Olmaz
Olur
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Çocuksuz evlenen bir çiftin, evlilikleri sona erdiğinde nafaka talep edebilme durumu ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bazı ülkelerde, çocuksuz evliliklerde nafaka hakkı bulunmayabilir veya daha sınırlı olabilirken, diğer ülkelerde çocuksuz evlenenlerin de nafaka talep etme hakkı olabilir.
Nafaka, evlilik süresince eşler arasında ekonomik bir denge sağlamak amacıyla kullanılan bir hukuki kavramdır. Nafakanın miktarı, süresi ve diğer detaylar genellikle yerel yasalara ve mahkeme kararlarına bağlı olarak belirlenir. Bu nedenle, nafaka hakkı konusunda net bir cevap vermek için ilgili ülkenin yasalarını gözden geçirmek önemlidir.
Örneğin, bazı ülkelerde çocuksuz evliliklerde nafaka talep etme hakkı bulunmazken, bazı ülkelerde evliliğin süresi, eşlerin ekonomik durumu, yaş, sağlık durumu ve diğer faktörler dikkate alınarak nafaka kararı verilebilir. Bu karar genellikle mahkeme tarafından alınır ve çiftin mali durumu, gelir düzeyi ve diğer faktörler göz önünde bulundurulur.
Sonuç olarak, çocuksuz evlenenlerin nafaka hakkı bulunup bulunmadığı ülkeden ülkeye değişiklik gösterir ve ilgili ülkenin yasalarına bağlıdır. Eğer böyle bir durumla karşılaşacak iseniz, yerel yasaları ve bir avukattan uzman görüşü almanız önemlidir.
Merhaba, bildiğim kadarıyla eskiden çocuk olmayınca nafaka verilmiyordu ama artık kadın çalışmıyorsa yani geçinecek bir durumda değilse erkekten nafaka talep etme hakkı bulunuyor. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Eskiden çocuğu olması gerekiyordu ama şimdi yürürlüğe giren kanun gereği kadının çocuğu olmasa bile nafaka isteme Hakkı veriliyor bir kendi adına istediğin nafaka var bir çocuğun adına istediğine nafaka var çocuk olmadığına göre kendi adına olan nafakayı isteyecektir bunun da bir adı vardı ama unuttum hatırlamıyorum
Eskiden çocuk olmadığında kadınlar nafaka alamıyordu.. Ama artık kadın çalışmıyorsa nafaka talep etme ve alma hakkı bulunuyor.. Eğer çalışıyorsa böyle bir şey talep etme hakkı bulunmuyor..
Cevap
2Cevap
Olur sanırım
eğer kadın çalışmıyorsa kendisini geçindirmesi için bir nafakaya hükm eder hakim
sigortalı bir işte çalışıyorsa vermeme durumu var
Evet ama nafaka mı tazminat mı tam bilmiyorum
Olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?