+1 yılÇocuk yapmak için Belki erken, İşin gücün var mı? Sahip çıkacakmısın Çocuğuna babalık edebilecekmisin asıl soru bunlar?
Soru evet ise, Güzel bir şey senin adına, birlikte büyüyeceksiniz, Baba oğul değilde iki arkadaş gibi sanacaklar sizi, Anlayış ve Hoşgörü Şakalaşmalar olacak aranızda.
Erken yaşta çocuk sahibi olmuşsun bayatını yaşayamayacaksın diye ler olacak, asıl hayat 30 - 40 dan sonra başlıyor, fazla kulak asma derim. Onların hayatını yaşa kafası, Gez, Toz, Eğlen, Pompala, falan.. Merak etme 30 undan sonra daha iyi eğleniyorsun hayatda.
Soru hayır ise: Yemişsin bir mok sahip çık.11 Yorumla- +1 yıl
Tabi , Çekip git, Evlatlık ver, Sonra başkası emek versin büyütsün okutsun, 60 yaşından sonra it gibi sürününce Müge Anlı programı hala devam ederse Çocuğumu arıyorum dersiniz 😂😂😂 İyi fikir. Aynen bu kafayla devam
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılKomik ama herkes kadın cinsel stratejisine göre yorumlamış. 30 gelinir son yumurtlara yumurtlanıyor. 35 kadar evlenmeyi hedeflenir. Hemen yumurtalıkta kalan son ytumurtayla çocuk yapıyım stratejisi.
Bunun çocuk sağlığı ve genetiği konusunda tonla negatif yönü var... uzun konuyu geçersek...
Şurda 100-150 yıl önce bile ort. yaşam uzunluğu 25-30 yaştı. Bu insanlığın zaten üreme yaşı 16-17 (yasalar da var 18 işte) ile 24 yaş aralığı. Zaten ort. ömür 30 yani 6 yıla çocuğu yürür ayaklanır yapıcaksın.
Hani insan oğlunun doğal üreme yaşı bu yani. En sağlıklı ve güçlü nesiller 15-24 arası yaşta yapılan çocuklardır. Bu işin biyolojik profili bu...01 Yorumla- +1 yıl
Hormonlar tam yerine oturmuyor ortalama 23-24 yalına kadar sürebiliyor 20 yaşına gelindiğinde büyük kısmı oturmuş
+1 yılHem bi yandan çok güzel avantajlı büyüyünce gencecik bir baba olacaksın bir yandan da kötü erken yaşta evlilik ve anne baba olmak çok büyük sorumluluk ister hayatı yaşamadan bu sorumluluğun altına girmek kolay değil. İnsanı yıpratır. Yine de olsun allah bağışlasın evladını
00 Yorumla
Merhaba,
-
Sevgilinizin trafik kazasında öldüğüne mi? Sevgilim trafik kazasında öldü ne yapmam lazım?
-
Sevgilinizin bir ayda doğurduğuna mı? Sevgilim trafik kazasında öldü ne yapmam lazım?
-
Yoksa CEO olarak çalıştığınıza mı inanalım beyefendi? Sevgilim trafik kazasında öldü ne yapmam lazım?
-----
İlgi çekmek için bu gibi çabalarda bulunmanız sizi çocuk yapar.
Işıkla kal...00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
89Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılSelam gadası 🙃
Hayır bu durumun erken ya da geç olması bir şey ifade etmez. Ama şöyle bir durum söz konusudur. Çocuğun büyüdüğü zaman hani derler ya bkz baba oğul gibi değiliz. İki yakın arkadaş gibiyiz diye. İşte bu durumu yaşamak güzel olur.40 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok erken inanılmaz erken daha sen çocuksun her şeyden önce bu çocuğun ihtiyaçları olacak nasıl karşılayacaksın
100 Yorumla - Çocuk & Ebeveyn konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılCok güzel bir yas keske ben 19 yasında baba olsaydım oğlum şimdi 23 yasında olurdu beraber dünyayı gezerdik ama napıyorum bu genc yasta ığlanın lgs si ile ugrasıyorum
00 Yorumla
+1 yılBenim kuzenimde 17 yaşında 5 aylık hamile kocası 20 yaşında baba oluyorum diye seviniyor kuzenimde anne oluyor diye tamam güzel birsey heyecanlı dünyaya bir çocuk geliyor anne baba olacaksın ama hersey bir heyecandan ibaret değil sizin zevkiniz sonucunda doğan o çocuğu iyi şartlar altında bakamazsanız çocuğa yazık daha küçücük ne acelesi vardı bu kadar erken bu işlere girmenin ya bir hayat yarat kendine oku gez hoşlandığın çocuk kız seni kabul etmedi diye aşk acısı çek ağla bu yaşlar böyle geçsin bu yaşta en üste kademe heyecan için bunları düşünülür yaşanılır ama 19 yaşında birisinin baba olacağını düşünüyor muyum olur evet ama kendinden bir başka beden daha çıkarması lazım yemeyip içmeyip gece gündüz diyerek bebeğine bakması lazım herkes yardım etmez eden de bir yere kadar eder sonrası sana kalmış bir mama olmuş 80 90 lira bunun birde kendi ihtiyaçları var şampuan sabun vs. Birde fatura de ooooo ama ne yapsınlar bebeğe aptamil verirken onlar da soğan ekmek yesinler sonra birbirlerine bakıp aşkımızın meyvesi desinler tabi o zamana kadar aşk kalıyorsa uzun lafın kısası yapmayın böyle hatalar her yaşın bir heyecanı var bu yaşların heyecanı anne baba olmak değil ha birde öneri vereyim çok azdiysaniz prezervatif kullanın da sonra bebek gelmesin dünyaya
10 Yorumla
+1 yılKusura bakma da yaptığın gucelmedden dolayı bence sen hala çocuksun bak erken demiyorum hala çocuksun çünkü çoğu erkekler bu yaşta ve daha küçük yaşta baba oldular ama ve lakin akıl yaşta değil başta derler ya hani sen yaşına bakmiyacaksin abim ha olmuşsun 30 ha 19 sonuçta adam değil misin o çocuğu yaptığında ah oh bak ben erkeğim diye diye yapmatan önce düşüneceksin evlatlık mi bu ne ya senin aklın başında ilsaydi ister 10 yaşında ölü babalık görevini yaprdn hiç zorlanmadan sonuçta o çocuğu yapmdan önce düşünecektin erken mi diye , saygılar
50 YorumlaBende senin yaşında baba oldum ve şu an oğlum 2 yaşında maddi gücün varsa çok iyi Allah'a şükür kerata bereketiyle geldi durumumuz iyiydi oğlan geldi daha iyi oldu ve ben 39 40 yaşıma geldiğim zaman oğlum da bu yaşlarda olucak şimdi oğlum ama 20 sene sonra en iyi en sıkı dostum olcak 😊
03 Yorumla- +1 yıl
Aceleniz ne jsbxbbxbx
- +1 yıl
Peki
+1 yılAbicim yeterli olgunluğa eriştiysen, geçindirebilecek de ekonomik gücün varsa kime göre, neye göre erken? City'nin oyuncusu Foden da 20 yaşında baba oldu yanlış hatırlamıyorsam. Kimilerine göre adamın bol bol bekar gezip farklı kadınlarla yatıp yıllar boyu gönül eğlendirmeden baba olması tuhaf geliyor mesela ama adam tercih etmiş ve halinden de gayet memnun.
00 Yorumla
+1 yılBana göre erken. Olmuş şimdi Allah bağışlasın, güzel bir geleceği olur inşallah çocuğun ama erken baya. Daha hayatı tam yaşamadın ve gerekli tecrübeyi edinmedin. Herkesin yaşadığı kendine tâbi, belki sende erken olgunlaştın ama ben genel konuştum. Yadırgamadım, yanlış anlama beni.
00 Yorumla
+1 yılNormal. Eski zamane insanları zaten çocukları zina batağına düşmesinler diye ergenlik çağına gelince evlendirirlermiş evlatlarını. Bence erken anne ve baba olmak avantaj. Çocuğunun dilinden daha iyi anlarsın. Geç evlenen anne ve babalar yaşlamaya başladıkları için z kuşağını anlamakta güçlük çekiyor şu an.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 985 cevap paylaştı.
+1 yılBunu bu işlere girişmeden önce sormanız gerekmiyor muydu?
30 Yorumla
+1 yılNasıl oldu ? Evli miydiniz yani? Bakamayacaksan ver perişan etme çocuğu yazık maddi durum meslek yoksa ver olmadı mesleğin olunca 5 yıl sonra falan alırsın şimdi görmeye gidersin izin veriyorlar diye biliyorum
20 YorumlaTm en trol sensin.
Bundan iki ay önce kız arkadaşım hamile 2 aylık demişsin.
Uln 4-5 aylık çocuk mu doğar hadi onu geçtim trafik kazasında kız arkadaşım öldü demişsin.
Uln trol olacaksan da biraz tutarlı ol be kardeşim.21 YorumlaBence çok geç kalmışsın 15 yaşında çocuk yapman lazımdı sonra liseden mezun ol üni ye gir tecil ettir felan çocukta 20 yaşına gelirdi beraber 6 ay askerlik yapardiniz
20 Yorumla19 yaş erken değil genellikle. Ama günümüz de insanlar 30 yaşında bile olgun olmuyor. Lâkin erken yaşta bu denli bir sorumluluğu yüklenmek, seni olgunlaştırır. Allah, analı babalı büyütsün kardeş. Vatana, millete hayırlı bir evlat olur inşallah
00 YorumlaNiye erken olsun bende 18 de evlilik düşünüp evlat isterdimde askerlik diye bahane ettiler bekliyorum bakalım 1 aydan az kaldı askerliğe hayırlısıyla inşallah daha sonrasında direk evlilik yapmak istiyorum ve bir çocuk inşallah hayırlısıyla
00 Yorumla
+1 yılTabi ki erken ama çocuk dünyaya gelmiş bir kere bakamiycaksanız yapmicaksınız umarım bi işin ve arkanızda destek cikan insanlar vardı maddi manevi çünkü basit bir şey değil büyük sorumluluk bakamiycaksaniz çocuğun da hayatını karartmasaydınız. yas yakınlığından büyüdükçe arkadaş gibi olabilirsiniz ama lütfen kıza da çocuğunuza da sahip çık
10 YorumlaIyi diyen cahiller var maalasef kardeşim daha 19 yaşında senin gezip eğlenmek okuman ve görmen gerek bundan bilmem kaç yıl sonra fikirlerin değişecek herkese yazık olcak
16 Yorumla- +1 yıl
Bazilari durmus senle büyür diyor ee büyürse nolcak bu bi + degil artik cocugu okutacak
- +1 yıl
@Dertliymxm kendisi okumuyor ki zatwn büyük ihtimal eğitim görmemiş birinin ondan sonra ki nesile sağlıklı bir bilgi aktarması çok zor ülke gelişmek istiyorsa evlenme yaşını arttırmali eğitime şart koşması lazım. En az liseye kadar tabi
- +1 yıl
Ya evlensin o degil konu haram iliski yasiyana ama cocuk baska be
- +1 yıl
@Dertliymxm ben ikisinide doğru bulmuyorum
- +1 yıl
Üf iyi be by
+1 yılEvli misin? Umarım evlisindirde bu çocuk öyle olmuştur. Soruna gelcek olursam, aynı yaştayız ve ben kendime anca bakabiliyorum sen bebeğe nasıl bakacan 😅
10 YorumlaHarama bulasmadan once de bulassamm mi diye sorsaydin iyiydi. Erken desek nolacak Allah yardimciniz olsun kizi ortada birakma
20 YorumlaKanka erken değil , hayatının ciddi kısmına biraz daha erken adım atmışsın sadece o kadar. Takılma sen yorumlara iş bulman lazım ama çocuk büyütmek şu zamanda kolay değil malum ekonomi :D
00 YorumlaEvet biraz erken ama ona bakabilecegine ve ailene iyi baba olabileceğine inanıyorsan erken değil Allah kolaylık versin nice insanlar var evlenmeye çocuk bakmaya hazırım diyip ama daha çevresindeki insanlara dahi kendini aciklayamayan adam olmayı benimseyemeyen
00 YorumlaErken bence. Önce biraz gençliğinizi yaşayın evlenir yine çoluk çocuk sahibi olursunuz. Erken evlenmek yaşlandırıyor. Bekarlığın tatıdını çıkarın ilerde pişman olursunuz.
00 YorumlaErken diyenlere kafanı takma evet biraz erken gerçekten ama olmuş bi kere bunun yaşla pek bi ilgisi yok yeri gelir beraber büyürsünüz sadece iyi bi baba ol önemli değil gerisi
01 Yorumla- +1 yıl
Ben iyi baba ol derken evlatlık verip çekip gideyim diye mi soruyorsun o çocuk senin çocuğun değil mi hiç mi vicdanın yok el kadar bebeği birde kendi kanından canından olan bebeği nasıl atıp gideceksin bu nasıl bir zihniyet! Küçücük bebek daha minicik senin bebeğin ya. Onun ne suçu var ki babasız ailesiz kalacak? İnsan kıyamaz be bi b*k yediyseniz sorumluluğunu da almayı bileceksin o çocuğun hiç bi suçu yok hem dünyaya getirin hemde atıp gidin sokaktaki kediler köpekler bile yavrularına sahip çıkıyor nasıl bunu diyebilirsin ya
+1 yılHer haltı yemeye yaş yok baba olmaya mi yaş var? Bırakıp gitmek, evlatlık vermek bunları düşünecek zihniyette bi insanla beraber olduğu için eşine ve çocuğuna gerçekten üzülüyorum. Karakter sen ne güzel birşeysin..
32 Yorumla- +1 yıl
Kaybol
- +1 yıl
Keşke sen kaybolsan da bu hayattan senin gibi aklı zihni geri insanlardsn biri yok olmuş olsa
+1 yılArtık düşünme aşamasında değilsin olmuş çocuğun bakmak zorundasın
11 Yorumla- +1 yıl
Yaşım 19
şimdi şöyle bence bunun biyolojik bir yaş ile alakası yok eğer yeterince olgun, sorumluluk sahibi biriysen bence erken değil normal sayılabilir
10 Yorumla
+1 yılBi yandan erken bir yandan aslında güzel bir şey yapabilirsen çünkü çocuğunla aranda çok yaş farkı olmaması güzel bir şey.
10 Yorumlaİnşallah ilerde böyle olmazsın 🙂
10 YorumlaKendini hazır hissediyorsan, bi çocuğun ve evin aynı zamanda eşinin ihtiyaçlarını omuzlarım diyebilirsan olabilir
11 YorumlaBunu baba olmadan önce sorsaydın keşke ne kadar trol bi soru ya
20 YorumlaPeki sence bu soruyu sormak için biraz geç değil mi? Umarım troldür ne diyeyim...😂
20 YorumlaKendin bile kendinden emin değilsin ki bu soruyu sorma ihtiyacı duymuşsun bence 😏 ne okul bitirdin? ne iş yapıyorsun? Nasıl bakacaksın o çocuğa?
00 Yorumla
+1 yılBence baba aklına sahip isen maddi durumun iyi ise bakabilecek kapesite varsa tam yaşındasın olur neden olmasın
00 YorumlaYani normal olarak erken ama yetişme tarzına bağlı olarak yeteri kadar olgunluğa eristiğini düşünüyorsan çokta erken değil
00 Yorumla
+1 yılÇok erken ama olgun bir karaktere sahipsen yapabilirsin. Ayrıca olan olmuş katlanmaktan başka çaren yok. d
01 Yorumla- +1 yıl
Ohaaa sakın evlatlık vermeyin bı çocuğu ailesinden ayırmaya hakkınız yook
+1 yılSen daha babana muhtaç yaştayken baba olman ne kadar mantıklı? Bunu kendine sor daha çocuk sayılacak yaştasın böyle bir sorumluluğu kaldıramazsın
010 Yorumla- +1 yıl
Yalnız reşit olma yaşı 18 ya hani? 18 itibariyle kendi ayakları üzerinde durabilir herkes
- +1 yıl
Ve çocuk falan değil 18 yasindan büyük
- +1 yıl
Evet baya büyükmüş 18 yaşını geçen herkes baba olamaz maalesef ebeveyn olmak zor
- +1 yıl
Ebeveyn olmak için bazı donanımlara sahip olmak gerekir adam 30 yaşında hala bu sorumluluğu almaktan çekiniyor neden sence?
- +1 yıl
Yanılıyorsun insanın yaşı çok önemli bu konuda bazı insanlar ne kadar olgunum dese de 30 lu yaşlarındaki insan gibi asla olgun olamaz Babalık sorumluluğu kaldıramaz ki 19 yaşındaki bir erkekden bahsediyoruz erkeklerin kadınlara göre kat kat geç olgunlaştıkları gerçeğini de katarsak bu dediğiniz imkansız ki 19 yaşındaki bir birey henüz okulunu okuması, geleceği için ufak adımlar atması , yaşıtları gibi gezip eğlenmesi , kendine uygun sosyal çevre oluşturması lazım baba olması değil
- +1 yıl
19 yaşındaki bir birey gezmeli , hedeflerinin peşlerinde koşmalı ben ona bir şey demiyorum zaten ama ben 20 yaşındayım yaşıma göre çok çok olgun olduğumu düşünüyorum konuşma tarzım olsun düşüncelerim olsun yeni biriyle tanıştığım zaman da söylüyor yani olgunluk yaşla ve cinsiyetle alakası olan bir durum değildir tamamen insanın o 19 yaşına gelene kadar yaşamışlıkları ile alakalıdır bence.
- +1 yıl
Yaşından olgun olabilirsin fakat henüz babalık ya da eşlik sorumluluğunu üstlenemezsin bunu anlatmaya çalıştım
- +1 yıl
Peki ne diyeyim
+1 yılTroll soru olduğu o kadar belli ki. Bu arada evliliğe ve çocuk yapmaya karşıyım. Yani yasaklanmalı evlenmek, çocuk yapmak falan.
00 Yorumla
+1 yılYa anne baba olunca noluyor ben anlamiyor evlencekesen evlen günaha batmaktansa ama gidin evliligin tadini cikarin
01 Yorumla- +1 yıl
Sen ciddk misin ya
Gizli Üye(25-29)+1 yılkardeşim sen daha çocuksun ne kadar resmi olarak 18 ergin sayılsa da bence bu tür konularda çok yanlıştır.30 yaşında insan anca tam olgunluğa erişiyor her konuda. Yani çok çok erken bu yaşta baba olmak.
00 Yorumla
+1 yılNe aceleniz vardi Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip eylesin ama umarim yaşiniza ragmen iyi anne baba olursunuz
00 YorumlaSen kendin daha büyümeden baba olmuşsun ve bu çok ağır bir sorumluluk. Kolaylık dilerim ne diyebilirim. 😎
00 Yorumla
+1 yılDoğana hayırlı olsun denir. Olan olmuş yorum yapılmaz. Beraber büyümek gibi bir şey bu🙂 Belki birgün en iyi arkadaşın olur. Hayırlı olsun inşallah.
00 Yorumlasen çocuksun daha.
umarim iyi bir baba olursun
Ailen nasil karşıladı bu durumu.10 YorumlaYookk ya ne erkeni geç bile kalmışsın 10 yaşında baba olsaydın şu an torunun olmuştu😂😂
10 YorumlaBöyle bir soru nasıl sorarsın ya cevabında biliyorsun o zman sana şunu soyleyim 5 dakkalık zevkiniz için dünyaya çocuk getiriyorsunuz o çocuğu da adam gibi bakamıyorsunuz çocuk perişan oluyor heleki fakirsen çok yazık...
21 Yorumla- +1 yıl
Hep bunlar 5 dakikalık zevkin vermiş olduğu hasarlar
Gizli Üye(30-35)+1 yılOlan olmuş demoralize etmesenize insanı. Onunla beraber buyuyeceksin yapacak bisey yok. Daha cok gencsin oku ogren babalik nasil olur. Cocuguna faydali olmaya calis cok sev onu ve sabirli ol
00 YorumlaKardeşim daha dur bismillah sen hayat nedir onu bilmiyorsundur
00 Yorumla
+1 yılSen daha parkta kumla oynayacak yaştasın baba olmakta neyin nesi?
00 YorumlaIş işden geçmis 😂 çok erken Allah anali babali büyütsün
00 Yorumla
+1 yılCok erken sormussun soruyu ne acelesi vardı, cocuk hele bi askere gitsin gelsin konusruz yine
00 YorumlaErken ama doğmuş artık... elinden geldiği kadar iyi ve sabırlı bir baba olmaya çalış...
00 Yorumla
+1 yılEğer istiyorsan ve ona bakabileceksen erken geç önemli değil ki💞
00 Yorumlaİyi yapmışın boş ver. 30 lu yaşlardan sonra kaldığın yerden devam edersin :)
00 Yorumla
+1 yılBabayı olmayı kaldırabilirsen olabilir bir arkadaşım 18 yaşında evlendi şimdi 6 yaşında çocuğu var.
00 YorumlaBayaa erken ama olmuşsun artık cocugunla birlikte büyürsun artık
01 Yorumla
+1 yılBu soruyu çocuğu yapmadan önce bize değil kendine soracaktin
01 Yorumla- +1 yıl
Facts
:D :D :D çok geç kalmışsın knk 14 yaşında veletken de evlenebilirdin
00 YorumlaEvladını kucağına almışsın Allah analı babalı büyütsün gerisi mühim değil
01 Yorumla
+1 yılSorumluluk alabiliyorsan sıkıntı yok , bence çok erken
00 Yorumla
+1 yılEskiden olsaydı erken olmayabilirdi, ama bence şu zamanda 19 yaş, baba olmak için çok erken bir yaş.
00 Yorumla- Devamını Gör (181)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat