2 aylık hamileyim şimdiden kararımı verdim doğuma 1 ay kala ABD'de doğurmak istiyorum. Evlenirken de eşimle böyle karar vermiştik etrafımdaki çoğu insan vatan haini gibi yakıştırmalar yaptı. Ne bu batı özentiliği gibi şeyler söylediler. ABD vatandaşı olmasını istemem neden suç olarak görülüyor? Oysaki doğum buradakinin 20 katı fiyatina denk gelecekken ben dert etmiyorken onlar neden dert ediyorlar?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
kesinlikle kimseyi dinleme. kıskançlıktandır eminim tüm parası senden çıkacak ki amerikada doğurmak çok masraflı buna ait birikiminiz zaten vardır çocuğuna verebileceğin en güzel hediye çifte vatandaşlık kesinlikle kararından dönme ama 6 7 aylıkken gitmen senin için daha iyi sıkıntı çekmezsin birkaç yorumda da olsa nolucak amerika vatandaşı demişler söyleyeyim ileride amerikada oturma yaşama iş bulma öğretimde yurtdışından gelen öğrencilere göre abd vatandaşıyla aynı ve uygun fiyata okuma vizesiz 100 ü aşkın ülkeye girip çıkabilme abd pasaportu olacak işte daha ne kimseyi dinleme bence değer
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
Vatan haini falan değilsin, çocuğunun geleceğini düşünen gayet mantıklı ve akıllı bir anne adayısın. Hiç kimseyi kafana takmadan git ABD'de doğur, çocuğun güzel bir hayatı olsun. Sana vatan haini diyenlerin verdikleri kararlar yüzünden bugün ülke ne halde... Salla gitsin öyle diyenleri, kimseyi kafana takma, git Abd'de doğur, çok doğru bir karar.
20 Yorumla
+1 yılTersini düşünürsen neden öyle gördüklerini belki çözeriz. Sen Türkiye'de doğurmaz mısın mesela? Hayır Türkiye'de kesinlikle olmaz diyorsan , o zaman gerçekten batı özentiliği. Ama nerede doğduğu fark etmez sadece çocuğun daha iyi şartlara sahip olmasını istiyorum diyorsan o zaman kulak asma ne dediklerine.
10 Yorumla
+1 yılBak açıklamayı dahi okumadan sana direkt bildiğini oku diyorum. Bırak ya millet ne derse desin, sen ülkeni kurtaran herkese istediğini verebilen bir kurtarıcı bile olsan eleştirin olacak zaten. İmkânın varsa cidden durma doğur orada, çift vatandaşlığı olsun çocuğunun.
10 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
98
Cevap
118Cevap
+1 yılYorumları okudum ve bazı yorumlar o kadar içimi burktu ki.
Benim ilk baş diyeceğim evladının ailesi olarak senin ve eşinin düşüncesi burada ki en önemli etken. Çocuğunun nerde doğacağını düşünmek ve onun geleceğinin iyi olmasını istemek hiçbir şekilde vatan hainliği ya da batı özentiliği filan değildir. Sen, eşin ve çocuğun ile oluşturduğunuz ailenin bir özelidir bu durum ve burada son nokta size ait. Elbette ailenizden bilgi almak istersiniz bu tür konularda ki en büyük güzellikte budur bence. Sizde kendi ailelerinize olan saygınızı, sevginizi ve hoşgörünüzü güzel bir şekilde göstermişsiniz bu şekilde. Benimde gönlüm isterdi burada doğurun ve güzel bir eğitim alsın burada ama çocuğun asıl ailesi sizsiniz ve bu karar size aittir kimse karışamaz buna.
2. olarak elbette herkes kendi fikrini güzel bir şekilde savunmuş ama benim hala kafama oturmayan şey herkesin dilinde bir batı özentisi ve vatan haini kavramı. Ya bırakın nerde doğurmak istiyorsa doğursun. Çocuk nerede eğitim görmek istiyorsa görsün. Emin olun aileden alacağı güzel eğitim ile belki de vatanımız için güzel çalışmalar ile gelecek karşımıza. Bizim ülkemiz haricinde şu zamana kadar diğer gelişmiş ülkelerde evladı başka ülkede yetişti çalışma yaptı diye ailesinin veya kendisinin vatan haini ilan edildiğini duymadım. Edilen varsa da kendi vatan toprağına zarar vermek amaçlı bir şey yapmıştır ki bu da aileden gelen eğitime bağlı olur.
Benim içten dileğim abim ve ablam olarak çocuğunuzun hangi ülkede doğarsa doğsun kendi vatanını ve vatanına olan sevgisini unutmadan kendini güzelce eğitip vatanı için, sizler için hayırlı bir evlat olmasıdır :) Allah sağlıcakla analı babalı büyütsün :)10 Yorumla7 aydan sonra gidersen amerikada dogursanda bi anlami olmaz 7 ay dolmadan gidip dogana kadar orada kalabilceksen oyle git o zaman hakki olur ve iyi bir dusunce cocugunun gelecegini dusunuyorsun hain falan diyenlerin sansi olsa emin ol ilk onlar giderdi kendileri yapaamdigi icin sana laf atiyorlar bos yapiyorlar yani seni uzmeye calisiyorlar benciller baskalarini dusunmezler sen onlari takma durumun varsa dedigim gibi yap cocugununda gelecegi daha guzel olur burada veya orada yasmaya kendi karar verir bu guzel bir seyyy ☺️ bazisi troll soru demis troll olsa bile bu gorusu illa ki birileri okuyacak ve bilgilenecek en azindan illaki birilerine faydamiz olur yani yazmaktan zarar gelmez dimi 🙂
13 Yorumla
Soran+1 yılCanim 2 aylık orada kalma durumum yok maalesef ama bunu bir soruşturayım gercekten de destan
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 455 cevap paylaştı.
+1 yılSağlık sistemi çöp olan bir ülkeye bukadar rağbet sadece Türkiyeden olabilir. Şimdi sizi yargılamak gibi olmasın, çocuğunuzu istediğiniz yerde doğurabilirsiniz. Ama Türkiye de yaşıyorken, sadece çocuk doğurmaya kalkıp Amerikaya gitmek, özenti sözüm ona sanatçılarımızın sergilediği bir hareketti yıllar yılı. Vatan hainliği değil elbette. Böyle bir yakıştırma yapan net cahildir.
Şu konuyla ilgili de bilginiz olsun: 2020 yılından beri çocuk doğurmak için Amerika vizesi almak çok zorlaştırıldı. 1 ay öncesinde hele mümkün değil giremezsiniz. Artık bu işler parasıyla değil. Misafir görünümüyle gelip, çocuk doğurup kalacak potansiyel mültecilere karşı ciddi bir politika var. Aklınızda bulunsun.21 Yorumla- +1 yıl
ABD'de yaşayan kardeşim de doğum turizmine 2020 yılı sonlarında kıstaslar getirildiğini iletmişti... ABD'de özele doğum parası vermeyip devlet hastanelerin aciline giderek masrafsız doğum yapabilirsiniz...
Canım milletten sana ne senden millete ne ister Amerika ister Paris nasıl mutlu edecek isen onu yap şu zihniyeti anlamıyorum bizim ülkede açık giyindi namusus oruç tutmadı kâfir vs vs arkadaşlar her koyun kendi bacağından asılır önemli olan kişinin insanlara hayvanlara doğaya saygı ve sevgi duyması kimsenin özel hayatı kimseyi asla bağlamaz ister çıplaklar kampına gider ister kiliseye camiye bizler kendi davranış ve yaşam tarzımız dan sorunluyuz kimsenin kimseyi eleştirme veya kötüleme hakkı asla olamaz toplum olarak saygı ve sevgiden asla vazgeçmememiz gerekmektedir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılDoğuma 1 ay kala gidemezsiniz erken gitmeniz lazım o değil de ABD o olayı kaldırdı diye biliyorum yani orada doğum yaparak vatandaşlık veremiyorsunuz.
Soruya gelince çok saçma bi düşünce onlara neymiş burada doğduk diye burayı sevmemiz mi lazım seviyosak da hiçbi yere gitmememiz mi lazım ne alaka yani12 Yorumla
Soran+1 yılYaklaşık olarak o civarda gidicez ama en geç o kadar sürede olmamız lazim orada. O kanun hala geçerli trump kaldirmak istemis ama kaldirmasi zor bir kanun her ülkede var neredeyse. Evet akraba işte sırf abd vatandasi olsun diye doğurmam türkiyeyi sevmediğim anlamına gelmiyor ki kıskanclik demis cogu kişi evet sanirim tamamen kıskanclik
Cevap sahibi+1 yılbence de kıskançlık. insan çocuğu için en iyisinin ne olduğunu düşünüyosa onu yapar. böyle bi vatandaşlığı olursa onun için çok iyi olur.
Benim kuzenimde amerikada dogurdu ve orada yasiyorlar. Vatanseverlikle ya da vatanla bir alakasi yok ki bu konunun
31 Yorumla
Soran+1 yılBenim zihniyetsiz akrabalarım işte
İmkan olsa bende öyle yaparım. ABD vatandaşı oldu diye çocuğun ırkı değişmiyor ya. Kaldıki çifte vatandan olmanın faydası çok büyük. Daha yeni bir arkadaş bulgaristan doğumlu olduğundan buradaki işinden ayrılıp şimdi hollandaya çalışmaya gitti. Sadece TC vatandaşı olsa bunu yapamazdı. Belkide işsiz kalıp uzunca bir süre sıkıntı çekerdi. Sen bakma milletin saçmalarına
10 Yorumla
+1 yılBunu kimse dert etmez eleştiri falan alabilirsin ki bu normaldir herkes senin gibi düşünmek zorunda değil sonuçta ancak şu var ki iki tarafta Türkken çocuğu amerika vatandaşı etmeye çalışmak tuhaf ya da diyelim her iki taraf da alman ama çocuğu amerika varandaşı etmeye çalışıyolar bu da anormal mesela.
Valla benim kuzen doğurdu amerikada sıfır bir ev parasını yedi geldi çocuk için bir ev alıp yatırım yapsaydı daha hayırlıydı bence😂
Allah hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin.21 Yorumla- +1 yıl
Bir de son 1 ay kala değil daha öncesinde gitmen lazım
Bence bu devirde çok mantıklı bir hareket. İnsanlar o Green card almak için çabalıyorlar senin çocuk doğuştan almış olacak. Merak ettim de sadece parayla oluyor mu bu iş? Gidip orada doğuracağım dediğinde doğurabiliyor musun yasal bir engel yok mu yani?
20 YorumlaVatan haini derler
Vatan millet sakarya derler
Gavur derler
Sünnetsiz derler
Olmadık hakaretler ederler...
Ama bir yabancı gördüklerinde dolar euro gördüklerinde yalakalıktan dipleri düşer...
"Hiçbir şeyden çekmedik namuslu gibi gözüken namussuzlardan çektiğimiz kadar"
Ali Kemal SUNAL20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılMantıklı bir karar. Bunu söyleyenlerin şu an imkanı olsa hemen yurt dışına gidecek ve yine bunu söyleyenler dolara yatırım yapıp dolar 20 liraya yükselince çekerler. Asıl onlar vatan haini. boş ver sen çocuğunun geleceğini düşünüyorsun. 👍
13 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAyrıca ben olsam uçakta doğururdum. Tüm ülkelerin vatandaşı olsun...)
Soran+1 yılÖyle bir imkanim olsa da dogursam ucakta. Benim akrabalarim ve komsular cok zihniyetsiz yapacak bir seyim yok ki ne desem beni kalıplamışlar bile bebeğimin abd pasaportu olacak olması bile canlarını sıkacak kadar hasetler
Cevap sahibi+1 yılBir iş yapacaksanız kimseye söylemeyin siz de. Sizin de hatanız bu. Akrabanın yedi sülalenin bilmesine de gerek yok yani ya da komşunun sizin çocuğunuzu nerde doğuracağınızı neden biliyor? Saçmalık. Sizin başı boş konuşmanız. Laf olsun diye konuşmanız.
+1 yılTabi ki Amerika da doğur çok isterdim böylr bişeyin bahsi geçmesin diye fakat burada T. c vatandaşı olarak verdiği haklar ile Amerika vatandaşlığı bir değil o yüzden insanların milliyetçi duyguları çocuğunun geleceğinden daha önemli değil basit gibi geliyor belki ama sadece yaptığın bu eylem eminim ki ilerde bir çok kapısını açacak...
02 Yorumla- +1 yıl
Şu özgürlükleri burada bulamayacaksa neden milletin dediği önemli olsun eğitiminden, doğduğunda d vizesine kadar özgürlük veriyor adamlar şu an sana özentilik diyenler milliyetçilik yaptıklarını sanıyorlar ama bu Amerika vatandaşlarının şartlarıyla T. C vatandaşı şartları bir değilse sen iyi olanı seçmelisin sadece doğum olarak bakan insan yüzünden çocuğuna vereceğin bu fırsatı tepme bence
Çocuğunuzun Türkiye'den daha gelişmiş bir ülkenin pasaportuna sahip olmasını istemenizi anlıyorum fakat yanlış yaptığınız yer ülke olarak Amerikayı seçmeniz. Daha önce gittiniz mi veya orada turist değilde orada yaşayan oranın tüm artılarını eksilerini bilen bir genç olarak vakit geçirdiniz mi bilmiyorum fakat ben yaşadım biliyorum o yüzden Amerika yerine İngiltere gibi daha güzel bir tercih yapmanızı tavsiye ederim.
Ve emin olun ilerde çocuğunuz büyüdüğünde Amerikanın gerçekte nasıl bir yer olduğunu gördüğünde "Annemler keşke başka bir yerde doğursaymış beni" diyeceğinden emin olabilirsiniz. İnsanların ne dediğini de fazla umursamayın çocuk sizin çocuğunuz, karar sizin kararınız ama ülke konusunu tekrar düşünmenizi ŞİDDETLE tavsiye ederim.00 YorumlaBir doğum için oraya gitmek oldukça saçmayken bir de üstüne 20 katı fazla para ödeyeceğini söylüyorsun. Bu mantıksız durum özentilik değil de ne? Ayrıca doğru demişler, senin çocuğun Türk. Bunla övüneceğine bundan kaçınmaya çalışıyorsun. Ayrıca avrupa ya da amerikada doğanların başı göğe ermiyor bilgine..
00 YorumlaOnlar Abdye gidemediği içindir bu söylemleri. Peki ne yapıyoruz o halde. Onları boşveriyorsun ve sen ne istiyorsan onu yapıyorsun bizler severiz başkalarının hayatına karışmayı. Allah analı babalı sağlıklı bir çocuk nasip etsin. Bu arada eminim ki Abdde hiç kimse çocuğunu Avrupada ya da Türkiyede doğurmak isteyen birine de Doğu özentisi demez zannımca
00 Yorumlaçevrene anlatma bunu... her şey her yerde anlatılmaz.. sonra böyle olur.. sen yap doğumunu amerikada.. sonra dersin ben amerikada doğum yaptım.. zaten çocuğun da otomatikman amerika oturum izniyle dünyaya gelmiş olacak.. bunu insalara anlatmak zorunda değilsin..
00 Yorumlayalnız o kanun değişti trump döneminde.
bazı şartları var. çünkü senin yaptığını yapan çok insan olduğundan artık sırf çocuğu orada doğurmak için oraya giden bir kitle oluştu. onun detaylarını araştırırsın. mesela evlilik yoluyla vatandaşlık alanlar içinde şartlar getirildi. 2 yıl gibi bir süre. yani süre de yetmiyor, o süreyi o kişiyle geçirdiğini de kanıtlamanı bekliyorlar. eskidendi yani o devir00 Yorumla
+1 yılBoşversene. Bunu söyleyenler referans alınacak fikir önderi mi? Benim iki yeğenim Amerika’da doğdu. Benim de çocuğum olursa Amerika’da doğacak. Bence durumu uygun olan bir Aile’nin çocuğuna yapacağı en iyi gelecek yatırımı. Şu an ülkede olan ekonomik sorunları gördükçe, neyseki yeğenlerimin farklı yerde okuma ve çalışma özgürlüğü var diye için rahat ediyor.
00 Yorumlaİsteğinizi çok iyi anlıyorum ama bu yapmak istediğinizi yapmays çalışan milyonlarca insan var. Umarım vizeniz vardır yoksa zaten hamilelikte gidemezsiniz + çocuğunuz doğdu diye vatandaş olmuyor anne babası eğrier türk vatandaşı ise.. şimdiden bilgilendireyim.
06 Yorumla- +1 yıl
Benim annem ab vatandaşi bende onun üzerinden olabilirim dimi?
- +1 yıl
Yok ya ab vatandasi ya bende onun üzerinden ab vatandasi olabilir miyim diye sordum evli değilim hem
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 1b cevap paylaştı.
+1 yılElestiriye gelemiyorsan herkese ilan etmeyeceksin o zaman nerede dogurmak istedigini bu gösteris budalalıgndan başka bir şey değil manevi olarak kendi ülkesini tercih etmeyen amerika sevdalısı bir anne benm icin de batı özentiligidr net
32 Yorumla
Soran+1 yılİlan etmesem de anlaşılacaktı elbet değil mi? Duyuluyor milletin ağzini kapatamiyorum ki
- +1 yıl
Hem amerikada 13 milyon insan caddede yasiyor cadsede doguruyorsa sen nasil orada doguracan lùks hastanede
kıskanıyorlar seni başka ne sebebi olacak
sana vatan haini diyenler imkan bulsa değil bebeği kendileri bile amerikan vatandaşı olur32 Yorumla
Soran+1 yılSanırım öyle bir de aptal yakıstırması duydum kendi öz halam tarafından. Onca parayı oraya mı dökecekmiş aptal dedi kadın bana ya
+1 yıliyi inceleyin, bildiğim kadarıyla kıstaslar getirildi
12 Yorumla
Soran+1 yılMerak etmeyin araştırıyoruz iyice her detayina kadar orada tanıdıklarımız var burada avukat vs her şeyle ilgileniyoruz.
- +1 yıl
Trump'ın projesiydi... Başarılar dilerim
+1 yılHerkes kendi çocuğunu düşünmeli. Başkalarının ne dediğini umursama. Millet ne der korkusuyla gelişemedi bu ülke. O çok konuşan milletin Allah belasını versin.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 507 cevap paylaştı.
+1 yılOku öyle karar ver. 1 ay kala zor giden
https://vizevatandaslik.com/amerikada-dogum-yapmak.html20 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÖncelikle hayırlı uğurlu olsun İnşAllah Allah’ım hayırlısı ile kucağına almayı nasip etsin 🙏🏻 Sen eşinle birlikte bu kararı almışsın ki çok güzel bir karar bende ilerde çocuğumu yurt dışında doğuracağım Allah’ın İzniyle milleti dinleme milletin çocuğu değil senin çocuğun ve onun hakkında en doğrusunu ve en iyisini sen bilirsin eşinde senin gibi düşünüyor takma milleti onlar burada doğursun sen hayallerini gerçekleştir boş ver
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılCok dogru bir karar bende yakında gidicem ülkeden. Vergiler aşırı cok alınıyor. Yurt dısında calısan abim bir aylık maaşının sadece yarısına iphone 13 alabiliyorken. 2-3 ay calısadak 2007-2008 arac alabiliyorken. Ben burada 5000 lira maaşla anca babayı alıyorum babayı.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAmerikada doğan çocuğa hemen vatandaşlık vermiyolar, o kalktı diye biliyorum
11 Yorumla
Soran+1 yılKalkmadı direkt vatandaşlık alıyor
+1 yılboş ver onları ne güzel işte çocuk bu ülkeden kurtulucak. Benim anamda beni amerika da doğuracakmış babam boş ver demiş. Keşke susaymış da o zmn şu an hayatım kurtulurdu. Ama bence amerika kötü yabancı ülkede doğurucaksan kanada ingiltere filan olsun.
20 Yorumlaİmkanı olan herkes yapmalı neden özentilik olsun evladın hayatında bir artı katmak kimseye aldırma, inşallah nasip olur bende yapabilirim böyle bir şey ilerde.
20 Yorumla
+1 yılBence mesele doğum değil mesele yetiştirmek. Amerika da bile olsa dönüp dolaşıp Trde yetişecegi için hiç bir şey değişmeyecek. Olur belki üni hayatında daha kolay vize alıp orada okuyabilir ama mentalitesi her daim Türk olacak :)
00 Yorumla
+1 yılKedi ve ciğer ilişkisi. Benim yapamadığım her şey başkaları da yapamasın. Tam bir yengeç zihniyeti örneği yani. Boş ver ülkem insanını dinleme, kendileri gibi olmayan ve eziyet çekmeyenlere her zaman bir kulp bulurlar.
00 YorumlaKıskanmışlar, ne alakası var vatan hainliğiyle? Ellerinde olsa soluksuz giderler yurt dışına. Senin görevin çocuğunun en iyi koşullarda büyümesini sağlamak. Ondan dolayı kimsenin lafları seni etkilemesin.
00 YorumlaBuraya gelmek hicde tahmin ettigin gibi kolay degil basit mi saniyorsun vize almayi felan anlamadim acikcasi Hic bosuna ugrasma bence her dogan vatandas olmuyo maalesef ki burada iyice arastirman gerekli yoksa sonunda husran a ugrayabilirsin bunun sart lari var yerine getirmen gerekli
00 YorumlaÇocuğuna yapacağın en büyük iyilik olur bir de üzerine küçük yaşta İngilizce eğitimi verirsin, hayata Türk standardlarına göre 100-0 önde başlar ve greencard başvurusu gibi boş işlerle uğraşmaz.
10 Yorumla
+1 yıl7. Aydan sonra uçak seyehati yasak hadi gittin de her doğan çocuğa veriyorlar mı vatandaşlık boşa gidip oralara para dökme
11 Yorumla
Soran+1 yıl9 aya kadar raporla binilebiliyor maalesef 2 ay kalma gibi bir sansim yok dogumdan once
+1 yılÇifte vatandaşlık olacak ne güzel. Hadi onu geçtim çocuk fazladan yerler keşfetmiş olacak. Ya böyle güzel bir olaya ne diye karışır kendini insan sananlar? Hiçbirine aldırmayın.
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 573 cevap paylaştı.
+1 yıl8 aylikken ucaga binmenize izin vermeyebilirler :)
hele cocuk ucakda dogsa dunya vatandasi sayiliyor :)
o yuzden boyle bir planiniz varsa hava yolu sirketiyle gorusun derim10 Yorumla
+1 yılDoğuma o kadar az varken uçağa alacaklar mı? Seyahat izni yok diye biliyorum. Şimdiden gitmen gerekir iyi araştır.
20 YorumlaAmerikada yasayan biri olarak orada hangi hastanede dogurcaksin sira alabilcen mi bunlar cok hayalsi bir karar
22 YorumlaSana tavsiyem doğuma 5-6 ay kala gidip yerleşmen çünkü hamile kadınları genelde almıyolar ülkeye bu dediğin taktiği uygulamasınlar diye
20 Yorumlahahahah ne özentiliği ya ben de şu an ortada ne sevgili ne bi şey olmamasına rağmen gelecekteki çocuklarım için yurt dışı planları yapıyorum yoksa burada heba olacaklar çok da mantıklı bi harekett
00 Yorumla
+1 yılBu çocuk amerika veya avrupa da doğunca ne olacak. mesela doğa üstü güçleri felan mı olacak yoksa profesör, ordinaryus vs gibi bişey mi olacak direkt? Altı üstü dünyaya gelecek.
00 Yorumla
+1 yılyok bence iyi bir şey ben de öyle yapmayı düşünüyorum ilerde çocuğum olursa avrupada doğuracağım avrupa vatandaşı olsun ve büyüdüğünde istediği yerde yaşasın zorluk çekmesin hiç
00 Yorumla
+1 yılçok basit bir test yapalım : eğer oradaya gitmeni istemeyenler en az bir kez Amerika'da bulunmuşlar ise sozlerini dinleyelim, hiç gitmemisler ise bilmediği yerleri neden istemediklerini sorabiliriz :)
00 YorumlaNe güzel, çifte vatandaş olacak işte. Böyle bir fırsatın varsa ve değerlendiriyorsan bu kimseyi ilgilendirmez ve seni vatan haini yapmaz. Yurt dışında yaşayan tüm Türkler vatan haini mi o zaman..
01 Yorumla- +1 yıl
Banada vatan haini diyorlar çok aşağiliyorlar
+1 yılÇocuk büyüyene kadar Amerika'nın Türkiye den kötü olmayacağını nereden biliyorsun? Çocuk da bir özellik olmadıktan sonra nerede doğduğunun ne önemi var?
00 Yorumla
+1 yılSenin bebeğin imkanın varsa istediğin şekilde istedigin yerde doğum yapabilirsin kimsenin ne dedigini düşünme sen nasıl istiyorsan öyle yap
10 Yorumla
+1 yılorada dogum yapinca cocuk bircok hakka sahip oluyor. Cok kisi tercih ediyor. Ama ben yapamazdim, helal olsun😅
11 Yorumla- +1 yıl
Aa o haklar kaldirilmis ya kiz niye gidiyon o zaman 😂
Bu kadar çok istiyorsanız oraya yerleş bütün çocuklarını orada doğur bir daha Türkiye gelme batı sevdalıları
12 YorumlaEl şeyiyle gerdeğe nasıl girilmiyorsa el lafıyla da bir adımı bırak emeklemiyeceksin bile totosu parası yetmeyen elbet laf edecek
10 Yorumla
+1 yıl1 ay kala gidemezsin ucaga almazlar 7 aydan sonra ucak yasak hamile kadinlara. Iyi arastir
12 Yorumla
Soran+1 yılDoktor raporu gerekiyor 2 ay kalma gibi bir durumum yok
- +1 yıl
Doktor rapor verse bile ucak kurallari var almazlar. Corona sebebiyle ztn cok kati kurallar geldi. Hamile kadinlar konusunda daha hassas oldular. Ucus sirasinda dogum olsa sana veya bebege bir sey olsa o sorumlulugu havayolu sirketi almak istemez.
Amerika vatandaşlığı alması için orada doğup yaptırıyorken bunun neresini vatanperverlik olarak algılasak bilemedim.
10 YorumlaAman ne derlerse desinler imkanim varsa gider dogururum
20 Yorumla
+1 yılİnsanlar böyle şeylere karşı çıkmayı milliyetçilik sanıyor ama alakası yok
20 YorumlaAmerika'da doğunca ne olacak.. Çocuğum Amerika'li demek için mi bütün bunlar 🤦Biraz büyüyün yahu!
20 Yorumla
+1 yılBence kesinlikle imkanin varsa doğurmalısın pahalı orada doğum yapmak ama yine de takma kimseyi uçağa 7 aydann sonra doktor raporuyla biniliyor sanirim
20 YorumlaAy bi bitmediniz. Aynı benim eski varoş sevgilim, ayranınız yok içmeye tahtirevalli ile gidersiniz neyse anladınız siz. Bu Avrupa özentiliği neden? Hayır ne oluyor yurt dışında doğum yapınca. Bence çok saçma bir düşünce. Türkiye neyine yetmiyor?
26 Yorumla
Soran+1 yılCanım senin varoş sevgilini bilmem ama özentilikten degil imkanimiz oldugu icin gidiyoruz ileride 3. sınıf vatandaş olmasın diye
- +1 yıl
İşte bir kıskanç daha hemde cahil
- +1 yıl
Çok cahilsin ondan daha çokta kıskançsın
kim neden böyle bir şey desinki sana anlamadım. çocuk senin istediğin yerde doğurursun kimene,
00 Yorumla
+1 yılHarbiden ne bu batı özentiliği ya bebeğini kendi toprağında doğmaktan mahrum etme elin gavur memleketinde ne işi var
02 Yorumla- +1 yıl
yobaz seni
- +1 yıl
Tamam
+1 yılYalnız Donald Trump bu yasayı kaldırdı. Artık ABD'de doğan bir çocuk ABD vatandaşı olmuyor. Hayallerini yıktığım için kusura bakma.
00 Yorumla- Devamını Gör (156)
Devamını Gör(201)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Çocuk & Ebeveyn > Sorular > Bebeğimi Amerika'da doğurmak istemem neden batı özentiliği olarak algılanıyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler