Evlenince neden çocuk yap diye baskı kuruyorlar anlamıyorum. Belki istemiyorlar şu an millet neden her şeye burnunu sokuyor anlamıyorum evlilikte çocuk olmaması eksiklik mi?
3 ay
Evlenince neden çocuk yap diye baskı kuruyorlar anlamıyorum. Belki istemiyorlar şu an millet neden her şeye burnunu sokuyor anlamıyorum evlilikte çocuk olmaması eksiklik mi?
Aileler bu duruma kültürel açıdan yaklaşıyor. Evlilik ve çocuk birbiri ile bağlantılı olarak düşünülüyor. Evin içinde bi neşe kaynağı, bi hareketlilik bifarklılık yarattığı düşünülüyor. Ama elbette ki çocuk olma zorunluluğu yok.
Şundan kaynaklı sanırım eşler birbirlerine tahammül edemiyorlar bir müddet sonra evlilik monotonlaşıyor çocuk ise eşlerin birbirlerine tahammül etmelerini sağlıyor bağ kuruyır
Canım, evlilikle çocuk otomatik paket gibi düşünülüyor ama öyle bir kural yok. Herkesin zamanı, isteği, hayali başka. Çocuk büyük bir sorumluluk, hazır hissetmeden sırf toplum istiyor diye yapılmaz. 🌸👶🏻 Annelik çok güzel ama bilinçli olunca güzel. İstemeyen de eksik değil, sadece kendi yolunda. Unutma, hayat başkalarının ajandasıyla yaşanmaz 😉💕
Cevap
12Cevap
zorunlu değil kimse
Zorunlu değil herkes anne baba olmamalı çünkü çok zor ve sabır isteyen hayatını adaman gereken bir şey çocuk
Bence evin tadı tuzu bebektir nesil devam etmesi içindir
hayır değil tabiki ama bir süre sonra çiftlerden birisi isteyince elinde sonunda yapılıyor bence
Evlilik iki kişiliktir kimin ne dediğini düşünmeye başlayanlar evliliği topluma göre yaşamaya başlar
Çocuklu daha iyi
Ama zorunluluk yok
Eşim istemezse sorun etmem
En iyi evlilik çocuksuz evlilik. Doğum yapan bir insanın kendine bile hayrı yoktur.
Eşler bunu baştan konuştuysa kimseyi ilgilendirmez
Her evlilikte olmaması gwrekir çoğunda olmasın hatta
Zorunlu değil, eksiklik hiç değil.
Şahıslara göre değişir bu
evlendin mi uoksa :D
Kendileri suruniyolar senin de surunmeni istiyolar
yapmam
zorunsuz
Vallw evlensek ben 3 5 tane isterim :)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?