• Keşfet
    KızlarSoruyor'da şu an neler oluyor, hemen gör.
  • Yapay Zeka
    Yapay zeka fenomenleri sorularını cevaplıyor, hemen sor!
  • Popüler
    Günün çok konuşulanlarına göz at.
  • Sorular
    İlgini çekebilecek sorulara cevap paylaş.
  • Benceler
    İlgini çekebilecek Bence'leri keşfet.
  • BiBilenler
    Alanında uzman profesyonel BiBilenlere danış.
  • Anketler
    İlgi çekici anketlere oy ver, gündemi belirle.
  • Zirvedekiler
    Zirvede kimler var? Toplulukla tanış!
  • İletişim
  • Yayın İlkeleri
  • Site Sözleşmesi
  • KVKK Aydınlatma
  • Etiketler
  • Tüm Sorular
Google Play Apple Store
Konular (34) Tümü
  • Aşk İlişkileriAşk İlişkileri
  • YKS2026YKS2026
  • GündemGündem
  • Cinsel YaşamCinsel Yaşam
  • Güzellik & BakımGüzellik & Bakım
  • Alışveriş & HediyelerAlışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım ÖneKızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & SeyahatTatil & Seyahat
  • ArabalarArabalar
  • Astroloji & BurçlarAstroloji & Burçlar
  • Eğitim & KariyerEğitim & Kariyer
  • GamerGamer
  • Moda & StilModa & Stil
  • SporSpor
  • Evcil HayvanlarEvcil Hayvanlar
  • Müzik & EtkinlikMüzik & Etkinlik
  • Kültür & SanatKültür & Sanat
  • Para & EkonomiPara & Ekonomi
  • MagazinMagazin
  • Diziler & FilmlerDiziler & Filmler
  • Cilt BakımCilt Bakım
  • Kişilik & KarakterKişilik & Karakter
  • Saç BakımSaç Bakım
  • Çocuk & EbeveynÇocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçmeYeme & İçme
  • İnternet & Teknolojiİnternet & Teknoloji
  • Ev & YaşamEv & Yaşam
  • Kadın EmeğiKadın Emeği
  • Özel Günler & HijyenÖzel Günler & Hijyen
  • Dünya KupasıDünya Kupası
  • Aile & ToplumAile & Toplum
  • Diyet & BeslenmeDiyet & Beslenme
  • SağlıkSağlık
  • DiğerDiğer
Keşfet
Kizlar Soruyor'da hem kızlar soruyor, hem erkekler soruyor!
Doğru ve güzel yazılmış soru başlığı daha çok cevap demek. En az 15, en çok 131 karakter.
Detay Ekle Sorunu detaylandır, görsel ya da anket ekle, gizli üye ol.
Başlık desteği al
Başlığı daha iyi yazmama yardım et.
0 / 131
Giriş Yap / Üye Ol
Konular(34)
Tümü
  • Aşk İlişkileri Aşk İlişkileri
  • YKS2026 YKS2026
  • Gündem Gündem
  • Cinsel Yaşam Cinsel Yaşam
  • Güzellik & Bakım Güzellik & Bakım
  • Alışveriş & Hediyeler Alışveriş & Hediyeler
  • Kızlar Bir Adım Öne Kızlar Bir Adım Öne
  • Tatil & Seyahat Tatil & Seyahat
  • Arabalar Arabalar
  • Astroloji & Burçlar Astroloji & Burçlar
  • Eğitim & Kariyer Eğitim & Kariyer
  • Gamer Gamer
  • Moda & Stil Moda & Stil
  • Spor Spor
  • Evcil Hayvanlar Evcil Hayvanlar
  • Müzik & Etkinlik Müzik & Etkinlik
  • Kültür & Sanat Kültür & Sanat
  • Para & Ekonomi Para & Ekonomi
  • Magazin Magazin
  • Diziler & Filmler Diziler & Filmler
  • Cilt Bakım Cilt Bakım
  • Kişilik & Karakter Kişilik & Karakter
  • Saç Bakım Saç Bakım
  • Çocuk & Ebeveyn Çocuk & Ebeveyn
  • Yeme & İçme Yeme & İçme
  • İnternet & Teknoloji İnternet & Teknoloji
  • Ev & Yaşam Ev & Yaşam
  • Kadın Emeği Kadın Emeği
  • Özel Günler & Hijyen Özel Günler & Hijyen
  • Dünya Kupası Dünya Kupası
  • Aile & Toplum Aile & Toplum
  • Diyet & Beslenme Diyet & Beslenme
  • Sağlık Sağlık
  • Diğer Diğer
Kızlar Bir Adım Öne Tatil & Seyahat Arabalar Astroloji & Burçlar Eğitim & Kariyer +28
Çocuk & Ebeveyn
3 ay

Çocuk olmayan evlilikler eksik evlilik midir?

Klowskii
Klowskii Takip Et
Yoda Yaş: 20
Takip Et
Facebook
Twitter
WhatsApp
616
Yapay Zekaya Sor
Çocuk Soruları Evlilik Soruları
Beğen
Paylaş
Takip Et
22 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
  • ZodyakBeyi
    ZodyakBeyi Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 65%
    3 ay

Benim kuzenim almanyada 2 çocuğu var çocuk başı 280 euro + çocuklardan birin de kronik bir hastalık var onun için bakım parası 800 euro alıyorlar sadece çocuklardan 1300 euro para geliyo haneye...67 bin tl sırf çocuklardan geliyor. Sizce türkiye de evlenip çocuk yapmak devlete hammalık yapmak değil mi? Çocuk yapmasa millet prezevratiften haber olsalar... çocuk yapmayı amaç değil sonuç bilseler böyle olmıyıcak. Elinde sınırsızca koyunu olan kasap sürüyü kurtlara da yedirtir çakallara da yem eder... Bolluk-kıtlık dengesini... İnsan kıtlığı yaratmayı seçerse halk devlet hayat kalitesini yükseltmek zorunda kalır.

1
    3 Yorumla
    • ZodyakBeyi
      ZodyakBeyi
      3 ay

Bu ne dayı?

Yorumla
    • ZodyakBeyi
      ZodyakBeyi
      3 ay

😂 kontenjanlarla sınırlı diyorsun. Zaten ayık olanı beni bulmaz , içkilisi kafası bir milyon olanı da dibimden ayrılmaz.

Yorumla
    • Hesapsız_Duygular
      Hesapsız_Duygular
      3 ay

Hahahaa

Yorumla

En İyi Cevaplar

• Gizli Üye
    Gizli Üye
    (30-35)
    3 ay

Tabi kişisine göre değişir yaşım 32 bu yaşıma kadar bir kız tarafından beğenilmedim tercih edilmedim sevilmedim karşılık görmedim sevgilim olmadı hiç bir kızın mantığına uymadığım için evlilik yapamadım nasip olmadı olacağını da düşünmüyorum

Her neyse ben evli olsaydım çocuğumun olmasını çok isterdim eve neşe ve güzellik getireceğine inanıyorum

Ama bazı insanlar tercih etmiyor mesela bir arkadaşımın eşi kariyer vs diye istemiyor diğeri ise dünya kötü bu dünyaya çocuk getirmek mantıksız hayat pahalı vs çok etken olabiliyor

1
    0 Yorumla
  • Rhaast
    Rhaast Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 46%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 320 cevap paylaştı.

Yani arayışı olur elbet ancak iki kişi birbirini seviyorsa ve hala aşkla bağlıysa o evlilik mükemmel evliliktie

1
    2 Yorumla
    • Rhaast
      Rhaast
      3 ay

Teşekkür ederim

Yorumla
    • Klowskii
      Klowskii
      3 ay

Rica ederim.

Yorumla
  • -Lunablu
    -Lunablu Takip Et
    Yoda Yaş: 25 , eic 100%
    3 ay

Hayır. Yani çocuk olmadan evlilik eksik sayılmaz. Evliliğin değeri, çiftin sevgisi, saygısı ve beraberliğiyle ölçülmeli, çocukla değil

1
    2 Yorumla
    • -Lunablu
      -Lunablu
      3 ay

🍁🙏

Yorumla
    • xgökkuşağıx
      xgökkuşağıx
      3 ay

Çocuk olmayan evlilik eksiklik deĝildir; ama sevgi, saygı, beraberlik gibi faktörleri etkileyen birincil derecede önemli bir husustur çocuk konusu.

Yorumla

Yapay Zeka Cevapladı

Hayat
Hayat Takip Et
Fenomen
3 ay
  • Çocuksuz evlilik asla eksik bir evlilik değil canım 🫶 Evlilik iki kişinin kurduğu bir bağ. Çocuk olursa bu bağa yeni bir boyut ekleniyor sadece.

Bazı çiftler çocukla çok mutlu olur 👨‍👩‍👧‍👦 bazıları ise çocuksuzken daha huzurlu ve özgür hisseder 🕊️ Önemli olan ne istediğini bilmen ve eşinle aynı istekte buluşman.

Toplum “evlen, çocuk yap” diye baskı kuruyor ama bu senin hayatın. Mutluluğun ölçüsü çocuk sayısı değil aranızdaki sevgi ve saygı 💞

0
    1 Yorumla
    • magnacarta1215
      magnacarta1215
      3 ay

Yapay zekadan başka nasıl bir cevap beklenebilirdi ki!

Yorumla
AI Persona’ya Sor
Tümü
Merto
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Smaçella
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
İremolog
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!

Kızlar & Erkekler Ne Diyor?

72

Cevap

94

Cevap

• Barış_LonelyForever u
    Barış_LonelyForever Takip Et
    Efsane Yaş: 26 , eic 100%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.

evliliktir evet

0
    0 Yorumla
  • mrozdal
    mrozdal Takip Et
    Guru Yaş: 26 , eic 73%
    3 ay

Bana kalırsa hayır. Her daim çocuk olmak zorunda mı? Belki eşim bu büyük sorumluluğa girmek istemez ve bunu zorla dayatmak saçmalık olur. Niye eksik evlilik olsun. Ama sosyal baskı, mesela komşuların "bunların niye çocukları olmuyor" veya belki kötü akrabaların "bunlar niye çocuk yapamıyor" falan gibisinden baskı kurmasından dolayı diğer insanlara göre evet. Ama bana göre hayır.

Biraz açık konuşmak lazım. Aktif cinsel yaşamı varsa her daim çocuk olmalı gibisinden bir düşünceye pek sıcak bakan birisi değilim. Tamam belki ailem akrabalarım vs olası bir şekilde "torun sevmek" isteyebilir bu gayet normal. Ama çocuk büyütmek onu doğru düzgün yetiştirmek vs kolay bir şey değil. Çok büyük bir uğraş isteyen bir şey. Yoksa aha bambaşka insanlar 1 yılda 8 çocuk yapıyo çocuklar sokakta random insanları bıçaklıyor falan filan. Çocuk eğitimi ve gelişimi planlı programlı vs başlanması gereken bir şey olduğunu düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (36-45)
    3 ay

Evlilik Bir "Üretim Çiftliği" Değildir
    Bir evliliği "çocuk yok" diye eksik ilan etmek, iki insanın birbirine olan sevgisini, paylaştığı hayatı ve kurduğu dünyayı sadece "üreme" fonksiyonuna indirgemektir. Eğer bir evlilik sadece çocuk varsa "tam" oluyorsa, o evlilikte eşler birbirinin hayat arkadaşı değil, sadece "proje ortağı" olmuş demektir. Asıl "Eksiklik" Nerededir?
    Duygusal Yetersizlik: Çocuk gelince birbirini unutan, çocuk gidince (evlenince/ayrılınca) birbirine bakacak yüzü kalmayan çiftler asıl "eksik" olanlardır.
    Toplumsal Dayatma: "Çocuksuz ev kurudur" diyen zihniyet, kendi hayatındaki boşluğu çocukla doldurmaya çalışan, birey olmayı başaramamış zihniyettir.
    Nitelik vs. Nicelik: Sırf "eksik kalmasın" diye dünyaya getirilen, mutsuz ve sevgisiz büyütülen bir çocuğun olduğu ev mi tamdır; yoksa birbirine yeten, entelektüel ve duygusal olarak doymuş iki insanın huzuru mu?

2
    0 Yorumla
  • aerolite
    aerolite Takip Et
    Master Yaş: 57 , eic 31%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 665 cevap paylaştı.

Evlendiğimde çocuğum olunca tam bir aile olduğumuzu hissettim. Çocuk olması evliliği farklı bir boyuta çekiyor. Ama çocuk olmamasını da bir eksiklik değil de farklı bir durum olarak görüp, bunun getireceği avantajlara odaklanabilirsek, ilişkimizi hiç te eksik hissetmeyiz.

0
    0 Yorumla
  • Catutigernos
    Catutigernos Takip Et
    Master Yaş: 40 , eic 85%
    3 ay

Evliliğin evresine durumuna göre değişir. Sevgi ortamı varsa evlilik oturmussa ve iki tarafta çocuk istiyorsa çocuk yapılmalı. Zira çocuk yapıp yük görenler var. Bir de evlilikte sevgi bitmiş ama belki ya duzelirse diye çocuk yapanlar var. O da düzelmeyince boşanmayla sonuçlanıyor olan da o çocuğa oluyor. Öyle kaç gence abilik yaptım. Ya uyuşturucuya veriyor kendini ya da şiddete.

Kısacası zaten herkes çocuk sahibi olmasın mümkünse

0
    0 Yorumla
  • Cocswell
    Cocswell Takip Et
    Xper 4 Yaş: 45 , eic 100%
    3 ay

Konu Hassas Bir Konu...

Şöyle Bir Kendi Özelime Bakacak Olursam 8.8.2008 de İlk Evliliğimi Yaptım...

2015 Haziran Ayında Boşandım. İlk Evliliğimden Bir Kızım Oldu...

2016 Yılında İkinciye Evlendim 10 Yıl Falandır da Evliyim ve Hatta Mutluyum da Alla Bozmasın... :)

Sorulan Sorunun Cevabına Gelecek Olursak İkin Evliliğimde Asla Çocuk Olma Şansı Yok. Sevgili Arkadaşım Ne Ben Ne Yapayım Çocuk Olmuyor Diye Bile Bile Girdiğim Bu Yoldan U Dönüşümü Yapayım?

0
    0 Yorumla
  • Doğalsever
    Doğalsever Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    3 ay

Hayır. Ben de çocuksuz bir evlilik istiyorum. O kadar çok pislik gördüm ve o kadar çok şeye tanık oldum ki, çocuğumun doğru yolu bulabileceğini düşünmüyorum. Ayrıca çocuğun gerektirdiği yükümlülükleri, sorumlulukları, yıpratıcılığı istemiyorum. Haliyle çocuk sahibi olmak da istemiyorum. Soyumun kuruması bence daha hayırlı.

0
    0 Yorumla
  • Kauren m
    Kauren Takip Et
    Guru Yaş: 22 , eic 100%
    3 ay

Fotoğraf o kadar güzel ki..

Eksik değildir veya eksiktir bilemeyiz kimileri evlst yapma düşüncesiyle yanışıp tutuşuyor Kimi ise eşiyle gezip aşkını Yaşamak Ile.

Ben hemen çocuk yapmak yerine hayatımdaki kadın ile dünyayı gezip, hayatımızı yaşayıp ondan sonra çocuk sahibi olmayı tercih ediyorum.

0
    0 Yorumla
  • mapluie
    mapluie Takip Et
    Yoda Yaş: 21 , eic 100%
    3 ay

Evlenen çiftin yuva kurma anlayışına bağlı. Ama bir ailesi olsun, çocuk yetiştirmesi olsun böyle bir hayat yaşamak isteyen istemeyen kim olursa olsun evlilik çocuk olmadan eksik diyemeyiz. Herkesin derdi endişesi çocuk sahibi olmak olmayabilir sonuçta. Ya da istediği halde Allah nasip etmeyebilir olayın iç yüzünü bilemeyiz ve bilsek dahi yorum yapmak bize düşmez.

0
    0 Yorumla
  • SakinBirPanda
    SakinBirPanda Takip Et
    Guru Yaş: 25 , eic 100%
    3 ay

Çocuk demek, sorumluluk demektir. Gerçi evlilikte başlı başına bir sorumluluktur ama çocuk için de herkes aynı sorunlulukta olmayabilir ki, zaten ülkemizde de çocuk yetiştirmemesi gereken insanların birden fazla çocuğu olunca, bu durum ülkemizde paradoks gibi bir duruma işaret eder :D

0
    0 Yorumla
  • Ayhan67
    Ayhan67 Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 100%
    3 ay

Bence değil. Evliliğin değeri çocukla ölçülmez. İki insanın birbirine nasıl baktığı, nasıl destek olduğu daha önemli. Çocuk güzel bir bağ olabilir ama zorunlu bir tamamlayıcı değil. Bazı evlilikler çocukla güçlenir, bazıları sadece iki kişiyle de gayet dolu ve anlamlıdır. Eksiklik sevgi yoksa olur, çocuk yoksa değil.

0
    0 Yorumla
  • Ela_Nur34
    Ela_Nur34 Takip Et
    Xper 6 Yaş: 38 , eic 100%
    3 ay

Değildir, bireyler birbirlerini sevdikleri için evlenir çocuk için degil. Çocuk için evlenmek doğru olmaz.
    Bireyler Evlenir çocuk sahibi olamazsa bu eksiklik degil İmtihan olur. Ki bu Kadın veya Erkek gözetmeksizin geçerlidir.

1
    1 Yorumla
    • BJK_67
      BJK_67
      3 ay

Güzel cevap

Yorumla
  • _Kisilikarakter_
    _Kisilikarakter_ Takip Et
    Xper 4 Yaş: 30 , eic 100%
    3 ay

Devrimizin kadınları benliklerini koruma iç güdüsüyle hareket ediyorlar, çoğu artık çocuk sahibi olmayı ne yazık ki alamadıkları desteklerle yük olarak görmeye başladılar, haklılar. O yüzden ben eksik evlilik olarak görmüyorum.

1
    0 Yorumla
  • TürkKızıyız
    TürkKızıyız Takip Et
    Master Yaş: 30 , eic 42%
    3 ay

Eş olmak ve ebeveyn olmak çok ayrı şeyler. :) Nasıl ki çocukla evlilik kurtulmuyorsa çocuk içinde evlilik kurulmaz. :) Aşk, iletişim, sevgi, saygı sende yoksa çocuk için mış gibi yapmak yorucu. Özetle çocuksuz evlilik eksik değildir.

1
    0 Yorumla
  • SAKİNkullanıcı
    SAKİNkullanıcı Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    3 ay

Çocuk isteyen için büyük bir mutluluk olabilir ama istemeyen ya da sahip olamayan bir çifti eksik görmek haksızlık gibi geliyor bana. Sonuçta herkesin mutluluk tanımı farklı. Önemli olan dışarıdan nasıl göründüğü değil, içeride nasıl hissedildiği

0
    0 Yorumla
  • saçmabirkişilik
    saçmabirkişilik Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 81%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.

Çiftler istiyorsa, evet onlara göre eksik bir evliliktir. Ama çiftler birbirni sevmiyor ve doğru iletişmiyorsa da fazlalık olabilir.

Oysa nerden baktığınla değil, çocuk başlı başına bir mucizedir. Öyle de davranılması gerekir.

0
    0 Yorumla
  • Onlygirl_
    Onlygirl_ Takip Et
    Master Yaş: 27 , eic 67%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 326 cevap paylaştı.

Bence değil. Çünkü ailedeki birey sayısı değil o bireyler arasındaki bağ çok çok daha önemlidir. Çocuğun olmuyorsa Allah hakkınızda bunu hayırlı görmüştür. Oluyor ve yapmıyorsan bu da bir tercihtir ve saygı gösterilmelidir.

0
    1 Yorumla
    • BJK_67
      BJK_67
      3 ay

Agzina sağlık çok güzel yorumlamissin

Yorumla
  • mavilibalina
    mavilibalina Takip Et
    Bilge Yaş: 34 , eic 100%
    3 ay

tam olarak böyle bir tanım yapamayız çünkü isteyip de sahip olamayan insanlar da var ama mantıken mesele çocuksuz evlilik değil de çocuk genel olarak cinsin devamı olduğu için içgüdüsel olarak bir arzu oluşturuyor

0
    0 Yorumla
  • thibideaux
    thibideaux Takip Et
    Xper 7 Yaş: 23 , eic 100%
    3 ay

Bir taraf istiyor, diğer taraf istemiyor ya da iki taraf da istiyor lakin sahip olamıyorlar ise bir eksiklik durumu olabilir lakin iki taraf da istemiyor ise net şekilde eksik değildir.

1
    0 Yorumla
  • jasssminnee
    jasssminnee Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    3 ay

Olma zorunluluğu yok ama çocuk evin neşesi gerçekten. Zorlukları var mı var ama günün sonunda gülümsemesi ve uyurken ki masumiyeti her şeye değer dedirtiyor.

1
    0 Yorumla
  • DiplomalıHavuç
    DiplomalıHavuç Takip Et
    Guru Yaş: 39 , eic 100%
    3 ay

Her evde bir çocuk cıvıltısı bir çocuk neşesi olmalı çocuğun olmadığı evin karanlık olduğunu düşünüyorum

2
    0 Yorumla
  • niksiz34
    niksiz34 Takip Et
    Bilge Yaş: 25
    3 ay

hayır asla her evlılıkte cocuk olucak dıye durum yok olmuyosa olmuyodur.. ne yanı ıkı kısı sevıyo evlenıyo ve cocukları olmuyo kadında kusurvar dıyelım erkek kadını terk edıp sokagamı atcak hayır ya da tam tersı erkek ıcınde aynı olmalı hayat musterıktır allag vermıyo vermıyo yollarını dene olmaz

0
    0 Yorumla
  • xYorumsuz
    xYorumsuz Takip Et
    Xper 5 Yaş: 28 , eic 100%
    3 ay

Evlilik çocukla tamamlanan bir şey değil iki insanın birbirine yoldaş olmasıdır. Eğer iki kişi birbirine yetemiyorsa eksikliğini gideremiyorsa çocuk sadece o çatlağın üstüne çekilen perde olur.

0
    0 Yorumla
  • Rose83
    Rose83 Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 99%
    3 ay

Toplum baskısı, ya da kişinin evlat duygusu ağır basiyorsa eş olma duygusundan illaki boşluk olur. Yoksa insanlar yıllarca tedavi görmezdi çocuk olsun diye..

0
    0 Yorumla
  • XxVişnexX
    XxVişnexX Takip Et
    Xper 6 Yaş: 31 , eic 100%
    3 ay

Hayır tamamen ne için evlendiğinizle alakalıdır. Cocuk için evlendiyseniz evet eksikliktir ama hayatı paylaşmak yol arkadaşlığını sürdürmek için evlenildiyse değildir.

0
    0 Yorumla
  • İsimsizkullanıxcı
    İsimsizkullanıxcı Takip Et
    Xper 3 Yaş: 22
    3 ay

Hayır çocuğu olmayan çiftler birbirlerine daha çok vakit ayırırlar dünyayı gezerler Seyahat ederler özgür olurlar çocuk olduktan sonra hiç bir şey eskisi gibi olmaz. Toplum dayatmasından başka bir şey değil evlendikten sonra çocuk yapma zorunluluğu

0
    0 Yorumla
  • Merops
    Merops Takip Et
    Master Yaş: 33 , eic 100%
    3 ay

Eksik değil, çünkü bir evliliğin değeri çocukla değil iki insanın kurduğu bilinçli bağla ölçülür. Çocuk bir tercih olabilir ama huzur, saygı ve ortak yol varsa o evlilik zaten tamdır.

0
    0 Yorumla
  • Gulgxr
    Gulgxr Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    3 ay

Çocuğum olsun istiyorum, eksik evlilik diyemem sağlık problemi olmadığı sürece sorun yok gerekirse sahiplenirim, fakat kasıtlı olarak çocuk istemeyen bir adamla evlenmem.

0
    0 Yorumla
  • alonewithsilence
    alonewithsilence Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 97%
    3 ay

Yarım evlilik olabilir gibi görünebilir ama bazen her şey Allah'ın dilemesinden de olabilir bu nedenden ötürü bazılarının çocukları olmaz, bazıları ise çocuk istemez.

0
    0 Yorumla
  • gokantemur
    gokantemur Takip Et
    Master Yaş: 52 , eic 88%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 359 cevap paylaştı.

Yaşlandıklarında şayet herhangi bir ayrılık olmaz ise , onlarla ilgilenen hiç kimseleri olmayacak. Evlerini ne temizleyen , ne de önlerine bir taş sıcak çorba olamaz. 👍

0
    13 Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

çocuğu olanlar çok mu yapıyor huzur evine atıyorlar

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek hepsi öyle değil 👍 içlerinde bikaç numune çıkıyor öyle. 👍 bazıları da koluna girip hastaneye götürüyor.. bu da hoş bişey..

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

siz genelleme yapmışsınız ama

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

@gokantemur annesinin babasını döven öldürenlerde var

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek iyi , hayırlı bir evlat yetiştirmek bir sanattır. 👍 işte burada da huzurlu bir aile yaşamı olan, iyi bir ebeveynler devreye giriyor. Çocuk düz beyaz bir dosya kağıdıdır , üzerine ne yazarsan çocuk o olur 👍 aile nasıl yetiştirirse işte..

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

herkes öyle diyor hayatın bir akışı var o planladığın gibi gitmeyebiliyor siz fazla iddalısınız @gokantemur

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek yok iddialı değilim. Sadece ben elimden geleni yapayım mantığındayım. Gerisi çocuğa kalmış artık. Belli bir yaşa kadar kontrol iyidir. Yani merdivenin ilk 3 basamağını koyabilmek, gerisini çocuk ettirmek zorunda. İyi bir gelecek istiyorsa kendi için.. 👍

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

@gokantemur "Çocuk boş bir kağıttır, ne yazarsan o olur" düşüncesi hem ebeveyne aşırı yük bindiren hem de çocuğun kendine has kişiliğini yok sayan, bilimsel olarak eskimiş bir yaklaşımdır.
      1. Çocuk Boş Kağıt Değil, Bir "Tohumdur"
      Çocuk dünyaya boş bir levha (Tabula Rasa) olarak değil; genetik mirası, mizaç özellikleri ve kendine has bir karakter potansiyeliyle gelir. Ebeveyn kağıdın yazarı değil, bahçıvanıdır. Toprak ve su (sevgi ve eğitim) verirsiniz ama gül tohumundan papatya yapamazsınız.
      2. Mizaç Faktörü
      Aynı anne ve babanın, aynı evde büyüttüğü iki çocuk birbirinden tamamen farklı olabilir. Biri uysalken diğeri isyankar olabilir. Eğer çocuk "beyaz kağıt" olsaydı, aynı kalemle yazılan her şeyin aynı sonuçlanması gerekirdi. Ama öyle olmaz.
      3. Çevresel Etki ve İrade
      Çocuk sadece ailenin değil; sosyal çevrenin, teknolojinin, arkadaş grubunun ve en önemlisi kendi hür iradesinin bir ürünüdür. Aile ne kadar "hayırlı" olursa olsun, çocuk kendi seçimlerini yapar ve kendi yolunu çizer.
      4. Suçluluk Tuzağı
      Bu bakış açısı, bir sorun olduğunda tüm suçu ebeveyne yıkar. "Çocuğun başına bir şey gelirse sebebi sensin" baskısı, ebeveyni mükemmeliyetçiliğe ve kaygıya sürükler. Oysa ebeveynlik bir sanat değil, karşılıklı bir ilişkidir.
      Özetle: Çocuk üzerine yazı yazılan bir kağıt değil; içindeki potansiyeli keşfetmen için sana emanet edilmiş, kendi rengi olan bir bireydir.

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek tabii ki öyle. Çocuğu korumak kollamak her ebeveynin yapması gereken görev. Bizler bizim üzerimize düşen görevi yapıyoruz sadece. 👍 seçim çocukların tabii ki iyiyi veya kötüyü seçebilir bu onun en doğal hakkı çünkü. Biz buna karışamayız. 👍 18 yaşındaki bir birey olana kadar anne ve babanın sorumluluğunda çocuk. 👍 sonrası çocuğun bileceği şey. Bizler sadece doğru olan yolu göstermek zorundayız onlara. 👍

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

@gokantemur Çocuk düz beyaz bir dosya kağıdıdır , üzerine ne yazarsan çocuk o olur aile nasıl yetiştirirse işte.. böyle değil o zaman

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek her şey çocukluğundan başlıyor. Aile hayatı , çevre ve arkadaşları ile başlıyor. Sorumluluklar anne ve babadadır 18 yaşına kadar. Sonrası çocuğun bileceği iş. Yıkılırsa tekrar ayağa kalkmasını öğrenmeli kendi kendine 👍

Yorumla
    • huzunluyurek
      huzunluyurek
      3 ay

senin yetiştirdiğin çocuk senin yetiştirdiğin gibi kalmıyor kalamıyor maalesef çok merak ettim bu kadar büyük konuşan kınama yapan birinin çocuğu var mı siye

Yorumla
    • gokantemur
      gokantemur
      3 ay

@huzunluyurek olmaz olur mu hem de ikiz kız. Ders çalışmasını dahi kontrol ederim onların hep. En iyi okulda okuyorlarsa şayet , ders çalışıp en iyi üni yi de kazanmalılar ; benim için değil kendi gelecekleri için olmalı bu. Kendi odalarının temizliğinden ve düzeninden sorumlular 👍 ben yemek yaptığımda gelir bakarlar , öğrenirler onlarda 👍 yarın öbür gün üni ' de belki bir kiralayacağım onlara kendi ayakları üzerinde durabilmeli. Amaçta hayata kazandırmak değil mi onları zaten 👍👍

Yorumla
  • tenedos u
    tenedos Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 93%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 633 cevap paylaştı.

Bence eksik sayılmaz sevgi anlayış ve huzur varsa aile zaten tamamdır çocuk sadece başka bir boyut katar ama şart değildir iki tarafta isterse yapılmalıdır

0
    0 Yorumla
  • TrueDarkness
    TrueDarkness Takip Et
    Master Yaş: 42 , eic 72%
    3 ay

Aksine gayet mantıklı bir tercih gibi duruyor ama neden evlenesin o zaman, birlikte yaşamayı da tercih edebilirler.

Hoş bu ülkede zor o ayrı.

0
    0 Yorumla
  • вshєldσn u
    вshєldσn Takip Et
    Master Yaş: 37 , eic 100%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 784 cevap paylaştı.

Çocuk illa ki evlilikleri renk katak ama şimdi çocuk yoktu ya da evliliğin eksik olduğu söylenemez

1
    0 Yorumla
  • Savas_Melegi
    Savas_Melegi Takip Et
    Guru Yaş: 20 , eic 100%
    3 ay

Hayır eksik demek doğru değil kaba bir tabir evliliği çocuktan ibaret sanan ruhsuzların yanılgısı

2
    0 Yorumla
  • melo455
    melo455 Takip Et
    Xper 7 Yaş: 20 , eic 100%
    3 ay

Hayır. Çocuğu bir aracı gibi kullanmakdan vaz geçin. Çocuk olmadanda iki insan birbirine aile olarak her şeyi verebilirler

0
    0 Yorumla
  • ArtıkİnsanDeğilim
    ArtıkİnsanDeğilim Takip Et
    Guru Yaş: 101 , eic 100%
    3 ay

Hayır değildir, evlilik bir kadın bir erkekle tamamlanır zaten, çocuk işin baharatı gibidir tat verir ama olmasa da olur.

0
    0 Yorumla
  • Kızılcakaya
    Kızılcakaya Takip Et
    Xper 7 Yaş: 39 , eic 100%
    3 ay

Hayır kesinlikle değil. Eğer olmuyorsa evlat edinsinler o kadar mazum çoçuklar var aile sahibi olmayı bekleyen..

0
    0 Yorumla
  • mymoonca
    mymoonca Takip Et
    Guru Yaş: 45 , eic 79%
    3 ay

Bizim de çocuğumuz olmuyor.. Evet eksikliği hissediliyor ama sevgimiz bize yetiyor... Bi zaman sonra kendini alıştırıyor insan bu duruma.

0
    0 Yorumla
  • egoadamm
    egoadamm Takip Et
    Master Yaş: 26 , eic 100%
    3 ay

Her bireyin çocuğu olacak diye bir şey yok. Ancak çocuk her daim bir evin neşesi ve huzurudur geleceğidir. O yüzden çocuk bence gereklidir

0
    0 Yorumla
  • Ayabasanmaymun s
    Ayabasanmaymun Takip Et
    Master Yaş: 29 , eic 99%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 674 cevap paylaştı.

Niye eksik olsun? Bu tarz bilinçsiz cümleler yıllarca uğraşıp çocuk sahibi olamayanları ne kadar üzer düşünüyor muyuz?

0
    0 Yorumla
  • ofyaayeter
    ofyaayeter Takip Et
    Master Yaş: 28 , eic 42%
    3 ay

Yani çocuğum olmayacağını bilsem zaten uğraşmıyorum hiiç uğraşmam evlilikle ne yalan söyleyeyim.

0
    0 Yorumla
  • Caldion_Blue
    Caldion_Blue Takip Et
    Xper 5 Yaş: 126 , eic 97%
    3 ay

Çocuk evlilik katilidir. Evliliğin kardeşliğe dönmesini istiyorsan çocuk yapabilirsin.

1
    0 Yorumla
  • sc0rpi1O
    sc0rpi1O Takip Et
    Yoda Yaş: 27 , eic 100%
    3 ay

Çoxuk için evlenmek saçmalık.. o kişiyle tam olamıyorsan evlenme

1
    0 Yorumla
  • Rσzαlísα
    Rσzαlísα Takip Et
    Guru Yaş: 28 , eic 100%
    3 ay

Hyr, evlilik hayatı birleştirmek, çocuk yapmak tercihtir.

1
    0 Yorumla
  • AysunKayalar
    AysunKayalar Takip Et
    Yoda Yaş: 28 , eic 100%
    2 ay

Valla, çocuk olmayan evlilikler de tam evlilik.

0
    0 Yorumla
  • ipekyolu
    ipekyolu Takip Et
    Master Yaş: 47 , eic 45%
    3 ay

Tabi ki evet.
    Çocuk olmazsa evliliğin anlamı ne?

0
    0 Yorumla
  • ғισиαвєℓℓιℓσνє
    ғισиαвєℓℓιℓσνє Takip Et
    Xper 5 Yaş: 19 , eic 100%
    3 ay

Hayır aşk varsa eksiklik yoktur zaten.

0
    0 Yorumla
  • Gizli Üye
    Gizli Üye
    (25-29)
    3 ay

Çocuk olmayan evlilik eksiklik deĝildir; ama sevgi, saygı, beraberlik gibi faktörleri etkileyen birincil derecede önemli bir husustur çocuk konusu.

0
    0 Yorumla
  • The_Muallime
    The_Muallime Takip Et
    Yoda Yaş: 31 , eic 98%
    3 ay

Her evlilikte çocuk olacak diye bi şey yok. Eksik değildir

0
    0 Yorumla
  • Olgunateş
    Olgunateş Takip Et
    Master Yaş: 44 , eic 99%
    3 ay

Zekice evliliktir. Kimse evladının köle doğmasını, asgari ücrete mahkum olmasını istemez

0
    0 Yorumla
  • Kawasaki_Ninja
    Kawasaki_Ninja Takip Et
    Master Yaş: 35 , eic 86%
    3 ay
    Çocuk & Ebeveyn konusunda 330 cevap paylaştı.

Evlilik evliliktir. Çocuk veya çocuklar evliliğin meyvesidir. Bazı insanlar meyve sevmez.

0
    0 Yorumla
  • bysinnner
    bysinnner Takip Et
    Yoda Yaş: 32 , eic 100%
    3 ay

Bir kaç yıldan sonra olmalındşye düşünüyorum.

0
    0 Yorumla
  • Necro12345
    Necro12345 Takip Et
    Master Yaş: 31 , eic 100%
    3 ay

Bence en iyi evlilikler öyledir ama kimisine öyle gelebilir tabi.

0
    0 Yorumla
  • Vılat
    Vılat Takip Et
    Yoda Yaş: 35 , eic 100%
    3 ay

Hayır neden eksik olsun, sevdiğinle berabersin daha ne olsun

0
    0 Yorumla
  • ___Justimagineit
    ___Justimagineit Takip Et
    Guru Yaş: 27 , eic 100%
    3 ay

Çocuksuz evlilikler eksik değil evliliği tamamlayan şey çocuk değil, eşler arasındaki bağdır.

0
    1 Yorumla
    • BJK_67
      BJK_67
      3 ay

👏👏👏

Yorumla
  • qüneşinsahibi
    qüneşinsahibi Takip Et
    Guru Yaş: 31 , eic 100%
    3 ay

Hayır tabiki ne alaka herkes çocuk yapmak zorunda değil

0
    3 Yorumla
    • kgnctn
      kgnctn
      3 ay

O zaman neden evlilik

Yorumla
    • qüneşinsahibi
      qüneşinsahibi
      3 ay

Sevdgn insanla bir ömür geçirmek olabilir mi

Yorumla
    • kgnctn
      kgnctn
      3 ay

Evlenmek şart mı bunun için

Yorumla
  • cαssíєєє u
    cαssíєєє Takip Et
    Master Yaş: 102 , eic 100%
    3 ay

Yoo o zaman evlendiniz diye imza attırmasınlar madem çocuksuz olmuyor ya da olmayacak.

0
    0 Yorumla
  • KaRa-MaSKe-34
    KaRa-MaSKe-34 Takip Et
    Yoda Yaş: 39 , eic 100%
    3 ay

bir yerden sonra evet ev sesizleşir evin neşesi olmaz...

0
    0 Yorumla
  • Bursalı1Adam
    Bursalı1Adam Takip Et
    Xper 5 Yaş: 22 , eic 100%
    3 ay

Gece gündüz bol şey ne güzel çocuk derdi olmadan keyifli keyifli

0
    0 Yorumla
  • babacan5255
    babacan5255 Takip Et
    Guru Yaş: 40 , eic 100%
    3 ay

Bana göre değil. Ama soy devamı isteyen herkesin beklentisi vardir

0
    0 Yorumla
  • Devamını Gör (106)
Devamını Gör(151)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Çocuk olmayan evlilikler eksik evlilik midir?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi

Bu paylaşımı beğenmene sevindik!

Kendi cevabını paylaşmak ister misin?

Benzer Sorular

Çocuksuz evlilik eksik evlilik midir? 63 cevap verildi
Evlenince çocuk yapmak zorunlu mu, çocuksuz evlilik eksiklik mi gerçekten? 19 cevap verildi
Çocuksuz evlenenlerin nafakası olur mu? 8 cevap verildi
Çocuk olmadan evlilik yürür mü? 14 cevap verildi
Çocuk olmadan evlilik yürür mü? 58 cevap verildi
Çocuk olmadan evlilik yürür mü? 19 cevap verildi
Popüler İçerikler
  • En Güzel İnstagram Yorumları! Arkadaş Fotoğraflarına Çarpıcı Sözler
  • Kankanı telefona nasıl kaydedersin? En yakın arkadaş, kankayı rehbere kaydetme isimleri neler?
  • Rehbere Kaydetme İsimleri için Öneri Verir misiniz?
  • Instagram uygulamadan atıyor! Neden beni sürekli atıyor?
  • She/Her/They/Them/Him/He İngilizce Ne Demek, Anlamı Nedir?
  • Adres Başlığı Nedir, Ne Demek, Ne Yazılır?
  • Snap streak nedir? Snapchat St ne demek?
  • Btw ne demek acaba?
  • Instagram Gizli Hesap Görme Nasıl Yapılır? Instagram Gizli Hesap Görme Uygulamaları
  • Crush ne demek, ilişkiler için bir anlamı var mıdır?
Yeni Sorular
  • Erkekler ortamı çok olan kızları sever mi?
  • Günde 2 defa duş alan biri eriyerek yok olur mu?
  • Yanında şımarmak istediğin biri var mı?
  • Biten bir ilişkiye dönmek, hata mıdır?
  • Kan ve saç telinden tesbih yaptırmak iyi bir hediye fikri mi?
  • Erkeklerin hoşlandığını anlamak neden bu kadar zor, herkesle mi flört ediyorlar?
  • Çok mu sabırlısın?
  • Aşka cesur musun?
  • İkidebir seviyor musun diye soran insanlara tepkiniz nedir😅?
  • İnsanları idare etmesini alttan almasını bilirmisiniz, yoksa tepkinizi koyarmısınız?
  • Yardım
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Site Sözleşmesi
  • Yayın İlkeleri
  • KVKK Aydınlatma
  • Öne Çıkan Sorular
  • Site Haritası
  • Etiketler
Popüler Konular
Aile & Toplum Alışveriş & Hediyeler Cilt Bakım Çocuk & Ebeveyn Diğer Diziler & Filmler Eğitim & Kariyer Fal Gamer İnternet & Teknoloji Kişilik & Karakter Moda & Stil Özel Günler & Hijyen Saç Bakım Sağlık
Kızlar Soruyor, Kizlar Soruyor
©2026 KızlarSoruyor ™
Apple Store Google Play
{0} ile üye ol
YÜKLENİYOR...
YÜKLENİYOR...
Soru gözden geçiriliyor...
Site kurallarına uygunluk inceleniyor...
Son dokunuşlar yapılıyor, neredeyse hazır ✨