Hemen hemen herkesin hayali bir çocuk sahibi olmak. Belki bir çok insan sadece çocuk yapabilmek için evleniyor. Peki eşiniz çocuk istemiyorsa bu evliliğinizde ne tür sorunlara yol açabilir?
Cevabın nedir?
En İyi Cevaplar
- +1 yıl
Evlenmeden önce çocuk hakkında konuşulması benim için daha iyidir. Eğer evleneceğim adam istemiyorsa vazgeçtirmek için elimden geleni yaparım. Çocuk benim hassas noktam ben isterim çocuğumun olmasını. Ama ikna dahi olmuyorsa, yapıcak bir şey yok yașar gideriz öyle..
12 Yorumla- +1 yıl
Tișiiikkiiirrrlerrr 😂
- +1 yıl
Şahsen ben çocuk için evlenicem istemiyosa uğurlar olsun
10 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
73
Cevap
23Cevap
- +1 yıl
Şöyle ki hep eskiden beri bilinen bir şey vardır ki çocuksuz bir evlilik olmaz Bunu hep böyle derler ve çok da haklilar Ben bunu hiçbir zaman karşı çıkmıyorum fakat şöyle bir durum var ki dünya gerçekten Yıldan yıla hem kirleniyor hem de kötüye doğru gidiyor E tabi hal böyle olunca insanlar artık şöyle bir düşünceye Katılıyor ya böyle kirlenmiş bir dünyaya çocuk getirmek ne kadar doğru ne kadar Etik Evet bu gerçekten çok önemli bir soru Çünkü gerçekten dünya artık gitgide kirlenmeye başlıyor şimdi zaten artık evlenecek olan insanların birçoğusu çocuk istemiyor ama dediğim gibi çocuk Manevi anlamda bakıldığı zaman bir evin olmazsa olmazı Tabii ki
10 Yorumla - +1 yıl
Çocuk isteyip istemediğini evlenmeden önce illa ki sorarım. Bu gibi konularda büyük konuşmak istemiyorum ama zor. Karşımdaki kişinin doğru kişi olduğundan şüphem yok ise ve onunla gerçekten bir ömür geçirmek istiyorsam çocuk sahibi olma düşüncesinden vazgeçebilirim. Ya da vazgeçmek yerine ona çocuk sahibi olmanın güzelliklerini anlatırım, gösteririm. Aslında herkesin içinde bir yerlerde çocuk sevgisi yatar. Onu ortaya çıkartabilmek için çaba göstermek lazım...
20 Yorumla - u+1 yıl
Yaratır kesinlikle en başta, bu evliliğin uzun sürüp sürmeyeceği konusunda ya da duygularından hala emin olmadığı konusunda şüphe duyulmasına neden olur.
10 Yorumla Bu durum evlenmeden önce taraflar arasında açıkça konuşulmalıdır, aksi takdirde ilerleyen dönemde bu konu eşler arasında sorun olabilir.
Herkes çocuk sahibi olmak isteyecek diye bir kural yok. Evlendiği kişiyle baş başa bir ömür geçirmek ya da sadece bir süre eşiyle yalnız kalmanın tadını çıkarmak isteyenler olabilir. Fakat toplumumuzda bekar tüm gençlere önce ne zaman evlenecekleri, evlendikten sonra da ne zaman çocuk sahibi olacakları adeta bir görev yüklercesine sorulur ve kişiler üzerinde baskı oluşturur.
Bazen de erkeğin çocuk istemesi kadının çocuk yapmak istememesi, kadının çocuk yapmak istemesi ama erkeğin çocuk sahibi olmak istememesi… gibi durumlar da boşanma davasına konu olabiliyor.10 Yorumla- +1 yıl
Birbirini seven iki insan sadece çocuk için evlilik yolculuğuns çıkmaz zaten, evlilik bir nevi sevgiyi pekiştirme ve daha huzurlu bir ortamda her şeyi paylaşmak demektir. Anne olmaya ya da baba olmaya hazır olmayan taraflar olabilir bu gayet normal bir istekte tıp anne/baba olmak için istekli olmak gibi...
Çocuk yapmak bazı kişiler için rahat kaçırıcı, baş başa geçen zamanı azaltıcı bir etkisi olduğunu düşünülüp buna hazır olmadığını belirtmesi bazen boşanmaya kadar giden sorunlara gebedir. İlişkinin başında her şeyi konuşmak ve karşılıklı olarak istek ve beklentileri masaya yatırmak bu sorunları ortadan kaldıracaktır.10 Yorumla Bu tarz konuların evlenmeden önce konuşulması gerekmiyor mu? Yani mantıken karşı tarafa açık şekilde geleceğe dair düşünceler söylenmeli. Söylenmişse eğer bunu kabul edip evlenmeli, "nasılsa fikrini değiştiririm" düşüncesiyle değil. O zaman hata karşı tarafta oluyor ve çocuk uzlaşılacak bir sorun olmadığı için boşanmaktan başka seçenek kalmıyor
51 Yorumla- +1 yıl
aklımdan geçenlerin dile getirilmiş hali çok haklısınız👍🏻🌸
- +1 yıl
Öncelikle bence bu konuların evlenmeden önce konuşulması gerekiyor. İki taraf da çocuk istemiyorsa bu bir sorun teşkil etmez. Ama bir taraf istiyor diğer taraf istemiyorsa, özellikle isteyen taraf gerçekten çok istiyorsa ciddi anlamla üzülebilir. Üzüntüsünü dile getirirken de çocuk istemeyen karşı tarafı çocuktan ve evlilikten iyice soğutabilir. Durum böyle olursa evlilik bitebilir bile.
20 Yorumla - +1 yıl
Yaratmaz açıkçası sevdikten sonra önemli değil bu gibi ayrıntılar üremek için yaşamıyorum ben. Belki yaş aldıkça yavaş yavaş kafasına sokarım bu düşünceleri sonradan kanı ısınır sevmeye istemeye başlar kim bilir. Seviyorum çocukları ancak ilk krakerim bu değil.
20 Yorumla Neden istemediğiyle ilgilenirim. Belki kendini hazır hissetmiyordur veya güzel bir çocukluk geçirmemiştir ve iyi bir baba olabileceğini düşünmüyordur. Ön yargıyla yaklaşıp hemen kestirip atmam. Bunları elbet konuşup halledebiliriz. Eğer asıl nedeni çocukları sevmemekse ve katiyen istemiyorsa, karşımdaki insanı ne kadar da sevsem evliliğe adım atamam sanırım. Çünkü çocuk sahibi olmayı istiyorum.
10 Yorumla- +1 yıl
Ne kadar süreyle istemiyor ama?
Mesela bende şu an düşünmüyorum bir yıllık da evliyim. Eşim işe tam tersi evlendiğimizden beri istiyor. Konuştuk , çözdük. Herşey karşılıklı saygı ile halledilebilir.
Ama hiçbir zaman istemiyorsa karşı taraf büyük problemlere neden olabilir. Böyle bir düşüncesi olan kişi evlenmeden bunu belirtmeli.10 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
Çocuk yapmak bir hayal değil benim için açıkçası çocuk istemeyen biri bulursam mutlu olurum. Ama eğer sevdiğim adam baba olmak çok istiyorsa 1 çocuk yapardım. İlla herkesin 4 çocuğu olmak zorunda değil. Kariyerime odaklanmak gezmek hayatımı yaşamak kazandığım parayı biraz kendim yemek istiyorum
10 Yorumla Yaratabilir bu konu evlenmeden önce konuşulmalı. Ben çocukları çok sevmeme rağmen kendim çocuk dogurmak istemiyorum ama bir aileye sevgiye ilgiye muhtac kimsesiz bir çocugu evlatlık edinmek isterim.
33 YorumlaSonra sıkılırsınız. Etrafınızda hep anne babalar olan arkadaşlar olacak siz da geride gibi kalırsınız ve belli yaştan sonra yalnız hissedersiniz. Biz Amerikada değiliz bütün curcuna çocuklar etrafinda oluyor.
10 Yorumlabence kendini henüz babalığa hazır hissetmiyor olabilir ki bu da normal baba olamayacak birinin kucağına çocuk verirsen hem onun psikolojisini kötü etkilersin hem de çocuğuna kötülük yapmış olursun eğer şu an için istemiyorsa sen de istemiyorsan sorun yok ama ama hiç istemiyorsa ve çocukları pek sevmiyorsa sen de tam tersiysen sorun olur ben çocukları çok seviyorum ve aşık olduğum evlendiğim adam ilerde istemese sorun çıkar açıkçası ve sürdürmem
10 YorumlaEvlilik öncesi konuşulmalı. Ve anaokulunda stajda bile o hissettiğim sorumluluk çok fenaydı. Çocuk olunca , cook daha fazla olucak. Ayrıca çocuk varken evlilik hayati nasıl olur bilemiyorum. Evet güzeldir çocuk iyi de anlaşırım öyle diyorlar yani yoksa ben derim gerim gerilirim. Ama belki de sadece uzaktan bakınca güzeldir. Türk erkekleri hep çocuk ister ve hiç ilgilenmez. Çocuk yok mu hobaa başkasına giderlermiş. Bilmiyorum canım bir iki kişiden öyle duydum.
20 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 7,1b cevap paylaştı. Başta konuşulması gereken bir konu.
Evlendikten sonra elbette problem olacaktır.
Ki evlilik kendi aileni oluşturmaktır çocuk da bunun tamamlayıcısıdır.10 Yorumla- +1 yıl
Valla istemeezzsee cok daha iyi olur isterse de en fazla 1 tane istesin😇😂
Allah ikiz nasip etsin 🤷♀️🤦♂️
Bu konu evlilik öncesinde konuşulmalı fikir alışverişi yapılmalı..10 Yorumla Biraz zor bu benim için. Ben evliliğimde çocuk görüyorum ve istiyorum da. Benim de evleneceğim kişinin hayalinin benimle aynı doğrultuda olması gerekir.
10 YorumlaHiç istemiyorsa sorun olur ilerde illaki çocuk evliliğin meyvesidir yuvanın filizidir tabi sadece çocuk yapmak içinde evlilik yapılmaz elbet ama onsuzda zor olur diyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Yaratmaz benim için. Çocuk olmasa da olur.
Hem bir çok evlilik gördüm, izledim.
Çocuktan sonra aşk denilen bir şey kalmıyor20 Yorumla Hayır neden sorun olsun demek ki kendisini hazır hissetmiyor. Ama ben çocuklara bayılırım bu yüzden onu ikna etmek için elimden geleni yapardım.
10 Yorumla- +1 yıl
Evlilik öncesi böyle şeyler konuşulur, konuşulmalı! İlk senelerde istememesi anlayışla karşılanabilir ama hiç istememesi sorun oluşturur.🙂
10 Yorumla - +1 yıl
Kisiye gore degisir. Ortak istekler varsa sorun olmaz ama mesela ben bikac sene eglendikten sonra herhalde isterim cocuk eninde sonunda
10 Yorumla Genç anne olcam ben hayalllerim var veli toplantisina gidince ablasimisiin diyecekler çocuk istemeyen bir eş istemem
10 Yorumla- +1 yıl
Ben çocuk istiyorsam ve o istemiyorsa bekleyebiliriz bir süre ama hiç istemiyorsa boşanmaya kadar gidebilir.
10 Yorumla - +1 yıl
Fazla sorun yaratır, evin neşesidir çocuk. Çocukları sevmeyen biriyle bırak arkadaş olmayı evlenmem bile.
10 Yorumla - +1 yıl
Benim de pek istediğim söylenemez sorun olmaz. Ama bu tip şeylerin evlenmeden önce konuşulması gerek tabiki.
10 Yorumla - +1 yıl
Benim sorunlara yol açmaz saygı duyarım. Ortak alınması gereken bir karar. İstenmeyen bir çocuğu yapmaya zorlayamam.
10 Yorumla Ben de istemiyorum çocuk o yüzden benim işime gelir.
30 Yorumla- +1 yıl
Cocuk istemeyen biriyle neden evlenilir ki. Gezip dolasmak icin nikaha gerek yok ki.
10 Yorumla - +1 yıl
Durum değişebiliyo mesela 20 yaşımda çocuk istemezdim 26 ya gelince olsun istiyorum şimdi
10 Yorumla Aşk İlişkileri konusunda 663 cevap paylaştı. Evlenmeden sorarım, çocuğum olmazsa evlatlık alırım, bunu da baştan söylerim.
10 Yorumla- +1 yıl
Şahsen evlenirsem çocuk sahibi olmak için evlenirim çocuk istemeyen biriyle de evlenmem
10 Yorumla - +1 yıl
Yiouk çok daha iyi olur cunku ben de cocuk sevmiyorum ugrasamam yani.
10 Yorumla - +1 yıl
Çocuk her şey demek. Herkes bence sevdiği kişiden çocuk sahibi olmak ister. Sorunlar olur 🌺
10 Yorumla Herkes cocuk sahıbı olmamalı yaratır mı bılemıyorum
10 Yorumla- +1 yıl
Evet yaratır bunları evlenmeden once konuşmak gerekir
10 Yorumla Eğer çocuğun olacaksa sadece ondan olsun diyorsan sorun olmayabilir ama çocuk istiyorsan ve karşındaki istemiyorsa bu aranızda kavga sebebi olabilir bu da ilişkiyi yıpratır. En iyisi evlenmeden bunları konuşmak.
10 Yorumla- Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Valla ben de istemiyorum. Ne gibi sorunlar olur bilmiyorum ama birine de muhtaç değilim sorun olmaz gidebilir çok istiyorsa. 🤔🤔
10 Yorumla - +1 yıl
Herkes çocuk doğurmak zorunda değil , dünyada binlerce çocuk var kimsesiz , kendi çocuğum olsun istemem ama başkasının çocuğuna annelik etmek isterim , bu dünyaya bı çocuk daha getirip onun başını yakmak istemiyorum
20 Yorumla tercih meselesi eğer evlenecegın kısı ıstemıyosa ve senın de ıcınde keske cocugum olsa gıbı bır hıs varsa elbette ılerıde sorun olur ama sende olsa ne olmasa ne gıbı dusunuyosan gayet anlasılabılır.
10 YorumlaÇocuk istememek ne ya?
Allah nasip etmez eyvallah , razıyız ama “istemiyorum” diye çocuktan vazgeçilmez. Çoğu insanın evlilik sebebidir çocuk, evin neşesidir. Bu soru beni sinirlendirdi asdgrg10 Yorumla- +1 yıl
Çocuk istemeyen eş, sorun olmaz... Aşkımızı yaşarız ne güzel...
20 Yorumla Olmuyorsa bunu anlarım ama çocuk isteyemeyen veya sevmeyen birisi ile yapamam
10 Yorumla- +1 yıl
Çocuksuz yuva eksiktir. Allah böyle bir eksikliği vermesin. Çocukları en az benim kadar seven bir eşim olmalı
10 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Hayatımda çocuk olmamalı, çocuk evliliği yavanlaştırıyor. Evleneceğim kişi kısır olmalı
23 Yorumla- +1 yıl
Ben de tıpatıp aynı senin gibi düşünüyorum. Eşimle bir ömür geçirmek isterken niye arada çocuk olsun ki. Yalnız kısırlık meselesine gelince adam kısır değilse ne yapsın
- Cevap sahibi+1 yıl
Çocuk olunca araya mesefe giriyor bütün ilgi alaka ona oluyor, kendinize vakit ayıramıyorsunuz ilişkiler bozuluyor kavgalar, tartışmalar artıyor. Kısır olmasa da çocuk yapamam konusunda kesin kararlı olmalı, sonradan dönerse boşarım
- +1 yıl
Aynen güzel kardeşim. İlgi dağılıyor. Evde çocuk varken rahat rahat aşkını yaşayamıyorsun. Derken gitgide ilişki sadeleşiyor.
- +1 yıl
Hayır bence sıkıntı olmaz herkes sevecek diye birşey yok
10 Yorumla karimla hergeceyi basbasa gecirmek varken neden cocuk sesiyle rahatsiz olalim
20 YorumlaElbette yaratır. Zaten artık insanlar çocuk yapmak için evleniyor yani aşk ve sevgi palavra.
10 Yorumla- +1 yıl
Çocuk neşedir ya çocuksuz evlilik bir süre sonra durağanlaşır
10 Yorumla - +1 yıl
Eğer çocuğu o doğurucaksa neden olmasın😂😂😂
20 Yorumla - +1 yıl
bir arkadaşım boşandı bu yüzden.
30 Yorumla - Gizli Üye(18-24)+1 yıl
evlenmeden önce konuşsunlar yani.
ben çocuk isteyen biriyle evlenmem mesala10 Yorumla - +1 yıl
Ben de istemiyorsam sorun olmaz
10 Yorumla - +1 yıl
Çocuk olmalı ama ben 1 yıl çocuk yapmam.
10 Yorumla - +1 yıl
Evet, biri istiyor biri istemiyorsa sıkıntı.
10 Yorumla - +1 yıl
Çocuk istemeyen biriyle evlenmem
10 Yorumla Benim için yaratır evet.
10 Yorumla- +1 yıl
çocuk olmalı sorun olur tabikide
10 Yorumla - +1 yıl
Evet. Düşman başına bile amann...
10 Yorumla - Devamını Gör (36)
Devamını Gör(91)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Evliliklerin genel gayesi kapsamında değerlendirilen tarafların çocuk sahibi olma isteği ile bu istekle zıt kutuplarda kendine yer edinen kadının genellikle iş dünyasındaki yeri sebebiyle çocuk sahibi olmak istememesi, çoğunlukla evliliğin huzur ve mutluluğunu bozan bir etken olması sebebiyle erkekler tarafından 4721 sayılı TMK m.166 uyarınca evlilik birliğinden sarsılması sebebine dayalı olarak boşanma davası konusu haline getirilebilmektedir. Bu maddeye göre “Evlilik birliği, ortak hayatı sürdürmeleri kendilerinden beklenmeyecek derecede temelinden sarsılmış olursa, eşlerden her biri boşanma davası açabilir.” Ancak, çocuk sahibi olmak istememek, tek başına bir boşanma sebebi sayılmamakta, şayet çocuk sahibi olmamanın tarafların huzur ve düzeni ile evlilik birliklerini temelinden sarsması durumunda bu, hakimin de takdiriyle boşanma sebebi sayılabilecektir. Taraflardan birinin çocuk sahibi olmak istemesi, diğerinin ise buna herhangi bir tıbbi sorunu olmaksızın karşı çıkması durumunda taraflar arasında tartışma ve kavgaların çıkması halinde bu, evlilik birliğini temelinden sarsan bir mevzu haline gelirse, çocuk istememek, evlilik birliğinin sarsılması sebebiyle boşanma nedeni olabilmektedir. Belirtmek gerekir ki, Yargıtay 2. Hukuk Dairesinin bir kararına göre de, doğal yollardan çocuk sahibi olunamaması sonucu tüp bebek tedavisi yöntemini reddetmek ve bundan kaçınmak da taraflar açısından ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik kabul edilmekte ve bu, bir boşanma sebebi dağılabilmektedir.