Rızığı veren Allahtır yaşaması gereken herkes bu dünyayı tadicaktır 1 saniyemizin bile garantisi yokken gelecek kaygisiyla yasamak o kadar korkunç ki...
Bu yorumu yapan arkadaşa o kadar katılıyorum ki... ama şöyle de bir şey var ben yeni evlendikten biruzum bur süre sonraya kadar çocuk yapmayı düşünmüyorum çünkü exeşim beni bu konuda beni yaptığı bencilliklerle iğrendirdi mesela en dön boşandıktan sonra eski eşim akıl geçirmiş olduğu kazadan dolayı beyin hasarı geçirdi akıl sağlığı yerinde değil kızımla vakit geçirmesi kızıma iyi gelmiyor falan diye benden şikayetçi olmuş mahkeme de hala sürüyor k8 ben kızımın dünyaya gelmesi için hem eski eşimi tedavi ettirdim hem ben tedavi oldum o iş yoğunluğum rağmen ama neyse ki sorun eski eşimde çıktı verimini ilk çocuğumu düşük yaptı 1-2 yıl sonra bu uğraşlardan ve eski eşimin rahmini yikattirdiktanbsonra exeşim gebe kaldı ve doğmasına 1 ay kala ben bir kaza yaşadım işte bu yüzden beni igrendirdi elbette ki her kadın aynı değil ancak benim yeni müstakbel eşime güvenmem lazım bu konuda ve eğer güvenirsen 6-8 tane çocuk yaparım nitekim Allah evlenip çoğalmasını emrediyor00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(25-29)+1 yılÇocuk dert demek gerçekten ama şimdiden annem evlenirsin çocuğun olur severiz mantığında. Nene olurum diyor. 😆😂 Yani kond*omlu ya da olmadı geri çekilme yöntemi ile yapılır. Doğum kontrol hapı alır kadın. Gebelik önlenir yok olmadı aldırır. Ama pisikolojik açıdan zor oluyor diye kond*om şart. Madem o iş gerekli biz erkekler takacak mecburen. Kadın fazla istekli olmuyor zaten içsel bir duyguları var galiba kadınların, neyse yani bunu geçtik, Dünya berbat, ekonomi vasat. Dünya yaşlandı. Normal değil hiç bir şey. Zor ya çok zor. Evlensek bile Prez*arvat*ife devam. 🥱😆 Bir anlık zevk için iyi düşünmek gerekir. Geleceği ne olur diye düşünmek gerekir. Neyse iyi geceler dilerim hanımefendi. 🙃🙂💙
00 Yorumla
Toplum ve iç güdüleri, Ayrıca insanlar neden sevgili yapıyor ya da niye evlilik öncesi cinsel ilişki oluyor gibi geliyor bana bu soru.
Sen afrika daki sürüleri görmedin mi onlar da habire çoğalıyor doğa nın kanunu türlerin hareketleri bu şekil de işler
Dünya nın kaynakları vb gibi şeyleri türler düşünmez bu bilinçle de hareket etmez onlar yaşam, çoğalma, baskın olma türün devamlılığı için savaşır güçlü olan zayıfı ezer İnsan dediğin bir Primat türü olan ilkel çağlara dayalı bir genetik evrim sonucu olarak bu hale gelmiştir.
Bir insanın oluşumu için binlerce türün eşleşmesi gerekir ya da ana temel de 3 ana tür ile bu hale gelir00 Yorumla
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılGenelde çoğu insan hem korunmayı bilmiyor de bazıları bence yani işte mutlaka bizim çocuğumuz olsun diye düşünüyorlar hiçbir evlat edinme peşinde değil
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
91Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılBu genellikle geri kalmış ülkelerde görülüyor gelişmiş ülkelere baktığınız zaman genelde nufus dengeli olur
00 Yorumla Olaya devlet gözüyle bakarsanız üretim için işgaline ihtiyaç var.. Tarım ticaret turizm ulaşım gibi hizmet sektörlerinin bir şekilde imsan gücü ile ayakta kalıp ilerlemesi lazım. Ülkemizdeki mevcut Suriyeli Afgan sorununun temelinde yatan faktör ülkemizde nüfus artış hızının düşük olması. Mevcut nüfus illa ki yaşanacak peki ilerde onca ekonomik faaliyet kendi başına mı yapılacak. Ya dışarıdan göç alacak ya da nüfus ülke içinde artacak. Eğer dünya ve Türkiye kaynaklarını düşünecek olursak elimizde olmadan geldiğimiz dünyada yaşamayalım. Ama yaşamak ve ülke olarak ayakta kalabilmek için nüfus şart.
01 Yorumla
+1 yılBunlar çocuk yapmamak için geçerli bir sebep olmamak birlikte çok saçma. Asıl gelişmemiş toplumlarda çocuk yapılmamalı. Hak, hukuk, fırsat eşitliği, refah, güvenlik vs. umursanmayan ülkelerde çocuk yapmak, bu atmosferde yetişmiş birinden yapmak sağlıklı bir insanın düşüneceği son şey olmalı...
30 Yorumla
+1 yılBence yanlış düşünüyorsunuz herkes sizin gibi düşünse insan nesli tükenir bence bu dünyaya zeki çocuklar getirmedi ki onlar dünyayı kurtarsın çünkü bizim neslimizin bunu yapacak ne zekası ne de cesareti var gelecek nesiller daha zeki ve güçlü olurlar çünkü bizim yapamadıklarımızı yapacak şekilde yetiştirirz onları
20 Yorumla
+1 yıliklim krizi tamamen safsatadır insanlar nasıl inanabiliyor böyle şeylere önce amerika rusya Çin fabrikalarindan çıkan pis gazlarını durdursun yıllardır aynı yalanlar hala inananlar var The economist dergisi yillar önce bunları yazdı hepsi oluyor nerden biliyorlar bi sorgulamak lazım
03 Yorumla
Soran+1 yılDünya'daki karbondioksit seviyesi, ilk kez aylık ortalama milyonda 420 parçanın (ppm) üzerine çıkarak rekor kırdı. (Kaynak:Bpthaber) Bakın üzülerek söylüyorum ama dünya bu nüfusu kaldırmaz, kaldıramaz. Acilen küresel çapta bir nüfus planlaması ile nüfus artış hızı düşürülmeli yoksa felaket olacak. Ben iyimser düşünüyorum tabi nüfus artış hızının önü vakti zamanında kesilmediği için nüfus kıyımları ile olacak bu söylediğim çünkü tarihte bu hep böyle olmuştur. Büyük resmi falan gördüğüm yok ama covid olayını birden bire kestiler ve nükleer savaş gündemini dünya üzerine taşıdılar. Neyse umarım yanılırım
- +1 yıl
Ya bu covidde dediler ki aşı %100 koruyor sonra korumasada önlüyor bulaşmayı sonra onlemesde hastaya yatisi engelliyor oda tutmadı sonra aşıdan ölen yok dediler avrupada biontech asisindan geberenin hatti hesabı yok ortalık mezbaa olmuş sana anlatilan ya doğru degilse sen okudugunu dogru kabul ediyorsun iklim krizi deyip karbon ayak izi insandan isticekler herkesi eve tikayacaklar bunlar oluyor çok değil bedenize çip takildiginda uyanırsınız o zaman çok geç olabilir
- +1 yıl
Ha bu arada dün garanti bankası insanın karbon ayak izini hesaplamak için İnternet bankacılıgına ekleme yaptığını açıkladı karbon vergisi yakındır Çin sangay limanında gida tahıl gemilerini niye bekletiyor rusya ukraynada tahıl depolarını niye yagmaliyor kuresel sapkın para baronlarının ne dedigine inanmıyorum
Herkes çocuğunu bilinçli yetiştirse yetişenler dünyayı tüketmek yerine topluma faydalı birer birey olarak yetiştirse aslında her şey daha güzel olur ama tabi kolaya kaçıp ben böyle bir dünyaya çocuk getirmem diyerek dünyayı kötülerin eline bırakıyor aslında çoktan teslim olmuşuz sonumuzu bekliyoruz
10 Yorumla
+1 yılBu soru için gerçekten sizi tebrik ediyorum bende sürekli insanlara bunu anlatıyorum ama anlamıyorlar bu dünya ya çocuk getirmek cesaret işi ama bunu yapanlar genelde cahil cesaretli kişiler bilinçli olarak yapılmıyor sağolsun devletimizde buna ön ayak oluyor
10 Yorumla
+1 yılBu dünya öyle ya da böyle ölecek her şey gibi ancak hepimiz ölmeyecek gibi bir umut ile yaşarız, bazılarımız da hırs ile bu yüzden nefesini boşa tüketiyorsun. Çünkü biz bir insanız ve sanıldığı kadar da çok akıllı varlıklar değiliz kısaca aklı olan vahşileriz bir hayvandan farkımız yok...
10 Yorumla
+1 yılDünyada yaşayarak ortalığı bok eden bizler, cidden insanların neden çocuk yaptığını mı merak ediyoruz?
Yüz yıllar öncesinde de dünya kıtlıkla yüzleşmiş, elbette olması gerekenden fazlasını yapanlar, daha dogru telaffuzla bakabileceginden, yetistirebileceginden fazla çocuk yapanları anlamakta bende zorlanıyorum, ancak çocuk kadar muhteşem bir duygudan, yaşanılan zamandaki problemler nedeniyle vazgecilmesini beklemek tuhaf geldi bana!00 Yorumlaçiftler yalnızca 1 çocuk yapsalar dünya nüfusu 30-40 yıl gibi bir sürede yarı yarıya düşer.
buna devam ederseler 100 yıl içinde şu ankine oranla yalnızca %25 gibi bir oran kalır.
ama bunu * koyduğumun Araplarına anlatamazsın işte. sen 1 çocuk yapmasan bile bu it sürüleri gelir senin karını hamile bırakır. öyle bir azgınlık bunlardaki. o yüzden sorun modern toplumlarda 1 çocuğa düşmek değil, bunlar gibi hayvandan farksız toplumların imha edilmesinde.00 Yorumla
+1 yılYok rızık, yok sünnet bilmem ne vs. Diye yapıyorlar işte.
1800 lere kadar dünya nüfusu 1 milyar bile değildi. O günlerden bugüne ve özellikle 1950 lerden sonra çok ciddi artış oldu ve oluyor.
Çocuk yapma sınırlaması getirilmeli. Maddi duruma göre veya herkes en fazla 1 çocuk yapabilmeli. Bunun önü alınmazsa kötü günler çok daha hızlı gelecek bence..00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 390 cevap paylaştı.
+1 yılOyle diyorsun da insanlar daha az cocuk yapıyorlar. Hem o nasil bir dusunce yontemi? Herkes oyle dusunse kimse cocuk yapmasa insanlik yok olur. Dunyanin dertleri de her zaman vardi, senin gibi dusunseler hicbir zaman cocuk yapmamalari lazimdi. Eskiden dogan çocukların bir kismi hastalıktan ölüyordu mesela.
17 Yorumla- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
Yav he bir dert o kaldı dimi? En büyük sıkıntı nüfus bile değilken hem de, o kadar önemsiyorsan çocuk yapma da senin gibiler çoğalmasın. Nüfus evet bir sorun ama bunu çocuk yapmayın diyerek çözemezsin, ve nüfusun aşırı azalması da iyi bir şey değil.
- +1 yıl
@AltınYaprakS Çin de doğum fazlalığı olduğu için 1 çocuktan fazla doğuranlar hapise giriyor hatta öldürülüyordu. Ekonomi kötüleşti ve kişi başına düşen gelir azaldı. Türkiye de yaklaşık 85 90 milyon insan var bizim gelirimiz ile 10 milyonlu nüfusta ki gelirimiz aynı değil. Senin kafa çocuk doğurayım dünyadan banane düşüncesi.
- +1 yıl
@Nilsisa ekonominin kotulesmesi nufus sorunu mudur yani bunu mu demeye getiriyorsun? Bir de sen kimseyi kaba olmakla suclayamazsin cunku asil kabalık eden sensin. Ben de bayılmıyorum insanlara veya kalabalık nufusa ama bunun yolu da faşizanlık degil. Ayrica yalan mi artik insanlar en fazla 2 ya da 3 cocuk istiyor. Ki bilirsin 2 cocuk demek nufusun korunmasi demek 3 ve daha fazlasi artışa sebep olur. "Et yemeyin katiller, dunyanin sonunu siz getiriyorsunuz" diyen veganlar gibisin.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl😂😂😂 bu sadece fakir ulkeler icin gecerli! Dünyada açlık ve ya kriz yok! Turkiyedeki basın sizi kandırıyor! Hatta bolluk var. Bizim burada tonlarca yemek çöpe atılıyor. Sizin pahali lüks dediginiz yiyecekler burada her gün tonlarcası çöpe dökülüyor!
Yapılan zamları ülkede kaynak yok diye yutturmaya çalışıyorlar lakin bir google a yaz bak! 2021 ve 2022 hasat verilerine. 2022de dünya da %11,5 daha fazla hasat yapılmış sırf bu yorumu yazmak için baktım...00 Yorumla
+1 yılİyiki Allah akıl fikir veriyor bazı insanlarada insanlığın sonu gelmiyor. Sen şimdi kimse çocuk yapmasın artık benim gibi düşünsünler istiyorsun. Herkes bu zihniyette olsa hepimiz maksimum 90 yıl yaşasak dünyanın sonu gelir. Herkes çocuk sahibi olma duygusunu, ebeveynliği tadıyor biz neden tatmayalım. Bu dünyada ne kadar yaşayacağızki?
35 Yorumla- +1 yıl
Neden gizli soruyorsun kim olduğunu gösterde engelleyelim böyle saçma canım sorular görmeyelim artık Ks’de.
- +1 yıl
Tamam canım sen böyle diyorsan bekleriz azalmasını kesin azalır çünkü :D son insanlarmı olalım dünyada bu zihniyet ne
- +1 yıl
Onu 2 den fazla çocuk yapanlara söyleyeceksin. Bırakın insanların düşüncelerine kötü bakmayı herkes çocuk duygusu tatmayı hakediyor. Neden yaratıldık biz iman edip evlenip çocuk yapıp yaşlanarak vesaire bir şekilde ölmek için
İnsanlar bencil canlılar anne ya da baba olma duygusunu tatmak için ya da yaşlanınca bize baksın diye çocuk yapıyorlar. Ben çocuk yapmak istemiyorum dünya iğrenç bir şey sevmedikleri dünyaya çocuk getiren insanlar bencildir
11 Yorumla
+1 yılçocuk için tarif vereyim. bir kadın ve bir erkek lazım. erkeğin spermi kadının yumurtasını döllemesi lazım. ondan sonra o döllenmiş yumurta anne rahminde olgunlaşır ve sonra doğar. umarım bir gün anne olursun.
02 Yorumla
Soran+1 yılYazmaktan yoruldum bu yorumu yapanlara ama yine yazayım çocuk nasıl yapılıyor diye değil hala nasil yapılabiliyor diye sordum yani benim bu fen bilgilerine pek ihtiyacım yok ama sizin bir dil bilgisine ihtiyacınız var. Naçizane tavsiyem.
- +1 yıl
sen hala ironiyi anlamadın. ben seni net anladım. dalga geçiyorum seninle. dünya kaynakları verimli kullanması durumunda 50 milyar insana bile yeter. ama aç gözlülük nedeni ile bütün dünya 1 insanı bile doyuramıyor. sonra ölüyor ve bir avuç toprak gözünü doyuruyor. soun kaynakların sınırlı olması değil. yoksa dünyamız çok ama çok zengin. örnek mi istiyorsun? git anadolu da bir dağ köyüne git, verimsiz ve kıraç bir toprak al. uğraş. bak bakalaım sana en verimsiz toprak bile 1 e 7 verir.
Dünya nüfusunun çoğunu 1.4 milyar Çinli, 1.6 milyar Hintli, 1.5 milyar Güney-Afrikalı, 360 milyon Arap ve 1 milyardan fazla İngiliz/Fransız oluşturuyor. Az çocuk yapıp azalması gereken millet Türk milleti değildir.
10 Yorumla
+1 yılBir gün anne olursan, bu duygunun aşktan sevgiden bambaşka olduğunu, tarifi olmayan bir duygu olduğunu anlarsın. Daha önceden tatmış olmayı dilersin. Yani içecek bir yudum su bulsan, yürüyecek dermanın olmasa da önce ona vermek için koşarsın.
00 Yorumla
+1 yılKul ölmemiş rızkı kesilmezmiş millet camış gibi yemek yiyor yemediğini çöpe atıyor yeni doğanların da hakkı değil mi her şeyin pahalı olması insanı etkilemez gerçekten adam gibi çocuğuna bakabilen yine takmadan yoluna devam eder...
05 Yorumla- +1 yıl
👍🏼👍🏼👍🏼
- +1 yıl
Merak edildin. O derece
- +1 yıl
Benim...
- +1 yıl
Helal gerçekten
+1 yılKaynaklar nasıl azalıyor yav her araştırmaya inanmayın ama 30 yaşına gel arkadaşınla sohbet ederken arkadaşının çocuğu uyuku sersemi iken seni babası sanıp boynuna sarılsın bak nasıl çocuk yapmak istiyorsun
00 Yorumla
+1 yılBence de Acun insan sayısı çok yani artık daha çocuk yapmasınlar bence kaynaklar hepimize yetmeyecek zaten bu kaynakların herkese artık eşit dağıtılamayacak duruma gelmesi durumu 2018'de başladı bekleyin sayı biraz azalsın sonra yaparsınız.
00 Yorumla
+1 yılSorun dünyaya çocuk gelmesi gibi mi geliyor sana gerçekten?
Moda diye her ay kıyafet alan dangalaklar, israfın dibine vuran insanlar kaynakları tüketiyor.
İhtiyacından fazla alan herkes suçlu10 Yorumla
+1 yılRızığı veren Allahtır yaşaması gereken herkes bu dünyayı tadicaktır 1 saniyemizin bile garantisi yokken gelecek kaygisiyla yasamak o kadar korkunç ki...
16 Yorumla- +1 yıl
Sen toprağı eksen biçsen rızık gelmedikçe ne yaparsin
- +1 yıl
Sen zaten topragı ekiceksin ki bu zaten istemek oluyor Allah vermedikten sonra sen eksende bos ekmesende boş sen evlisin tedbir aldiniz ama eşin hamile kaldi aaa hanjm gidi0 aldiralim geleceğimiz çok kötü mü diyiceksin gelecek kötü diye hiç cocul doğurmasin mi millet bahsettiğim sürü degil 10 20 tame değil 2 3 cocuk istemek dünyaya aykırı bir durum değil doğayı katledenler Doğanin cığlıklarını duyuyorsa bundan banene 1 saniyem bile garanti değilken şu fani hayatimi grlecek kaygisiyla yok edemem
- +1 yıl
Bence siz mantıkli deģilsiniz
+1 yılSen aile ve çocuk nasıl bir duygu olduğu hakkında hiçbir tecruben var mı? Yoksa çocuk sahibi olan kişileri kıskandığın için mi bu gereksiz soruyu soruyorsun!!
10 Yorumla
+1 yılZengin ve sağlıklı olanları anlayabiliyorum ama fakir ve hastayken, üstelik ev de çocuk varken, bilerek ve isteyerek, planlı olarak çocuk yapanları ben de anlayamıyorum.
10 Yorumla
+1 yılSen onu kürtlere sor fakir olanların 8 9 çocuğu var yazık o çocukların haline ne yiyip ne içiyorlar bakamayacağın çocuğu niye yapıyorsun
20 YorumlaBence dünyaya gelen çocuklarla ilgisi yok iklimin kıtlığın kirliliğin. Dünyaya gelmiş ve yaşıyor olanların yaptığı hatalardan olmasın?
21 Yorumlagıda kıtlığı yok insan israfı var. her gün milyonlarca ölüm gerçekleşiyor. her dönem nüfuslar biraz artıp biraz azalır. bu da döngünün bir parçası bence
00 YorumlaBu mantığa bakarsak Bu belirsiz ve karanlık gelecek için neden yasiyosun ne için çabalıyorsun Bu dünyada ki maksadın ne her isteyen çocuk sahibi olabilir önemli olan bilinçli bireyler yetistirebilmek
00 Yorumla
+1 yılÇocukları büyünce bize maddi ve refakatçi bakımı, ebeveyn bize yardımı dileğiyle yapılsın diye düşünüyorlar. böyle çok üzücü, özgürlük bir şey değildir, insan hiçbir şey işe yaramıyor. Hayat ömür boşa çöpe gidiyor. Çocuk artışı genç iş ilanları bulmak zorlanırlar hem işsiz kalanlar var hatta yaşlılar bile emekli olamayanlar, iş imkanı sağlayamıyorlar çünkü tercihi daha genç arıyorlar. Ortalık ekonomi sıkıcı.
00 Yorumla
+1 yılBile bile lades gibi bir şey bende anlam veremiyorum açıkçası her şey ortada ilerleyen süreçte o çocukların geleceklerinin ne olacağı meçhul biraz bilinçli olmak lazım.
00 YorumlaOff ne saçma sapan bı düşünce bu nerden biliyosun yarın daha iyi bı durumda olmayacağını? Belkide zengin olunca çocuğun olmayacak
05 Yorumla
Soran+1 yılSizinle aynı düşüncede olmayışım benim düşüncemi saçma sapan yapmaz. Eğer gerçekten saçma olduğunu düşünüyorsanız dediklerimi çürütün. İklim krizi, küresel ısınma, hava kirliliği, bazı hayvan nüfuslarının tükenmesi, buzulların erimesi vs.. Bunlar insan nüfusu fazlalığından oluyor en birincil sebeple. Hayır öyle değil diyorsanız anti-tez sunun öyle tartışalım.
- +1 yıl
Soran+1 yılRusya ukrayna savaşı domino etkisi gibi bir çok ülkeye yayılacak bunun nedeni de nüfusun azaltılmak istenmesi. Covid muhabbetinin bi anda kesilip bitmesi buna işaret ediyor
- +1 yıl
He yav he nüfusu azaltacaklar ondan hep. Kaç kişi ölmüş şu ana kadar, o kadar adam normalde de ölüyor zaten. Ve hala daha en büyük sebebin nüfus fazlalığı olduğuna dair bir kaynak sunamadın.
+1 yıladamlar açlıktan doğurdukları çocuğu yiyecek kıvama gelmişler hala daha çocuk doğuruyorlar, böyle boş boş çocuk doğuran, cahil cühela kesimi dünyadan yok etmek lazım hocam
00 Yorumla
+1 yılÇok haklısın herkes kendini düşünüyor kendi hayatını mutluluğunu düşünüyor çocuk yapınca ona analık babalık taslayınca kendini mutlu hissedecek tatmin olacak çocuğunu düşünecek olsa getirmez bu dünyaya 2050de türkiyede kuraklık başlayacak su benzinden pahalı olacak
01 Yorumla- +1 yıl
Çocuk yapmak isteyenler saçmalama vs. yazmış ne kadar haklı olduğunun farkında herkes kendi isteklerine karşı düşen bir soru ondan bu cevaplar 😂😂😂
+1 yılZaten nüfus kıyımları olacak çeşitli yöntemlerle en iyisi çocuk yapmamak ben 1 tane düşünüyorum ileride ama zaten o çocuğu yaşatabilirim her şeye rağmen çünkü param var
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu sizi ilgilendirmiyor. Herkesin kendi hayatı, kendi kararları. İsteyen istediğini yapar. Çocuk yapanlar hiçbir şeyin farkında değil mi?
Buna siz ve sizin gibiler karışamaz.30 YorumlaBu kadar karamsar ruh haliyle yaşanmaz gerçekten duyguların bu şekildeyse destek almalısın
30 YorumlaEvlenen sen yapmıycan sanki sadece seks yaparak nereye kadar birde evin neşesi olmalı
12 Yorumla
Soran+1 yılKedi sahiplenirim... Hem beni hiçbir zaman üzmez ergenliktir, çocukluktur uğraşıp durmam mamasını verir kumunu temizlerim başını okşarım. Eşim de evcil hayvanını çocuğu gibi gören biri olursa sırf evliliği canlı tutmak için çocuk yapmaya gereksinim duymayız
Kaliteli insanların çocukları olmalı. Yoksa kalitesiz insanlar çoğalır ve dünya daha da yaşanılmaz hâle gelir. Yani bence.
10 Yorumla
+1 yılBoşuna hırsız kaynamıyor ortalık parasız büyümelerinden dolayı peş peşe yapıyolar
20 Yorumla
+1 yılVallahi iki çocuğum var üçü düşünüyorum beni vazgeçirme jdwşdmdn
26 Yorumla- +1 yıl
😃 Yap gitsin knk biz yaşamanın yolunu bulduysak onlar da bulur 😄
- +1 yıl
@Afyonluu03 kanka yapıcam dkwkdjd
- +1 yıl
😃 Allah hayırlı evlatlar versin 👍❤️
- +1 yıl
Saçma Bi düşünce degilmi ya
- +1 yıl
@LimonPili zekânı kutlarım
+1 yılBizim bölgede hala en az 7 8 çocuk yapan var. Sorunca düşman sahibiyiz kavga çıkınca nüfusumuz olsun diye yapıyoruz diyorlar
00 Yorumlainsanoğlu böyledir aslında tüm canlılar böyledir felaket olsa bile nesli devam ettirme eğilimindedirler
00 YorumlaÇünkü allahın rızkını vereceğine inanıyorlar fakat öyle değil.
Islamın neden olduğu en büyük sorunlardan birisi bu konu.00 YorumlaBak biri mantıklı sorularla geldi.
Zaman ilerledikçe mala bağladılar sonunu düsünen az herkes anlık yaşıyor sorun bu00 Yorumla
+1 yılBen de bu kafalardaydım ama Suriyeliler beş altı çocuğa bakıyorsa ben de bir kız evladım olsun çok istiyorum ve olur inşallah
00 Yorumla
+1 yılBabanda pişman ki senden sonra daha çocuk yapmamış bu hatayı ben bir kere yaparım demiş. d
01 Yorumla
Soran+1 yıl2 kardesiz ve ben büyüğüm yani babam hata yapmamıs demek ki bende. Su götürmez gerçekleri söylemem seni neden rahatsız etti ki.
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeçenlerde kadının birisi 4. Çocuk için eşini ikna etmeye çalışıyordu.. adam ikna olmuyormuş da ben doğacak olan çocuğun geleceğini kurmadan, maddi, manevi olarak hazır olmadan asla düşünmüyorum
10 Yorumla
+1 yılBizim anne babalarımız da bu kafada olsaydı hiçbirimiz dünyada olmazdık.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSoy kırım yapsınlar o zaman thanos gibi zengin fakir ayırt etmeden dünyanın yarısı ölsün olay kapansın dünya kaynaklarının azaldığı da nereden çıkıyor pahalılıktan kafayı yedin herhalde sen
14 Yorumla- +1 yıl
1900 lerin başında nüfus 1,5 milyardı. 100 yılda 8 milyar oldu. sadece yüz yılda 6 kat arttı. bir insan ömrü süresinde 6 kat arttı
Artan kalabalık doğal alanları yok etti, çevreyi kirletti, atmosferi kirletti, su kaynaklarını azalttı, bir çok hayvanın nesli tükendi insanlar yüzünden
100 yıl sonra 50 milyar olduğunu düşün nüfusun - +1 yıl
100 yılda 8 milyar olduysa nasıl 50 yıl sonra 50 milyar olsun. Ayrıca ölümsüzmüyüz biz öylemi hesapladın acaba. Hergün doğan kadar ölen insanlar var
- +1 yıl
@Meltem7meltem nüfus arttıkça nüfusun artış hızı da artar
mesela dünyada 100 insan var 50 ye 50 ürüyorlar her çift 3 çocuk yapsa 50 çiftten 150 çocuk olur. onlar da 75e 75 bölünse her biri 3 çocuk yapsa 225 olur. İlk nesilde 150 çocuk olmuşken 2. nesilde 225 oldu bak
birdahaki nesilde 300 den fazla çocuk doğacak
Dünyadaki insanlar 3ten fazla çocuk yapıyorsa nüfus büyük hızla artar - +1 yıl
Maşallah dünyayı çözmüşsün tam olarak sayılar bunlar. Dünya yok olsun üremeyelim olur
Allah rızka kefil kaynaklar kıyamete kadar yeter merak etmeyin
10 Yorumla
+1 yıldurumu iyi olanlar tamam da durumu uygun olamayanları anlayamıyorum
10 YorumlaValla böyle düşünüyorsanız gidin kendinizi öldürün kaynaklar yeterli hale gelsin
10 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi hayatı bütçeye göre yapıyorlar. Kime ne.
00 YorumlaÖyle olsa savaşlar salgınlar diye millet dert etse sen olmazdın simdi
00 Yorumla
+1 yılKorunmayı bilmiyorlar ve aman bakılır diye doğruluyor çocuk
00 Yorumla
+1 yılİnsan nüfusu zaten çok fazla ilerde kimseye yetmeyecek...
00 YorumlaCan sıkıntısından sevişip sonra çocuğu aldırmıyor bence.
00 YorumlaÇocuk yapmak kolay ama imtihan dünyasında alın yazısı ve başına gelecek olan musibetler çok kötü.
00 Yorumla
+1 yılSuriyeliler yapıyordur onlara nasılsa bizimkiler yardım ediyor
00 Yorumla- Devamını Gör (108)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler