Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 6,4b cevap paylaştı.
+1 yılOlur kimisi var çocuk yapamaz yani sağlık durumundan dolayı kastten değil.
Kimisi çocuksuz kasten istemez öyle yaşar.
Ne yalan söyleyim ne kadar çok çocuk sahibi olmak istemesemde her evlilikte olması gerekir çünkü çocuk evin neşesi, meyvesidir.
Çocuksuz evlilik nasıl deyim sorumsuz 1 evlilik gibi dir. Yani evladın yoksa sadece 1 evini 1 de eşinin gelir giderlerini ihtiyaçlarını düşünün çocuk olmadığı için çok rahat olun ama zamanla insan yaşlandıgi zaman elin ayağın tutamayacak o zaman sana yardımcı olacak evladın da olmayacak. Ama her evlat ta hayırlı çıkmıyor. Maalesef.
ya da Allah korusun hasta oldun zaman sana kim bakacak eşin mi yoksa olmayan evladın mi?
Çocuk olduğun da masrafı biraz çok olur elbet ama zamanla büyüdüğünde sen ona baktığın kadar o da sana zamanın da bakacak ve sana yardımcı olacak. Eğer hayırlı 1 evlat olursa.
Çocuksuz evliligin avantajı ne kadar iyi olsada emin olun zamanla bunun dezavantajlarıni da görür insan.
Çünkü çocuğun yoktur böyle 1 sorumluluğun da yoktur kafan rahat ama zamanla keşke evladım olsaydı da bana baksaydi diyecek insan.
Yani demek istediğim hayatta nasıl bekarlık, evlilik ve çocuk sahibi de olmak vardır ya.
İnsan bunları zamanında hepsini yaşamalı çünkü hepsinin kendine göre 1 güzelliği vardır. Bekarlik ta kafan rahat, sorumluluğun yok, kimseye de hesap vermen gerekmez ama Kendi kendine bakman gerekir ev işlerini tek başına yapacan 1 bayan gibi.
Evlilikte 1 insanla birlikte mutlu yaşan ilk 2 yıl öyle olmalı onunla birlikte iyi kötü anıların olmalı ondan sonra çocuk yapılmali. O zaman daha çok farklılık katar evliliğe.
Ama çoğu çiftler var sanki yangından mal kaçırırmis gibi evlenir evlenmez direk 1 ay içinde ya da sonra çocuk yaparlar sonra da onlara zor gelir anlaşmak ya da birlikte yaşamak.
Önce aynı evde birlikte yaşamayı öğrenin buna alışın birlikte zaman geçirin gezin tozun ondan sonra çocuk yapılır. Benim görüşüm. Biraz uzun oldu kusura bakmayın. Ben tam açıklamak istedim.
Bu arada yarın askere gidecem hava değişimim bitiyor bugün. Olurda cikamzsam tekrar dışarıya. Byby demeye de geldim ayrıca. Eğer olurda tekrar dışarı çıkarsam sorularını cevaplamaya çalışacam.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 420 cevap paylaştı.
+1 yılolur elbet, evlenmenin sebebi de çocuk değildir.
evlilik; kadın ve erkeğin her türlü haramdan kaçabilmeleri, helal olanı tercih etmeleridir.
Allahın emri Peygamber Efendimizin sünneti ve dahası olan evlilik, öncelikli olarak yine emir ve sünnetler gereği eşlerin birbirlerini tanımaları, beraber sorumluluk almaları, düzenli hayatları ile sürdürebilecekleri bir yapı.
evlendikten sonra ilişkiler olumlu bir düzeyde ilerliyorsa, çocuğun ayrı sorumluluklarının çekilebileceğine inanılıyorsa ve her iki eşte kararlıysa çocuk yapılır ya da çocuk evlat edilinir.
tanımadan, bilmeden, görmeden, ticaret yapmadan, eşine güvenmeden çocuk yapma ne olursun20 Yorumla
Çocuk & Ebeveyn konusunda 66,1b cevap paylaştı. Evlilik tam oturunca çocuk olmalı.
30 Yorumla
Hiç boş lafa gerek yok gelecek hazırlayamıyorsan veya geçim sıkıntısı yaşıyorsan çocuk yapmayacaksın kimse sizin keyfinize eziyet çekmek zorunda değil sorumluluk sahibi kimse başkasını kötü bir hayata itmez
100 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
72
Cevap
121Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilik bir ağaç ise çocuklar meyvedir. Eğer çocuk yapmaya engel yoksa kesinlikle çocuk istiyorum. Rabbim benden kaynaklı vermez ona bir şey demem.
20 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 269,2b cevap paylaştı.
u +1 yılOlur. Önemli olan aşktır. aşk olduktan sonra her şey olur
20 Yorumla Bicak. sirti. bir durum
Orf adet ananeler genel algi
Yeryüzünde. insan var olduğu surecten bugune evlilik ebeyn olgusunda cocuk eksenli
Ama modern çağ da hayat algisi kariyer evlilik. olgusunu da degistirdi
Cocuksuzluk. had safhada
Birde kadinlar vücudum bozulmasin
Dogum sonrasi kilo olayi
Vb durumlar nedeniyle istemiyor
Cogu evlilikte eşlerin saglik kisirlik. olgusu nedeniyle cocugu olmuyor
Ben her görüşe saygi duyarim
Ben cocuklari seviyorum
Şu an evli. degilim
5 yaşında bir yegenim. var
Ona amcalik. yapiyorum
Ama evlenip. cocuk. sahibi olmak isterim
Nasip
Babasiz büyüdüm
Evlatlarima. iyi bir ebeveyn olmak. isterim10 Yorumla
+1 yılTabiki de olur sorumluluk arttıkça kaos olur zorunluluk meydana gelir yani insan kısıtlandıkça keyif alamaz bir birey dünyaya getirmekse çook büyük bir sorumluluk , dünyaya bir birey getirmeniz için siz mükemmel 2 birey olmalısınız ki birini yetiştirebilmelisiniz maddi imkanlarınız elverişli olmalı bir birey dünyaya getirip ona imkansızlıklarla yalnızca zulmedersiniz onu her daim geliştir bilmeli doğru eğitebilmeli bağımsız düşündürebilmesiniz yani bu çok zor ama maalesef kimse bunlara dikkat etmiyor evladınız olacak kişiye psikolojık anlamda destek olmalısınız ben belli bir yaşa aynı zamanda olgunluğa kadar çocuk sahıbı olmayı düşünmüyorum benim hatalı yetiştirmem sonucu çevresine masum insanlara zarar vermesi bizzat benim suçumdur
20 YorumlaÇocuk yapmak için evlilik düşünmem, eşimle birbirimize doymadan çocuk asla düşünmem. Hayalim eşim ile beraber avrupa turu yapmak, bu gerçekleşmeden çocuk istemiyorum.
71 Yorumla- +1 yıl
Bilin bakalım ne eksik 😀
+1 yılOlur tabiki neden olmasın her evlilikte çocuk olucak diye bir kural yok önemli olan çiftlerin uyumu illa sağlık sorunu olması gerekmiyor çocuk olmaması için çiftler istemiyorda olabilir bu absürd bir durum değil keyfine düşkün çiftler istememiş olabilirler banada mantıklı geliyor
40 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 5b cevap paylaştı. Evlenince hemen çocuk yapılmasıni doğru bulmuyorum çiftler önce birbirlerine zaman ayırmalı. Aksi durumda çocuğun sorumluluğundan dolayı özgürlükleri bir nebzede olsa azalıyor. Bu da ilişkide sorunlara sebep olabiliyor. Doğru zamanda yapılan çocukla aile daha mutlu günlere yol almaya başlar. Çocuksuz olmaz.😊
20 Yorumla
+1 yıl- Evet, olur.
- Hayır, daha mutlu değil.
- Çocuksuz bir evliliğin avantajları:- Derdini dert edindiğin, aklını kurcalayan kişi sayısının 1 eksik olması
- Kendi zamanından, başkalarına ayıracağın zamandan çalmak zorunda olmamak
- Kendine, başkalarına ayıracağın maddi olanaklardan çalmak zorunda olmamak
- Çocuksuzluğun yarattığı boşluğu doldurayım derken birçok uğraş edinebilmek
10 YorumlaBence olur ama çocuk olmadığı için eşler sıkıntıdan kavga etmeye başlar mı ondan emin değilim yalnız bu konuda şunu söylerim. bir yerden sonra ilişkinin momentumu bittiğinde çocuk da olmadığı için geçimsizliğe başlayacak insanlar yanlış evlenmişlerdir. Çocuksuz da sürebilmeli bir evlilik.
30 Yorumla
+1 yılNeden olmasın? Iki insanı birbirine bağlayan tek şey çocuk olabilir mi? Iki kardeşte bir ömür yaşayabilir, iki arkadaşta , iki eşcinselde. Çocuk bağlayıcı bir sebep olabilir fakat, iki insanı birbirine bağlayan yegane şey onların karşılıklı hisleridir.
30 Yorumla
+1 yılÇiftler nasıl mutlu olacaksa öyle yapmalılar. Çocuk eve mutluluk bereket getirir diye bir inancımız var. Çocuk olduktan sonra mutsuz olan da var. Hemen çocuk olmazsa aileler sanki bir sorun varmış gibi baskı yapıyor. Bana göre çocuksuz evlilik en azından bir süre çok daha iyi
20 YorumlaBenim için olur. Eşim benim her şeyim olur valla. Öyle severim ben. Çocuğum olur, anam olur babam olur. Bende ona karşı olurum. Elbette evlat yeri ayrıdır ama çocuğumuz olmasa bile kendi adıma konuşayım benim açımdan evliliğimde bu bir sorun oluşturmaz.
30 YorumlaÇocuk bir ilişkinin meyvesi gibidir bence, eve neşhe mutluluk getirir. Ama evliliğe sırf çocuk yapma merakı ile bakmam ben, daha çok düzenli ve yerleşik hayata geçiş gibidir zannımca, evlenene kadar insanın olgunlaşmaz. Çocuksuz evlilikte pekâlâ mümkün, çiftlerin sevgisi bir birine yeterli gelebilir
20 YorumlaBence olur, zaten hiç mantıklı gelmiyor böyle berbat bir Dünyaya çocuk getirmek.. Öyle birini bulursam nikahı basarım direk 😄😄
70 Yorumla
+1 yılMerhaba,
Evet çocuksuz bir evlilik olur olabilir. Maalesef herkesin çocuğu olmuyor. Hiçbir avantaj göremiyorum...40 YorumlaOlmaz. Çocuk evin tuzu biberi. Büyük sorunlar ol aldığı müddetçe hastalık vs. Her eve lazım olmazsa olmaz.
11 Yorumlaçocuğu kavgalar sonlansın diye yaparlar. yaptıklarında kavga sonlarnır ama o çocuk 15 20 yaşına geldiğinde içinde tuta tuta patlarlar kavga edip boşanırlar. bir tanıdığım vardı çocuk ailelesi tarafından kullanıldığını düşünüyodu. kavga etmemek için yaptıkları için
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 895 cevap paylaştı.
+1 yılAslinda bu zamanda çocuk yapmak iyi deyildir daha gelecekleri belli olmayan cocuklar icin iyi bir fikir deyil, şuanki dünyada bukadar kötü seyler dönerken cocuklarin ilerki yaslarinda ne malum daha berbat bir durumda olmicaği
10 Yorumla Olabilir tabiki neden olmasin herkesin kendi istegine kalmis ama bence cocuk evliligin tuzu biberi evin nesesi aileyi aile yapan temel sanki
Allahim isteyen herkese nasip etsin20 YorumlaÇocuk evin neşesidir ama herkese göre diğil mesela aşkını rahat yaşamak isteyene, serbest olmak isteyene, uğraşamam diyene, kısacası rahatına düşkülere göre çocuk ters
20 Yorumla
+1 yılÇocuksuz olur bu dünyanın anlamı çocuk değil bir çift bütün enerjisini birbirine harcaya bilirde siz daha dürüst adam bulamıyorsunuz çocuğu dert etmeyin şimdiden
20 Yorumla
+1 yılBence olmamalı hatta sırf çocuk için evlilik yapıyorum diyen olursa da harikasın derim...çocuklara tapiyorum ben yaaaaa eşsiz mükemmel en masum yaratıklar ,, hayat mi yaşanır çocuksuz yaaa😍😍😍
11 Yorumla- +1 yıl
Bunu eksileyen embesili merak ettim... niye haz etmiyolar o masum miniklerddn anlamıyorum doğrusu... cocuk istemezsin amenna bu kadar mı zalim olur insan bu konuda... bunlar mi anormal benmi hiç anlamıyorum..
+1 yılolur tabi ki kadınlar ya da erkekler çocuk araçları değildir evlilik 2 kişinin birbrini sevmesidir çocuk güzel şey insanı mutlu eder ama olmazsa da nasip değilmiş denir
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 726 cevap paylaştı.
+1 yılBence baya bir süre çocuk yapmamak lazım. İlla çocuk için evlenilmez birlikte gezip eğlenecek dolaşacak bir sürü şey yapacak zaman lazım. En az 5 sene çocuk yapmam. :DD
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,2b cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba çocuk yapmak için evlilik düşünmem, eşimle birbirimize doymadan çocuk asla düşünmem. Hayalim eşim ile beraber avrupa turu yapmak, bu gerçekleşmeden çocuk istemiyorum.
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 10,1b cevap paylaştı.
+1 yılEger çocuk olmuyorsa nasiptir Allah vermemistir ama çocuk istemiyorum yapmam demek farkli çocuksuz evlilik olmuyor degil. ama çocuklu gibi rahat olmuyor
10 Yorumla Eğer isterse ortak bir kararla olup olmayacağına karar veririz bence bir çoğuk yapmak Zaten ne avantaji nede dezavantaji var en az iki çocuk olmalı ki anlami olmalı
10 YorumlaÇocuk istemiyorum, insanlar yaşlanınca kendisine baktırmak için, servetini bırakmak için çocuk yapıyor
30 YorumlaOrtak farklı gayelerde anlaştıktan sonra çocuğun olmamasini sorun etmem. Ama eminim ki bazı birliktelikler de çocuk birleştirici bir görev üstleniyor.
20 Yorumla
+1 yılOlur neden olmasın tanıdıklarım var corgi cinsi köpek almışlar onuna oyalaniyorlar pekte sevimli hayvanlar
10 Yorumlailk başta çocuksuz olabilir ama ilerleyen yaşlarda ilişki monotonlaşacak işte o zaman çocuk olmazsa o evlilik baya zor okur bence
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 401 cevap paylaştı. Ben çocuk mutlaka isterdim. Evlat sevgisini tatmadan ölmek istemiyorum. Çocuksuz evlilik daha ferah olabilir belki ama benim tercihim değil.
10 Yorumla
+1 yılHayır mutlu değiller çocuk aradaki bağı kuvvetlendirir yaratılışı gereği insanın doğal ilerleyişindede bunun yeri vardır zaten.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 17,1b cevap paylaştı. Çocuk evlilikte sevginin ve aşkın bir meyvesidir.. Ancak iyi büyütülür ise yenecek meyve olur, yoksa zehirleyen bir meyve olur.
10 YorumlaBu tip düşünceleri olanların evlenmeleri sakıncalı bence. Zira bir evlilik çocuksuz "çatırdar" eninde sonunda...
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 6b cevap paylaştı. Olur. Sülalemizde 2 ile 3 çiftin hiç çocukları olmadı. Gerek barınaklardan çocuk alıp büyüten oldu, gerekse hiç almadan çocuksuz ömür geçirenler oldu.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 19b cevap paylaştı.
+1 yılEvlilikte çocuk şart değildir ama bir evde çocuğun verdiği keyfi bulmak için sırayla çocuk taklidi yapmak zorunda kalırsınız.
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 337 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık sorunları dışında tercih meselesi tabi. Ama ben isterdim çocuğum olmasını. Eşim istemese ne yaparım bilmiyorum.
10 Yorumla Evlilik Ask-i öldürür. Çocuk evliliği öldürür. Tadını çıkarın. Ileride çocuk sahiplenebilirsiniz
20 Yorumla
+1 yılÇocuk olmadan sürmeyen evliliğin sağlıklı olduğunu düşünmüyorum çocuk için mi evleniliyor sanki.
20 Yorumla
+1 yılÇocuk evliliğin süsüdür. Olursa şahane olur olmazsa sebeplerine de saygı duymak lazım
20 YorumlaOlabilir elbette. Ciftler hazir degilse kendisini böyle bir seye baskilamamalari lazim
20 Yorumlabence çocuksuz çiftler daha mutlu. çocuktan sonra insanlar hayatı kendileri için yaşamıyolar
20 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 1,5b cevap paylaştı. İyi akşamlar 😊
Evlikte çocuk şart mı?
Bence değil 😊30 Yorumla
+1 yılHemen çocuk yapmaya karşıyım. Bir kac sene gecmeli. Evliliğin tadını cikartmadan sırf insanlarin çocuk ne zaman geliyo soruları yüzünden çocuk yapamam. Bakicaksan dogurayim diyesim geliyo ama saygısızlık etmemek için susuyorum
40 Yorumla
+1 yılTabiki olur ama ilk çocuktan sonra keşke daha önce yapsaydım diyorsun
10 Yorumla
+1 yılBiraz beraber eşinle süre geçirdikten sonra olabilir çocuk o anki durumlara bağlı :)
10 Yorumla
+1 yılÇocukları olmuyosa olabilir yani sürdürülebilir ama olup da yapmak istemeyen olmaz sanırım
20 Yorumla
+1 yılBana uymaz...Çocuk olmalı bir evlilikte/evde...
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 574 cevap paylaştı.
+1 yılÇocuksuzda olur tabii ama çocuk evin neşesidir çocuk olursa çok daha güzel olur.
10 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı.
+1 yılOlur ama erkekler kabul etmiyor soyu falan devam etsin diye
10 Yorumla
+1 yılBence evlilik demek cocuk demek. Olmayacaksa nikaha da gerek yok bence.
20 YorumlaSelamlar çocuksuz evlilik rakı nın yanında su ve meze olmaması gibi bir şey bence.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 8,8b cevap paylaştı.
+1 yılTıbben çocuk sahibi olunamiyorsa yapacak bırsey yok tabiki böylede evlilik yürür
10 Yorumla Çocuk & Ebeveyn konusunda 356 cevap paylaştı. Herkes çocuk sorumluluğunu taşımak istemek zorunda değil sonuçta. Olabilir neden olmasın
10 YorumlaEvlilik çocukla olsaydı, çocuğu olan kimse boşanmazdı
40 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 441 cevap paylaştı. hayatta olmaz yaa sessiz sakin çekılmez ya .. çocuk evın nesesıdır ya.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 2,8b cevap paylaştı. çocuksuz çiftler dahamı mutlu diye sorarsan net bir cevap alamazsın
çocuk olmadan önce nasıl bir duygu olduğunu bilmiyorsun ama çocuktan sonra hayatın tek güzelliği çocuklar oluyor10 YorumlaBiraz beklemek lazım evlendikten sonra çocuk için, ama olmalı
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,5b cevap paylaştı.
+1 yılEvenecegin kisi ya da part nerin kısır olur yani ilaki cocuk istiyorsa evlatlikta olur
20 Yorumla - Devamını Gör (133)
Devamını Gör(178)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem