Neden bunu isterler anlamıyorum. Ben yeni evlendim eşim sürekli çocuk yapalım ailem sorup duruyor diyor. E onlara ne? Ben istemiyorum ki çocuk uzun süre. Nedir bu yani bir insan neden çocuk yapmak için bu kadar baskı kurar valla evlendiğime pişman olmama az kaldı. Aramı bozmadan nasıl bu konuyu kapatabilirim?
1. Yaşlarını önemli 2. Maddi durumunuz 3. Evlilik ve evlilik öncesi flört dönemi ne kadar (İlişkinin tam rayına oturması için 3 yıl geçmiş olması gerekir) 4. Evliliğin tadını çıkarın önce 5. Olmasını istemem ama ayrılma durumunda çocuk ortada kalmasın
Nasıl kapatabilirsin? İşte bazı soruların cevaplarını bilmek lazım bunun için. Çocuk gerçekten çok iyidir ama evliliğin, yani iki kişi özgür olarak o hayatı yaşayıp doymanız lazım. Evlenip hemen kucağına çocuk alanlar, daha sonradan pişman oluyorlar. Benimde başımın etini yedi herkes, yaptık ama o çocuk yüzünden 15 sene ben o varlığa katlanmak zorunda kaldım. Eşinin yaşı da önemli, ikinci veya daha fazla çocuk istiyorsa (🤷♂️🤷♂️🤷♂️) veya o şekilde konuştuysanız, bazı kadınlar 40 yaş civarında menapoza girdiğini de düşünmek lazım. Hazır mısınız, birbirinize doydunuz mu (sadece konu cinsellik değil, iki kişi yapmak isteyipte yapamadıklarınız falan var mı) İkinizi tanısam veya anlatsan belki daha farklı çözümler de bulunabilir.
Ama sakın eşine hani ilerde belki ayrılırız o yüzden iyice birbirimize ve evliliğe alışalım deme, kadınlar bu konuda çok hassastır
isterim bi bebeğim olsun annelik duygusunu merak ediyorum anneler çok değerli herkes en çok annesini sever diye düşünüyorum bende nası bi duygu zorlukları kolaylıkları herşeyini merak ediyorum doğru bir insan yetiştirmek istiyorum örnek olsun insanlara hatta 1 değil belki 5 belki 10 severim çocukları. Kızımda olsun oğlumda hem bi zamandan sonra hayat geçmez ki be illa uğraş birşeylerin olsun zamanı gelince tabiki isterim çocuk bence mükemmel bir şey
İlk ve en öncelikli sebep EGO nu tatmin etmek. Doğam gereği ben de üreyebiliyorum diye insanlara gösterip kendini toplumda kanıtlaman lazım. Bir sürü bakşa sebepler de olabilir ama en önemlisi aslında insanın egosu yüzünden bencillik yapması zira yaşadığımız dünyaya bırak çocuk getirmeyi var olan çocukların akıbeti bile vahim görünüyor
Seninle ortak bir parçamız olsun düşüncesinde olabilir ya da birbirinize daha fazla bağlanacağınızı düşünüyordur. Hemen çocuk istememekte haklısın bence de. Önce maddi durumumuzu güçlendirelim, birbirimize olan sevgimizi pekiştirelim böylece ileride doğacak çocuklarımıza daha iyi imkanlar ve bolca sevgi verebiliriz diyebilirsin.
Ayrıca eğer eşinin gün içinde kendini meşgul edecek işi hobisi vs yoksa bebeğim olsun ona bakayım düşüncesi de olabilir belki. Böyle bir şey olduğunu düşünüyorsan günlerini doldurmasına yardımcı olabilirsin
Yaşadığımız bu çağa ve içinde bulunduğumuz koşullara bakınca çocuk doğurmanın, büyütmenin hiç akıl işi olmadığını düşünüyorum. Fakat bazı kadınlar için, içinde bir canlının büyümesi, onu hissetmek tarif edilebilir ve erkeklerin anlayabileceği bir duygu değil. Evlendiğime pişman oldum demeniz çok yanlış ve kırıcı, tek istediği sevdiği adamdan gerçek bir parça ve daha güçlü bir bağ. Yaşınız da küçük değil eşiniz de sizin yaşlarınızdaysa bir an önce çocuk istemesi en normali. Onu kırmadan bu durumu halletmeniz iyi olur.
yav çocuk masraf, kafa ağrısından başka bir şey değil. 3 kardeşiz ve annem çocuktan bezmiş her gün neden yaptım diyo. Hiç aileyi falan takma. Umursama. Evlenirken karına söyleyeydin keşke hemen istemiyorum diye. Kadınlar da niye ister anlamıyorum. 9 ay işkence, vücut bozuluyo, bulantıları, sancısı, yok kilo, yok çatlaklar falan. Ama cidden aileleri hiç takma. Kimse yatak odanıza burnunuzu sokamaz o kadar da olmasın a*k. Bekarlığı bu yüzden seviyorum işte. Evlensem de düğün yapmam. Herkes duyunca bi çocuk baskısı oluyo sürekli. İnsanın yatak odası ya. Ayıp yani.
Yanlışa kim saygı gösterir sadece çocuk ysptıktan sonra spora düzenli beslenmeye başvurursan vucut yeniden doğmuş gibi olduğu için bozulmaz 😂 önce bunu öğren
Bunun iki kişinin kararı ile olabileceğini açıkla. Bizdede aynı durum vardı eşim bana şu cümleyi kurduktan sonra artık istemedim. Çok istiyorsan yapalım ama ben o çocuğun sorumluluğunu almadığımda bana kızma hakkın kalmayacak. Çünkü tek kişilik bir kararla yapmış olacaksın. Ve düşündümde gerçekten bir gün ayrılırsak ya da eşime birşey olursa o çocuğun sorumluluğunu tek başıma kaldırabilir miyim diye çalışan bir kadın olmama rağmen cesaret edemedim açıkçası. Bence eşinle oturup mantıklı konuşursan anlayacaktır. Biz sadece aile baskısıyla misyonu tamamlamak olarak görüyoruz çocuğu ama çok daha ötesi...
Ya gerçekten de bu ailelerin evliliklere karışması ne zaman bitecek. Iki yetiskin insan karar verir buna size ne oluyor aw? Evlenince eşine iyice doyunca iki taraf da istiyorsa çocuk yapılır. Sen istemiyorum da demiyorsun zaten şimdi değil diyorsun. Eşinle konusursun şu an hazir olmadigini, milletin lafına da kulak tikarsin. Çok mu konuşuyorlar bu bizim ikimizin verebilecegi karar baskasina laf söylemek dusmez diyip cenelerini kaparsin.
Bu arada birkac hanimefendi evlilik çocuk icin yapılır zaten yiaa demiş. Arkadaş, sen nikahta damızlık antlaşmasi mi imzalıyorsun? Iki birbirini seven insanin hayatini birlestirmesi bu, isterse yapar isterse yapmaz bu kişilere kalmis. Bir de helal yoldan çocuk yapmak için demişler. Sevgili hayatı yaşamak çok helal değil mi, evlenmeden seks falan tabi helal. Haram/helal dersen sayfalar yazarim evlilik iki seven kişinin birlikteliğidir çocuk promosyonu da çiftlerin tercihine kalmış...
Sevgiliyken cocuk yapmak iliski yaşamak haram zina evlenmeden yapılan cocuk ise zinanin bir parçasdr ve cok Buyuk günahtr bunu unutmayın lütfen. Evli iki insanin çocuk yapması helaldr caizdir ancak
@Sustumiçimeattım ben bunu biliyorum zaten o yüzden de bu tur şeylerden uzağım. Aşağıda bunu diyen hanimefendiler madem helali harami biliyor neden sevgililik islerini giriyor demek istedim. Teşekkürler yorumunuz için...
Salak törelerden gelir. Bir erkeğin erkekliği onlara göre çocuk yapabilmesinden gelir, bir kadının da kadınlığı bununla ölçülür. Bu ahmaklıktır. Sonrasında bizim hadsiz geleneklerimizde evli çiftten çok onların aileleri olayın içine girer. Had hudut bilmek yoktur. Ben doğurdum ben ne dersem o olurculuk vardır. Bunlar kendini bilmezliktir. Çocuk yapmak için de evlenenler var. Bu zihniyetin devam etmemesi için o çiftler çocuk yaptırılmamalı, yasaklanmalı. çocuk bir hedef değildir, bir bireydir. sen bu bireye yetişkinliğine kadar bakamayacaksan neden kendini zorluyorsun? Ayrıca evli çiftlerin birlikte en azından 2 3 sene geçirmeden aceleleri varmış gibi, dünyayı kurtaracaklarmış gibi çocuk yapma çabaları da cehalettir. Yahu arkadaş birkaç sene eşinle zaman geçir hele, uygun maddi manevi koşulları hazırla. Sen makine mısın?
Abicim yaşin olmuş kaç 30-35 yaş arasindasin ve yeni evlendim diyosun bu yaştan sonra kimsenin günahina girip hic evlenmeseydin karsindaki bir kadin tabikide cocuk istemek en dogal hakki yaşı ilerliyor onunda cunku 50 yasinda baba olup ne yapacaksin bence sen karina da yazik etmeden boşan gitsin sen aile babasi olamazsin kusura bakma benim görüşüm bu
Biz 24 yaşında evlendik. İlk zamnaakr hiiiç istemedik. Aradan yıllar geçti. Aileler baskı yaptı. Yaşımız müsaitti... Yaptık. Çocuksuz geçen yıllar da güzeldi çocuklu yıllar da güzel. Tadını çıkarın insanın biyolojik saati çocuk yapacağın zamanı haber veriyor
İşsizdir. Ya geceleri uykusuz bırakıcak bir yaratık yok mu ya böyle ebemi cıbartsın. Ateşi çıksın sabah akşam başında geceliyim. Ölee aşısı hastanesi oklu öldüresiye işkence eticek bişi yok mu ya ? Aylık gelirimin %60 yiyicek bişiler he? Var. = ÇOCUK!
Böyle kadinlari gördükçe işte çocuk istemeyen kadin diyorum sonra burdaki "yaa işte istemiyordum basta ama simdi istemeye başladım eşime nasil soylerim" diyen hanimefendileri gördükçe yeniden korku sarıyor evlilik konusunda
Şu an icin cocuk istememeniz cok doğal yeni evliyim demişsnz kendinizi babalığa hazır hissetmiyor olabilirsnz. Ama bide şöyle düsünün evlilikten soğumama az kaldı diyorsnz bnce bunu yapmayn dşnmeyin eşiniz sizden bi parçası olsun istiyor ikinize ait bir parça sizi birbirnzden hicbi zaman koparmayacak bir bağ olsun istiyorsanız eşinizi krmayn bnce hem cocuk olduktan sonra muhakkak sizde cok seversnz istememekte ısrarcı isenz de bunu eşinize tatlı dille anlatabilirsiniz;)
Evlenmeden onceki donem bu gibi konular konusulup ayni istek ve dusuncede olup olmadigini sorgulamak, anlayabilmek ve birbirini tanimak icin vardir. bu donemde siz ne konustunuz acaba? hic mi konusu gecmedi? Şu an bunlar icin gec bir zaman olmus belliki
İnsanların özeline burunlarını sokan nefret ettiğim o burunları kesilesi awk insanları. Bende 8 senelik evliyim daha benim annem babam böyle bir konuyu konuşmayı bırak imă bile etmediler. Ama kocamın ailesi durmuyor tabii ki her görüştüğümüzde imălı laflar. Ayrıca iki insan birbirini sever sevdiği için evlenir çocuk yapmak için değil. Sizin o üremeye hakkımız var yok aman efendim işte çocuk için evlenilir yok efendim işte kadınların biyolojik saati var bilmem ne gibi laflarınız cidden mide bulandırıcı. Ne erkekler ne de kadınlar damızlık değiliz üreme makinesi hiç değiliz. Bu tarz ciddi olayların zamanı vardır Allah verir ise olur vermez ise olmaz. Hadi yapalım diyince çocuk yapılmıyor. Diyelim ki sizin mantığınıza göre x kişi evlendi çocuğu olmuyor erkek/kadın fark etmez. Ne yapacağız şimdi? Vuralım gitsin awq nasıl olsa çocuk için evlenilir ya e malum olmayanda o da işe yaramaz vuralım..! Sizin ben olmayan beyninizi olmayan s1k1mle s1keyim.!
Çocuk başkaları sorup istediği için yapılmamalı ya da yapmak istememeli bence. Güzel bir dille söyleyebilirsiniz ben kendimiz hazır hissetmiyorum devir çok kötü onu koruyup kollamaktan büyük endişe duyuyorum ve en önemlisi biz yeni evlendik ben seninle zaman geçirmek istiyorum çocuk olunca birbirimize fazla zaman ayiramayacagiz diyebilirsiniz gerisi sizin yaratıcılığınızı kalmış.
Neden biliyor musun? Senin gibi bakan, baktiğinda seni animsatan ve senin kaninla ayni bi masum melek dünyaya gelecek ve insan aşik olduğu kişiyle bir meleği olsun ister. Eşinde bu yüzden istiyor bence. Ya da anaç ruhludur ve annelik duygusunu tatmak istiyordur.
Cevabı Türkiye ve diğer ülkelerde farklı olan soru cümlesi, Türkiye'de insanların büyük çoğunluğu iki sebepten yapar; birincisi toplum baskısı. Toplum sana dayatmıştır çocuk yapmayı, çocuk yapmazsan etrafındakiler dedikoduya başlar. Diğer sebep ise yaşlanınca bana bakar düşüncesidir, bencilcedir... :)
Ayy benim de hiç sevdiğim şeyler değil kime ne özel hayatımızdan ya...
Bence ciddi bir şekilde bir konuşma yap eşinle. Eşin de senin baba olmaya hazır olmadığını anlatsın her şeye karışan meraklı insanlara. Ne bu ya bir birlikte eğlenin gezin tozun sonra bebeğe adayın kendinizi.
erken olduğunu söyle şu an hazır olmadığını bir iki yıl beklemek istediğini söyle çocuğunu büyütmek daha rahat güzel yetiştirebilmek için biraz daha zaman tanıması gerektiğini söyle evleneli kaç yıl oldu bilmiyorum ama bence bi 4,5 yıl çiftler birbirleriyle vakit geçirmeli gezmeli doya doya yaşamalı o evliliği hemen çocuk yapıp evliliği daha bilmeden tadını çıkarmadan çocuğun yükünü sorumluluğunu taşımak hiç kolay değil bence
Bence çok haklısın evliliğin 3 senesine kadar çocuk yapılmamalı insan önce birbirini güzelce tanımalı hayatını yasamalı sonra diğer türlü çocuğa yazık sonra boşanıyorlar
Çocuk istemek de istememek de çok doğal bir durum. Kendi bedeniniz, kendi kararınız. Kimsenin, eşinizin bile karışmasına izin vermeyin lütfen. Bebeği 9 ay karnında taşıyacak olan sizsiniz.
Önce eşinizi tatlı dil ile ikna edin. Hazır hissetmediğinizi ve psikolojik olarak hazır olunmayan durumda da bebeğe yeterli annelik babalık yapılamayacağını söyleyebilirsiniz.
Ardından eşiniz ile ağız birliği yapıp büyüklerinize: "Biz planladık, çocuk sahibi olmak istediğimiz zamanı biliyoruz; ama siz böyle ısrarcı olarak strese sokuyorsunuz ve stres çocuk sahibi olmaya engel bir durum" diyebilirsiniz. Sahiden de hormonal olarak stres üzüntü hamile kalmayı engelleyebilen şeyler. Böylece hem kavga etmemiş olursunuz hem de onları en çok istedikleri şeye karşı, dikkatli olmaya davet edersiniz :)
Kadın üye olarak görmüşüm bir an. Kadın üye olsaydı bedeni ile ilgili kararı kendisi vereceği için ve annelik babalıktan farklı bir olgu olduğu için daha sert olabilirdim bu konuda ama erkek için de değişen bir şey yok, yine kendinizi hazır hissetmiyorsanız sizin kararınız. Dediklerimi uygulayabilirsiniz yine :) Stres ve kaygı sperm kalitesini de olumsuz etkiler süreç içerisinde unutmayın.
Çocuk, evvela senin ve eşinin daha sonra ailelerinizin ortalamasıdır. Eşin geleceği için ailen ise kendi soylarının devamı için isterler. Ayrıca insan evin içinde biraz kendisine biraz eşine benzeyen birisinin olmasını neden istemez anlam veremiyorum. Eğer ona gereken ilgi ve özeni gösteremeyecek iseniz tabi ki çocuk yapmayın bu büyük bir mesuliyet gerektirir çünkü. Ama o duygunun bambaşka olduğunu en azından tahmin edebiliyorum çünkü daha evlenmedim :) Umarım nasip olur diyelim
Çocuk sadece kendin istediğin zaman yapılır. Aile baskisina boyun egmeyeceğini ve bu konuyu karşılıklı isteme aşamasına kadar bir daha açmamasıni kesin bir şekilde söyle. Ayrıca en az 3 hatta 5 yıl çocuk yapılmamalı, önce evlilik orortulmali, sonra çocukla kalakalmak var işin ucunda...
Çevreden gelen çocuk baskısına ben de anlam veremiyorum. Sanki çocuk olunca alıp kendileri bakacak kendileri ilgilenecek. Size ne ya bırakın da buna annesi babası olacak kişiler karar versin. Niye üstlerine düşmeyen konuda millet bu kadar fikir söylüyor anlamıyorum
Ama düşünsene senden bir parça, mini minnacık ☺ baba diyecek, sana benzeyecek ne kadar güzel degil mi? Hem bu yaşlar gayet uygun bebek için: ) Kendine biraz daha mı fazla zaman ayirmak istiyorsun? Eşinin yaşıda seninle aynı mı? Yeni evli dediğin ne kadar süredir?
Evlenmeden önce bu konuyu konuşmanız gerekiyordu. Kaç çocuk istediğinizi vs. Ayrıca bu zamanda bakabileceğin kadar çocuk sahibi olmalısın, durumun kadar olmalı herşey. Ki bence hemen çocuk sahibi de olunmaz öncesinde evliliğin tadı çıkartılıp gelecek için yatırım yapılmalı...
Ailenin baskısı çok saçma. Çocuk tamamen sizi kısıtlar, hayatınızı ona adayacağınıza eminseniz yapın derim. Bir taraf istemiyorsa kesinlikle yapılmaması gerekir. Ailesi burnunu sokmasın bir zahmet ne zaman seks yapıp eşi içine boşaldıktan sonra kadının da aldırmamaya karar vereceğine.
Evlilik mevzusunda da seni sürekli ''annemler sorup duruyo, sen beni oyalıyo musun ya? Ne zaman evleneceğiz?'' diyen de bizatihi kendisi değil miydi.. Bu evlilikle bağlantılı her olay aileler ve toplum için yapılır, çocuk da buna dahil. Hatayı evlenerek yapmışsın..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
30-35 yaş aralığısın geç bile kalmışsın , daha olgun bir erkek değilsin demekki bence senin gibilerin evlenmesi bile hata. Soruya bak yok efendim soğuyacakmış az kalmış , Çocuk için eşinden soğuyacaksan bence çocuk falan yapmadan direk boşan senden ne Eş olur Ne de Baba.
Şimdi ki insanlar neden böyle bosuna demiyorlar insanlar eklendiği halde nüfus azalıyor git gidee bebeği olsum istiyor nasipse anne olmak istiyor herkesin doğal hakkı bu o zaman süs diye mi evleniyorsunuz? Bekar hayatı yaşayın hiç uğraşmayın böyle şeylerle saçma sapan sen ya
Herkes çocuk yapmak zorunda değil her isteyen çocuk yapmasa ortalıkta başı boş, psikolojis bozuk, iyi yetiştirilememiş bir sürü insan olmazdı. Herkes anne baba olmamalı, evlilik birlikte bir yuva kurmak içindir; iki kişi arasında yapılır üçüncü kişi anlaşmaya dahil değildir, bu üçüncü kişi çocuk da olabilir ailede.
İnsanlar iç güdüsel olarak “yavrulamaya” programlı bu 1. sebep
2. si kültürel “doğrular”, “evlenenin çocuğu olur, olmayanda sıkıntı vardır“ gibi bi algı var ülkemizde, hatta abartılıp “e hadi 2. torun ne zaman” gibi lafları da duyan çoktur
3. ve bana göre çok da doğru olmayan sebep de eşlerin arasındaki (varsa) problemin çocuk olduğunda düzeliceğinin düşünülmesi...
? Ben öyle değilim evlilik düşünmüyorum olursa o gereksiz masraflı düğünü asla düşünmüyorum bir kere giymek için hayvan gibi para dökeceğim gelinliğe de istemiyorum evlenirsem asla asla çocuk istemiyorum Allah'ım nasip etmesin kadınların amacı diyerek genelleme yapamazsın damızlık dana zannettin galiba
Bak babalığa hazir olmayabilirisn zaten. hazir değilsen çocuk olmasın yaşın 30,35 ve ailen çok. hakli senden bir torun istemeleri gayet masum ve karına gelirsek eğer seni seviyorsa insan sevdiği erkeğin bir parçasını dünyaya getirip oku sevgiliyle büyütmek isteyebilir. Ama sen yeterince empatiden yoksun tavırların ile kiricisindir eminim onalra karsida
Çocuk başkaları sorup istediği için yapılmamalı ya da yapmak istememeli bence. Güzel bir dille söyleyebilirsiniz ben kendimiz hazır hissetmiyorum devir çok kötü onu koruyup kollamaktan büyük endişe duyuyorum ve en önemlisi biz yeni evlendik ben seninle zaman geçirmek istiyorum çocuk olunca birbirimize fazla zaman ayiramayacagiz diyebilirsiniz gerisi sizin kararınız
Bu tarz konular evlılık yapılmadan bahsı gecmesı gereken konulardır Hatta ılıskı terapısıne gıdebılırsınız ıkınızde
Fakat konuya kısaca degınmek gerekırse burası Türk toplumu bızler evlendıgımızde aılelerımızde bızımle ayrıca bır evlılık yapıyorlar ne yazık kı Avrupa’da evlılıkler reel hayatta ıkı kısılık😊
Annenleri ilgilendirmez belki ama eşin hayalindeki evliligi cocuklarla güzellestirecegini düşünüyor demek ki öyle hayal etmiş kendisinin anne esinin cok iyi bir baba olduguyla ilgili birsürü güzel hayal kurmuş ve bu hayallerini gerçeklestirmek istiyor
Yani çocuk hem cinsel ilişki olsun hem birlikte vakit geçirme açısından olsun engelliyor. Birbirlerinize doyduktan sonra çocuk yapılmalı iki tarafta birbirini hazır hissettiği zaman acele yapılacak bir şey yok.
Evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi. Zorla çocuk yaparsan ilgilenmezsin sonra boşanırsın bu sefer hiç ilgilenmezsin sonra çocuk buyunce babam beni sevmiyor diye diye tramvatik bir birey olur. Uydurmuyorum. Akrabamın çocuğu öyle oldu.
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Başkaları için çocuk yapılmaz. Çocuk evliliği kurtarmaz. Bu sebeplerle cocuk yapmayın. Fakat birbirinizi seviyorsanız, ve ikinizde istiyorsanız yapın. Ama şöyle bir durum da var, şimdi istemezsin, ilerde keşke olsaydı dersin. Ya da yapınca iyiki yapmışım dersin. Yani cocugu aileniz için değil kendiniz için yapın. Ama iyi düsünün
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Ben çocukları sevmem ama kendi çocuğum olsa güzel olur. Benim yapamadığım şeyleri yaptırırım ona. Dans kursuna gitsin erkekse futbol, diller öğrensin, arkadaşlarıyla tatillere gitsin, hiç yokluk görmesin… benim gibi her şeyde geride kalmasın. İlgisiz anne baba yüzünden ne yüzmeyi ne araba sürmeyi biliyorum ne hayallerimi gerçekleştirebiliyorum. Ha bide ne güzel annen varmış demeleri için de istiyorum asla bakımsız anne olmam 😀
Vallahi kardeşim çok çok geçmiş olsun ama şunu belirtmeliyim ki kadınların evlenmede ki gerçek amacı bekar kalmamak ve çocuk sahibi olmak. eşlerini çok sevmeseler de evleniyorlar. Bir de sadece Evlendiğin kadın ile evlensen yine iyi, onun sülalesi ile de evleniyorsun 😅 Yine de evliliğinin mutluluk içinde ömür boyu sürmesini temenni ediyorum 🙏
Çok genel konuşmamak lazım doğrusu kimileri gerçekten doğru insanı buluyor ve ortak bir hayat bir ömrü beraber geçirmek için evleniyorlar. Herkesin amacı bekar kalmamak veya çocuk yapmak değil çok genelleme yapmak doğru olmaz. Bir nebze haklısın ama Türkiye'de eğitim seviyesi vs. az olunca cahilliklerden yola çıkarak bu tür sonuçlar doğabiliyor.
Çocuğu elalem istediği için değil ikimizde hem manen hem madden hazır olunca yapalım diyerek konuyu kapatacaksın. Üstelik yeni evlisiniz, biraz başbaşa kalın evinizin birbirinizin keyfini çıkartın. Bunları söyle ona da
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Aile baskısından dolayı istemesi doğru değil. Fakat anne olmak istemek her kadının en doğal hakkıdır. Çocuk evin neşesidir, çocuk hayatını adayabileceğin bir amaç, dünyaya verebileceğin en güzel hediye ve istediğin gibi yetiştirebilecegin bir fidandır. Çocuk sevgisi çok başkadır bence sen de bunu bir gün baba olursan anlayacaksın
Bu konu öyle sadece senin isteğinle kapanacak bi konu değildir oturup kocanla enine boyuna konuşacaksın temelli çocuk istemiyor değilsin heralde kocanla kendine göre sebeplerini sıralayıp bir tarihte anlaşacaksınız. Ondan sonrada herkes bunu bilecek vede rahatsızlığın önü kesilmiş olacak. Çocukta aile baskısıyla filan olacak iş değil ailelerde sizin kararınıza saygı duyup kabüllenecek çünkü çocuk karıyla kocanın istekli olmasıyla daha bi anlam kazanır.
esirgeme yurtlarında bir sürü annesiz babasız yetim çocuklar var. çok çocuk isteyen varsa onları alabilirler. kendi parç * olmalı falan boş muhabbetler..
Bence asıl soru şu insan evine bir neşe kaynağı biricik sevdiğinden eşinden canından bir parça neden istemez , tamam biraz alışın birbirinize buna tamam ama istemiyorum demek daha saçma
İstemiyorum demiyor ki uzun bir süre istemiyorum diyor adam evlenir evlenmez hemen neden çocuk yapsın yahu eşi de mutluluk veriyordur. Elalem sırf çocuk için evleniyor anında yapıyor sonra ah sıkıldım ben vah sıkıldım ben. Bence çok yanlış anlamışsın soruyu
@Plokbardia digru anladım fakat benim hissettiğim p3k çocuk yapma taraftarı değil sonuçta evlilikte ortak bir şey bunu evlenmeden konuşabilirler halada konuşabilirler sorun bu
Çocuğu olmayan aileler doktora gider, türbeye gider, büyü yaptırır vs. yeter ki çocuğumuzu kucağımıza alalım diye. Kimileri de çocuk istemez. Bu nasıl bir imtihandır ki hiç bir zaman anlayamayacağım türden. 🤔
Mutluluklarının meyvesini büyütmek için yapmalıdır. Ama çocuk yapmadan önce kendisi büyümelidir. Hiçbir çocuk şiddeti kötülüğü hak etmiyor. Anne babaların büyüyüp olgunlaştıktan sonra çocuk yapmalarını doğru buluyorum.
Bu sefer sen istersin o istemez. Çünkü artık karakter oturmuş ve anne olmak istiyor hormonlar anne ol zamanın geldi diyor beyine duyguları düşünceleri ona göre yoğruluyor. Sen neden baba olmak istemiyorsun?
Ekonomik anlamda ve ruhen babalık vasfı sağlayacağımı sanmıyorum, zaman iste saygı duymuyorsa evliliği baştan tekrar konuşun bu sefer bitirmeye yönelik. Bu tarz kararlar ortak verilir.
Doğamız gereği üremeye programlıyız içgüdüsel olarak anne baba olmak istiyoruz bunun dışında çocuk evin neşesi devinim kaynağı bir yerden sonra 2 kişi kabak tadı vermeye başlayacak.
Ailelerin bu konuya karışması doğru bir hareket değil onların sözüyle hareket edilmez zaten de sizin daha öncesinde bu konuyu konuşmanız lazımdı şimdi sen istemiyorsun tamam da kadın da istiyor eee nolcak? Sen istemiyorsun diye o da çocuktan mahrum kalıyor onun istediği olmuyor seninki oluyor bu seferde. Siz en iyisi oturup doğru dürüst konuşun karına çocuk bakmanın zorluklarını, çocuk olursa hayatınızda olacak değişikliklerden falan bahset
Toplumsal normları takmazsan gayet yapabilirsin? Evlenmeden senelerce aynı evde yaşanabiliyor, cinsellik de yaşanabiliyor çocuk neden olmasın? Çok türk kafasıyla yaklaşıyorsun, en fazla tek düşünceğin şey millet arkamızdan ne der bu kadar.
Genelde bunu kadınlar istemez ama sizde farklı olmuş bende istemiyorum evlenince bi kaç yıl nişanlıyım nişanlımın ailesi şimdiden başladı torunumuz olunca şunu alırız bunu alırız bence dikkat et eşin istiyosa korunmaz falan
Genelde kadınlar mı istemez? ^w^ kadının aşkının arka planında çocuk yapma arzusu var :D çocuktan sonra erkek umrunda bile olmaz kadının artık en değerli varlığı çocuktur.
@Biraz_Bazarov tabiki ama kadın biraz daha çok düşünüyo işte kilo alırım eşim beğenmez vs o yüzden çocuk istemeyen kadınlar çoğunlukta o yüzden şaşırdım