Benim amcam 50 yasında evleneceğim dedi. Evlen ama çocuk düşünme dedim. Yaşın geçmiş artık torunun mu diye sorarlar dedim. Her şey zamanında güzel Haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bu nasıl soru anlam veremedim , herkesin kişisel tercihi adam ilgilenebilecek ki istiyor bu konuda yorum yapmak kimseye düşmez hele sana hiç düşmez kendinize gelin. Siz olmazsınız anne baba evde kalırsanız o yaşlara kadar konuşmak kolay herkesin hayatı aynı değil. Çocuğu büyüse kendi de babası için bunu isterdi canım aw
01 Yorumla
Soran1 yılÇocuk okula başladığında kendisi 57 yasında olacak
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)1 yılDogru. Benim amcamlarda gec kaldi. 40 kusur yasindalar evlenmediler. Babamin en buyuk cocugu benim yas 24. Babam 54 yasinda. Babam kendi zamanina gire de gec evlenmis. Zamaninin evde kalan erkegiymis. Kardesim var 16 yasinda. Kardesim icinde der ki senin yasin bana uygun da kardesin degil. O kadar gozumde buyuyor ki ne zaman liseyi bitirecek, bolum kazanacak, bitirecek atanacak. Daha cok yolu var. Sen bir yere geldin ama yas olarakta kardesinin yasinda bir cocuga sahip olmak tahammulu azaltiyor. Araniza bu kadar yas koymasaydikta beraber buyuseydiniz. Sende yasadimizin aynisini kardesinde yasamaya devam ediyoruz. En azindan pes pese her beraber yasardik. Artik yoruldum diyor. Babam ben evlensem torun sahibi olacak yasta artik. Erkekler bence en gec 35 yasinda cocuk sahibi olmali. Sonrasinda gercekten cok zor oluyor. Hem cocuk icin, hem baba, anne icin. Tahammul gercekten kalmiyor. Bir de enerji lazim. 35 yas uzeri bir cocugun enerjisine yetemez.
Mesela ben ben anne babamin en genc hallerine ortak oldum. Enerjiklerdi, oyunlar oynadik, eglendik, gezdik. Ama kardesim bunlari yasayamadi. Kardesim en buyuk dezavantaji anne babasinin orta yas ve yasli haline tanik etmesi. Mesela ben artik babamin yavastan yas ilerledikce yasli huysuzluguna dogru gittigini farkediyorum. Babam yas gectikce gercekten huysuzlasmaya basladi.
Kardesim onlarin genc enerjik hallerine degil, huysuz, biraz daha istekli suratli, daha yorgun, hayat yorgunu olduklari zamana denk geldi. Yani bir insanin belki de en zor yaslaridir 50 ve uzeri yaslar, kucuk kardesler ve bilincli sekilde gec cocuk sahibi olan ebeveynler bunu cocuga yasatiyor maalesef.
Ben birkac sene sonra nasipse atanir giderim ya da evlenir giderim. Kardesim anne babamin yaslilik halleriyle daha da muhatap olacak. Liseyi bitirmesine 2 yil var. Üniyi aile evinde okursa (ki oyle gorunuyor bir durum olmazsa) 4 yil ordan desek. 6 yil. Hemen atama da olmuyor. Hadi ordan da 2-3 sene varsayalim daha uzun olur ya da kisa belli olmaz. 8 sene. Duz hesap 10 sene diyelim. Kardesim okuyup, atanana kadar babam.60 kusur yasinda olacak. Annem 50 kusur. En yasli halleriyle kardeism muhatap olacak.
Allah uzun saglikli omurler versin, anne babama (annelerimize, babalarimiza) ama gec cocuk sahibi olmak ebeveyn icinde cocuk icinde mantikli bir degil. Kadinlar biyolojiden dolayi gec kalmiyorlar pek ama erkekler nasil olsa bizim fitratin acelesi yok diye cok geciktiriyor artik. Bunu da dogru bulmuyorum. Cocuk icinde, cocugu yetistiren baba icinde yaş farki önemli. Cocuk ve baba arasinda en fazla 35 yaş olmali benim gorusume gore. Babamla aramda 30 yas var. Bazen birkac sene daha mi erken olsaydim diyorum ama babamin ilk cocuk sahibi olma yaşi ortalama kabul edebiliriz. Ama 35 yastan sonrasi gercekten sıkıntı.
Beyler bu işi bilincli sekilde geciktirmemeleri gerek diye dusunuyorum. Ha evlilik nasip olmaz, gecikir vs ona lafim yok. Ya da cocuk olmaz bir turlu, yillarca olmaz mesela ona da lafim yok. Ama bazilari ozellikle yaşim daha genc diye evlenmiyor, sevgilisi olsa bile. Parasi, meslegi olsa bile. Evlenme niyetinde olan erkekler en azindan cocuk isini dusunerek cok gec kalmasa daha iyi. Erkegin yasi arttikca kadinla da arasinda yas farki açılıyor. Cocukla da açılıyor. Ne esiyle ne de cocuguyla ayni frekansta olabiliyor. Ne esinin ne cocugunun enerjisine yetebiliyor, bircok seye tahammul kalmiyor., hayata bakis acisi kendisi gormus gecirmis.
Arkasindan karisi geliyor o yasin heyecanlarini yasayacak ama yanindaki adam gormus gecirmis heyecani kalmamis. Kadin oldugu yasin heyecanini yasarken, o yaslari tecrube ederken erkek coktan bunlari yasamis oldugundan ayni duygulari da paylasamiyorlar karisiyla. Hayata bakis acisi benzer olamiyor artik. Erkegin yasi buyudukce kadinla da arasinda yas farki artiyor. Cocuk zaten dede olacak yasta cocuk sahibi oluyorlar.
Kazanci, meslegi, sevgilisi olanlar daha erken hayati yasiyoruz kafasiyla gitmemeli bence. Bir cocuk ve baba arasinda bana gore olmasi gereken yas farki en fazla 35. Fazlasinin ne kadar sıkıntı oldugunu cevremde de goruyorum.
Amcam falan da 44 yasinda cocuk sahibi oldu. Oglanla oyun oynarken hık diye gidiyormus, hastaneye kaldirilmisti. Bir anda yere yigildim, hareket edemedim demisti. Hicbir hastaligi da yok. Hastanede de bir sey cikmamisti. 7 yasindaki cocuguyla oyun oynarken o enerjiyi kaldiramiyor iste o yaslar. 51 yasinda sere serpe yerde kalivermis. 40 lar falan da cocuk sahibi olmak icin gec bence.
53 Yorumla
Soran1 yılBence de
Bir de daha evli bile değil 50 yasında ama diyor ki evlensem 2 sene çocuk yapmam evliliğe odaklanırım- 1 yıl
Ah ah
- 1 yıl
50 yaşındakiler demi cinsellik yapuyormu
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
1 yılBen de öyle düşünüyorum ama sıkıntı olmadığı da oluyor. Bizim eski komşu tam o yaşta 3. çocuğu yaptı hiç sıkıntı olmadı. Maddiyatları da iyi tabi. Bir iş arkadaşı da yaptı 3. çocuğu kadın o sıra 44 falandı muhtemelen kocası 48 falanmıştır. Onlarda da hiç sıkıntı olmadı. Onlarında maddiyatları iyi. Ona bakarsan genç evlenenlerde sonradan hastalık olabiliyor ya da vefat. En az 10 sene yaşarım diye düşünüyorsa ki düşünüyordur. En azından çocuğun kritik yaşlarında başında olmuş olur.
01 Yorumla- 1 yıl
Bazı kişiler yaşlansa da yeteri kadar enerjik oluyor.
1 yılKarar onun kararı adamı niye üzüyorsun
08 Yorumla
Soran1 yılBen üzmek için demedim gerçeği hatırlattım
- 1 yıl
Gerçekler bazen üzer hatırlatmamak gerekir, zamanında bulamadı belki de ve şimdi buldu diye neden mahrum kalsın eğer çocuk sahibi olabilecekse...
- 1 yıl
Ama tabi yorumlarda bir şey yazmışsınız o yazdığınızı görünce fikrim değişti 😅
Soran1 yılNe yazmışım
- 1 yıl
2 sene çocuk yapmazmış evliliğe odaklanırmış, 2 sene sonra daha bir yaş alacak.
Soran1 yılEvet 55 de falan baba olacak o da yapmaya hali kalırsa
- 1 yıl
Doğru, eic için teşekkür ederim.
Soran1 yılRica ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Bir arkadaşım şöyle diyordu: "Anneler yaşlanmaz, sadece zamana karşı gardlarını alırlar." Baba olmak için de böyle düşünebiliriz aslında. Yaş sadece bir rakam 😊. 50 yaşında baba olmak elbette ki farklı bir deneyim olabilir, ama bu bebeğe haksızlık yapmak anlamına gelmez.
Bir ebeveyn olarak asıl önemli olan sevgi, ilgi ve destek sunabilmek. Eğer amcan, yeni bir bebek için uygun fiziksel ve duygusal şartlara sahipse, neden olmasın? Belki de bazı şeylerin sen fark etmeden geçmişe göre daha iyi birer baba olmalarına yardımcı olacakları bile olabilir! 🌟
Herkes kararlarını kendi yaşam koşullarına, isteklerine göre vermeli. Unutma, sonsuz enerjiye sahip ebeveynler hep çocuk olur 😄.00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
65Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u 1 yılhaksızlıktır evet
00 Yorumla
1 yılDaha fazla haksız olamazdın bir insanın olup olabileceği en haksız konumdasın desem haklıyım. 😂
1 sanane adamın aile planlamasından
2 sanane adamın cinsel yaşamından.
3 sana danışılmayan konulara ne atlıyorsun4atliyorsun. Ama üstelik haksızsın da sen mi bakacaksın evlat gibi olabilecek misin
5 soyunun devam ettirme durtusu var mirasını bırakmak isteği var o emekleri anlayamazsın
33 Yorumla
Soran1 yılHer şey zamanında güzel
Ben doğruları diyorum
50 yaşından sonra ne bebeği- 1 yıl
Benim babam dedem 50 yaşındayken doğmuş. Dedemin çocukları arasında ticari açıdan en basarilisi o diyebilirim aslında çocuk bakmak için yaşlı insanın vakti daha fazla. Halı vakti yerindeyse tabi. Ben 37 yaşındayım. İlk kızım 7 yaşında ikincisi 4 . Maddi olanaklarım çok geniş arabalarım var evlerim var yazlık villam herseyim var. Ama çocuklara ayıracak zamanım yok çocuğum olmasaydı. 50 yaşından sonra işi bırakıp tüm enerjimi tüm bilgi birikimi mi çocuklarıma versem daha iyi olabilir daha iyi yetişebilir. İnan gençlere daha zor parayı koymussan kenara işten elimi çekeyim artık diyorsan altın gibi evlat yetiştirirsin. Birde evlat çok başka bir şey hiç karim olmasa hani kiralık anneler falan oluyor inan sözleşme yapar bir kadindan yine çocuk yapmak isterdim. Bu yaştan sonra çocuğum olmasın demezdim. Bir defa onca malım mülküm aç gözlü akrabalarıma mı kalsın depremde vatandaşa bir çadırı bile parayla satan hayir kurumu gibi görünen orhan evlatlarına mı kalsın ben bu yaşıma kadar neden gecemi gündüzümü enerjimi kazanımlarıma verdim. Neden tatillere gitmeyip tasarruflar yaptım. Bunun sahibi benim evladım olmalı orhanevlatlari değil.
Ayrıca dünyada yapmak istediklerim var. Yapamadıklarım var. Mesela kızlarım pilot olsun dünyayı gezmiş olsun istiyorum. Ben Porsche alıp binebilirdim halen de alabilirim ama hevesim kalmadı yaşım 37. Ama çocuklarıma almak istiyorum Allah ömür verir reşit olduklarını görürsem onlara Mercedes mi ister BMW mi tesla mı. Renge Rover mi Porsche mu ne isterlerse alacağım. Onlar yaşasın benim yaşamak isteyip kendimi frenlediğim hayatı.
Neden tüm hayatım beni saymayan birine kalsın
Soran1 yılZenginsen hadi bi ihtimal ama yine de 50 çok
Bence öyle.
Çocuğun enerjik ve yaşam dolu, gezmek ve yeni yerler görmek isteyen meraklı biri iken senin bel ağrın için hap alma yaşında olman kötü.
Birincisi eğer düzenli geliri veya malı mülkü yoksa o çocuğa emekli maaşı ile bakamaz. İkincisi o çocuğun isteklerine yetişemez, çocuk evde onlarla oturup durur. Üçüncüsü ise büyük ihtimalle maalsef çocuk ebevynlerini çok erken kaybeder.13 Yorumla
Soran1 yılBen de bunları dedim diye beni linçledi
Senin yaşın 50 olmjş artık ne bebeği hayal kurma evleneceksen evlen ama o yaşta çocuk olmaz hayata yeniden başlamak olur zor dedim
Soran1 yılEvet işte o var
1 yılYani bir yandan haklısın çocuk 20 olcam ve adam 70 yasinda olacak bence de yani en fazla 30 yasinda bir çocuğun olmalı en fazla 30unda kadının da erkeğinde birer çocuğu olmalı tabi çocuk düşünenler için diyorum yoksa iyi değil ya yaşlılık hastalıklar falan vücut halsiz oluyor yani zor olur çocuk ilgi ister
03 Yorumla
Soran1 yılMillette böyle dedim diye beni linçlemiş
- 1 yıl
Ya miller cahildir haaaa sen doğrusun
Soran1 yılAynen
1 yılSana ne canımsın hiçbir can kalbi olmadan yaşayamaz ruhuyla yaşamak tutunması lazımsa var olur yaşla değil yumurtalıkla alakalı yumurtalığı olan kadın sağlıklı doğurur bide bebeklerini seviyorsa sistem kölesi olup kalplerin ömürlerine kudurmuş acizlersiniz
02 Yorumla
Soran1 yılKadın 35 yasında
- 1 yıl
yaw sananneeeeee sannnneeee yaş sadece rakam
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim babam ben dogduhumda 47yasindaymis ben 19yasimdayken vefat etti Şu an 27yasimdayim babasi olmak nasil biseydi babanin varligi o verdigi guven o hissiyati hepsini unuttum keske hayatta olsaydi basimda olsaydi diyorum keske daha erken kucagina alsaydi beni bukadar erken göcüp gidip babasiz birakmasaydi beni o yuzden erken olmasi iyi tabikide
02 Yorumla
Soran1 yılBence de canım
Basın sağ olsun
Her şey zamanında güzel
Cevap sahibi1 yılAynen sağolasın
Gizli Üye(30-35)1 yılKimsenin kimsenin hayatina karisma hakki yoktur. Bi birakin artik bu isleri ya herkes hayati hep baskalarinin dusuncelerine gore yasamak zorundamidir, hep bi toplum linçlemesi var, herzaman bi kisitlanma bir ayiplanma, yediginden ictigine kadar millet konusur, demekki kimsenin kendi özel hayati yokki bos yasadiklari icin baskalarinin hayatlariyla bukadar ilgilenip yorum yapiyorlar, tek bizim millete degil Yurt disinda yasiyorum ayni durum kultur degil demekki karakter meselesi boslugu bu sekil dolduruyolar, iyi ki cevremdekiler boyle degil onlar artik elaleme gore yasamiyorlar ve kimseyede yorum yapmiyorlar herkesin sonucta kendi hayati
01 Yorumla
Soran1 yılKendi hayatı değil ki çocuğun da hayatını etkiliyor
Gizli Üye(30-35)1 yılÇocuk için baba önemli fakat senin düşüncene göre annesi çok daha önemli 👍 bebek babasına değil annesine bağımlı oluyor. Babası çocuk için maddi ve manevi yani olgun olması daha iyi bu noktadan hareket edecek olursak tam aksi ülkemizde genç yaşta baba olmamalıyız. Gerçi ülkenin her yönden çivisi çıktı en güzeli hiç çocuk sahibi olmamak. 😅😂😂😅🤣🤣
010 Yorumla
Soran1 yılBence de yaa 30 da baa olacaksın ya da hiö olmayacaksın
Cevap sahibi1 yılBenim babam benden 28 yaş büyüktü fakat ben isterdim ki babam olgun ve sorumluluk sahibi biri olsun. Yani bu noktada birazda çocuk ne istiyor diye düşünmek gerek.
Soran1 yılÇocuğu ne bileceğiz
Cevap sahibi1 yılİşte bu yüzden çocuk sahibi olmaya önce anne ve baba karar verip sonra harekete geçiyor Allah isterse veriyor. Yani çocuk meselesi haksızlık veye haklı olarak değil kısmet işi 👍 hz Zekeriya 90 yaşından sonra baba oldu.
Soran1 yılÇok istisna
Cevap sahibi1 yılEskiden güzeldi dünya 👍 90 yaşından sonra bile çocuk sahibi olmak istiyordu insan oysa şimdi değişti dünya.
Kötü bir yer oldu.
Soran1 yılAynen
Cevap sahibi1 yılO zaman bebek sahibi olamak istemeyen bir hatun bulmak dileğiyle diyorum kendi kendime
Soran1 yılÖyle kadın yoktur bence
Cevap sahibi1 yılAksine çok var.
Gizli Üye(30-35)1 yılNe alaka lan. Benim dedemde 50 yaşında baba oldu. İhtiyar baba olmak, genç baba olmakdan daha iyi bence. Genç babaların çoğu ya oğlundan dayak yiyiyor, ya boşanıyor, ya aldatıyor, ya da evladı saygısız oluyor. Yaşlı, dindar, Allah'tan korkan, ailesine bağlı babalar daha iyi bence.
03 Yorumla- 1 yıl
Ne sacmaliyorsun sen ya cocuk 20 yasina geldiginxe babasina dede der artik. 30 una gelmeden olur ne dugununu ne okudugunu ne torununu hicbirseyini goremez
Cevap sahibi1 yıl@ayyıldızgökyüzü ölüm Allah'ın bileceği bişey, kimin kaç yaşında öleceğini bilemezsin. Erken evlenip, ölenlerde var, geç evlenip ölende. Düğünü görse ne olcak ayrıca, mürüvet diyip duruyorlar. Anlamıyorum. Mürüvet dedikleri evlilik mi. Gerdek mi ozaman çocuk doğar doğmaz beşik kertmesi yap, 18 inde evlendir.
Soran1 yıl@ayyıldızgökyüzü aynen öyle Ünv den mezun olunca amcam 75 olacak
1 yılAmcanın çocuk yapıp yapmamasından sanane isteyen çocuk sahibi olur çocuğu düşünme sen kendini düşün boş ver insanların özel hayatlarına burnunu çok sokma isteyen istediğini yapar kocaman adama akıl ne veriyorsun
11 Yorumla
Soran1 yılKendi aklı yok biraz verelim dedik
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 404 cevap paylaştı.
1 yılSizene? O senin doğrun milletin özelinden sizene? Adam size gelip "çocuk yapayımmı" diye sordu mu? İnsanların özeli hakkında niye fikir beyan etmek zorunda hissediyorsunuz kendinizi?
214 Yorumla
Soran1 yıl27-28 yasında anne baba olanları küçük görüyor
- 1 yıl
50 yaşında baba olmak evet bana göre de geç kalınmış ama hayat onun çocuk onun sorumluluk onun banane? Ayrıca haklı 27 28 yaşında anne baba olmak bencede çok erken aynı 50 yaşında baba olmanın geç olduğu gibi
Soran1 yılÇocuk okula başladığında 60 yasında olacak mantıklı mı sence
- 1 yıl
17 yaşında doğurmanın "mantıklı" olduğu ülkede 50 yaşında doğurmak daha mantıklı geliyor valla
Soran1 yıl50 yasında kim doğurmuş
35 de bitiyor- 1 yıl
35 de bitiyor mu😂 50 de kimmi doğurmuş😂 tam tc kafası üremeyin zaten insan israfı var ülkede. ya da sen hemen doğur 30a gelmeden 3'le doğurmak önemli bir kriter kuluçka makinesi gibi olmak gerek aynen aynen
Soran1 yıl35 sen sonra zor hale geliyor
45 ise zaten menapoz yaşı
Soran1 yılGerçekler acıdır maalesef
- 1 yıl
Senin sülalede genetik öyle demekki 35e gelince iflas üzüldüm ama şöyle de bir gerçek var herkes sizin sülaleden değil
Soran1 yılİşine gelmedi ama ben demiyorum bilim diyor
- 1 yıl
O bilim 70 yaşında doğuran kadınıda anlatıyor işine gelirse
Soran1 yılHhahahhahaha70 yasında doğuran mı
O züğürt tesellisi ablam- 1 yıl
Sen diyosan doğrudur bacım bilim kim köpek😂
Soran1 yılBilim de öyle diyor
1 yılBaba olmak isteyip sağlık sorunlardan dolayı olamayan geç kalmış insanların mazur görülmesi gerekir. Al pacino kılıkların yaptığı ise insafsızlıktır. Bu bencillerin kısırlaştırılması gerekir. Çocuğuna bir faydası olamayacağı belliyken soyu kesilmeli…
01 Yorumla
Soran1 yıl50 yasında amcan oeki
1 yılHalam son doğumunu yağtığında 44 eniştem 51 yaşındaydı ve şimdi kuzenim 19 yaşında ve gayet memnunlar hallerinden.
Ki yakın yaşlarda benzer akrabalar da var. Yani bizim ailede alışıldık bir şey olduğundan anormal gelmedi 🙃🙃06 Yorumla
Soran1 yılSen kaç yaşındasın bekar mıısn
- 1 yıl
Yaşım yazıyor zaten evliyim.
Soran1 yılKaç çocuk var
- 1 yıl
Yazıyla SIFIR rakamla 0 🙃
Soran1 yılHayırlısı
- 1 yıl
Amin amin 🙃
1 yılHaksızsın. Baba olmanın yaşı olmaz, önemli olan sevgi ve sorumluluğu taşıyabilmek. Çocuğun mutluluğu, ebeveynin yaşı değil, ilgisi ve sevgisiyle ilgilidir.
01 Yorumla
Soran1 yılO zaman 80 de de olur
1 yılBenim babam 50 yaşında baba oldu çocuğuna bizden daha düşkün Şu an torun sevecek yasta evet baba olması hiçbir konuda yarar sağlamıyor hatta bazen kafası gidiyor cocuk arkasında ona dolanıyor sürekli sakatlıyo birşeyler oluyor mezara giricek yasta evet baba oldu tuhaf yani
02 Yorumla
Soran1 yılKarısı kaç yaşında
- 1 yıl
40
1 yılYani insanlar 50’sinde felç kalabiliyor kanser de olabiliyor ( evlerden ırak) kaç yıl yaşayacağı belli değil en iyi ihtimalle 70-80 yaşasa çocuk 20-30 yaşında yetim kalır. Ya 8-10 yaşında felçli bir baba veya vefat etmiş bir babanın stresi işe büyürse çocuk. Büyük risk. İnsana 40 küsür yaşta bile anne babayla vakit geçirmek keyif veriyor iyi ki yaşıyorlar diyorken.. Bilmem anlatabildim mi 🤷♀️
01 Yorumla
Soran1 yılBende bunları dedim
50 yasında ne bebeği boş hayali bırak senin yaşın artık eşinle gezme tozma yaşı dedim
Kırıldı bana
Kendi fikri ve düşüncesi , ama bir yandan evet haksızlık çünkü büyüdüğünde beraber bir şeyler yapmak istediklerinde onu yakalamayacak ve bazı anlarını kaçıracak maalesef.
03 Yorumla
Soran1 yılKabul etmiyorlar
Soran1 yılAynrn
Hiç evlenmedim fakat evlenseydim kesinlikle 1-2 çocuk düşünürdüm.. 42 yaşındayım iş güç spor hayatı derken geç kaldım ama belkide doğrusu buydu kimbilir..
08 Yorumla
Soran1 yılPişman mısın
- 1 yıl
Karşıma çıkan ınsanlar benim doğrum degıldı ona emınım hanı ayrılıklarımın pişmanlığını duymuyorum fakat !! Keşke doğru kadını bulsaydım 30 lu yaşların başında evlenseydım dıyorum.. kurulu düzen evlat çocuklar eşim derken daha mutlu daha pozıtıf gırebılırdım sımdıkı yıllarıma..
Soran1 yılValla dürüst olmak gerekirse
40 yasını geçmiş bekar insanlar için üzülüyorum çoluk çocuk yok , eş yok
Düğünde yanlız el çırpıyorlar, cenazede tek basına ağlıyorlar , bayramda tatilde tek geziyorlar
Genç yaşlarda özgürlük olsa da ileri yaşlarda aslında yanlızlık gibime geliyor
Soran1 yılBir de o yaşta çoğu insan evli olduğu için bunlarla gezmiyor da evliler ailesiyle geziyor
- 1 yıl
Ve inan maddi durumun iyi olsa bile elındekı gücün bır anlamı kalmıyor.. kardeslerım evlendı mesela abım de öyle çocukları ıle mutlu huzurlu gecınıp gıdıyorlar.. ısterdım çocuklarım olsun kuzenlerını tanısın amcasını halasını tanısın ama olmadı rabbim nasıp etmedi.. sımdı anne ve babamla kalıyorum ayrı ev açmayı da dusunmedım en azından aıle sıcaklığını su an yaşıyorum
Soran1 yılOfff yaa ciğerimi yaktın
Şimdiki sigarayı senin için yakacağım
Ama sen de çok seçme bul eli yüzü düzgün birini evlen
Annen baban yarın öbür gün ölüp gidince yeğenlerin bakmaz sana benden demesi- 1 yıl
:) yakma sigara filan gercı spor yapsamda bende ıcıyorum :)) Allah büyük elbet vardır bir sebebi hikmeti.. secıcı oldum doğru ama gerıye dönüp baktığımda ayrılıklarımın pısmanlıklarını duymadım.. sadece doğru prenses karşıma çıkmadı kı? Buda takdiri ilahı.. sınav dünyası.. hayırlı geceler olsun kal sağlıcakla..
Soran1 yılSağolasın sen de
Gizli Üye(30-35)1 yılNeden olmasın? Kendisinde ve evleneceği kişide bir sağlık problemi yoksa sorun olmaz. Ayrıca o duyguyu tatmak istemesi en doğal hakkı. Ben tek çocuğum mesela annem tekrar evlenseydi kardeşim olmasını isterdim kesinlikle
13 Yorumla
Soran1 yılEvli Nil’e değil ki amcam
Cevap sahibi1 yılAnlamadım
Soran1 yılEvli değil
1 yılHaklısında yaşlılar kafaya bşr şey koydu mu kimseyi sallamıyor. O soruya bşr cevap bulup gene yapacağını yapar 😄
02 Yorumla
Soran1 yılMoruklar yaa
- 1 yıl
İhtiyarlar ile uğraşmak çok zor
1 yılBence haksızsın herkes kendi zamanını yaşar kimisi 20 sinde evlenir kimisi 50 sinde , kimisi üniyi 25 inde bitiririken kimisi 40 yaşında üniversiteye gitmeye başlıyor Herkes kendi zamanını yaşar hiç bir şey için geç değil hiçbir şey için erkende değil
00 Yorumla
1 yılEvet haksızlık adam çocuğu 10 yaşına gelince 60 yaşında oluyor niye baba yerine dede olucak o yaşta ben olsam evlatlık alirdim
01 Yorumla
Soran1 yılBen de
1 yılO yaşta baba olmayı isteyen erkek bence çok cesur olmalı. Tam sessizliğin ve huzurun olacağı yaşta baba olmak bence deliktir.
01 Yorumla
Soran1 yılHayal sözler işte
Çocuk & Ebeveyn konusunda 543 cevap paylaştı. Evet. Aslında Antinatalist olması lazım. (Ancak sonuç olarak hem anne hem bebek doğmadan 9 ay tamamlanmaya yakın ölüyorlarmış hiç beklenmedik komplikasyonla = Kader kısmet varsayım bu tahmin)
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılBence çok kötü bir durum benim dayım 52 yaşında evlendi ve 2 çocuğu oldu şu an iyiler ancak çocukları hiç düşünmüyor sanki 100 yaşına kadar yaşayacak o çocuklar 20 yaşlarında babasız kalacak haberleri yok
05 Yorumla
Soran1 yılKarııs kaç yaşında
Cevap sahibi1 yıl30 falan
Soran1 yılO kadın nasıl bakmış ona
Adam yakışıklı mı
Cevap sahibi1 yılBana sorsan bence değil
Soran1 yılAnladım demek ki zengin
Tabikide çok çok çok haklısın kardeş 50 yaş ne Allah aşkına😅çocuk işi 35 e kadardır en en en fazla
01 Yorumla
Soran1 yılBence de 35 den sonra zaten doktorlar bile tavsiye etmiyor
1 yılHayır değil psikolojisi bozuk bı insanın ya da maddi durumu olmayanın çocuk yapması daha kötü bu adam belki ona iyi gelecek sunar
02 Yorumla- 1 yıl
Eğer eşi de çocuk istiyorsa seni kesinlikle alakadar etmez
Soran1 yılÖyle de bir de realite var
Gizli Üye(36-45)1 yılEvet haksızlık, bir arkadaşım koca çocukları var ne hikmetse kazara olmuş üçüncü çocuk, kaç gün ağlamış ve adam da bu yaştan sonra millet dedesi mi der diyecek diye karalar bağladılar. Aklı olan çocuğa bunu yapmaz
02 Yorumla
Soran1 yılKaç yaşında
Cevap sahibi1 yıl50 işte adam o civar
İstiyorsa olur
İmkanı varsa
Bir yakınım.55 yaşında evlendi
35 yaşındaki kızla
Bir çocukları var
Her şey gayet iyi onlar için şu anda03 Yorumla
Soran1 yılSen bi de çocuğa sor amca
Soran1 yılİyi bakalım
Haksızlık değilde daha çok hoş karşılanmaz o yaştan sonra baba olmak belkide olmaz da bilemeyiz onu ama yaşına yakışır şekilde olmaz
03 Yorumla
Soran1 yılOnun yaşındakiler çocuğunu evlendiriyor
Soran1 yılŞu morukların kendini genç sanması
1 yılZamanına sen mi karar veriyorsun? Niye haksızlık olsun? Değil bence
13 Yorumla
Soran1 yılÇocuğu askerden döndüğünde babası 75 olacak
- 1 yıl
Herkesin hayatı kendine özgüdür. Demek ki o çocuğun kaderi de böyle ve bu kötü bir şey değil
Soran1 yılBence gayet kötü
Gizli Üye(45 üstü)1 yıl25 yaşında baba olup çocuğuna bakmayip kabul etmeyenler de var Ölüp gidenler de var O yüzden zaman yaş sınırı koymak yanlış. Her insan kendi zamanını yaşar. Doğru zaman bu belki de
13 Yorumla
Soran1 yılBoş söz onlar 60 olduğunda dede mi diyecek
Cevap sahibi1 yılDede olması hiç olmamasından daha iyidir.
Soran1 yılEksiklik değil
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 789 cevap paylaştı.
1 yıl37 de baba oldum
haksızlık ettiğimi düşünüyorum bazen01 Yorumla
Soran1 yılYenge kaç yaşında
1 yılHaksızsınız. Babalığın yaşı olmaz. Gidip amcanızdan özür dileyin.
03 Yorumla
Soran1 yılNe özürü dileyeceğim
- 1 yıl
Ben olsam özür beklerdim. Amcanızı bilemem.
Soran1 yılAmcam da bekliyor çok bekler
Kime ne bundan. Hayat onun bırakın da insanlar psikolojik baskı altında kalmadan istedikleri gibi yaşasın hayatlarını
00 Yorumla
1 yıldemekki oda aile istiyor biraz öyle düşün konu bile etme bu durumu
01 Yorumla
Soran1 yıl50 yaşında ve daha evli bile değil
Haksızsın sana ne elalemin ne zaman çocuk yapacağından alpacino 80 lerde çocuk sahibi oldu
01 Yorumla
Soran1 yılBoş iş
Haklısın ama istiyorsa içinde ukte kalmışsa yapsın tabi zenginse
03 Yorumla
Soran1 yılFakir
1 yılhaksızlık tabiki kaldı ki ne enerjisi yeter ne de sağlıklı olur
02 Yorumla
Soran1 yılBunu deyince de kızıyorlar
- 1 yıl
aman ne anlasın onlar
5 sene daha beklese torunu olurmuş 50 çok geç
01 Yorumla
Soran1 yılBir de kendini genç sanması
Yoo ne güzel yaşlı bakmadan direk miras yiyecek ohhhh mis😂😂
01 Yorumla
Soran1 yıl😂😂😂
1 yılÇocuğu da düşünmek lazım. Askere gideceği yaşta babası 70 yaşında olacak.
022 Yorumla
Soran1 yılEvet dedim
- 1 yıl
İnsanlar belli bir yaştan sonra yalnız kalmak istemiyor veya yanındaki gitsin istemiyor.
Soran1 yılHer şey zamanında güzel ama
- 1 yıl
Muhakkak ama yalnızlıkta zor. Belki kadınlar yalnızlığa katlanıp daha mutlu olabiliyorlar, ama erkekler için bu duygu aynı ağrı eşiğinde değil.
Soran1 yılYooo erkekler daha çok evlenmek istemiyor
- 1 yıl
Emin misiniz?
Soran1 yılEvet eminim tabi
- 1 yıl
Ortalık bekar veya boşanmış ve evlenmek istemeyen kadınlar ile dolu. 25-45 bandında.
Soran1 yılSen evleneceğim de sıraya girer
- 1 yıl
Evleneceğim😅
Soran1 yılSen gelmişsin 29 yaşına
O yaştan sonra artık seni kim alsın
Yani kusura bakma ama bir erkek 27 de en geç Kadın da 25 de evlenmeli
Ben 19 yaşındayım eğer 6 sene içinde evlenmezsem daha da evlenmem
- 1 yıl
İstediğin cevabınalamayınca, kişşselleştirip kemdince hakarete başvurman da ayrı bir duruş. Neyse, iyi günler.
Soran1 yılÜzdüysem özür dilerim
İnşallah evlenir ve de çok mutlu olursun
Veya istediğin gibi birini bulup çok mutlu olursun
İstersen çocukların da olsun
Üzmek için dememiştim
- 1 yıl
Sorun değil, kendinize iyi bakın.
Soran1 yılSanal da olsa kimseyi üzmek istemem
Tekrardan özür dilerim- 1 yıl
Estağfurullah, insan hatalardan münezzehtir.
Ben de yanlış yapmış olabilrim.
Kalbinizi ferah tutun.
Soran1 yılÇok teşekkür ederim 🥰
İyi günler tekrardan ☺️- 1 yıl
Hoşçakalın, kendinize iyi bakın.
Not: yaşı hatalı girmişiz yaş 39
Soran1 yılOlsun yaşayan girer yaşına
Hala gençsiniz
Allah sağlıklı uzun ömür versin
- 1 yıl
Cümlemize.
Görüşürüz👋
Soran1 yıl☺️☺️
- 1 yıl
Yazarsanız bir merhaba demek isterim. Tabi karar sizin.
Kişilerin kendi yaşamları ile alakalı tercihleri neden bizi ilgilendiriyor? İsterse olabilir bu neden zulüm olsun bebeğe
01 Yorumla
1 yılBabam 50 yaşında şu anda 4 aylık kardeşim var annem zaten genç bakıyor sorun yok
01 Yorumla
Soran1 yılAnnen kaç yaşında
Maddi durumu ve sağlığı yerinde neden sorun olsun. 50 yaş genç bir yaş
010 Yorumla
Soran1 yılYav neresi genç o yaata millet çocuğunu evlendiriyor
Soran1 yılBen olsam o yaşta koruyucu baba olurdum param varsa
Soran1 yılBence 2 çok 1 olmalı ve fakirler ürememeli
Soran1 yılEvet
Soran1 yılBana ne
1 yılHaklısın tamam ölümün yaşı yok da yani yaşlılığa yakın adam o çocuğa yazık değil mi
01 Yorumla
Soran1 yılBunu dedim diye kızdı
Sonuna kadar haklısın o çocuğun babaya ihtiyacı var
014 Yorumla
Soran1 yılMillette beni linçlemiş
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlarmış- 1 yıl
Ben 30 yaşında babamı kaybettim yaşlandı hastalandı kaybettim şu an 38 yaşındayım. Arkadaşlarım babaları sağ ve yanında oluyorlar o çocuk 15 yalında 10 yaşında babasız kalacak ne sıkıntılar çekecek ölüm Allahın emri babası genç ölenler de oluyor tabi ama bu Allah’ın emri bazı şeyler bizim elimizdedir
Soran1 yılBunu dinlemiyorlar işte
Soran1 yılAmcam 50 yasında ve bekar
Soran1 yılHiç evlenmedi
Soran1 yıl35 yaşında bi Kadın
Soran1 yılYok
Soran1 yılNesini kıskanayım
1 yılÇocuk evliliğin meyve si olarak bilinir Hak aranmaz ! !
06 Yorumla
Soran1 yılO yaşta meyve yapacak enerji bulamaz
- 1 yıl
Son mermi kalmış demekki
Soran1 yıl@Cerrone_ neden ama
Soran1 yıl@Cerrone_ anladım
1 yılSen kimsin ki varlık sen kimsin. 70 evlenip 98 de dede olan tanıyorum. Allah demi bitti gittj
03 Yorumla
Soran1 yılAbi kusura bakma ama onlar isyana
Soran1 yılİstisna
- 1 yıl
Ah Bir önden girseler
Haklısın. Çocuk 20 yaşına geldiginde adam 70 olacak, tabi yaşarsa.
03 Yorumla
Soran1 yılLinçlemiş millette beni
Soran1 yılZaten istese de yapamaz
1 yılSana da evde kaldın demelerini istemiyorsan çokta karisma
01 Yorumla
Soran1 yıl19 yaşındayım
1 yılEli yaşında çocuğun olursa çocuk babamı yoksa dedemi diyecek😂😂😂
08 Yorumla
Soran1 yılBen de onu dedim diye küstüler bana
- 1 yıl
Benim arkadaşım ikinci evliliği yaptı arkadaşım 55 yaşında eşi 45
Çoçuğu oldu adama soruyorum çocuk sana bırak babayı sana amcamı diyor yoksa dedemi diyor adamda diyor dede dese daha iyi çünkü yaş geçiyor içi geçmiş bir baba çocuğu parkamı yoksa kahveye mi götürü biraz komik oldu gerçek bu
Soran1 yılBen de bhnu dedim diye bana kızdı amcam ve Daha evli bile değil
Kendisi 50 yasında
Hayal seninki tamamen dedim- 1 yıl
Cahil insanlara gerçeği anlatamassın he de gitsin
Soran1 yılHe He demem ben bildiğimi derim esirgemem
- 1 yıl
Bende senin gibi çok bilgiliyim cahillere anlatmaktan yoruldum Türkiye'de cahil kesim çok
Soran1 yılBunların arasında yaşamak zor
- 1 yıl
Bencede
1 yıl40 da fazla bence. Çocuk düşünen 30dan önce yapmalı.
04 Yorumla
Soran1 yılBence de
Baba mı diyecek dede mi
Soran1 yılBenim eski sevgilim demişti ki 40 yaşına kadar çocuk sahibi olmazsam daha da olmam
Ne işim olur o yaştan sonra dedi
Bi o dediği doğru idi zaten- 1 yıl
Yani matematiğe vurduğunda baya zorlayıcı oluyor aile için. Mantıklı düşünmek lazım.
Soran1 yılTabi ki
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 384 cevap paylaştı.
1 yılEvet haksızlık Allah affetsin bir gün göçüp gitse olan çocuğa olucak
10 Yorumla Babam beni 40 ında yapmış az daha dursaydı torunu olacaktım
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılAnnem beni doğurduğunda babam 46 yaşındaydı şu an 64 yaşında. Allaha şükür sağlığı yerinde ama hala çalışıyor maalesef.
03 Yorumla
Soran1 yılPeki mutlu musun
Annen kaç yaşında şu an
Cevap sahibi1 yılAnnem 53 yaşında. Mutluyum ama biraz agresifler. Psikolojiden dolayı sanırım
Soran1 yılGaliba ondan
1 yılBen evlemirsem cocuk diyordum ama cevreme bakıyorum bu konuda eş seçmek çok önemli
02 Yorumla
Soran1 yılBenve de
- 1 yıl
Bencede
Gizli Üye(18-24)1 yılSence dünyada anne baba olmaktaki en büyük sıkıntı yaş mı? 20'li yaşlarından anne baba olmaktan çok daha iyidir bu arada.
02 Yorumla
Soran1 yıl30 ideal bence
Cevap sahibi1 yılEvet bence de
Gizli Üye(25-29)1 yılBabam ben doğumdan 52 yaşında annem 27 yaşında şu anda olan bana oluyor annem babamı aldatıyor
08 Yorumla- 1 yıl
Sen kaç yaşındasın
Cevap sahibi1 yıl25.
- 1 yıl
Annemde şu an 52 yaşında baban 77 yaşında oylemi
- 1 yıl
Annen
Cevap sahibi1 yılEvet
- 1 yıl
Anladım üzücü tabi üzüldüm snn adina
- 1 yıl
Anlatmak istersen dinlerim