2 Çocuğu aldırmak?
3 evlatlık vermek?
Bir erkeğin askerlikten önce ve işini gücünü yerine oturtmadan ne evlenmesi ne de çocuk sahibi olmasına karşıyım. Şayet olmuşsa da bu evlilik uzun sürmez en fazla 5 sene sonra boşanırlar ve olan kötülük bebeğe olur sadece. Yazık , masum bir sabihe bunun vebalini ödetmeyin derim. 19 yaşındaki baba bir süre sonra evine dahi gelmez. Nerdeydin? Arkadaşlarla takılıyorduk, playstation oynuyorduk durumu yani. Çok yazık olur bebeğe. Sadece bebeğe olur ne olursa ; Çünkü anne de isyan edecektir bir süre sonra..
🤤
Kusura bak evladım ağır konuşacağım! Sen bu haltları yerken hiçbir sıkıntı yok, çocuk olduğunu öğrenince sıkıntı var. Ne kız arkadaşın, ne de sen bunu yaşını yaptınız. Nasıl bu işe beraber bulaştıysanız şimdi de beraber halledeceksiniz. Önce evlenin, sonra da çocuğa beraber bakın. Hala okuyor olabilirsin, işim gücün olmayabilir. Ama o çocuğun elinden yaşama hakkını almaya hele hiç hakkın yok!
Önce kendini güzelce yetiştirmek için çabala, çocuk doğana kadar. Tabi annesi de aynı şekilde. Daha sonra da çocuğu düzgün bir aile ortamı oluşturup mutlulukla bekleyin. Doğduğu zamanda asla bir hiçmiş ya da önemsiz bir şeymiş gibi davranmayın. Daha sende büyümemiş, kendini yetiştirmemiş olabilirsin. Ama bu yolda sevgilinle beraber bunu başarabilirsiniz. Burada '19 yaşında çocuk oluyorsun daha, bakamazsın' diyenleri takma çünkü illa ki kendini yetiştirmen, geliştirmen gerekecek. Sadece çocuk olduğu için bu kalan 7 ayda onu bilgin ve sevginle kuşatabilecek kadar kendini hazırlamalısın. Ayrıca bu 'terk etmek, evlatlık vermek, aldırmak' gibi insanlığa sığmaz eylemleri de kafandan derhal at! Daha doğmamış, hiçbir günahı olmayan bir bebeğin canına nasıl kıyarsın, nasıl kıymayı düşünürsün? Maddi ya da manevi imkanın olmayabilir. Ama sen bebeğinden vazgeçmediğin sürece karşına mutlaka bir yol çıkar. Sana da ders olsun bu. Bir daha bu tarz şeylere bulaşma ki bebek gibi bir sürprizle karşılaşma ☾
Evlatlık vermek belki ama terk edip gitmek sizin nasıl biri olduğunuzu gösterir. Bir de seçenek olarak yazmışsınız. O kızın suçu ne? Sevişirken iyi ama çocuk olunca vınn hemen. Çocuğu aldırmak da iyi değil yani sizin verebileceğiniz bir karar değil, hamile olan kişi bu kararı vermeli (bu da sizin durumunuzdan dolayı, yoksa sadece anne değil baba da birlikte karar vermeliler ama şu durumda sizin bir hakkınız yok). Abazanlık yapmak iyi ama çocuk olunca hemen uzaklaşmak aklınıza geliyor değil mi? A*ına koyduğum.
Yani bana sorarsan evet bence çok erken ama bu sizin hayatınız ve kürtaj da yaptırmak istemiyorsanız çocuk doğana kadar imkanlarınızı genişletmek ve o çocuğa sunabileceğiniz elinizden gelen en güzel hayatı sunabilmeyi denemelisiniz
Cevap
90Cevap
Çok, çoook erken. Yani daha senin kendine ait bir gelirin yok, çalışmıyorsun. Bu çocuğun bezi var, maması var... Her şeyden önce bu çocuk ilgi ister yani. Sen bunu gösterebilecek misin, emin misin?
Keske 18 ysında baba olsaydım şimdi torunum bile olabilirdi hala çocuk buyütüyor olmazdım büyümüş bir adamla beraber daha güzel olurdu baba oğul falan. ya da baba kız ne güzel ama şimdi hala cocuk büyütmeye çalışıyorum
Aynı Yaştayız Büyük Bir Hata Yapmışsın. Hem Zina Yaparak Hemde Suçsuz İki Canlının Günahına Girerek. Şayet Allah Korusun Benzeri Durumla Karşılaşsaydım Ki Evet Büyük Bir Sorumluluk.
Lakin Asla O Kızı O Şekilde Bırakmazdım. Onu Yanıma Alır Bakar Karnındaki Çocuğumuza Sahip Çıkardım.
Güncellemede Fikirlerini Belirtirken Acaba İnsanlığını Mı Unuttun Yoksa Erkekliğini Mi.
Pardon Bu Düşüncen Ne Erkekliğe Sığar Ne İnsanlığa.
Sevişirken yaşın erken olmuyor da iş çocuk yapmaya gelince mi yaşın erken oluyor? Bir de 2 aylık hamile kız, riskli süreye girmişsiniz resmen. Kızla konuş düğün yerine şimdilik hızlı bir nikah kıyın, çocuğu da büyüklerinizin yardımıyla öyle böyle büyüteceksiniz.
Tabii çocuğun sizin gibi m*nkafa bir anne ve babayla büyümesi de ne kadar iyi bilemedim. Senden de adam olmaz zaten sorduğu sorulara bak. Siteye girip bir bakayım dedim gördüğüm ilk posta bak sinirim hopladı.
Buradan da sevişmek isteyen genç kızlarımıza tavsiyemdir, korunmasını bilmiyorsanız gidin bir s*KS oyuncağı alıp onunla işinizi görün. Böyle bir d*ngalağa denk gelirseniz hayatınız biter sonra.
Tabii ki erken. Sen daha çocuksun. Benim yaşım 27. Benim yaşımda bile hala olgunlaşamayan insanlar var. Hala çocuk gibi davranan insanlar var. 19 yaş ne? Hadi yaşı geçtim. Evlensen nasıl geçineceksin? Hadi çalışsan iş bulup daha önünde askerliğin var. Sen, askerdeyken çocuğa kim bakacak? Bu yaşta bu naneyi hangi akla hizmet yedin? Hadi yedin yedin niye korunmadan yedin?
Altta 19 yaş erkek için erken, kadın için erken değil diye yorum yapanlar olmuş. Kız için erken değil diyen mi oldu? İkisi için de erken.
Doğru, çocuğun bir suçu yok. Çocukların aldırılması taraftarı da değilim. Neticede o da bir can ve günah ama bu yaştaki biri mantıklı düşününce çocuk yaşta değil mi? Çocuğun çocuğu olacak. Düşünseniz ya.
Yani bence ailene aç konuyu. Onlar daha iyi ister verir ama bence önce oku. Eline mesleğini al. Kız da çocuğu doğursun ve Çocuk Esirgeme Kurumuna verin. Hem can almamış olursunuz. Eline mesleğimi alınca da kızla evlen. Çocuğu da nüfusuna al.
Fikir *
Mesleğini *
Can o can, yok aldırtayım yok evlatlık vereyim bilmem ne? Kardeşim, sen o doğmamış çocuğun yerine kendini bir koysana. Anan ayrı mal, baban ayrı mal. Dünyaya gelmişsin, ömrümün neredeyse çeyreği yetimhane köşelerinde volta atmakla geçiyor. Sevgiden, merhametten yoksun kalmışsın. Kimse sana değerli olduğunu öğretmemiş. Nasıl? Böyle bir şey yaşayacağının ihtimalini göze alamazdın değil mi? O çocukta alamaz, o yüzden yetiştirmek için uğraşın. Madem böyle bir hataya düştünüz, kefaletini ödemeye bakın.
Siz hayatı bu kadar hızlı yaşadıkça bizler de zamanı kaçırıyoruz. 19 yaşındaki gençlerin her ne zorlukta olurlarsa olsunlar bu tarz zevk ve sefadan ödün vermemeleri bana göre gelecek için büyük hayal kırıklığıdır. Sizlerin eğitim alıyorsanız eğitimde, almıyorsanız bile bir şekilde çalışarak hayatla mücadele etmeniz gerekir. Neyse gelelim o masuma öbür dünyada sizden gerçekten hesap sormasını istemiyorsanız evlat sahibi olmak için kendini perişan eden bir sürü aile var. Onlardan birine evlatlık verin. En azından hak eden düzgün insanların yanında büyür bir geleceği olur. Her çocuğun yaşamaya hakkı vardır. Bir yanlış yapmışsınız bari bunu doğru yapın...
Bana sorarsan eğer, 18 yaşında bir aile geçindirmek ve çocuk yapmak üzere yetiştirilmediysen, çok erken. Hem kadın, hem erkek için. Şimdi geriye baktığımda, 19 yaşındaki kendi halime gülüyorum. En azından yirmili yaşların ortalarını beklemek iyidir.
Fakat❗️ bir çocuk varsa ortada erken olup olmadığını tartmak için geç kalmışsın demektir. Bir çocuk varsa yolda ve anne ve babalar artık o çocuğun güvenliğinden sorumludur bence. Ha bu sorumluluğu üzerine alırsın, almazsın, o senin bileceğin iş. Durumun varsa al. Ailesiz büyümüş korumasız bir çocuğun sebebi olmak ister misin? Bence olma. Ailenle konuş, kız arkadaşınla konuş. Oda çocuğu istiyorsa, bundan sonra görüşmeseniz bile, ortak bir bağınızın olacağına emin olarak hareket et. Hamilelik kolay bir süreç değil, yanında ol kızın. İstemiyorsa zaten kimseyi anne olmaya zorlayamazsın. Ama vicdan denen şey var ya, ondan birazcık varsa yaşadığın o birşeylerin sonucunu kabul eder, kendine düşen payı üstlenirsin.
Bence en mantıklısı evlatlık vermek kulağını kemirebilir dediklerine birebir katılıyorum, ancak dediğin gibi çocuğun suçu ne?
İşte bu yüzden onu seven, durumu iyi, güler yüzlü birine evlatlık verse çocuk daha da rahat edecek. En azından elaleme anne baba diyecek ama öz annesi babası onu baştan göz ardı etmiş ve aldırmak gibi bir seçenek koymuş. Fakat bir iyi aile emin olsun daha iyi bakar.
1 Terketmek
2 Aldırmak
3 Evlatlık vermek
Sence bunlar çözüm mü?
Ya korunacaktınız ya da şimdi bakacaksınız..
Sevisirken hersey iyiydi dimi?
Aklınız neredeydi?
Evet 19 yaş erken baba olmak için..
Ama o da masum bir bebek..
Sizin onu zevkinizin kurban olarak görmeniz hoş bisey değil...
Git çocuğuna sahip çık..
Onun bunun p*ci demesinler ilerde!
Aldırın.
Ben katlanırım, elimi taşın altına koyarım diyor olabilirsiniz ama sadece siz katlanmak zorunda kalmayacaksınız, suçsuz bir insan yavrusu dünyaya getirip onu kalitesiz ve kısıtlı bir hayata mahkum edeceksiniz.
Ne ekonomik olarak ne de olgunluk olarak o çocuğun ihtiyaçlarını karşılayamayacaksınız. 19 yaşındaki insan tam olgunluğa ulaşmaktan çok uzak. 30 yaşından önce çocuk sahibi olmak ekonomik açıdan aşırı sıkıntılı bir hareket. Çocukların aşırı yüksek maliyeti oluyor.
Kürtaj çok geciktirilmemesi gereken bir şey. Ne kadar erken yaptırırsanız o kadar iyi, hemen gidin ve bir klinik ile görüşün. Çok pahalı bir şey değil. Pahalı bile olsa, sadece basit bir kürtaja para veremeyen insan çocuğa onun bin katını nasıl versin asıl.
Terk edip gitmek olmaz kendini onun yerine koy hamilesin sevdiğin insan seni terk ediyor karnında bebeğin var. Ailen çevren akrabaların arkadaşlarının göstereceği tepki ve seninle ilgili konuşmaları. Kız ailesine karşı bile utanır bu yüzden.
Çocuğu aldırmak bu da olmaz bence çocuğun ne günahı var o seçmedi doğmayı da ölmeyi de masum bir can o. Aldırdıktan sonra psikolojisi ve ömür boyu pişmanlık durumu da olur. Yok aldıralım diyorsanız hiç bir baskı altında olmadan olmalı bu karar günahta olsa bu alternatif bir çözüm fakat önermem.
Evlatlık vermek çözüm değil tam olarak kız doğum yapacak yakınları bilecek elbette durumu.
Bir hata bir halt yeniliyorsa arkasında durulmalı. Kızda istiyorsa evlenip iş bulup bakman lazım. Normal şartlarda yeterli olgunluk varsa daha erken bile baba olunur fakat senin durum farklı yaptığının arkasında durman lazım.
İlişkiye yaşayan ve bir çocuğun ortaya çıkmasına sebep olan ikinizsiniz madem sunabileceğin 3 seçenek de çocuğu bırakmak neden bunun önlemini almıyorsunuz? Çocuk oyuncağı mı bu iş? Sunduğun çözümler de düzgün olsa bari. Terk edip kaçmaktan başlayalım, Bu sorumluluk ikinizin yapıp aa ben gidiyorum demek haksızlıktır. Çocuğu aldırmak; Bir canlının yaşam hakkını elinden alıyorsunuz başka bir şey söylemek istemiyorum bile. Evlatlık vermek; yine en mantıklısı bu ama ben karşıyım. Tekrarlıyorum, bu sorumluluk sizindi madem bir hata olarak görüyorsunuz yapmayacaktınız..
Sizin gibiler yüzünden İlişkiye bakış açım evlilik olmadan yanaşmamak lakin biliyorum o kızın yerinde birgün bende olacağım. Peki sana şunu soruyorum zevkten dört köşeyide bulurken sadece kız mı yaşadı bunu? Hadi herşeyi geç karnında senin çocuğunla sadece sevdiğin kadını değil kendi parçanı çocuğunu bırakacak kadar aşağılık birimisin? Yok canım ağır konuşacağım hiç çocuğum diye kendini savunma , sen çocuk yapabilicek kadar kendini aşmışsan şu sorumluluğuda kaldırabileceğinden hiç şüphem yok.
Ayrıca bir şey daha söylemek istiyorum ben senin sevgilinin yerinde olsaydım ve bu şekilde terk edilseydim sana hayatı kesin zindan ederdim , hamile kadını terk etmekte ne demek.. Kendini o kadının yerine koy bi 2 saniyeliğine ya ! Neyse bir şey demiyorum zaten hak ettiğini bulmuşsun sen ama şunu unutma onu o şekilde terk edip kurtulamazsın bundan da emin olabilirsin
iftira atsa rahat hapse girer zaten djdkfk
Seçenekler arasına terkedip gitmek, evlatlık vermek diye sunman senin ne denli merhametsiz biri olduğunu gösteriyor. Yazık kıza ki senin gibi birine kendini teslim etmiş. Ergen ergen ilişkilerin sonu bu işte.
Delikanlı gibi kızı götür belediyeye nikah için en erken tarihi al bas nikahı. Çocuğu da doğursun. Aileleri devreye sokun medeni şekilde kızın ailesi ve senin ailen otursun konuşsunlar. Size destek çıksınlar taa ki siz ayaklarınızın üstünde duruncaya kadar. Ailenizi kurun. İkinci çocuk gibi bir hata yapmayın. Taa ki kendi ayaklarınızın üstünde duruncaya kadar...
helal olsun en mantıklı yorum bu bence.
@AyIşığındaYalnızlık Teşekkür ederim.
Ya ne kadar basit aldırın diyenler... Lan cana mi kiysinlar.. bu kadar basit olmamalı.
Sen bı hata yapmışsın erken bir hata.
Şu saat itibariyle bir yetişkin rolüne bürünüp sorumluluk altına gireceksin. Eşine ve çocuğuna sahip çıkacaksın. Elin ekmek tutacak. Gerekirse taşı sıkıp suyunu çıkaracaksın ama evladından ve eşinden vazgecmek yok... Dik dur. Korkma. Sadece hayatı daha erken yasiyacaksin evlat...
Sana iki seçenek
1. ailenle konuş 2. bebeği aldırın iş yok güç yok o yaşta yapılırmı bu o bebek doğsa onada yazık nasıl bakacaksınız kızada yazık psikolojisi çok bozulmuştur bence destek alsın o bebeği de aileyle paylaşamıyorsanız aldırın yapacak bir şey yok
Evlenin. Ailelerin destegiyle bi sekilde buyutursunuz. Cocuk bereketiyle gelirmis. Zarari degil faydasini gorursunuz. Allah bi can emanet etmis size. Sartlar uygun degilse uygun hale getirmek sizin elinizde. 19 yas olabilirsiniz ama eliniz ayaginiz tutuyor. Calisio evinizi gecindirebilirsiniz.
Hiç birini yapma bence git ailenle konuş cünkü 19 yaşındasın ama akılın hep onda olcak ve yaşın büyüdükçe pişman olacaksın dünya bu derdi tasası bitmez bugün bunu yapalım dersin yarın başka şeyi ama ilerde o cocuk büyüp karşına gelirse sana mutlaka neden dicek düşünsene onun yaşayacaklarını sen yaşasan sen okuyorsun belki peki o ona o imkanı verceklermi senin yaptığın hatayı başkasınada atmamalısın evlatlık vercen aile alışacak sonra gelip çocuğu alcan bir şeyi yaparken bana yapılsa diye düşün öyle hareket et bence
dusunmeden bırlıkte olursanız sonuclarına katlanacaksınız... bazı seyler spontane gelısmememelı... bırıyle cınsel yasamınız olmasını onuyle arkasıyla dusunmelısınız... ben sana kendımı kaptırdım deyıp sonu yatakla bıten her ılıskıde bunlar kacınılmaz olur... neyse ıs ısten gecmıs artk yaptıgınıın arkasında dur evlenın yapacak bısey yok. Kadın tecavuze ugramamıssa , zorla bırıyle beraber olunup cocuk dunyaya gelmemısse ben kurtaja karsıyım... Allahın verdıgı canı Allah alır...
Abi yazik gunah ya sizin 2 dklik zevkiniz icin bi can kiyilir mi. Ya onlemini al ya da sonuclarina katlanin. Olay sizde bitiyo siz istiyosaniz bence bakabilirsiniz aileler de yardim eder bence. Hem erken yasta anne baba olmanin avantajlari da cok fazla iyice dusunun derim. Bana kalsa ben 18 de anne almak isterdim.
Yaştan ziyade zaten düşünmüyorsanız, hazır değilseniz erkendir. Bence maddi imkanınız ve hevesiniz yoksa aldırmanız en iyisi bu gerilimle dünyaya gelirse ne o çocuktan ne sizden hayır gelmez boşuna yeni problemli aileler üremesin ülkede bundan bol bişey yok
Yazdığın 3 şey de saçmalık. Sen zor durumdasın diye o çocuğu mu katletmeyi düşünüyorsun? Kızı yüzüstü mü bırakmayı düşünüyorsun? Çocuğu evlatlık verip zor onu anne baba sevgisinden mahrum zavallı bir şekilde mı bırakmak istiyorsun? Sen ne kadar bencil ve zalim birisin!!! Yapabileceğin en iyi şey evlenmek. Evlenin ve bir aile kurun. Çocuğun olunca zaten bütün düşüncelerin değişir.
Hiç birini yapma onu yapmadan önce aklını kullansaydın keyfinizin bedelini masum bir bebekten almayın adam ol sahip çık çocuğuna
He demesi kolay demi
Nişanlımla birşeyler yaşadım. Bende çok korktum hamileyim diye. O erken doğdu falan yaparız dedi ama o kadar çok şey gördüm ki çocukları sevdiğim halde günah olduğunu bildiğim halde nişanlımdan gizli aldıracaktım öyle bişe olsaydı. huzursuz bir ebeveyn çocuğu mutlu edemez. Laf olsun diye doğurmak yanlış bence. Aileler ömür boyu lafını edicek. Sen yaptın sen yedin bu naneyi vs.
Bir şey yapıyorsan sorumluluğunu al
Terk edip gidecek kadar şeref yoksunu musun ya da evkatlık verecek kadar
Ya da o kızın piskolojisi hakkında en ufak bir fikrin var mı?
Burdan bakarken çok bencil görünüyorsun..
Herkesde bana yükleniyor bu nedir ya
Bi git işine
Bebek bereketiyle gelir demişler.
Sen kendini babalığa hazır hissediyorsan tamamdır. Maddiyatı sıkıntı yapma.
Sunduğun seçenekler çözüm değil. Eğer bu işe kalkışman demek bazı şeyleri idrak edebiliyorsun anlamına geliyor. Yoksa beraber olupta çocuk olmaz diye bu işe girişmisen ikincisi bile gelir haberin olsun.
Ailene anlat, nikahını kıl ve bir işe girip ailenle mutlu mesut yaşa... Allah kolaylıklar versin
Zor ama mantikli düşünürsek aldirmak. Cocugun sorumluluğu cok cok başka masrafi saymiyorum bile kedi degil ki bu 10 sene sonra bırakasin. Kiz arkadaşının da o sorumluluğu alacak olgunlukta oldugunu düşünmüyorum. Allah doğru zamanda nasip etsin ama daha kendi fikirlerin hayatin oturmadan üçünüzünde hayatini mahvedersiniz
Gerçekten zor bir durum ben kimseye çocuk aldır diyemem ama bu yaşta bu sorumluluk çok ciddi bir şey aileler bakabilecek durumdalar mı bir de çocuk kaç aylık aldırılmaya uygunsa tek çözüm aldırmak olabilir çünkü ikinizin de geleceği söz konusu bir kere bu hatayı yapmışsınız neticede zararın neresinden dönersen kârdır yine de çocuk kaç aylık bilmediğim için bir şey demiş olmiyim prezervatif niye kullanmadın ya? Aileler ne diyor? Okuyor musunuz? Kritik bir mevzu ama çözmek lazım
Okuyorsanız güzel bir bölümde aldırmanız daha mantıklı olabilir. Seviyorsan bir aile kurabilirsiniz diyecektim ki terkedip gitme ihtimalini söylemen bunu dememe engel oldu. Sahi naptin da kızı gebe bıraktın? Kondomsuz mu yaptınız nasıl oldu?
Arkadan yapacaktım sadece ama önden de yaptım o anki istekle hiç bir şey aklımıza gelmedi.
Kondomsuz yapıp içine mi patladın yani?
Evet
18 de anne oldum ve su an 1 yaşına girecek kızım var
19 um 20 ye gircem
Ve İnan bana bazen cok zorluyor ama aldırmak veya evlatlık vermeyi hic düşünmedim …
Kız sana güvenerek bı cahillik yapmış. Terk edip giderek veya çocuğu aldırarak vicdanını rahatlatamazsn. Sahip çık. Madem beraber yaptınız bu hatayı beraber düzeltin.
Sonuçta birşeyler yaşamışsın artık o sorumluluğu alman gerekiyor bence kızı ortada bırakmak ne kadar adamlığa sığar o çocuğun da ne suçu günahı var ki bence evlenin hiç bi şey için erken veya geç sayılmaz demekki senin bu yaşta bunu yaşaman gerekiyormuş ilerde ya çocuğun olmazsa bide böyle düşün sonra çok pişman olursun
Benimde hayatımı yaşamaya hakkım yok mu
@Sedattt293 Mademki hayatını yaşamak istiyosun O bebeğin suçu ne? Aldırmayı düşünen veya evlatlık vermek düşüncesinde olan birisin. Ve o çocuk o kızla sizin kurbanınız olamaz. Asıl o çocuğun hayatını yaşamaya hakkı yokmu sor kendine.
Ee napalım şimdi? Senin yaşın 19'sa o çocuğunda yaşı 0 beynin erdimi bilmiyorum. Sen ondan önce hortlarsın çoktan, zaten Senin hayatın b*ktanmışki. O çocuğun hayatını maffetmeye hakkın yok? Bende 21 yaşındayım çocuğum olsa 19 yaşında kendimde önce o çocuğa ne yapıcam diye düşünürdüm, nasıl kıyafetler alsam diye. Bide terk etmek yazmışsın o sana çok yakışır demi hemen terket sen popişin sıkıştığında. Ama şimdi Seninki alev alıyordur 110 bile söndüremez.
Gerçekten bu üçünden başka seçeceğin yok mu? Erkeksen sorumluluğunu almalısın. Yaşın küçük çok zor olacaktır evet ama ailelerinizden yardım isteyin. Bakın o bebek artık size emanet edilmiş saçmalamayın.
İlk olarak aileler bilse iyi olur. Sonrasında baba anne olucak olanlar sizsiniz bir düşünün hazırmısınız buna hem siz hem sevgiliniz. Ana kapılıp sonradan pişman olmak yerine baştan doğru kararı almak en iyisi
Olum bu yaşta bu işleri niye yaparsınız ki
Senin maaşın var mı?
Mesleğin var mı?
Mezuniyetin var mı?
Nişan var mı?
Evlendin mi?
Senin kafanı duvara sürtüp kıvılcım çıkarmak lazım 😤😠
Evet baba olmak için 19 yaş oldukça erken bir yaş..
Daha sen kendin çocuk yaşta sayılırsin..
Ama ortada var olan bir bebek söz konusu, olduğunda durum değişebilir..
Ailenle konuşmalısın..
Soruma yorum yapabilir misin?😢
hayırlı olsun. baba olur senden neden olmasın. 19 çok güzel yaş. 39 unda oğlunu askere uğurlarsın siz de bol bol gezersiniz. harika...
Terketmek mi çocuk oyuncağı mı sandın bu işleri onun vebalini ödeyemezsin 19 yaşında küçücük bebe bebeye mi bakıcak bir insan 25 ten önce ve düzgün işi olmadan saçma sapan davranışlar yapmamalı
O bebeğin bir suçu yok. Eğer aptal değilsen ona bunu yapamazsın. O haltı yemeden önce düşündün mü bunları? Daha yeni reşit olmuşsun, çalışmıyorsun belki de. Ona nasıl bakacaksın? Bir an önce çalışman gerek. Ve hatanın telafisini o çocukla ödeyemeyeceğini öğrenmen.
Erken falan yapacak bir şey yok yedin bı bok arkasında da adam gibi durup o kadına o çocuğa kol kanat gerecek ömrünün sonuna dek mutlu olsunlar diye cqbqlayacqksin
Sakin o çocuğu bırakmayın ileride muge anlilarda vicdan azaplariyla ararsınız
Bu saatten sonra yapılacak tek şey ailelere söyleyip evlenmek vs
Bizim burada da birisi aynı senin gibiydi 18 yaşında adam evlendi
Erken olabilir ama düşünsene mesela sen 35 olduğunda o 16 olcak yani baba oğlan değil de arkadas gibi olcaksiniz bence bu cok guzel bir sey
Sonunu düşünmeden bir hata yapmışsınız ki önce kendi kendinize bir tartışın bu sorumluluğa var mısınız yokmusunuz çocuk işi öyle basit bir iş değil siz daha çocuksunuz olacakları söyleyin evlenince yükünü taşıyamaz ayrılırsınız olan çocuğa olur ortada kalır en iyisi siz çocuğu aldırın herkes kendi yoluna baksın
Sana bağlı tamamen bazıları psikolojik çöküntü içinde ergenliği atlayamamış daha kendi çamaşırlarını bile yıkamayacak derecede iken bazılarında 30 yaş tecrübesi aklı olur.
Takılacağın en son şey yaş olmalı çünkü zaten artık bir bebeğiniz var ve bundan sonra düşüneceğin şey ben bunu sorumluluğunu alabilir miyim eşim bu sorunun üstesinden gelebilir mi birbirimize destek olabilir miyiz bunları düşünceksin zaten 19 yaş baba olmak için erken mi sorusu olmamış bir bebek için sorulması gerekir şu an bir bebek var ortada ve onu aldırmak da büyük bir günah doğurduktan sonra bakamamak da ayrı bir günah
Ve lütfen öylece çekip gitme bu hatayı birlikte yaptınız ve buradaki en büyük hata senin çünkü korunmadın. Bir karının ve daha doğmamış bir çocuğun o saydığın 3 tane seçenekle vebaline gireceksin bu ömür boyu peşini bırakmaz Şu anda belki sadece bulunduğun durumdan kurtulmak için Çareler arıyor olabilirsin ama bunlar da bir çözüm değil çünkü şu an bunlardan birini seçip durumdan kurtulduğun zaman acınınz oldukça daha kötü olacak her şey psikolojik sorunlara bile yol açabilir tramva yaratabilir geniş kapsamlı düşün lütfen kendini bu durumdan kurtarmaya çalışarakbir yere varamazsın
Terk edip gitmeyi mi düşünüyorsun?
15 yaşında anne olmayı normal görenler var erkek 19 yaşındaki reşit kıza gelince reşit büyük erkeklere evlenir saçmalığını diyorlar erkeğe gelince küçük insanlardan tiksiniyorum
Kız için erken değil mi? Sen erkeksin diye niye erken oluyor muş? Erkek sefasını sürsün dede olacağı yaşta baba olsun derler. Kadına gelince normal kadın 17-25 anne olur erkeğe gelince 30-45 yaşında baba ol bu ne cinsiyetçilik ya hep bunlar yüzünden 19 yaşında baba olmayı normal sanmıyorsun. 19 yaşındaki kız anne olacam dese tam anne olacak yaştasın derler erkeğe gelince çok erken yorumlara bak ya. Bunu kadın sorsa neler derlerdi erkeğe gelince laf yok
Çünkü siz kadınsınız
@blossomms sanki tek kızlar çekiyor
19 yaşında anne olmayı normal görmesinler ama kadınları öyle yetiştiriyorlar erkekler özgür rahat yetişiyor o zaman korunacaktı 15-20 yaşındaki kızın anne olması da normal değildir kadın diye normal olmaz
Çünkü siz kadınsınız ne demek? 18 yaşında anne olmak mı normal o yaştaki kız çoçuğa nasıl baksın. 25 yaşında baba olmak normal 30 yaşında gidip genç kızla evlenip çoçuk yapanları normal görmüyorum kadın 30 yaşında anne olsa linç yer
Bak bilader sen anlamıyorsun kadınlar daha çabuk olgunlaşır anladın mı
20 yaşındaki erkek 10-16 yaşındaki kızla aynı olgunlukta mı
Erkek geç olgunlaşır kaç yaş olgunlaşır? 5-15 yaş mı yuh bu … bahanesidir
Biz o tür kişilere kendi aramızda sübyancı diyoruz kardeşim
19 yaşındaki kızla 25 yaşındaki erkek olur mu sence? 30 yaşında olup sadece 18-19 yaşındaki kız isteyen erkekte öyledir reşit diye kız yeğeni yaşındaki kıza sulanması normal değil 18 yaşındaki erkek kas yapınca büyük kadınlar sulanmıyor onlara ama. Erkek kadından kaç yaş sonra olgunlaşır? 5 10 yaş mı? Yuh ya zeka seviyesinde sorun var demek küçük genç kız isteyenlerin bahanesi
Terk edip gidemezsin o kadın o çocuğu tek başına yapmadı tüm yükü ona yüklemek mi ezikce çocuğu aldırmak? Hiç kimsenin yaşama hakkını elinden alamazsın o da şu an bir canlı bakmayız aile olamayız diyorsanız da evlatlık verin sizin yapamadığınizi başkası yapar
Daha siz cocuksunuz ne babalığı yapmayın Allah aşkına yaparken düşünmediniz mi korunmadiniz mi can bu ya öyle kolaymi aldırmak evlatlık vermek sacmalamayin
2 aylık çocuk aldırılmaz yasaktır serbest olsaydı bile cinayettir. Terk edip bırakmak adamlık değildir. Zevkle yaptığın işin sonuçlarına katlanmak en doğrusudur
Hee birde dna testi yapmanıda tavsiye ederim
Erken ama yemişsin bir b. k arkasında dur bari. Sonuçta kızla beraber olurken böyle şeylerin olacağını biliyordun, yoksa sen hala Bebekleri Leyleklerin getirdiğine İnananlardanmısın?
Yapacak bir şey yok. Olan olmuş. Sizde hayata böyle atılmışsınız. Ailenizle konuşup size yardım etmelerini istemekten başka çareniz yok gibi görünüyor.
cahil cahil durma çocuğa kıza sahip çık yari yolda birakmak adamlığa sığmaz ki
Yaparkende erken daha 19 yasındayım dediniz mi cok merak ediyorumda...
O ayrı bu ayrı
Niye ikiside ayni degil mi cekirdeksiz elma gördün mü sen
Sperm kalitesi için uygun
Manevi olarak erken
Maddi olarak ise şahsi ve ailevi varlığına göre değişir.
Tavsiyem aldırmaniz olur.
Ben baba olduğumda 19 yaşındaydım, oğlum şimdi 21 yaşında ve üniversiteye gidiyor, çok zor ama çok da keyifli bir yolculuk
Buna yaptığının arkasında durmak denir
Erken ki evlenmeniz gerekir kızın ailesi reddeder kızı bir kere işin yoksa zor kürtajı düşünebilirsiniz
Evlen kızla
Çocuğunu da doğursun
O çocuğa kıymayın yapmayın
Her çocuk rızkı ile gelir
Her çocuk bolluk bereket verir
Ne şanlısın bir evladın olacak
Bu genç yaşta
Erken ama yaşanmış bikere olmuşa çare yok kendinizden emin değilseniz aldırın ya da evlenin çocuğuna sahip çık
Aldir kanka yapicak bir sey yok boyle bi dunyaya cocuk gelmemesi daha iyi olur zaten. Vicdan kismini bilemem ama
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?