Bunun için bir kriter olmalı mı sizce? Eğer olmalı ise ne gibi kriterler olmalı. Yoksa olaya sadece çocuk yapmak olarak mı bakıyorsunuz?

Bunun için bir kriter olmalı mı sizce? Eğer olmalı ise ne gibi kriterler olmalı. Yoksa olaya sadece çocuk yapmak olarak mı bakıyorsunuz?

Çocuğu şu an kazık kadar olmuş biri olarak, okuduğum yorumların hiçbirinin gerçeklikle bir bağı olmadığına dikkat çeker, tam da bu sebeple çocuk meselesini düşünmekle yapmanın ne kadar farklı olduğunu belirtirim. Üstelik çocuğun tam bir insan olduğu bilinmeden yapılmış bu yorumların tüm sahipleri gün gelip gerçekten olduğu zaman kendi sevimli düşüncelerinin ne kadar çocuksu olduğunu, şefkatle inşallah, farkedecekler. Dahası, ehliyet verilirken bile daha fazla yetkinlik sorgulanan bu eylem aslında bugün hiç olmadığı kadar etik sonuçlara sahip, ama tabi bir yandan da canlıların kendi genlerini aktarmaları kadar normal bir konu olamaz. Ancak bir o kadar da feci sonuçları var bu denetimsizliğin… Neyse sorunuza verebileceğim cevap, önceden fazla hesap yapmadan sadece sevginin tam olduğu, dürüst her insanın çocuk yapması gerekiyor, ama ben olsam şu birkaç klişeden bahsedenlerden kaçardım:
1- yaşlanınca yalnız kalmak olmaz: Kendine uşak mı yetiştiriyorsun?
2- çocuk anasına babasına saygılı, yurduna bağlı vs olmalı..: bu sözler çocuk karşında olunca o kadar boş ki, ha boş değil diyorsan sorun sende… ders almamışsın hala büyüklerinin papağanı kalmışsın… vatan, millet gibi yalanlar, tam da çocuk gerçekliği karşısında unufak olacak, eğer diretiyorsan hakikaten sorun sende.
3- çocuğum en iyisine layık: ‘layık’ çocuk için soyut ve anlamsız bir kavram. Sen sevgi ve ilgiyle ne versen o yeter ona, ama sevgi ve ilgiyi samimi bulmazsa dünyalar versen mutlu edemezsin. Yine sorun sende yani eğer bir memnuniyetsizlik varsa; emin ol, çocuk hata yapmaz, senden daha ciddi ve içten yaşar, ona çocuksu davrananın vay haline…
‘İnsan yavrusu, insan’ın ebeveynidir.’ der Wordsworth; çocuğu olanlar muhtemelen hemen anlamıştır.
çok uzun kitap özeti gibi yazmışsınız çünkü çocuk sahibi olduğunuz için deneyimlerinizi aktarmaya çalışmışsınız fakat çok belirsiz. Nasıl birinden çocuk yapılmamalı sorusunun cevabı ise bence bu kadar uzun olamaz deneyimlerinizce.
‘Sizce’ ‘benim’ deneyimimin ne olduğunu nasıl bilebilirsiniz ki? Anladığım kadarıyla derdiniz uzun olması cevabın… Bu konuda yapacak pek bir şey yok, zira konu fazlasıyla geniş, geçiştirilecek gibi değil, zatem cevabımda da böyle kestirme cevapların zor olduğu yönünde. Siz sanırın şu şudur gibi bir formül arıyorsunuz, ama insan tipi kadar çocuk yetiştirme şekli vardır. Ama yine de size en kısa cevabı vereyim: çocuğu bir proje gibi gören zihniyet, çocuk yapmamalı. Ama yapacak, engellemek kime kalmış?
Ama hadi daha somut konuşalım, genetik bir hastalığı olan çocuğa geçirme riskine karşı çocuk yapmamalı sanırım. Akraba evlilikleri de nispeten riskli. Babası ve anasının yükü paylaşacağı çiftler yapmalı, çocuğu eşantiyon gibi görenler yapmamalı, ama yapacak… insanın kendi genini yaymasını önlemek en büyük zulümlerden.
Gördüğünüz gibi konunun basit bir cevabı yok, olamaz da, olmamalı hatta. Bazı konular zor ve kavranması güç olabilir, bu konunun önemine delalettir. Kaldı ki neden kimden yapılmalı diye sorup konuşmuyoruz da yapılmamalı ya takıldık? Yasakçı devletimizin bir yansıması mı bu seçim acaba?
Aslında bu sual geniş kapsamlı bir sual. İnsan sevdiği, seveceği, seçildiği, bir ömür boyu mutlu olacağı kişiden çocuk yapmalı ve ilk iki yıl çocuk yapılmamalı, çiftler birbirini tanımalı, belki birlikte yol alamayacaklarını düşünecekler, birbirlerinin hayatında kalmak istemeyecekler, öyle çok çift var ki çocukları olmasına rağmen birbirine düşman olan. Düşman olacağın kişiden en değerli varlığın olmamalı ya da evliliğim kurtulur düşüncesiyle çocuk yapanlar da var, bu da yanlış, çocuk kötü giden bir evliliği iyileştirmez aksine yeni sorunlar oluşur evlilikte ve o eve mutsuz bir birey daha gelir, anne, babayla beraber mutsuz olmayı öğrenir. Her çocuk mutlu ebeveynlerle büyümek ister. Çiftler birbirini seviyorsa, birbirlerine saygılılarsa, birbirlerinin varlığına şükrediyorlarsa çocuk yapmalılar, birde çocuk için yeterli maddi olanaklar sağlanabilecekse çocuk yapmaya karar verilmeli, maddi olarak kendi karnını zor doyuran kişilerin bile isteye, aile planlamasına uymadan, korunmadan doğurmaları acı, sonra o çocuk doğuyor, her şeyden yoksun kalıyor, başkalarının eskilerini giyerek büyüyor.
Kendini yetiştirememiş ve bu uğurda emek göstermeyen, kendini iyileştirmemiş, kendiyle kavgalı, sabırsız, tahammülsüz, para harcamak istemeyen, vurdumduymaz, miskin, sevgisiz, ilgisiz, vicdansız, aşağılık kompleksi olan, çocuğunu dinlemeyen, yardımcı olmayan, öfke sorunu olan, dayakçı , internet bağımlısı (kötü olan her şeyin bağımlısı) kişiler lütfen çocuk yapmasın, zira öyle olan ebeveynler çocuklarının gururunu kırıyor, çocuklarına güvensizlik aşılıyor.
Kendini sevmeyen kişi çocuk yapmasın, öyle bir kişi kendi parçasını da sevmez, kendini sevmeyen, kendiyle kavgalı kişiden çocuk yapılmamalı.
Boş boş oturan, hayatını anlamsız geçiren kişiden de çocuk yapılmamalı, temizliğe dikkat etmeyen, eşine yardımcı olmayan, destek olmayan, liman olmayan, eş olmayan kişiden de çocuk yapılmamalı, vicdansız kişiden asla çocuk yapılmamalı.
İnsan kendisine saygı duymayan, kendi değerlerine saygı duymayan, sadakatinden şüphe duyduğu, yalancı olarak gördüğü, şüphe duyduğu, yanında huzursuz hissettiği, güvensiz, tehditkar, kendisini savunmayan, kendisine liman olmayan kişiden çocuk yapmamalı. Kendiyle barışık olmayan kişiden çocuk yapmamalı, öyle bir kişi çocuğunu da koşulsuz sevemez. İnsan ilişki içinde çok sevip sevilecek ve birbirine karşılıklı değerler verebileceği, güzellikler katabileceği, sağlıklı ilişki kurduğu, sevdiği kişiden çocuk yapmalı, herhangi birisinden, kendini yetiştirememiş, vizyonsuz, payavatsız ve sevmediği birisinden çocuk yapmamalı
Elinde mesleği olmayan, kendini baba - anne olmaya hazır hissetmeyen, çocuğuna kötü örnek teşkil eden, alkolik, savurgan, şiddet eğilimli birinden ebeveyn olmaz. Tabii, başka bir sürü kötü özellik sayılabilir.
Bir de geçmişinde sevgilisinden çocuk aldıran, sonra o kadını yarı yolda bırakan bir erkekten baba olmaz. Hatta ondan eş de olmaz bence. Çok baba olsa yediği halta sahip çıkardı. Geçmişte böyle birine denk gelmiştim. Soruyu gördüğümde yine aklıma geldi. Yine sinir oldum bak. Az üstüne gidince pişman olduğunu söyleyen adam (Tabii, ne kadar adam olduğu tartışılır.) "Yine olsa yaparım. Ben erkeğim, ben yaparım. Yapmasaydı." demişti. Sanki kadın tek başına yaptı çocuğu. Bir de helallik isteyeceğim diyordu. Ölür müsün? Öldürür müsün? Kadın da helal etmiş. Ben olsam ağzına s. çardım.
Sorumluluk sahibi anlattığın uzak olan kısacası çocuğuna iyi bir eğitim vermekten aciz olan insanlar ve bunun yanında ona güzel bir gelecek sağlamayan kısacası kendini anne baba olarak hazır hissetmeyen insandan çocuk sahibi olması beklenmez aynı zamanda çocuk yapma olayı kelimesini de doğru bulmuyorum sonuçta robot yapmıyoruz Allah nasip ederse olur
Cevap
82Cevap
Selam gadası 🙃
Vatan millet sevgisi olmayan emekçi insanları hor gören, bencil, egoist narsist bir insandan çocuk yapılmaz. Son olarak hayvan sevgisi olmayan insanın çocuk sevgisi de olmaz.
Ya kanka dediklerinin çoğu doğrudur ama, sonuncuya katılmıyorum. Benim de hayvanlarla aram soğuktur bir az ama çocuğum olsa canımdan çok severim.
@efkarlikiz19 doğru diyorsun o biraz öz eleştiri olmuş 🙃
Bu bahsettiğin tüm özellikleri taşıyan bir şeref yoksunu tanıdığım var, ilk bakışta kesinlikle öyle olduklarını anlayamıyorsunuz çünkü çok iyi reklam yapıyorlar
Bence kötü bir insandan çocuk yapılmaz aile olmayı bilmeyen kötü yetiştiren aynı zamanda kimseye faydası olmayan sevgiyi bilmeyen birinden çocuk yapılmaz. aslında kısaca bencil egoist çocuk yetiştirmeyi bilmeyen eşine değer vermeyen değerlere değer vermeyen kişiden çocuk yapılmaz hiç bir şekilde.
Cahil daha kendine bile bakmayan sabahlara kadar sokaklarda gezen ne iş yaptığı bile belli olmayan saygısız güven vermeyen insandan ne çoçuk yapılır nede başka bir şey beklenir.
Merhaba,
Günümüzde çocuk yapmak inanılmaz meşakatli bir süreç farkındaysanız.
Benim görüşüme göre sevgi ve aşk tek başına inanılmaz yetersiz kalmaktadır. Güven, maddi dayanak ve manevi yuvada saygı ilk bakacağın kriterler olmalı.
Güven, saygı ve maddi dayanak var ise bir neandartel ile çocuk yapılabilir şahsi görüşüme göre.
Aksi durumlarda ise (Güven, saygı ve maddi dayanaktan herhangi biri eksikse) sakın ama sakın düşünme bile fikrimce.
Duygular geçer gider veya değişir ama çocuk hayatın boyunca baki kalır senle. Saygılarımla.
Işıkla kal...
bence farklı bir soru güzelde.
benim cevabım söyle. acıkcası anası ile cocuk aynı olcak diye bişey yok ama tabi ister istemez benzemesi ihtimali var genlerin hangisi baskın ise artık. bence o yüzden her bayandan olabilir. benim kıstasım ise sudur. asırı düşkün. aman cocugum cocugum diyen kadından yapmak istemem. kimi kadın böyle cok ailecidir gider anasına. yok cocuga su partisi yapalım bu partisi yapalım. suraya götürek. cocuk cocuk cocuk. bu bende iticiliğe sebep verir acıkcası. yok cocuga işte dısardan sunu yedirmeyelim yok cocuk işte okulda grip arkadası varmıs göndermeyelim el üstünde tutmak yani. aramıza alalım işte yası 10 olmustur falan:D
İlgisiz insandan çocuk yapılmaz diye düşünüyorum, benimle ilgilenmeyen çocuğuyla hiç ilgilenmez bence. Zaten ilgilense de anlamı olmaz ağacın bile kökleri var iki kök birbirinden bağımsız olsa da işlevi, görevi aynı.
Sorumluluk sahibi olmayandan
İçinde çocuk sevgisi olmayandan
Kendinden başkasını düşünmeyenden
Doğru düzgün işi olmayandan
Aile ilişkileri sıkıntılı olandan
Huzursuz mutsuz ailede büyümüş olandan
Psikolojik problemli olandan
Kalıtsal hastalığı olandan
Ve benim için en önemlisi akraba evliliğinden doğmuş olandan
Açıkçası başta ekonomik anlamda güçlü değilseniz ne evlenin ne de çocuk yapın. Ben işlevsiz ya da işlevi yeterli düzeyde olmayan insanların Allah rızka kefildir, çocuk bereketiyle gelir sözlerine kesinlikle katılmıyorum. Sonuc olarak böyle iğrenç bir dünyaya kendi hür iradenizle bir canlı getirmeye kalkıyorsunuz. Elbette evin neşesidir, heyecan vericidir muhakkak bir farki vardır ama ben kaliteli yaşama inanırım şansa inanmam. Kimisi işte karakterden bahsetmiş yok vicdan demiş zaten bunlara sahip olmayan insanla bırakın çocuk yapmayı birleşmeyin. Çocuğunuza kaliteli hayat sunamayacaksaniz yapmayın..
Çocuk yapmıycam ama yinede söyliyim
- Asabi sürekli en küçük şeye sinirlenen
-vicdansız merhametsiz
-özgüvensiz ve sadakatsiz
-çocuk sevmeyen
-hayvan sevgisi olmayan
-maddi durumu yeterli olmayan (paraya önem vermiyorum ama çocuk için bez mama vs vs)
-size aşık olmayan birinden.
İki taraf da sağlıklıysa, çocuk yapmak kolay ama sonraki süreç... İşte orada ak ile kara bellli oluyor. Bir insan yetiştiriyorsun, bir hayat yetiştiriyorsun. Belki de hayattaki en büyük sorumluluk. Çoğumuz bu bilinçte değiliz. 5-10 dklık uçkur sonrası Rabbim rızkını verir. Kendi sorumluluğunu Allaha yüklemek de nasıl bir seviye arkadaş. Umursamazlığın nirvanası
Selamlarrr
Nasıl bir insanadan çoçuk yapılmaz değil de nasıl bir insanla evlilik yoluna çıkılmaz diye düşünülmeli enerjinizi sömüren sizi kendi istekleri doğrultusunda gören alışkanlık haline gelen bir ilişkinin ilerisi olmaz bence bazen biz sevdiğimiz insanları ne yazık ki beynimizde kodlaya biliyoruz bize dünyalar kadar zarar versede vardır bir sebebi diyoruz benliğimizide sömürse inandırıyoruz kendimizi onunla huzur bulduğumuza dolayısıyla hatalı bir birliktelik ve günahsız çocuklar çok üzücü demem o ki kibirinden gözü kimseyi görmeyen benim demekten başka bir şey bilmeyen sizi değiştirmeden benliğinizle kabul etmeyen bir adamdan kocada olmaz baba da
Bende merak ediyorum evlenme konusunda bi sürü kiz var ama kimden evlat sahibi olmak doğru karar vermiş değilim ve yaşta geçiyor. 30 olduk ve bu saatten sonra da düzgün kızda kalmadı uygun yaşlarda. Ya millettin işini gördüğü kadın ya da sorunlu kızlar kaldı ki evlilik için de uygun değiller
Bence;
içinde Allah korkusu olmayan
madde vs kullanan
Çocuklara ılgısı olmayan
Annelıgın zorluğunu bilmeyen
Çocuğa gelecek vaat edemeyen
Babalıgın ne gıbı sorumluluk getırdıgını bılmeyen
İşşiz olup tembel olan ınsandan
Sinirli bi yapıda olan ınsandan çocuk yapılmaz
İnsan hisseder bence. Tipik olarak "şu insandan yapılmaz" gibi bir durum olamaz bence. Çünkü mantıklı beynimizi dinlersek "o iyi niyetinden böyle yapıyor " falan der o kişiyi affederiz.
Ama kalbimize bakıp gerçek anlamda sorduğumuz zaman doğru cevabı alırız. O sıcaklığı bence hissederiz.
Çocuk sevmeyen, sorumsuz, cocuğunun annnesini sevmeyen öncelikle kadınını sevmeyi bilmeli. Çok ciddi travmaları var ise önce çözmeli kişi bence yoksa bu travmalar zincirleme çocuğa da geçiyor. Sonra sağlıksız ebeveynler silsilesi...
Evlenmeden xocuk sevgisini anlamak mümkün mu
Sağol
Cimri erkekten, kendini düşünen bencil erkekten, aile kavramını bilmeyen erkekten, yalancı erkekten, sevgisini gösteremeyen erkekten asla ama asla çocuk yapmam
Çocuk yaptıktan sonra fiziğin bozulacak belki ve bunu dillendiren bir adamdan hiç bir halt olmaz bu adamların tüm kriterleri bozuktur. bu dediğimin altında çok ince detaylar vardır seni her halinle seven sayan ve bunu sürekli dillendiren duygusal adamlarla evlilik olmalı bence
Evlenilmeyecek bir insandan çocuk da yapılmaz. Öncelikle evlenilecek bir insan olması lazım. Sonra çocuğun sadece yapım aşamasında görev almamalı. Çocuğuna bakmalı da. Bu bakımdan kasıt sadece eve para getirmesi, çocuğun maddi ihtiyaçlarını karşılaması degil. Çocuğun manevi ihityaclarini da karşılaması. Çocuğunu sevmesi ama aynı zamanda da ona yol gösterici olması. Cocuguyla ilgilenmesi.
Benden yapılmaz, çocukları severim ama sorumluluğunu alamam şahsen. Hele hareketli durdan anlamayan çocuklarla yıldızım hiç barışmıyor. Şimdi diyeceksiniz ki çocuk o duramaz durduğu yerde ben katlanamıyorum.
Şap şup gelip gidip vurmalar mı dersin bağırma çağırmalar mı dersin. Milyon tane oyuncağı varken hala yenisini istemesi mi dersin. Kısacası ben almıyım.
En azından bunun farkında olman güzel keşke herkes senin gibi olsa
Neyse o kimseye yalan söyleyemem. Çocuk istemeyen biriyim zaten bu ülkeye ve dünyaya getirip niye zulüm edeyim. Cennette takılıyor ne güzel getirip iyilik mi edicem sanki 🤷♂️
Ahahaah
Sorumluluk bilinci taşımayan, merhametsiz, insan sevgisinden yoksun, vurdumduymaz bireylerden çocuk yapılmaz.
Bence bir ebevey eğitime önem vermeli. Sadece akademik eğitimden bahsetmiyorum.
Çocuğa olabildiğince sevgiyi, paylaşmayı, arkadaşlığı öğretmeli ve öyle okula göndermeli.
Çok uzun bir soru ya. Bir sürü şey yazılır da kalbimin, karakterimin ve ruhumun tam aksi birinden çocuk sahibi olmak istemem. İnşAllah olmaz da
Hep Kendini düşünen birinden çocuk yapılmaz, çocuk bu fedakârlık gerektirir senden alacak, biraz birazda senden sonra daha da fazla... her seferinde, daha fazla ama mutluluk duyarak kendinden ödün verebilecek biri olmalı...
Fakir olan insandan hiç var olmamayı bu duruma milyon kere yeğlerim zaten ondan daha güzel birşeyde yok.
şefkatsiz, merhametsiz, maddi durumu iyi olmayan, çocuğu olsa çocuğuna iyiyi kötüyü anlatamayacak olan, iyi eğitmeyecek olan birisinden çocuk yapmam mesela
Kendi baban olmasını istediğin her insandan çocuk yapılır. Onun dışındakilerden yapılmaz. Düşün mesela böyle bir babam olsun ister miydim diye sor kendine. Eğer cevap hayırsa yapma o zaman çocuk
ofkesine hakim olamayan birinden, duzenli gelir kaynagi olmayan birinden, sorumluluk sahibi olmayan, cocuklari sevmeyen, çocuk büyütmeyi sadece kadinin isi olarak gören birinden vs vs sonsuza kadar sayabiliriz. ebeveyn olmak pek cok meziyet gerektirir
Hayatı boyunca sorumluluk almayı bilen bir insan ile çocuk yapılır. Ama yok o onu yapmasin bunu yapmasın olursa ve bütün sorumluluk tek bir kişiye yüklenirse o çocuktan bir hayır gelmez. Tamamen sorumluluğu doğru bir şekilde paylaşma ile alakalı olduğunu düşünüyorum.
Korkak, pırsak, çekingen iki kelimeyi biraraya getiremeyen insandan çocuk yapılmaz çünkü kendi genlerini çocuğuna aktaracağı için hımbıl sünepe bir oğlunuz olur…
Evlilik için ve çocuk sahibi olabilmek için psikolojik olarak testlerden geçilmesi gerek her önüne gelen ana baba olmamalı
Kendini bilmezden çocuk yapılmaz...
sorumsuz, hayatla mücadele etmesini bilmeyen, bencil, sadece kendi hayatını düşünen birisinden asla çocuk yapmayın. bırakın çocuk yapmayı evlenmeyin bile
Fizyolojik sağlığı buna uygun olmayandan
Akli melekeleri yerinde değilse
Reşit değilse , Akp li, TS li veya GS liyse.. asla, asla, aslaa..
Herşeyi siyaset futbol bağlayan tiplerden de yapılmaz
Çocuk yapmak demeyelim de bu ülkede ebeveyn olma sınavları düzenlenmeli ve bu sınavı geçemeyen o piskolojisi olmayan insana ccuk. sorumlulugu verilmemeli.
Öncelikle eşim olmalı o kadın. Akıllı, sadık, merhametli birisi olmalı. Çocuklarla arası iyi olmak zorunda. Çocukları sevmeyen bir kadınla sevgili bile olmam
babam gibi şerefsiz namussuz annem gibi cahil birinden ne evlilik olur ne çocuk
Birçok etken var buna bencil egoist alkolik eşine değer vermeyen liste uzar gider böyle
cahil, sorumsuz ve çalışmayı sevmeyen tembel bi erkekten ailesi bozuk birinden çocuk yapılmaz.
geri kafalı cahil insan sevgisi olmayan sadece çıkar için karşısındaki ile iletişm kuran bencil
Sorumsuz, Sevgisiz, kalbinde merhamet olmayan birinden yapılmaz
Şiddet barındıran sevgi saygı degerden Bi haber olan birinden olmaz
Ben benden çocuk yapılmayacağını düşünüyorum ahahshsshshs
Sorumsuz, yeterli ilgi ve sevgiyi veremeyecek olan birinden
Sevmediğin, kötü niyetli, yalancı, karaktersiz tiplerden çocuk yapılmaz. Mazallah:)
Sorumluluk sahibi olmayan aksi huysuz şiddete meyilli küfürbaz kişilerden çocuk sahibi olmak son derece kötü bir şey
Sorumsuz, Negatif, Dedikleri tutarsız, Başkalarını suçlayıcı davranan, Empati yapamayan biri ile olmamalı.
AMA number one bence kesinlikle dediklerinde tutarsızlık, çünkü değişkenlik omurgasızlık getirdiğinden bunlara erişimleri daha kolay oluyor.
yani bir erkeği erkek yapan etkenlerin çokluğunu baktığında ne kadar çok görüyorsun tek vücut halinde?
Bu ülke de çocuk yapılmaz vergi ödemek ve zenginleri daha çok zengin etmek için çalışıp hayatını bitirecek ne gerek var
İlgisiz, sevgisiz, merhametsiz, cahil, kaba, eğitimsiz, dünyadan bir şey alamamış ve dünyaya bir şey veremeyecek olan tiplerden.
tabi ki de çoçuk yapacagım insanın genlerini özelliklerini belki huylarını hatta hastalıklarını alacagı için önemli bu konular
kesinlikle ileride çocuğun yetiştirilen çocukta travma bıraktıracak erkekten yapılmaz. Maddi olarak yetemicekse yine yapılmaz. Bu her iki taraf içinde geçerli.
Öfke sorunları varsa yapılmaz , aldatma potansiyeli varsa yapılmaz.
Aynı cinsten bi insandan çocuk yapılmaz , çünkü mümkün değil 🤨
Nası ya
🤦🏻♂️🤦🏻♂️ boş ver yA
Vermiom
Kavga mı edek şimdi 🤨🤨
Bana uyar
🥷🥷 sonra ağlamayasın 🤨
Ağlayabileceğimi nerden çıkardın 🤨
Ağlatmayacağımı nerden çıkardın 🤨🤨
Ağlamam ki
Peki göreceğiz 🤨
Merakla bekliyorum
Fazla merak iyi değil 🤨
Fazla merak ettiğimi kim söyledi
Az merak hiç iyi değil 🤨
Az merak ettiğimi nerden çıkardınız beyfendi
Hiç merak etmemek te iyi bi şey değil bayan 🤨
en başta şunu söyleyim. çocuk yapmaya değmeyecek insan ile de evlilik sürdürülmez. bir yanılgı ile evlilik yaşandı ise hemen bitirilmesi gerekir.
Kesinlikle cahil olmamalı. Bence çocuk yapma ehliyeti gibi bir şey olsa
Bence de öyle bir şey olmalı. Katılıyorum sana 😃
Kadınlar anne olunca değişiyor. Erkekleri de söylemeye gerek yok işte :)
Bencil, sorumsuz, çocuk sevmeyen, ciddi ve soğuk bir insandan yapılmaz mesela.
Sorumsuz, ilgisiz, şiddete meyilli birinden asla baba olmaz.
Keske bunun zor test bi sinavi olsaydi ne gzel olurdu
Benden anne olmaz mesela istediğim bir şey de değil.
Sigara içiyor ve alkol alıyorsa çocuk yapmam. Etraf otistik dolu.
Ergen, seni sevmeyen değer vermeyen insandan çocuk yapılmaz.
Çıkarları uğruna her şeyi feda edebilen, acımasız , şiddet yanlısı insandan asla çocuk yapılmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?