Ebeveynler çocuklarını teknolojik aletlerden uzak tutmaya çalışırken , çocuklar çevrelerinde gördükleri ya da akranlarının sahip olduklarına özenip bunu ebeveynlerine söyleye bilirler.
Çocuğunuz küçük yaşta cep telefonu istese ne yaparsınız?cep telefonu kullanımı
Çocuğunuz küçük yaşta cep telefonu istese ne yaparsınız?
Ne kadar küçük? 🤔 Bana ilk cep telefonu aldıklarında ben bile 13 yaşındaydım, yani bundan 15 sene öncesi bile teknolojiye o kadar da yakın değilken benim de 13 yaşında bir telefonum vardı. Ben çocukları teknolojiden soyutlamanın da çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Bana 11-13 yaş ideal gibi geliyor ki ben ona ayrı bir telefon almasam da benim telefonuma el koyacaktır çünkü çevremde görüyorum o şekilde oluyor hep. Kendine ait bir telefonu olsun, kontrolüm altında elbette. Oyun oynayacaksa oynasın ne izleyecekse izlesin. Ama sosyal medyalarda hesabı olmasına en az bir 15 yaşından önce izin vermem sanıyorum. Tiktok asla izleyemez 😂
Bir yaşam koçu ve çocuk gelişimci olarak ;teknolojik bir çağda yaşıyoruz ne kadar uzak tutmaya çalışırsak da bir yol buluyorlar. Bu nedenle artık genç sayılabilen yaşta ebeveyn kontrolünde kullanmasına izin verilebilir. Ama çocuğu kendi dünyasına çekilip telefona gömülmesine asla izin verlmemeli!
Orta okula kadar alma taraftarı olmam gadası. Ortaokula geçtiği zaman alırdım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
18 yaşına kadar telefon yasak. Hem gelişimine etki edecek hem karakteri oturmamış biri için olumlu sonuç vermez. Ders için bilgisayar yeterli ve belirli süre. 18inden sonra ne isterse yapa bilir kendi hayatını kendi kontrol eder sorumluluğu kendin de olur ister mahveder ister iyi yaşam seçer.
Bence zararlı çünkü elindeki telefonla bizim bilmediğimiz her şeyi öğrenir ki biliyolar zaten. Eniştem 3 yaşındaki çocuğuna tablet aldı. Bu kadar erken yaşta internetle tanıştırmak kötü ama bu devirde böyle
Canı çıkana kadar ağlasada vermem çünkü teknoloji ile büyümesine karşıyım kumda beraber oynarız ya da geliştirici eğitici oyuncaklar alırım ama asla ne televizyon ne tablet ne telefon eline vermem
Okulda ve arkadaşlarıyla olduğu sürece telefon kullanmasına izin veririm fakat eve gelince telefon kullanmasına izin vermem. Küçük beyinlerin kendini geliştirmeye ihtiyacı var, küçük bir ekrana saatler boyunca bakmaya değil. Eminim babasına sonradan teşekkür edecektir.
Yaş ortalaması iyice düştü sanırım 10-12 yaşında normal karşılanıyor. Kızım 8 yaşında şimdilik tabletle idare etmek zorunda. Orta okulda cep telefonu alabilirim.
Almam büyük ihtimal çünkü gelişim açısından çok etkiliyor ve ona almıcağım içinde kendim telefon kullanma alışkanlığımı azaltırım onunla empati kurmak amacıyla
Almam, ona kitap okumagın daha güzel olduğunu anlatırım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yedek dokunmatik var evde bir kameralı dokunmatik olmayan telefonda var. İsterse ilerde kameralı olanı veririm ama dokunmatük vermem.15-16 olduğunda dokunmatik alabilirim yalnız.
Yasi kücükse daha almazdim ama okula kendisi gidip gelmeye baslarsa mutlaka ona ulasmak icin bir telefon verirdim. Büyüdügü zaman akilli telefon verirsemde kontrol altinda tutar ve bazi kurallar koyardim :)