Çocuklar üzülür, psikolojileri bozulur diye istenmeyen evliliği sürdürmek anlamsız geliyor bana. Evlilik bitebilir ama anne ve baba olmaya en iyi şekilde devam edilebilir diye düşünüyorum. Peki siz ne düşünüyorsunuz? Çocuklar için istenmeyen evlilik sürmeli mi?
Selamlar... Şöyle bir algı var maalesef, çocuğunuz var yuvanızı yıkmayın ama çocuğa karşı iyi şey yapılmış olmuyor, belki en kötüsü travma yaşatılıyor. Evet zor bir durum, çocuk için gerekirse bir uzmandan bile yardım alınabilir, çocuğun bu durumu iyi atlaması için ama zorla evlilik, o evdeki kişilere iyi gelmiyor.
Çocuklar anne baba istemez sadece onları bir arada huzur içinde görmek ister. Evet evlilik birtek cocuk için devam etmemeli. Öncelikle evliliği devam etmek isteyip istenediğimize bakmalayız istiyorsak sorunu çözmeliyiz ( evlilik terapistine giderek , konuşarak , aile büyüklerinden destek alarak gibi ) . Gene olmuyorsa bir cocugun en cok istemediği huzursuz bir evde büyümeyi onlara yaşatmamamız lazım ya boşancaklar ya da düzgünce devam edecekler
En iyi şekilde süreceğini sanmıyorum ve bence açık konuşmak gerekirse çocuklar için lafı bana yalan geliyor iki olgun olmayan ebeveyn birbirlerine hep bu lafı söylüyorlar ama doğruluğuna inanmıyorum içten içe farklı korkuları oldukları için boşanmıyorlar çocuklar da huzursuz bir ailede büyüyor haliyle kısacası aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Aile baskısıyla 19 yaşında evlendirildiğim, 4 sene sabredip ne kadar diretseler de boşandım hem kendim içi hem de eski eşim için 1 çocuğumuz vardı. sırf onun için sabredin falan dediler evlat önemli de hayatı zindan etmek ne kadar mantıklı bilemiyorum şu an çok huzurluyum ve kaybettiğim seneleri geri kazanıyorum. Uzun lafın kısası çocuk olsun olması mutsuzluk varsa salacaksın
İkiniz de çok haklısınız köy gibi ortam da büyüdüğüm için lanetlemedikleri kalmıştı. Düşündükçe anlam bulamam insan neden mutsuz olacağı şeylere katlanır ki? Eski eşi kötülemiyorum lakin bir birimizi sevmedik bunun için çabalamadık üstüne ne kadar diretsem de korunmadı 1 sene sonra kucağın da bebek hani eşlik vazifeleri desen sıfır. Her şeyi geri de bırakıp farklı şehre taşındım tek üzüldüğüm çocuğum rahmetli oldu belki de onun için hayırlısı buymuş
Kardes basın sag olsun bak birde sevmediğin biri ile çocuğun olduğunda çocuğuna bile ciddi manada sevgi besleyemiyorsun valla ben çok çektim eşimde öyle kadınlık la alakası olmayan biriydi birde üniversiteye gitmişti geçen her günüme lanet ediyorum
Surmemeli. Surekli kavga, hir gur varsa bir evde o cocuk icin daha tehlikeli bir durum. Baktin ki yaralaniyosun etrafindakilerde yaralaniyor uzatmamak lazim. Kimse bosanmak istemez ama cocuk icin deyip mutsuz bir evliligi surdurmek o cocuga yapilacak en kotu sey bence.
Çocuklar için olumsuz örnek teşkil etmemesi açısından Ailede şiddetli tartışmalar kavgalar olmadığı sürece çocuk için evliliğe katlanılabilir.
Ayrılık sonrası adam akıllı geçinen çift sayısı çok az. Ve son olarak da boşanmış aile çocukları ne yazık ki toplumda uyumsuz insanlar oluyor. Toplumun kanayan yarası bence bu. Hatta Z kuşağını bile tetikleyen baş sebeplerden biri
Bence çok saçma bir düşünce o gerginlik iletişimsizlik çocuklaro daha kötü etkilşyor ve gergin ortam onlardaki güven ortamını zedeliyor Sonuçta boşanma karı koca arasında olan bir şey anne babalıktan boşanmış olmuyorlar
Hayır kesinlikle surmemeli aksi taktirde evde kavgalar çıkarsa falan ve çocuk bunlara şahit olduğu için piskolojisi daha fazla bozulur. Olmuyorsa birşeyleri zorlamamak laizm incelediği yerden kopsun...
Bence sürmeli. Bi çocuğun geleceğinden daha önemli hiçbir şey olamaz bir ebeveyn icin. Dünyaya getirmesini biliyorsan tiyatro oynamasını da bileceksin 😀
Kesinlikle hayır , hele ki şiddet durumu varsa gereği yapılmalı , gelecekte bu çocuk ta gördüklerini , hayatına uyarlayacaktır.. Tercih yapmayacak , istem dışı yapacaktır 😌
yani evde sesli kavgalar oluyorsa bu cok uzucu o zaman taraflar bunu konusup bitirmeli ama idare edilecek bir durum varsa en azindan cocuklar bir yasa gelene kadar sabredilmeli.
Bilincsiz ve aslinda gizliden gizliye "bosanmayla ya da sonrasiyla bas edemem" dusuncesi ile kendileri adina devam ettirilen bir iliski. Yoksa cocuklarin one surulerek bosanmiyoruz denmesi tamamen bir sacmalik. Mutsuz ya da yeterli duzeyde aile kavraminin hissettirilmedigi bir ortamda buyuyen cocuklar psikolojik olarak kesinlikle bastirilmis duygularla buyuyorlar. cocuklari on plana atarak kendi bencilliklerinin kurbani olarak cocuklarin yasam standartlarinin farkli bir boyutta ilerlemesine izin vermek zaten dusunceli ebeveyn algisina ters...
Gercekten cocuklarinizi seviyorsaniz onlari birey olarak yasayin ve yasatin. Evliligin bitmesi cocuklara karsi sorumluluk, sevgi, saygi ve zaman gecirme gibi eylemleri hisleri artik yasayamayacaginiz anlamina gelmiyot. Olmasi gerekseygcocugunda anlayabilecegi sekilde sarsmadan izah etmek.