Ben 4 senedir evliyim ve çocuğumuz olmuyor. Bu şekilde devam edersek eksik mi kalırız yoksa tedavi mi olmalıyız?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Evlilik iki kişinin yaşamını birleştirip bir yuva kurmasıdır, üçüncü kişi dahil değildir. İsterseniz çocuğunuz olabilir isterseniz olmaz bu sizi eksik ya da tam yapmaz. Hatta çocuk olmaması özgürlüktür bir yerde; kendi evinizde istediğiniz şekilde giyinemeyecek, konuşamayacak, birbirinizi istediğiniz şekilde öpemeyeceksiniz bile. Gece uykumuzda olacaksınız, gelirinizin %80i ona gidecek, tatile bile gitmek isteseniz ona göre plan yapacaksınız. Bir de yaş bunalımları var; 7 yaşına gelecek "neden, niye" soruları başlayacak, 12 yaşına gelecek ergenliğe girecek evin huzurunu bozacak, 18 yaşına gelecek zaten evle çok bağı kalmayacak. Siz bir bakacaksınız o çocukken o iyi olsun diye, o gençken o memnun olsun diye, o büyüdüğünde ise ne yaptığını biliyor mu diye kendi hayatınızı yaşayamamışsınız. Çocuk çok büyük ve zorlu bir sorumluluk, bence çocuk yokken her şey daha kolay olur. En azından istediğiniz gibi, birine göre plan yapmadan yaşayacaksınız. Dediğim gibi evlilik iki kişiliktir, yanında üçüncü kişi sözleşmesi yoktur. Çocuğunuz olup olmaması evliliği tam ya da eksik yapamaz çünkü iki kişilik olan şey zaten iki kişiyle kadroyu doldurup tam olmuştur, çocuğu promosyon gibi düşünün.
11 Yorumla
Soran+1 yılTam bir aile oluyorsun ama büyük mutluluk bu açıdan bakınca da
Gelip geçer zorlukları
En İyi Cevaplar
+1 yılÇocuksuz evlilik dışardan bir göz olarak kimsenin eksik evlilik diyebileceği bir kurum değildir aile kurumu iki kişi ile başlar ve çocuksuzluk bunu eksik yapmaz aksi yorum yapan hadsizlik eder ve görüyorum ki ediyor da. Çocuk istemeniz doğal bir durum olması için denemelerde bulunmak da hakkınız fakat aman yarım kalcaz çocuk yapalım diye istemiyorsanız uğraşmanın bir anlamı yok
47 Yorumla
Soran+1 yılBen kendi içimde diyorum
Tam olamadık anki
Ben öyle düşünüyorum- +1 yıl
Bence böyle düşünmemelisin sizi tamamlayan şey çocuk değil farklı bir duygudur evet ama bu sizi eksik yapmaz böyle düşünerek kendini üzme
Soran+1 yılÖyle ya
Ben biliyorum
Etraf bile artık kapabilitemiz olmadığını bildiği için sormuyor- +1 yıl
Tedavi yöntemi deneyin bir çözüm bulunabilir
Soran+1 yılTedavi olacağız
- +1 yıl
Moralini yüksek tut kendine iyi bak 🙏
Soran+1 yılÇok sağolasın
Cocuk sahibi olmak istiyor ve tedavi imkanınız varsa tedavi olun tabi.. Ama tedavi oldunuz ve tedavilerde sonuç vermiyorsa takdir böyleymiş diyeceksiniz. Bunu eksiklik olarak görmeyeceksiniz. Imzayi iyi günde kötü günde diye attığınızı unutmayın lütfen
25 Yorumla
Soran+1 yılArtık olmayacağına kanaat getirdim
Soran+1 yılDua edin benim için
Soran+1 yılAmin 🙏
Çok teşekkür ederim ☺️
+1 yılTedavi yi deneyin. Geç bile kalmışsınız. 2 yıldan sonra devlet dahi başlatabiliyordu, başvurunuz halinde, tüp bebek vs...
Nedeni ne? Yaş, sperm, kalitesi vs.
Buna bağlı tedavi olunuz.
Olmuyor sa da evlat sahibi olmayı teklif edebilirsiniz... Hayat bu, eksiklik olarak görmeyin. Herkes bir şeyler ile imtihan oluyor bu dünya da...17 Yorumla
Soran+1 yılHerkes bir şeyler ile imtihan oluyor ama ben Herseyle imtihan oluyorum
En acısı da bu- +1 yıl
Hey, neşenizi bulmayı, iyi yönlerden bakabilmeyi öğrenin...
Hep negatif yaşanmaz ki.
Devlet tedavisi ücretsiz bu arada.
Mevla yar ve de yardımcınız olsun...
Soran+1 yılSağolun
Sizde mi bu yollardan geçtiniz- +1 yıl
Hayır. Kardeşimin oldu. Bir oğlu var şu an. Zorlu bir süreçti.
Beni eksileyen 2 pembe profilede Çaktım bir Selam... :) Ne güldürdüler ya, bu saatte...
Soran+1 yılHayırlı olsun
- +1 yıl
Teşekkür ederim.
Soran+1 yılRica ederim
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
40Cevap
+1 yılDünyada onca kötü durumda çocuk varken yenisini dünyaya getirme isteği neden?
Hepimiz allahin yarattigi degil miyiz? Dogurunca ne farklilik oluyor?
Var olanı güzellestirmek degistirmek iyilestirmek varken neden yenisine uğraşasiniz?
Illaki eve getirin alin nüfusunuza gecirinde demiyorum. Ayda 100 tllik yardim bile ise yarar.23 Yorumla
Soran+1 yılAyda 100 tl yardım etmediğimi nereden biliyorsunuz?
Sevdiğim eşimden bir parça dünyaya getirmek istiyorum.
Hamilelik ve doğum çok özel duygular kendi içimde kendi kanımdan birini büyütmek istiyorum.- +1 yıl
Vermediniz demedim.
- Aşk İlişkileri konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılBence tedavi olun gadası. Belki eşinin spermleri hareketsiz falandır. Zaten tüp bebek aldı başını gidiyor. Çocuk evin neşesi olur. Bence doktora gidin derim. Zaten ön muayene şimdi ücretsiz oldu.
17 Yorumla
Soran+1 yılTüp bebek seninde çevrende yaptıran çok mu?
- +1 yıl
Bu konuda sana detaylı bilgi verebilirim gadası. Hangi doktor hangi hastane iyi bilgim var.
Soran+1 yılKayseri’de mi
- +1 yıl
Detayını ben sana anlatırım gadası Kayseri'de de iyi doktor var ama asıl doktor Ankara ve İstanbul'da ben sana detaylarını anlatırım
- +1 yıl
Bu konu hassas bir konu kafanı çok karıştıran olur ben sana gerçek ne yapılması gereken bilgileri vereceğim
Soran+1 yılTamam ver bakalım
- +1 yıl
Sen bence başkasından akıl al yalan yanlış bilgilerle kafanı doldursunlar senin...
+1 yılOlumsuz düşünceleri umursamayın lütfen. Eğer çocuk istiyorsanız karşılıklı tedavi olun belki çok kolay bir durumdur hormon bozukluğu sebebiyle çocuğu olmayan insanlar var tek bir ilaçla düzelen hamile kalanlar var. Deneyin tedavi olun asla stres kaygı sınır hayatınızda olmasin sırf çocuk için yatağa yatmayın. Birbiriniz için yatın. Tedavi olduğunuz halde olmuyorsa yolun sonu asla değil. Allahın vardır bir bildiği. Çocuk da evlat edinebilirsiniz ya da çocuksuz da mutlu olabilirsiniz.
11 Yorumla
Soran+1 yılO tek bir hormon dediğiniz süt hormonu mu?
+1 yılHiç de eksik evlilik değildir çocuk evlilikte direk değildir destekleyicisi de değildir, tedavisini bir değil bin kere denersin nolcak o zamana kadar da sen eşinin bebeği ol 😊💋🌼
21 Yorumla
Soran+1 yılTeşekkür ederim
Gizli Üye(36-45)+1 yılBu kadar umutsuz olmayın bence tıp çok ilerledi tedavisi var artık her şeyin.. Birazda psikolojik olarak kafanızı rahatlatmanız gerek takmamaya çalışın emin olun bu size iyi gelecek.. Allah sağlıklı bir şekilde anne olmayı nasip etsin inşallah..
38 Yorumla
Soran+1 yılAmin sağolun
Ama 4 sene bitti artık bi mucize olmadığı sürece doğal yoldan olması imkansız
Cevap sahibi+1 yılBu arada benim de sağlık problemlerinden dolayı 4 yıldan sonra bebeklerim oldu her şeyin bir vakti zamanı var..
Soran+1 yılNe sorununuz vardı özel değilse
Cevap sahibi+1 yılÖyle düşünme gerçekten samimi olarak söylüyorum banada 4 yıl olmuştu ama benim durum farklı idi aynı sızın gibi çok takıyordum kafama oysaki kalpteki rahatsızlığımdan dolayı olan bir durummuş.. Bir süre sonra ikiz bebeklerim oldu inşallah sizin de olur.. Moralini yüksek tutmalısın..
Cevap sahibi+1 yılAçık kalp ameliyatı geçirmek zorundaydım..
Soran+1 yılÇok geçmiş olsun
Cevap sahibi+1 yılteşekkür ederim
Soran+1 yılRica ederim
+1 yılistersenz tabi tedavi olabilirsiniz ancak bir sürü annesiz babasız bebek var yasal yollarla evlatlıkta edinebilirsiniz
319 Yorumla
Soran+1 yılHamilelik ve doğum çok Özel duygular
Bunları yaşamak istiyorum
Allah bana bunu yaşatmadan almasın canımı- +1 yıl
inşallah canım hakkınızda hayırlısı tedavi hemen sonuç vermiyor baya bi denemeden sonra da sonuç verebiliyor siz içinizi ferah tutun umutsuzluğa kapılmayın hep dua edin
Soran+1 yılBen artık doğal yolla olma umudunu kesin kaybettim
Asla olmayacak sanki- +1 yıl
ama kuzum deme öyle her zaman bir umut vardır hem tıpta gelişti
Soran+1 yılTıp gelişti ama içimden bi ses hiç olmayacak boşuna iğne tedavi olduğunla kalıp boş yere para dökeceksin diyor
- +1 yıl
bak kuzum ilk tedavide olmaz zaten benim bir akrabam 7. denemeden sonra ikiz bebeklere sahp oldu
Soran+1 yılNeden ilk tedavide olmuyor
- +1 yıl
bilmiyorum uğraşmak gerekiyor işte
Soran+1 yılAnladım
- +1 yıl
inşallah sağlıklı dinine düşkün vatanına aşık bir kızınız bir oğlunuz olur
Soran+1 yılAmin 🙏
Çok sağol- +1 yıl
ne demek canım rica ederim bak dediğim gibi sakın inancını yitirme ihtiyacın olduğu an bana yazman yeterli
Soran+1 yılŞu anda psikolojik olarak çok hüzünlüyüm
- +1 yıl
Allah büyüktür kuzum bak eğer olmazsa da şöyle düşün hayırlısı buymuş ya olsaydı ama Allah korusun sakat veya hasta bir çocuğun olsaydı o acı çektikçe daha çok acı çekerdin ben ne anneler gördüm
Soran+1 yılAllah isterse sağlıklı hayırlı da verir
- +1 yıl
tabiki öyle sen tedavi ol ve inan bir gün buraya hamileyim yazıcaksın
Soran+1 yılHiç inanmıyorum artık
- +1 yıl
inan canım inanç önemli
Soran+1 yılYok artık inanamıyorum
Evlenen çiftlerin büyük çoğunluğunda evlilik yapıldığında çocukta istenir. Çocuğa özlem duyulur. Ama olmasa da evlilik eksik kalmaz. Evliliği çocuk için mi yaptınız sanki
130 Yorumla
Soran+1 yılHayır da anneler babalar günü yaklaşıyor
Evlenen herkesin var bebeği
Artık insanlar bize size de nasip olsun demiyor bile
Soran+1 yılHayır istediğimizi bile bilmiyorlar ki
Soran+1 yılDoğrudur muhtemelen öyle diyorlar
Soran+1 yılBu konu bizi geriyor artık
Soran+1 yılHayır mutluyuz da işte eksik kaldık
Soran+1 yılDoğru sma mesela kayınvalide bile şu çocuğumu doğururken şöyle oldu böyle oldu diye gidip eşimin kuzeninin karısına anlatıyor onların da ilerde olur çocukları diye
Çünkü kapabilitesi olduğunu biliyor
Kimse gelip bana anlatmıyor- +1 yıl
Şöyle bir durum var. Kimisi üzülmeyesiniz diye yanında anlatmaz bahsetmez. Kimisi şeytanlığından anlatır ya da sana gelecek şekilde konuşur. Elbette durum zor. Ama kimisi de yıllarca uğraştıkları halde çocuk sahibi olamazken bir anda hamile kalınıp çocuk sahibi oluna biliyor. Kaç yaşındasın bilmiyorum ama yaşadığın süreç zor. Ama tavsiyem mümkün olduğunca kulağını dış söylemlere kapatman
Soran+1 yılBir şey söylemiyorlar
Aslında hepsi çok normal
Demem o ki kimsenin bizden beklentisi bile yok artık
Evlenen kişilere bebek sorulur misal onu bile yapmıyor kimse
Soran+1 yılDoğru olan sormamak aslında
Misal yanımda duran evli çiftlere Allah size de nasip etsin diyorlar
Bana hiç bir şey demiyorlar
Soran+1 yılEvet 👍
İşte onlarda “ bunların artık olmaz zaten “ diye düşündükleri için kapabilitemiz olmadığını bildikleri için demiyorlar
Gerçi deseler ne olur onlar inşallah dedi diye olacak bu sanki
Soran+1 yılHayır tedavi olmadık
Yeni yeni başlıyoruz
Ama doğal yoldan olmaz demiyor da doktor bende kesin gibi bir şey çünkü olsa 4 senede olurdu- +1 yıl
Oo o zaman sen yanlış düşünüyorsun. Rahat ol çocuk sahibi olacaksın. Beden tedavi oldun da çocuk olmuyor diye düşünüyorsun. Siz iş yapamaya devam edin. Rahat olun ve beslenmene dikkat et. Adet dönemi sonrası günlerde birlikte olurken dikkat edin. Çocuğun olacak. Doktordan takviye destek alın
Soran+1 yılDenedim ama olmadı
Verimli gümleri de denedim
4 senelik evlilik illa ki denk gelmiştir
Olmadı hiç doğal yolla
Anca işte tüp bebek falan
O da kesin değil
Soran+1 yılİşte tedavi olmaya yeni başlayacağız
Soran+1 yılArtık inanmıyorum
Keşke daha evvel bilseydim durumu
Soran+1 yılAtamam
İyi günler duanızı esirgemeyin
+1 yılSen ve eşin çocuk istiyormu o önemli olan
Çocuk tabi evin neşesi olur monotonlasanbhayati canlandirir
Maddi durum iyi ise neden olmasin25 Yorumla
Soran+1 yılEvet istiyor
- +1 yıl
Çocuk sahibi olmak başka bir duygu inan
Soran+1 yılBaşka derken güzel bir duygu mu
- +1 yıl
O ufakcik parmaklariyla serçe parmağınızı tutttugunda
Kucağınıza aldığınızda
Kokladiginizda annecim diye size kostugunda su yerine fu istiyorum dediğinde o guldugunde
Anlayacaksınız
Daha nasıl anlatayım,🤪
Soran+1 yılDoğrudur ama anlayamayacağım galiba hiç :(((
+1 yılAllah nasip etmiyorsa ona birşey diyemem. Ama bilerek yapılmıyrsa ve istenilmiyorrsa büyük bir eksikliktir
23 Yorumla
Soran+1 yılTedavi olmamız gerekiyor
- +1 yıl
Nasip etmiyorsa dediysem bu tadavi olması da içeriyor. Hani Bazen o kadar tedavi olunuyor yine nasip olmuyor
Soran+1 yılEvet nasip
Yok canım bir sürü çift var çocuğu olmayan niye eksik olasınız
34 Yorumla
Soran+1 yılKaç kişi var ki
Tek yük bizim gibi meyvesiz ağaç
Soran+1 yılOnların istese olur
- Aşk İlişkileri konusunda 745 cevap paylaştı.
+1 yılçocuk istiyorsanız tedavi olun. istemiyorsanız böyle de evlilik olur neden eksik olsun?
36 Yorumla
Soran+1 yılTedavi olacağız da tutacağına inanamıyorum daha
- +1 yıl
inanmazsan olmaz. inanmalısın. kendini olumsuz kodlamayı bırakmalısın
Soran+1 yılOlumlu kodlasam bu sefer de hayal kırıklığı yasayacağım
- +1 yıl
elinden geleni yap, tevekkül et. hayırlısı ile olacak...
Soran+1 yılOlmayacak gibi geliyor
- +1 yıl
peki... o zaman deneme boşuna
Çocuk olunca da o eksiklik kapanmayacağına göre çocuğu bahane yapmayın.
31 Yorumla
Soran+1 yılBirbirimizi seviyoruz
İnşaallah olur tedavi olun ve evliliğin gerçek anlamda keyfini sürün derim ya da isterseniz evlat sahibi de olabilirsiniz
13 Yorumla
Soran+1 yılTedavi gerek işte
Soran+1 yılİşte tedavi olmadan olmuyor
Doğal yolla imkansız gibi bir şey
Tedavi ile de belki
+1 yılÇocuk evin neşesidir doğru ama eksiklik değildir illaki çocuk sahibi olmak istiyorsanız tadeviyle olur neden olmasın
111 Yorumla
Soran+1 yılTedavi ile de olmaz diye korkuyorum
- +1 yıl
Olur benim eşimede çocuğun olmaz demişlerdi ilk evliliğinde ama benle evlendi oldu işte umutsuzluğa kapılma kısmetinde varsa olacaktır tedaviye başlayın
Soran+1 yılTedavi ile mi oldu
- +1 yıl
Hayır bide 6 ay felandır adet görmüyordu ama önceden evliliğinde doktor olmaz felan demişti
Soran+1 yılAnladım hayırlısı
- +1 yıl
Umudunu kaybetme
Soran+1 yılKaybettim bile
Koskoca 4 senede doğal yolla olmadıysa muhtemelen olmayacak- +1 yıl
Ya neden öyle düşünüyorsun 70 inde doğum yapanlar var eşinde mi böyle umutsuz
Soran+1 yılYok o olur falan diyor da
Asparagastır o ya 70 yaşında Doğum yapan
Her habere inanma- +1 yıl
Yok gerçek doktorlar ne diyor peki
Soran+1 yılTedavi diyor
Eksik değil ama mutluluğunuzu arttırabilir, eve neşe olur çocuk. Eğer istiyorsanız tedavi olun.
13 Yorumla
Soran+1 yılOlmazsa ilerde tedavi olmadığımıza pişman olur muyuz
Soran+1 yılEvet doğru diyorsunuz
İSTİYORSANIZ tebii ki tedavi olun. ama evlenip de imkanı olarak çocuk sahibi olmayan da pek yok gördüğüm. bence tedavisi varsa olun derim.
14 Yorumla
Soran+1 yılTedavisi var galiba
Soran+1 yılDenemedik tedavi
Eksik kalmak diye bir şey yok ama istiyorsanız adım atın, sorun sende de eşimde de olabilir.
15 Yorumla
Soran+1 yılİkimizde
Soran+1 yılEvlatlık istemiyorum
Soran+1 yılPeki
İnaşşalh olur ama tedavi olun deneyin çoçuksuz Allh kimseyi bırakmasın cidden
23 Yorumla
Soran+1 yılÇok kötü bir şey mi
Soran+1 yılAmin 🙏
Yani tedavi olursanız iyi olur. Geride bırakacaginiz size dua eden biri olur en azından.
11 Yorumla
Soran+1 yılDeneyeceğiz
+1 yılseviyorsanız devam edebilirsiniz ama çocuk her zaman iyidirr tedavi olun bir görünün doktora bence
13 Yorumla
Soran+1 yılTedaviye başladık
- +1 yıl
umarım başarılı olur çocuk sahibi olursunuz
Soran+1 yılİnşallah
Gizli Üye(18-24)+1 yılTedavi ol gerçi ben olduktan sonra bizimkilerin olmamış bir daha
15 Yorumla
Soran+1 yılTedavi ile mi olmuşsun
Cevap sahibi+1 yılEvet
Soran+1 yılYas kaç
Cevap sahibi+1 yıl18 im
Cevap sahibi+1 yılSenin yaş kaç
+1 yılCocuksuz evlililik iki ciftin özgürlüğü hürüdür cocukluda ikitarafında fedekarlıklarıdır kendinden
20 Yorumla
+1 yılbence tedavi olun bir zamandan sonra rutine biner evlilik değişiklik ister insan
12 Yorumla
Soran+1 yılBiraz öyle sanki
- +1 yıl
malesef..
Gizli Üye(36-45)+1 yılbizde 6 senedir eviliyiz ve çocuk düşünmüyoruz bence bir eksilik değil eğer çocuk sizin çok çok önemli değilse
14 Yorumla
Soran+1 yılEşiniz de istemiyor mu
Cevap sahibi+1 yılOda istemiyor
Soran+1 yılHayırlısı
Cevap sahibi+1 yılsen istiyormusun peki
+1 yılYani iki kişi birbirini seviyor ve tamamlıyorsa ben eksiklik görmüyorum
30 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılöyle bi kaide-kural yok, aile çekirdek aile geniş aile kavramlarını oluşturan öğelerdir çocuklar anne babalar dedeler falan
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılHer şeyin iyi ve kötü yanları vardır. Kqrarsa sizindir.
10 Yorumla
+1 yılTedavi olmalisiniz tabiki
23 Yorumla
Soran+1 yılTutacağına inanamıyorum
- +1 yıl
Kötüyü çağırmayın. Pozitif düşünün tutar inşAllah🤲
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılYani bir yanı eksik kalır tabii
21 Yorumla
Soran+1 yıl😓😓😓
Tahlillere göre sorun var mı
12 Yorumla
Soran+1 yılÇok aşırı değil
- +1 yıl
O zaman hap tedavisi ile olur
+1 yılButun tedavi yi denediniz mi
112 Yorumla
Soran+1 yılHayır hiç denemedik
Yeni yeni başlıyoruz- +1 yıl
Sperm sayısı ölçüldü mü sorun sperm demi Yumurtalık da mı
Soran+1 yılİkisinde de büyük bi sorun yok
Hafif sperm düşüklüğü var ama olasına engel değil dedi Dr- +1 yıl
Sperm arttırıcı eczane den ilaçlar var eşiniz 3 ay içsin sorun biter o zaman
Soran+1 yılMultivitamin
Kullanmaya başladı- +1 yıl
Hangisini kullanıyor
Soran+1 yılVitamin içiyor
- +1 yıl
Proxeed plus içsin 3 ay min
Soran+1 yılSende mi içtin onu
- +1 yıl
Hayır bız genelde onu öneriyoruz müjdeyi burdan verırsın. Araştır sor ilacı o eşinin
Soran+1 yılBiliyorum o da takviye işte
- +1 yıl
Siz bilirsiniz karar sizin
+1 yılEvlilik çocuk yapmak değil ki
50 Yorumla
+1 yılBence evlilik eksik mi falan diye çocuk yapılmaz siz çocuk istiyormusunuz önemli olan o.
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 337 cevap paylaştı. gerçekten çocuk sahibi olmak ıstıyorsanız yaşlarınız ilerlemeden tedavi olmalısınız
00 YorumlaOlmuyorsa yapacak birşey yok eksiklik olarak görmemek lazım.
00 Yorumla
+1 yılÇocuk isterseniz tedavi olun
20 Yorumla
+1 yılBence hiç bi eksikliği yok
20 YorumlaEksiklik değil. Evlenecek olsam çocuk istemem.
21 Yorumla
+1 yılHayır tabi ki çocuk şart değil
10 Yorumlatedavi olmalısınız
13 Yorumla
Soran+1 yılBebek olacağına inanamıyorum
Soran+1 yılHerkesi bulut beni bulmaz
+1 yılBir bakıma evet.
11 Yorumla
Soran+1 yılNeden acaba
+1 yılTedavi olun bakın araştır care bulun
14 Yorumla
Soran+1 yılArtık olacağına inancım kalmadı
- +1 yıl
Olur kuzenin olmuyor du tedavi oldu olmadı yöntem herşey denedi sizde yapın onların tedavi yöntemi olur
Soran+1 yılOldu mu sonunda kuzeninin
Soran+1 yılPeki
Bence tedavisine bakın
12 Yorumla
Soran+1 yılÖyle mi dersiniz
değil
30 Yorumla
+1 yılSızın tercihiniz sizin kararınız
30 Yorumla
+1 yılİsterseniz yardımcı olabilirim
00 Yorumla
+1 yılEvet
10 Yorumla
+1 yılkesinlikle...
10 Yorumlainşallah olur
10 Yorumla
+1 yılCocuk iyidir ama olmaya da olur
10 YorumlaAşk İlişkileri konusunda 674 cevap paylaştı. Tedavi olmalısınız.
10 Yorumlaçözümsüz değil
111 Yorumla
Soran+1 yılNasıl
Soran+1 yılİstemiyorum.
Soran+1 yılSağolun
Soran+1 yılDoğrudur
Soran+1 yılAmin 🙏
Soran+1 yılİnşallah
+1 yılmal mısınız ölü yatırım çocuk a. k.
00 YorumlaNedne sorun mu vad
00 YorumlaTedavi niye olmuyorsunus zaten?
01 Yorumla
Soran+1 yıltedavi psikolojik olarak çok ağır
Sığ düşünce bu
10 YorumlaSiz bilirsiniz
10 Yorumla
+1 yılDoktora gittinizmi
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet tedavi oluyoruz
- +1 yıl
Beni tkp edrmisniz birsey sormak istiyorum
+1 yılAldatma sakın kocanı
10 Yorumla