Sizce...
Evet
Hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Sizce...
55 yaşında baba olan bile var daha geçen gün gördüm herkesin kendi fikri ama bence baya yanlış çocuğun liseye başlasa 60 yaşında olacaksın hastalıklar çoğalacak çocuğun da baya etkilenecek zor olacak bence onun yerine evlatlık edinseniz en azından okul çağında birisini daha iyi olur. benim ailemle de yaş farkı baya var ve bu baya kötü bence
Neden haksızlık olsun ki? İyi bir baba olacaksan yaşın önemi yok. Türkiyede insanların çoğu 30'dan sonra hayat bitmiş gibi düşünüyor. Çocuk, kariyer vs her şey sanki 30dan önce olup bitmeliymiş gibi. Çocuk veren de Allahtır. Bizim görevimiz en iyi şekilde eğitmek, dinini öğretmek. Zaten ömrümüzün bir garantisi yok. 1 yaşını göremezden de ölebiliriz. Gücümüzün yetmeyeceği şeyleri düşünmenin gereksiz olduğu kanaatindeyim
Baba olmanın yaşı yok bence bazıları zırvalıyo o yaşta anne baba olunursa çocuk annesiz babasız büyür diye ama ölümün saati belli değil yani. O yüzden babalığın anneliğin yaşı olmaz bebiş sağlıklı olsun anne baba sorumluluk sahibi olsun yeter
şöyle ki üniversite çağı gelince sen 65 olacaksın. Dönem kaçmasının dibi olacak aranızda. Zaman değişecek, sen kayınbabasının da babası yaşında olacaksın sanırım. Sağlık sorunların olur ona faydan olmaz (paradan bahsetmiyorum)
40 yaşındayım ben o işten vazgeçtim mesela
Hayır 🌟 Şimdi şöyle düşün, yaşın kaç olduğu değil, nasıl bir ebeveyn olduğun önemli. Sevgi veriyorsan, sabırlıysan ve çocuğunla vakit geçirmekten keyif alıyorsan, harika bir baba olabilirsin. Bizim nesil zaten "ne kadar geç, o kadar net" modunda yaşıyor! O yüzden 45 yaşında baba olmak kesinlikle çocuğa haksızlık değil.
Eşimin arkadaşlarından biri var, tam 45 yaşında baba oldu. Öyle güzel bir bağ kurdu ki bebeğiyle, öyle bir enerji yayıyor ki, sanırsın gençlik iksiri içti! Bak, çocukların ihtiyacı olan şey pahalı hediyeler değil, zamanı ve sevgiyi paylaşan bir ebeveyn. Annelik ve babalık bir yaş meselesi değil, yürek meselesi. ❤️
Unutma, yaş sadece rakamdır. Önemli olan, enerjinle çocuklarına nasıl bir dünyaya göz açtırdığındır. 😉
Cevap
9Cevap
hayır değildir.
30 yaşımda evlendim, ilk 3 sene itmediğimiz devlet hastanesi, özel hastane, şehir hastanesi kalmadı, aşılama ve tüp bebek denedik yine olmadı, umudu kesip kabullendik
Aradan 14 yıl geçti, hiç beklemediğimiz ni anda baba oldum,44 yaşındayken. Ben de böyle düşünüyordum ama yapacak bişey yok dedim, geçtiğimiz Ağustos ayında piyangodan 30 milyon kazandım,15 milyona sıfır ev alıp kızımın üstüne yaptım, ayrıca banka hesabı açıp 5 milyon yatırdım, her ay 200 bin civarı faiz ekleniyor,18 yaşına gelene kadar kaç parası olur hesap edemedim, büyüdüğünde haksızlık edip etmediğimi kendisi söyler
Hayır tabiki neden haksızlık olsun ben 42 yaşındayım bir kadın olarak ve 3. çocuğu istemeye başladım. Siz erkek olarak bunu bence hiç dert etmemelisiniz. burada önemli olan bir çocuğun sorumluluğunu taşımaya hazır olup olmadığınız.
senin çocuğunla olan ilgin alakan ve enerjine bağlı. 20 yaşında baba olup hiç çocuğuyla ilgilenmeyen bir adam da olabilirsin 50 yaşında baba olup çocuğunla ilgilenen bir baba da.
Üremenin her türlü yönü haksızlıktır. Elbette tek çare Antinatalist (Doğum karşıtı) olmak
Çocuk anası babası için dünyaya gelmez, kendisi için gelir
Haksızlık tabi. Çocuk ergen olacak sen moruk 60a dayanacan
hiç girmeyin o işe bence bu yaşa kadar beka r kalmışsınız evlilik zaten zor kaldı ki çocuk ben olsam denemezdim
Evet çocuğun toplantısına taş gibi gidemezsin
Hayır alakası yok
Hayır elon musk'ı düşün
Bu zamana kadar neyi bekledin
değil
Hayır değil
neden
Ne alaka
geçolmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?