Karşılıklı oturup konuşmak ve sorunları birbirinize anlatmanız gerekir. Konuşarak çözmeye çalışın. Sonuçta artık bir evladınız var. Belki doğum sonrası psikolojik bir travmadır geçmişe dayalı. Cidden bu durumlar son yıllarda o kadar arttı ki bunları gördükçe soğuyorum evlilik gibi durumlardan. Anlayışsız toplum olduk. Şimdi başkası var belki de diyemem ki eşinin hakkına giremem.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılBu yazdıklarınız psikolojik destek diye bağırıyor, bilginize.
Öncelikle, çocuk yeni olsa, alışma süresi diyeceğim. Eşinizin de kafası karışık, sorumluluklarını yetiştiremediği için sıkıntılı diyeceğim ama kızınız 1 yaşını geçmiş, yani aslında bir düzen oluşması gerekiyor yavaş yavaş.
Ayrıca birden fazla konu var, üstüne düşmeniz gereken:
1. Cinsellik eşittir evliliğin temeli, onu muhakkak çözmeniz lazım. Eşinize de iyi geleceğine eminim ama kadınlar sevişme esnasında isteklenirler, erkeklere sevişmenin fikri yeter. Onun için eşiniz biraz rahatlamakı.
2. Sorumluluk paylaşımı. Bilhassa iki tarafta çalışıyorsa, orta yol bulunmalı. Eşitsizliği önlemek adına herkes üstüne düşen kısmı bilinçli bir şekilde yapmalı.
3. İletişim! Çok önemli bir konu. Söylenen ve başa kakan insanlardan nefret eden bana “sen naptın ki, napıyorsun ki” tarzı cümleler kurulsa veya emir verilse, o evde savaş çıkar emin ol. Ayrıca eşler arasında olmaması gereken bir iletişim üslubu. Bundan rahatsız olmanız çok doğal.
Velhasıl, bunların hepsi sakin kafayla bir hakemin önünde (psikolojik danışman) konuşulmalı. Anlattığınız kadarıyla eşinizde şu an tek başınıza konuşulmayacağını yazdıklarınızdan anladım. Onun için danışman şart.10 Yorumla
Anne ve baba çalışıyorsa hem ev temizliğini hemde çocuğa ortak olarak bakmak zorundasınız. "Bu onun işi şu onun işi" demeye hakları yok kimsenin kusura bakmayın. O çalışıyorsa sende çalışıyorsun. İkiniz birlikte nasıl karar alıp çocuk yapmaya kara verdiyseniz bu konularda da birlikte oturup karar vermeniz gerekiyor. Esin çocuğa bakıyorsa sen yemek yaparsın bir yandan temizlik yapar eşin. Olmadı yemeğini gece yapsın. Eve geldiğinde yemeği hazır olur. Birlikten kuvvet doğar. Böyle sen yap ben yapmamla yürümez bu evlilik. "Sen ağa ben ağa bu ineği kim sağa" hesabı olmuş bu iş. ya da bir bakıcı tutacaksınız. Durumunuz iyiyse eşin çalışmasın evle çocukla ilgilensin. Bakıcıda tutarsan sanada zaman ayırabilir. Birlikte karar alın anlaşın. Eşimde anlayışlı olmalı erkenden yatmak olmaz çocuğunu uyutmadan uyarmalı. Sende çalışıyorsun. Birlikte uyuyun toparlayıp etrafı. Pireyi deve yapmanın bir alemi yok.
01 Yorumla
+1 yılBu sorunlar işin içinden çıkılmaz bir hal almadan bence eşinizi yardım almaya ikna etmelisiniz. Hem çalışmak hem çocuk bakmak hem ev işleri onu zorlamış olmalı. Öncelikle onunla konuşacak bir ortam hazırlayın, derdini anlamak için şefkatli bir ses tonu ile konuşun.
Eğer sebebi yorgunluksa yükünü azaltmaya bakın.
Eğer çalışmaktan memnunsa ev temizliği için birini bulun ya da ciddi ciddi, yükünü azaltacak şekilde siz temizliğe yardım edin.
Hatta tüm işleri yarı yarıya bölüşün.
Çünkü hem çalışıp hem çocuk bakımı hep temizlik gerçekten insanı yoruyor.
Dolayısıyla da kadın seks yerine uymayı tercih ediyor anladığım kadarıyla.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
38Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılAbartıyor birazcık istersen bir psikoloğa götürebilirsin
60 Yorumla Aga durum geçici mi bilemem ama Allah yardımcın olsun.. bu durumu tek başına çözemezsin... çunku senin her ağzını açmanda bir bahanesi kesin oluyor.. olay çocuk vs de değil.. Eşiniz kendi yarattığı boş sorumluluğun altında eziliyor.. kariyer olarak, kadın olarak, birey olarak kendini hapsolmuş hissediyor.. Kendini çirkin buluyor.. Yaşlı buluyor.. O bile bunun farkında değil. Hele sen hiç değilsin ki bu erkeğin anlayacağı bir şey değil.. sanırım biz onu ancak 45-50 li yaşlarda hareketlerimiz kısıtlandığında anlayacağız.. neyse çözüm sağlam bir psikolog.. Ya da senin tarafından yapılmış sağlam bir analiz.. Senin her yaptığın işi de yarım yapamalak yapmanla suçluyor demi.. mesela br pproblemi onun 3 gün araştırması ama senin 3 dk da çözmüş olman ve uygulamanı o işi önemsemeden yapmış olduğun algısını veriyor ona.. bence problem bu çözümü de sen bul.. ama temizlikçi tutmak ev işinde yardım etmek vs vs bunların hiç ama hiçbiri çözüm değil.. problemi bastırmak.. aşağıda kadınların mal mal yorumları var.. alakası bile yok yanii..
10 Yorumla
u +1 yılBu sorunlar işin içinden çıkılmaz bir hal almadan bence eşinizi yardım almaya ikna etmelisiniz. Hem çalışmak hem çocuk bakmak hem ev işleri onu zorlamış olmalı. Öncelikle onunla konuşacak bir ortam hazırlayın, derdini anlamak için şefkatli bir ses tonu ile konuşun.
Eğer sebebi yorgunluksa yükünü azaltmaya bakın.
Eğer çalışmaktan memnunsa ev temizliği için birini bulun ya da ciddi ciddi, yükünü azaltacak şekilde siz temizliğe yardım edin.
Hatta tüm işleri yarı yarıya bölüşün.
Çünkü hem çalışıp hem çocuk bakımı hep temizlik gerçekten insanı yoruyor.
Dolayısıyla da kadın seks yerine uymayı tercih ediyor anladığım kadarıyla.60 Yorumla
+1 yılİşe yarar mı emin değilim fakat şöyle bir fikrim var: Çocuğu Annelere bırak, eşini al götür şehir dışında 2 hafta bir tatil beldesine, yolculuktan, yemeklere, uyku düzenine kadar takip et. Geziler düzenle, pahalı olması gerekmez. Uzaklaştırın biraz kendinizi. Cepleri de kapat. Kendinizi dinleyin. Yapmaktan keyif aldığı bir şeyler yaptır. Çocukluk dönemi mahallesi bile olabilir sevdiği bir anıyı hatırlat. Geri dönünce uzmanına anlat. Aynı tavırları sözleri devam ediyorsa 2 ay kendini uzaklaştır olmadı boşanma aşaması artık istenilmeyen zor durum olsa da.
10 Yorumla
+1 yılÜzüldüm sana tek anne olan o değil sonucta herkesin bir sorumluluğu var bence direk sor ona yuz yuze konuşmaya hazır degilsen mesaj at işteyken nasılsa okur cunku senide etkilemeye baslamis ve cocukta buyumus az çok 1 buçuk yas yani doğumdan bu yana 1 buçuk sene gecmis degilmi o psikolojiden 10 kere çıkması lazımdı kendi kendine bulamazsın cevabi onunda desteği lazım en azindan ne derdi onu öğren sebep ne olabilir dediklerin tavırlarıyla alakasız geldi bana esinin öyle sorumsuz biride degilsin galiba öyle olsa bebegin bakımına yardım etmezsin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAcilen boşanmaz isen çok geç olucak ve bir gün evinin balkonun da nikotin oranı en yüksek siğarayı içerken god damn man neden dinlemedim diyiceksin 👌
Bir kadının bir erkeğe saygısı kalmamış ise artık o senin kadının değildir eşin hiç değildir... Bir erkeğin saygısı tekrar kazanılabilir ama bir kadının saygısı bir kere gitti mi geri gelmez. Yatağın da beraber uyuduğun bir Black Mamba gibidir. Bu durum da ki bir kadın her kötü şeyi yapabilir sana karşı. Çocuk küçükken ayrıl. büyürse biraz hiç ayrılamazsın.10 Yorumla
u +1 yılDoğum sonrası depresyona girmiştir ve hala etkisindedir. Ev, iş ve çocuk bakımı biraz ağır gelmiş olabilir. Sen elinden gelenin fazlasını yapıyorsun ama o kendi derdine düşmüş ve bunu görmüyor. Psikolojik destek alması konusunda ikna etmeye çalışabilirsin. Hem evliliğinizi kurtarırsın hemde onun kendini daha fazla dibe çekmesine izin vermemiş olursun. Aileden de destek önemli, evde ve çocuk bakımında. Misal çocuğu anneanneye babaanneye falan bırakıp eşinle güzel bir akşam geçirebilirsin. Bunu çokça tekrarlayın.
10 Yorumlakardeşim doğumdan sonra değişmedi... 1,5 yıllık geçici kötüleşme olmaz... Pek çok kadın evlenmeden önce kendilerini, evlenilebilir göstermek için olduklarından iyi göstermeye çalışır... bahsettiklerini aynen ben de yaşadım ancak benimki nikahla birlikte değişti seninki işi bebekle sağlama aldıktan sonra değişti
49 Yorumla- +1 yıl
Vay be.
- +1 yıl
Al al bi cahil daha naparsın apzpqpdpalxöaödkakdmöa tamda adamına denk geliyp demek ki bah sem şu işe cğsğdlwöd
- +1 yıl
Ki leri ayırmayı öğren önce sğağdoaöföaös
- +1 yıl
Bana demeden bi kendininkini okusan
- +1 yıl
R nasıl yapılır😂 kankam hani bana cahil demesende demek istedin ua de da yı ağxağşxöaös
- +1 yıl
🤦🏼♀️
+1 yılBence öncelikle eşinizle konuşacak bir ortam hazırlayın. Onu anladığınızı, yargılamadığınızı açıkça belirtin. Zira hem çalışıp, ev ev işleri yapıp, hem de bebeğe bakmak çok yorucu olmalı. Eğer durumunuz elverişliyse haftada bir de olsa temizlik için birini çağırın. Diğer günler ev işlerini eşinizle bölüşün. Yemeği o yapıyorsa, bulaşıkları siz toplayın. ya da evi birgün siz silip süpürün, çamaşırlarla o ilgilensin. Zaten işleri bölüşerek yaparsanız onunda yükü hafifler, yüzü güler. Size ayıracak zamanı da olur.
00 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 348 cevap paylaştı.
+1 yılYani enteresan işler, ulen boğa burcu olarak ben çok fazla severim bayanlara yardım etmeyi ve kadın işlerinin çoğunu severim, temizlik delisiyimdir ama ben bile mafolurum bu durumda. Allah sabır versin, biraz daha zamana bırak, belki düzelir. İyi ki evlenmemişim dedim yine. Bu arada bir kişiye yazmışsın, ilk çocuğunu babasız büyüttü diye o başlı başına travma aslında. Burada bazı bayanların yorumu baya acımasız ha 😀 Bazı kadınlar realist olmayı beceremiyor, empati sıfır, her ne olursa olsun erkek suçludur mantığı var.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYani benim eşim beni alsın başının üstüne koysun gerçekten çok sabırlı bir insanmışım bunları okurken benim eşim asla hiçbişe yardım etmez bütün sorumluluk ben de sadece çalışır eve gelir çocuktur düzendır temizliktir yemektir her şey ben de aile yetişmesinden dolayı böyle geride ve zayıf kalmış maalesef ama kendini geliştirebilir kendisi de bunu istemiyor kaç kere bunun yüzünden tartıştım onunla ama baktım fayda etmeye umursamadım artık kendi işimi kendim yapıyorum her şeyi de ondan sadece çocuğuna bakmasını istedim o da yok ona rağmen evim tertemiz çocuklarım tertemiz hiçbir sıkıntım yok her şeyim yerli yerinde her gün gezmem tozmam
19 Yorumla- +1 yıl
öyle aile yetiştirmesi olmaz... ataerkil aile düzeninden geliyorsa o zaman senin çalışmana izin vermeyecek o zaman... kadın çalışsın para getirsin sonra tüm ev işlerini yapsın olmaz... ama sana "çalışmana gerek yok ben eve tek başıma bakabilirim zira ev işlerine yardım edemem" dediyse ve bunu baştan beri dediyse o zaman adam haklı
Cevap sahibi+1 yılBöyle bir kural olmadı Doğuştan eğitimsiz aile çok önemli konuda bana katılmıyorum Çalıştığı işte hiç yorucu değil ben çalışmıyorum ama yüküm çok zor
- +1 yıl
sen hem çalışmıyorsun hem de ev işlerinde yardım mı bekliyorsun :) çok enteresan ya... bir de bunu şikayet konusu yapıyorsun... ev işi nasıl bir şeydir biliyorum arkadaşım. hem ev işi yapıp hem dışarıda para kazanan kadınlar bile var. Ev işi belli saatte biter sonra kadınlar birbirlerine kahve içmeye gider. Adamın işine de zor değil filan deme. Kimse kimseye kolay kolay para vermez, ekmek aslanın ağzında değil midesinde
Cevap sahibi+1 yılMadem öyle babanın evladı üzerindeki hakkın olmayacak yani insan evladına 5 dakika bakamaz mı anne işini halledene kadar yanlış okuyorsunuz ben işyapsın demedim en başta söyledigim gibi hiçbir şeye yardımcı olmuyor çocuklara bakmıyo. Siz olaya kendi tarafınızdan bakıyorsunuz ama bence objektif bakın
Cevap sahibi+1 yılBeyfendi anlamıyorsun sanırım ev işinden bahsetmiyorum ev işini zaten ona yüklemedim hiçbir zaman da ondan bir şey beklemedim ben merhametsiz bir insan değilim ama karşımdaki bana merhamet etmiyor maalesef
Cevap sahibi+1 yılBenim nelere göğüs gerdi mi bilseydiniz saygının en büyüğünü benim hak ettiğimi bilirdiniz
+1 yılBirlikte 3gün ,5gün sakin güzelce dinlenebileceğiniz bir yer ayarla çocuğu annenize bırakabilirsiniz , ikinizinde dinlenmeye daha doğrusu düşüncelerinizin rahatlamaya ihtiyacı var , evli değilim ama ben bu şekilde çözüleceğini umuyorum, umarım her şey yoluna girer her şey gönlünüzce olsun, saygilar sevgiler , hayırlı akşamlar.
10 Yorumla
+1 yıldurmunuzu bilmiyorum ama hormonal bir sorun olabilir, dogum sonrasi bir cok kadin bu hormonel degisiklikler yüzünden depresyona girebiliyor, ya da esiniz tükenmislik sendromu yasiyor olabilir. her halukarda birbirinizi daha fazla yipratmadan, benim önerim aile terapisti ve bir hekim ile birlikte hareket etmeniz. inanin buradaki tavsiyelerden cok daha fayda saglar. hem sizin icin hem esiniz icin.
30 Yorumla
+1 yılsen belki gördüklerin kadar biliyorsun ama görmediklerin dağlar denizlerdir. Belki içinde biriktirdiği çok şey vardır ama sana basit gözüken sorunlar olabilir. İlla doğumla alakası yoktur ama doğum onlardan sadece bir tanesidir. Evli değilim ama kadınları anlamak bazen zordur. Onun dürüst olması senin de olaylara daha derinden bakmanı dilerim.
annemden bilirim. Başka bir şeye kızardı ama kızınca babama başka şeyle kızardı. Asıl sorunu bul.20 Yorumla
+1 yılValla bizim sülaleyi gör sen, kadın sancısı gelip doğum yapacağını anladığı anda köşe bucak eve girip bi güzel temizliyor. Hani o birazda bence zayıflıktan öyle. Tamam anlıyoruz doğum yapmış, kolay bişey değil ama
Sana bu şekilde davranması yanlış, çünkü sende sonuç ta ev için çalışıp çırpınıyosun. Bi an önce yardım almasi şart, veya sen eşinle uygun bi dille konuşmalısın. Aksi halde alışkanlık yapar ve bi daha iflah olmaz.20 YorumlaMerhaba,
Biz buna kısaca karakterin çözünümü ve evliliği sağlama aldıktan sonra gerçek yüzün gösterilmesi diyoruz.
Çocuk doğduktan sonraki takip eden 3 ay normal sayılabilir ama 1.5 yıl hiç normal değil. Neden evlenmemek gerektiği ile ilgili bir sebebim daha var.
İyi günler.22 Yorumla
+1 yılKarşına al konuş
Eğer dinlemezse
Evden bir süre uzaklaş
Aklı başına gelsin
Gelmezse daha uzun süre uzaklaş
Olmazsa boşan
Bu hayata bir defa geldin
Sadece sana yazık değil O çocuğa da yazık
Daha düzgün bir kadının kollarında
Daha normal yetişecektir
Bu kafayla çocuğu da mahveder20 Yorumla
+1 yılal karsina konus. o da rahatsizliklarini dile getirsin, sen de. bir orta yol bulalim, boyle huzur muzur kalmayacak evde yoksa, dersin. Dogum sonrasi bazi kadinlarin eslerinden hatta bebekten bile sogudugu oldugunu duymustum. ama senin hanimin durum uzun surmus. altta baska nedenler mi var bakip duzeltmek gerek. o biraz birikmis de galiba.
10 Yorumla
+1 yılSen böyle anlatıyorsun da eşini dinlesek kim bilir o neler anlatacaktir:))) bende eşime tepkimi böyle belli ediyorum çünkü biktim bazi şeylerin duzelmeyişinden cocuk baktırmıyorum ona ev isi de yaptırmadım ama surekli soylenirim surekli mutsuzum ve ondan çıkarırım bunu susmam. Eve geldiğinde bisey bulurum söylenecek. Hic bisey bulamazsam surat asarım. Çünkü bıktım anasından ailesinden daha once bana yaptıklarını unutamıyorum eşimin beni onlara karşı korumadigini unutmadım. Eşimin ruhsuz hareketlerini bir fotoğraf çekilelim dediğim zaman ne fotosu ben sevmem dediğini bir muhabbet etmek istediğim zaman isleri olmasını hep kendini tepelerde görmesini. Madem benle ilgili hiçbir şey den zevk almıyor ozaman bu evlilikte ben mutsuzsam onuda hic bir şekilde mutlu edemem. Kusura bakmayın erkeklerr evlilikte önceliğiniz karınız olmalı kim olursa olsun ilk işiniz karınız olmalı ilgi sevgi göstermeyip karım değişti diyemezsiniz...
11 Yorumla
+1 yılKadının söylediklerine kulak verip dikkate alacak zaman ve anlayışın yok demek ki. Kadın bir şeylerden ötürü evet tripli, belki çalışmak zorunda olduğu için çalışıyor, o da geriyor onu şu an, anne olmak baba olmak gibi değil, baba olmak eve gelince çocuğa 2-3 saat bakmak da değil. "Neye ihtiyacın var?" diye sorman gerekiyor. Daralmış, bıkmış kadın demek ki. Sorumlulukların ve yükün artmış olmasından kaynaklı bir daralma psikolojisi.
11 YorumlaValla Allah yardımcın olsun kardeşim. Çünkü başka erkek olsa yalan yok tarafsız olalım o kadin i çoktan parçalamıştı ya da ayrılmıştı. Hayat müşterek ok yardım edilir ama aşağılama hakaret yapan kız erkek farketmez kim yapıyorsa suçludur haketmiyor iyi niyeti. Ne kadar şanslıyım eşim bana yardım ediyor Allah razı olsun diyeceğine hakaret ediyorsa ondan bisi olmaz. Kızınıda al ailenin evi varsa git bakalım aklı başına gelcek mi
00 Yorumla
+1 yılEger demeden yaparsan sıkinti cikmaz O kadini bir de icindeki kendi kendiyle yaptigi konusmalari dinle sen bak ne deniyor simdi hep soylemem mi lazim kocaman adam sabahtan aksama kadar cocuk zaten benimle gormuyor mu cok yoruluyorum diye dusunceler gerceklesmis
kadinin zaten ilk cocugu anladigiim kadariyla hic yalniz kalabildi mi bak ruhen kadin cokmeye de baslamis olabilir dunyaya bir canli getirdiniz hafife almayin00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılHamilelik ve sonrası hormonlarda inişler çıkışlar oluyor ve doğum sonrası travma diye bir şey var maalesef bu son dediğim destek alınmadan geçmez diye düşünüyorum güzellikle söyleyerek bir yardım almayı teklif edin bu durumu bazı kadınlar Yaşar onun da elinde olmayan şey olabilir hormonlardan
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAbi kusura bakma ama izlesen eşini belki başka bir şey vardır, aldatan kadınlar böyle davranabiliyormuş. Birileriyle mesajlaşırken falan yakaladın mı hiç? Hem hiçbir şey yapmayıp hem her şeyi sana yaptırıp hem de seni aşağılaması, her konuşmada sana hakaret etmesi seni seviyorken pek mümkün olmaz. Bir süre uzaklaşabilirsin de.
20 YorumlaZor bir durum.Çok rahata alışınca dogumdan sonra kadın zorlaniyo bı sure. Ama kızınız büyümüş artık bı düzene oturtmalı eşiniz. Ese yine yardım edin tabi. Cocugun yatağında uyuması şart bence aile mahremiyetiniz olmalı.. Bence bı terapiste görünün...
20 YorumlaBunları yazdığınız için çok teşekkür ederim böyle şeyleri görerek evlilik den vazgeçtim. Bence anası evine bırakın akılanmadan eve dönme deyin ya aklı başına gelir ya da boşanırsınz hayatı kendinize zindan etmeyin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılher şey üst üste geldiği için kaldıramayacak hale gelmiştir. Yanında olduğunu hissettirmelisin. İlk başta biraz ters davranabilir. ( Neden daha önce böyle yanaşmadı diye) ama sonrasında sen rahat edersin. Evlilik demek birlikte birbirini dengelemek demek onun şu an düşüşte olduğunu farzet. Kaldırman gerek çünkü o senin hayat arkadaşın. Psikolojik rahatladığında kendisi seni arzulayacaktır ve şu süreçteki davranışların onda kalıcı olacaktır
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBir arkadaşıma sormuştum doğum sonrası neden ilişkiye girmenin azaldığını. Bana dediği şey ' doğum sonrası kendime zaman ayıramıyorum sorumluluklarım yüzünden. Kendimi beğenmediğim için kendimle ilgilenmediğim için eşime de ilgi gösteremiyorum' diye. Sorumlulukları artmış ve taşıyamayacağı duruma gelmiş. İyi olur inşallah
benzer şeyleri benim hanım da yaptı bebekten sonra dediğin gibi suratını asıp emir kipiyle isteklerini sıralardı, çalışmadığı halde işten yorgun döndüğümde işte napıyorsun ki yorulacaksın demeye başladı, uzun bir süre kendimi damızlık olarak kullanılmış gibi hissettim, çocuk 5 yaşına yaklaşıyor daha yeni yeni düzene girmeye başladı hayatımız. inşallah seninde düzelir zamanla ama bu süre insanın sabrınını zorluyor.
10 Yorumla
+1 yılŞu olaya hastayım ya kızlar hemen erkeği şuçlamış tabi şaşmamak gerekiyor, eğer tam tersi olsaydı erkek bunları yapsaydı yine erkek suçlu olurdu sana olan sevgi saygısı bitmiş senden adam olmaz diyip ağzına tükürürlerdi çifte standardınızı yiyeyim
10 Yorumla
+1 yılSiz işteyken çocuğa kim bakıyor?1 ay akşamları da kalsın sizinle çocukla ilgilensin sizde birbirinize vakit ayırın ya da parayakiyip haftadabir ev işleri icin yardım alın 1 ay böyle dene bakalım olmadi çift terapstinigidin 😘
00 Yorumla
+1 yılBence en kısa zamanda bi psikoloğa görünmesinde fayda var. Hatta yapabiliyorsanız bi çift terapistine görünün. Çocuk doğurmak çoğu zaman travmatik bir deneyimdir, büyük ihtimalle karınız zor bir dönemden geçiyor. İlk olarak hislerinizi onunla sakince paylaşmayı denemek bence sağlıklı bir başlangıç olabilir.
01 Yorumla
Soran+1 yılKendisinin ikinci çocuğu. İlk cocugu evlilik dışı babasız büyütmüş şimdi gece yarılarına kadar çocuğuna bakan kendi cocugunada babalık yapan birine insan niye böyle davranır?
+1 yılKardeşim yanlış anlama ama eşinin seni aldattığını düşünüyorum ben... bak bu dediğimi sakın unutma.
10 Yorumla
+1 yılYeni nesil kadınlar boyle mlsf artık bir cocuk yapınca dunyaya kurtarmış gibi bir havalara giriyorlar yalnız esinın calısmaması cocuklar ilgilenmesi lazım hem cocuga hem ise yetısemez
10 YorumlaEsinizin psikolojik desteğe ihtiyacı olabilir. Hamilelik, doğum ve sonrası gercekten bazen altindan kalkamayacagimiz ya da en azindan oyle düşündüğümüz bir surece itebiliyor bizi.
10 Yorumla
+1 yılAçıkça konuşamıyorsan neden evlisin? İletişim sorunu zamanla olmaz demek ki bu hep aranızda vardı. Konuşmadan çözemezsin.
21 Yorumla- +1 yıl
Çok doğru, büyük ihtimal kadın çalışmak zorunda olduğu için bunalıma girmiş çocuğu küçükken.. Çocuğun büyüme döneminde bir ebeveyni ile büyümesi taraftarıyım
Çocukla kendini sağlama almış olduğunu düşündüğü içindir. Nasılsa çocuk da oldu, boşanamazsınız da.. şeklinde.
20 YorumlaÖyle bir duygulandım ki kardeşim Allahım eşini aileni sana bağışlasın ne güzel düşüncelerin var nasıl ne yapacağını danışıyorsun logusalık bu dönemde öyle olur sen eşine ilgi sevgi göster
00 Yorumla
+1 yılOnun sana karşı bı kızgınlığı var aranızda hic bişey yaşanmıyor ve istemiyor ya seni artık sevmiyor ya da başka nedenler vardır bukadar uzak durmaz bı kadın
00 Yorumla
+1 yılBu belirtiler genelde aldatan kadinlarda çok sık oluyor. vicdani rahatsizligin verdigi huzursuzlugu sana yansitiyor olabilir cinsel hayatiniz da bitmis ya da solmussa bi uzerine git derim bu konunun
07 Yorumla- +1 yıl
Aynen sok nifak aralarına şüpheye düşür, çok iyi yapıyorsun. BIr Aile bunlar hassas konular ne kadar kolay bunu böyle şeylere yormak ya deliricem ya Adam Ciddiye alıp kafasına takar kurarsa senin sayende? İki dakikalık yazın, bir Aile faciasına dönüşebilir hiç mi korkmuyorsun ya. Kendinize gelin ya Sanal da olsa biraz düşünerek yazın
- +1 yıl
Bos yorum yapmayin. aile dagilsin diye degil sorun cozulsun diye soyledim. zaten esine guveniyorsa ve buna ihtimal vermiyorsa sorun olmaz icinde suphe varsa benim sozlerim en fazla onu harekete gecirir, ki bu kotu birsey degil olmasi gerekendir
- +1 yıl
Bu benim yorumum sen de kendi yorumunu git gorus olarak paylas. beni de rahatsiz etme
- +1 yıl
Benim ne yasadigimi sen nereden bileceksin
Birikmişlik var önce onları bir temizlemeniz kazım. Sakin taraf sen göründüğüne göre yanına oturt ve duygularını anlat sonra ona sor ne istiyor, ne hissediyor.
00 Yorumla
+1 yılEşin sanki depresyonda gibi geldi.. Ama sen eşi olarak ona güzel temiz dualarda bulun.. İnan bak Allah yardım eder.. ne kdr sabrettigin çok önemli ama çok uzun süredir böyleyse bu böyle gider diye düşünüyorum.. eline bir kağıt al ikiye böl evliliğimizin ve eşinin artı ve eksi yönlerini yaz bak bakalım hangisi daha fazla çıkacak..
06 Yorumla
+1 yılBayağı abartıyor ve artık o bir anne bunun farkındadır bence eğer imkanınız çokta kısıtlı değilse ; ki sizde anlayışlı biri gibisiniz ona çalışmamasini söyleyin sanırım işi bahane ediyor ozmn edemez
00 Yorumla
+1 yılTipik dogum sonrasi kaygi bozuklugu ve depresyon gini görünüyor, hastaneye veya ozel bir klinige basvurun sorun çözülür
10 Yorumla
+1 yıllohusalık sendromu desem değil. psikolojisi bozulmuş eşin tükenmişlik sendromu yaşıyor sen de bitmişlik sendromu yaşıyosun
10 YorumlaÇocuğa hazır değilmiş bunalım falan geçiriyor herhalde. Ya da bencilin teki
20 Yorumla
+1 yılBu çocuğu ben tek başıma yapmadım, neden sen de ilgilenmiyorsun? Diye sorabilirsin.
20 Yorumla
+1 yılKarakter meselesi tamamen bence birşeyleri bahane edip arkasına saklanmak bahane göstermek tamamen insanın karakteriyle alakalı düzelmez.
01 Yorumla- +1 yıl
Geçmiş olsun
Arkadaşlar çalışan insan için çok zor hem eve bak hem çocuğa bak hem eşinle ilgilen bence işten çıksın çalışmasın abi yoksa böyle evliliğin biter
00 YorumlaLohusa sendromundan çıkmamış olabilir. Belki depresyonda olduğunun farkına geç varmış olabilirsin. Doktora gitmekte fayda var
00 Yorumlaİşten çıkması gerek gibi belki ihtiyacınız vardır ama ruh sağlığı daha önemli o çocuğun verimli bir gelişim alabilmesi için
00 Yorumla
+1 yılÇalıştırma öyleyse karını. Sen dışarıda çalış, o evde çalışsın. Kadın hem dışarıda hem evde çalışacaksa sen niye varsın ki?
04 Yorumla- +1 yıl
Allah Allah o zaman şartsa çocuğa da siz bakın evin işini de siz yapın. Lafa gelince sizin vücudunuz daha dayanıklı daha güçlü ya. İşin çoğunu siz üstlenin o zaman
- +1 yıl
erkekler güçlüdür ama dayanıklı filan değildir, kadın daha dayanıklıdır... iki taraf da çalışınca erkek neden işin çoğunu yapıyor olsun ki?
Bence kendisi işte çalısıyor birde evde çalısıp cocuk bakıyor zor işi yani bence maddi imkaniniz varsa ayrılsın işten isteki yorgunlugu evede yansıyordur
20 Yorumla
+1 yılloğusallık piskolojisidir bazı insanlar çok etkilenir piskokojik destek alması lazım dikkat edin intihar filan etmesin
00 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 386 cevap paylaştı. Bunu onunla açıkça konuşsan keşke, burada akil verenlere kulak asma..
03 Yorumla
Soran+1 yılkonuşmaz olur muyuz. Ama her konuşma aşağılama tenkitle devam ediyor benim tarzım iletişim şekli değil. Nasıl oldu böyle anlamadım
Soran+1 yılsavunma mekanizması uzmanı oldum psikoloji okuyacağım ;)
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa bakın ne derseniz deyin kadın evde çocuğuna bakmalı ya doğurdu mu bakacaksın eziyet gerçekten bu yapılan tamam erkekte eşine yardım etmeli ama her şeyin yeri var kişilere düşen görevler farklı
01 Yorumla
Soran+1 yılÇocuk dibinde çorabı çıkmış giydir diyor amacı ne çözemiyorum sorsan destan yazıyor fi tarihine kadar yaptıklarını anlatıyor. Valla düşman başına vermesin
+1 yılÇünkü kendisi sana hayatın en mükemmel varlığını çıkarmış. Böyle düşünüyor olmalı.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılStres ve yorgunluktan başı ağrıyordur. Ağrınca da tahammülsüz oluyordur. Öncelikle baş ağrısı sorununu çözmeniz lazım bence. Benimde sürekli ağrıyordu doktora gittim her şey temiz çıktı antidepresan kullanıyorum şimdi iyiyim ve yaşam kalitem arttı önceden hiçbir şeye kimseye tahammül edemiyordum başım rahatlayınca bende rahatladım gerçekten
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 756 cevap paylaştı.
+1 yılBabalar her yükü anneye atıyorlar kadın bunalmış haklı
10 Yorumla
+1 yılBunları hem burada hem çevremde gördükçe ve okudukça , Türk kadını yerine yabancı ile evlenmeyi tercih ediyorum 😂😂
03 Yorumla- +1 yıl
Nerden bulunur ki yabancı?
- +1 yıl
Nasip kısmet
Soran+1 yılinşallah kardeşim biz ettik sen etme :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğum sonrası depresyon yaşıyor, normal bir durum. Bir psikiyatristten destek alırsanız en sağlıklısı olur.
20 Yorumla- Devamını Gör (61)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat