Geç yaşta ebeveyn olmak çocuğa haksızlık mıdır?

Enerjiyi de geçtim de çocuk daha ergenliğinde anne babasının hastalıklarıyla boğuşuyor. Evladı tabi ki yardımcı olacak ilgilenecek o ayrı ama küçük yaşta da bunları yaşamalı bence. He genç yaştaki anne babalar da hasta olabilir o ayrı ama yaşlılık çok başka bir dert.
Olgunlaşmamış elma yemek gibi. İnsanlar belli yaslardan sonra olgunlaşır. Anne baba olma olgunluğuna ulaşmamış kişilerin çocukları genelde olumsuz seylerle karşılaşır.
Görüş
17Görüş
genç yaşta olmakta problem annem beni doğurduğunda 20 yaşındaymış. bu benim için çok zor bir durumdu çünki babamda 20 yaşındaymış. ben onlarla birlikte buyudum gibi bişey oldu, kendimi çok olgun hissediyorum. bazen kendileri çocuk gibi olduklari için sorumluluklarını en büyük çocuga yüklüyorlar. ama bilinçli olup olgun insansanız daha iyi ve kontrollu şekilde çocuklarınızı yetiştirebilirsiniz. nerde müdahale edeceğinizi ve nerede özgürlük tanıyacağınızı daha iyi bilirsiniz. VE HAYATTA HICBIRSEYIN ZAMANI YOKTUR ❤❤❤
her yaşta çocuk bakılır aslında
çocuk doğunca belli bir yaşa gelince oyun oynamak isteyecektir ama 50 55 yaşına gelmiş bir kişi bu çocukla oyun oynayamaz fakat çocuğa gerekli ilgiyi sevgiyi verebilir
yani her şey oyun değildir
zaten çocuklar kendileri oyun oynar hayal güçleri çok iyidir veya komşu çocuğu ile arkadaşlık eder
çocuk hiç bir şekilde haksızlığa uğramaz
Annem kardesimi 39 yasinda dunyaya getirdi cokta guzel buyudu. Bir kere bile ne annemin ne de kardesimin sikayet ettigini duymadim. Insan kendini hazir hissettigi yasta dogurmali. 18-19 cok erken diye dusunuyorum sadece. Sen daha cocukken anne olursan o zaman yetemiyorsun hata yapman daha kolay oluyor ama ileriki yaslarin faydasi var zarari yok.
Yaş değil aslında problem ruh sağlığı ve ebeveyn olmaya hazır hissetmek önemli. Elbette ölecek yaşta da olunmaz ebeveyn onu evlendirme kısmını da düşünmek lazım da en önemlisi ruhsal sağlık ve hazır hissetmek.
Değişir yüz de yüz iyi bir yaş ya da koşul var diyemeyiz çocuk konusunda genç yaşta olup yeterli olgunluk ve maddi manevi standartlara erişmemiş olmak da aynı olur yani ortası zor bu işin
Ne kadar erken yaşta bebek sahibi hatta evlenmeyi uygun bulmasam da bazen çocuğumla aramda çok fazla yaş farkı olmaması fikri mantıklı geliyor. Tabiki hem anne olacak bireyin hem de baba olacak bireyin yeterli olgunluğa ulaşması lazım. Günümüzde hala kendileri, fikirleri çocukça olan insanlar çocuk sahibi oluyor. Bu da tabiki o bebeğe haksızlık olabiliyor.
Senin bu soruların bayağı beyin yakıcı olabiliyor. Neden haksızlık olsun ki. 50 yaşında insan çocuk sahibi mi oluyor.
Olan var
Genç yaşın avantajı, anne daha enerjik olur ve arkadaş gibi olurlar. Ama sabır ve doğru eğitim konusunda eksik kalabilir
Yeter ki sevgi ver ya çocuğun başka ne ihtiyacı olabilir.. Yedir içir temel şeyler artı sevgi o kadar zor olmamalı..
Çok Erken yaşta olmak da bence çocuğun zararına. Birinde beyin olarak diğerinde enerji olarak zayıfsın
Empati yapıyorum da haksızlık gibi geliyor bana ama çok da erken olmasından iyidir.
Kimileri de çocuğunla arkadaş gibi büyümek için bir fırsat diyor.
Çok geç olmadığı sürece orta yaşlarda halsizlik olmaz
Aşırı geç yaş iyi olmaz ama otuzlar uygundur
Hayır, annesiyle babası genç olacağından ailesi erken ölmemiş olur.
Tecrube edınmeden aktarılamaz reda
Ne canım fikirler car şurada.
Önemli olan iyi bir anne baba olmak.
Bakımda düşüş var ise evet
Bazen denge şarttır
En İyi Görüş