Bebeğimiz doğmadan önce eşimle birbirimize sözler verdik. Belli bir yaşa kadar teknolojik aletlerden uzak tutacağız dedik. Ama evde bilgisayarla çalışırken ya da telefonla konuşurken ister istemez görüyor. Telefonu eline alıp parmağıyla bir şeyler yapıyor. Ne ara gördün de taklit etmeyi öğrendin, şaşırıyorum.
Galiba sözümüzde duramayacağız.
Bebeğimiz daha şimdiden telefon/tablet görünce eline almak istiyor. Ne yapacağız?
Bebeğiniz kaç yaşında? Ek gıdaya geçtiyse ve kurabiye gibi sert besinler tüketebilecek yaştaysa tablet şeklinde minik kurabiyeler yapın. Ne zaman tablete dokunmaya, yanaşmaya çalışsa eline kurabiye verip 'bak bu da senin tabletin' diyin. Hatta kendinize de biraz büyüğünden kurabiyeler yapın. 'Bunlar hem daha sağlıklı hem de daha lezzetli' diyerek onu teşvik edebilirsiniz. Böylece teknolojiden bir nebze de olsa uzaklaşmış olur. Hoş ne kadar işe yarar bilemem ₪
Bebisin yaninda kullanmamaya ozen gosterin tabi bize soylemesi kolay ama ne kadar gec tanisirsa telefonla tabletle o kadar iyidir. Bebekler merakli oldugu icin her seyi incelemek isterler onunla zmn gecirin, oyuncaklarla tanistirin telefon gibi aletlerden uzak tutun mumkunse
İstiyor diye almak veya vermek zorunda değilsiniz. Eğer yararlı bişey ise tamam verin ya da alın ben hiç almayın demiyorum alın. Ama her istediğinide almayın/vermeyin yokuda bilmesi lazım yani.
2.5 yasinda kuzenim var geçenlerde ben baktım çocuk kendisi YouTube açtı video açtı reklamı geç e tikladi şok oldum ve izlediği videolar milyonlar izlenmişti hep herkes veriyor sanırım çocuğuna ve buna engel olmak çok zorrr