorunun cevabını asla öğrenmeyeceğim. Sevinsem mi yoksa üzülsem mi bilemedim..
Hissettgm çok oldu. Ilk çocuk olmanın azizliğine çok ugradm çok kisitlandm herşeyden ama kardeşlerimde ole bsi olmadı hc
ilk göz ağrısıyım başka söz söylememe gerek yok sanırım 😬😀
Hayır hiç bir zaman evlat ayrımı yapması ailem her zaman adil oldular.
Öyle bir şey olsaydı ablamı okutmazlardi beni de çok uğraştılar okumadım.
Kısaca evet, genelde hep en küçük olan en büyük değeri görüyor.. maalesef ki. Kardeşim olmadan önce gayet güzel geçinip gidiyoduk :D, Kardeş istiyorum diyenleride anlamıyorum. İnsan bunu yaşamadan bilemez.
Evet beni sevmiyorlar. Haklılar yani.
Ortanca olmak zor ama ortanca olmamak daha zor
Onlara sorulsa yapılmaz ama her ailede bu var bence.
Ilk göz agrilari abimdir, ablam ise kiz cocugu oldu icin cok özeldir bana gelince son cocugu ve hallen daha bekarim evdeyim herseylerine ben kosuyorum bence eşitiz
Artık evlat değil torun ayrımı var haha
Tabii en çok beni seviyolar hdmejd
Babam yapmazdi ama annem erkek evlatci idi
Hayır ayrım yapmazlar
Tek çocuk olduğum için ayrım yapamıyorlar 😂
Yapmazlar
Emin değilim, flu
Hayır
Hayır asla yapmazlar
Yapar ( kız-erkek)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?