Lise 2 de olup telefonu olmayan çocuk gerçekten de neredeyse yok bu çocuk dışarı çıksa dumanla mı konuşuyorsunuz bir şey olsa Allah korusun polisi ambulansı araması gerekse neyle arıycak bir gün biri takip etse kime nasıl ulaşacak biraz bunları düşünün
13 Yorumla
Soran+1 yılAnnem tuşlu telefon aldı
Soran+1 yılAnnem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
En İyi Cevaplar
+1 yılKardeşim haklı hem ayrımcılık hemde telefon artık bir ihtiyaç kural koyarsın kaldı ki oda zaten başarılı bir öğrenci anladığım kadarıyla ve bunu anlar diye düşünüyorum. Biraz güvenmek lazim
23 Yorumla
Soran+1 yılAnnem diyor ki abin de öyleydi aha bak bağımlı oldu
- +1 yıl
Ee o zaman niye daha telefonu bozulmadan bı üst modelini almayı kabul etmiş. Ayrımcılık yapıyor guv n sarsıyor. Tam ergenlik çağı ve bu çocuklar arasında da çatışmaya sebep oluyor
Soran+1 yılEvet kendisi de kabul etti ayrımcılık yaptığını. Bu yaz sonu telefon alacakmış kardeşim izin verdi
+1 yılLisedeyken telefonsuz olmaz ya. Sınıf grubu vs bir ton şey oluyor. Hem liseye giden biri telefon kullanmanın sorumluluğunu alabilecek yaşta. Annen kız kardeşine büyük haksızlık yapmış.
01 Yorumla
Soran+1 yılVe kimse ona dur diyemiyor
+1 yıl10. sınıd bence alınması gerekiyor bir şey olsa geç saatte çıkması gerekse nasıl haber vericek hele ki böyle bir zamanda alın en azından şimdilik kullanır
04 Yorumla
Soran+1 yılAnnem tuşlu aldı bugün=(
- +1 yıl
kızı rencide ediyorsunuz resmen ben yerin dibine geçerdim
Soran+1 yılAnnem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
- +1 yıl
bence oyalıyor bu kadar da baskı yapılmamalı psikolojik açıdan yanlış buluyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
+1 yılGerçekten evinizde cinsiyetçiliği dibine kadar yapıyorsunuz kusura bakmayın ama kız şu an 16 yaşında telefon artık bir istek değil ihtiyaç erkek kardeşi bağımlı olmuyor da bu kız kardeşi niye bağımlı olacak pardon Bence bu soru bile olmamalı cinsiyetçi ailelerden nefret ediyorum ve bir telefon için notlarıyla vesaire kızı yaralamaya çalışmayın.
21 Yorumla
Soran+1 yılGel bunu bi de anneme anlat. Kendisine kalsa iyilik yapıyomuşmuş. Oğlunun sınava 1 senesi kalmış sen hala ona telefon alma derdondesin ama bağımlı olmicağı çok belli olan iradeli kızının 3 senesi varmış, ona almicakmış. Onu Düşünüyormuşmuş
+1 yılKız kardeşin çok haklı ve bunu onu gerçekten çok kötü etkileyip daha büyük hatalara sürükleyecek çünkü sizden sevgiye aç bunu kendimden iyi biliyorum. Telefonu alıp kardeşinize sevgi gösterin belki bazı kötü şeyleri engelleyebilirsiniz. Ve o bı tarafı kalmış erkek kardeşinizide paşa gibi yetiştirmeye devam edeceksiniz aynı şekilde kız kardeşinizede yapmak zorundasınız hem bu dünyada hemde öteki tarafta annenle baban çok çeker yoksa.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle haklısınız. Ben de alınma taraftarıyım ama anneme kabul ettiremediği bir türlü. Umarım sevgi açlığınızı dindirmişsinizdir. Gerçi kolay kolay dinmez büyük bir boşluk yaratır insanda. Durumu fark etmek bile yıllar alır
+1 yılAnnen büyük bir ayrımcılık yapmış lisedeyken bence telefon alınmamalı keşke benim ailem de almasaydı gerek yokmuş boş yere zaman kaybı. Ama annen erkek kardeşine bu kadar ayrımcı davrandığı için kız kardeşin haklı neden durup dururken bu kadar cihaz değiştirme hakkı kardeşinde ki bir şey yapılacaksa iki taraf için de adil olunmalı bence
18 Yorumla
Soran+1 yılEvet annem çok ayrımcı. Herkesin rahatlıkla görebileceği adalet ekolünü bir türlü göremiyor
- +1 yıl
O zaman kız kardeşinin arkasında dur yoksa o kız bundan dolayı ailenize nefret duyarak buyuyecek
Soran+1 yılDuruyorum da nereye kadar. Annem dün telefonuna el koydu karşi çiktim diye. Anca geri alabildim
- +1 yıl
Senin telefonuna mi
Soran+1 yılEvet benimkine
Annem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
- +1 yıl
Bilemiyorum işiniz çok zor keşke annen erkek kardeşinize gösterdiği kolaylığı size de tanısa
Soran+1 yılKeşki. Ama annem Mırnaww kedoş kadar tatluş değil;(
- +1 yıl
Mırnaww da sen kadar tatlış değil maalesef ;(
+1 yılEee tabi yani ben bana teli 7. Sınıfta almışlardı ve yine geç kalmışlardı çünkü herkesin telefonu vardı ben lisenin başında iken teli olmıyan 40 ta 2kişi vardı biri arkadışımdı ve buluşmalar saati olmadığından gelemezdi. Bir plan yaptığımızda haberi olmazdı falan yani biraz dışlanırdı
14 Yorumla
Soran+1 yılEvet onun da watsap ar, adaş grubu mu ne varmış. Arkadaşlarıyla konuşmak istiyormuş. Yaz gelmiş buluşmak gezmek lazım
- +1 yıl
Evet yani konserler için erken ama eskisi gibi deyil biz arkadaşlığımız okuldaki değil okuldışı yerdeki yaşadıklarımız la dost olurduk gelemeyenler ne kadar komik ve iyi olsalarda genelde en çok gezenlerin arası iyi olur
Soran+1 yılAynen biz de de öyle. Beraber gezemeyenler yavaş yavaş uzaklaşıyor, dışlanıyor
+1 yılHaklı bu arada. burada ayrımcılk var ki bu zamanda 9 yaşındaki kızın bile telefonu var bencede almalısınız artık ihtiyac başına bir şey gelse nerden arıcak etraftan ne kadar arayabilirki?
112 Yorumla- +1 yıl
Ve ben şunu anlamıyorm bende de öyle sen ablasısın sana lise sonda aldılar diye o kızdamı lise sonda almak zorunda? Ya da sen yaptın diyelim o damı yapmak zorunda sen öylesn diye o kız öyle olmak zorunda değil
- +1 yıl
Ki burada cidden evlat ayrımcılığı cinsiyet ayrımcılığı var kız haklı sonuna kadar iyi bu kadar söylüyor ailem aynısını yapsa daha kat be kat fazlasını tepki gösterrim
Soran+1 yılEvewt haklısın. Annem gerçekten tuhaf biri. Telefon alıcam diye söz vermişti liseyi kazanırsan. Gitti tuşlu telefon aldı zavallı kıza. Cinsiyet ayrımcılığı zaten bizde çok belli annem daima erkek kardeşimi kayırır. Yeni kardeşim doğdu mesela. Annem erk kardeşim rahat olsun diye kız kardeşinden odasını aldı. 4 oda tek var zaten. 3 kişi tek odada kalıyoruz ahır gibi.
Soran+1 yılKızkardeşim, ben , yeni bebek ERK kardeşimin odasında ERK kardeşim tek başına kızlar odasında kalıyor artık
- +1 yıl
İşte kusura bakma yanlış anlama ama annen çok geri düşünceli yani eskide kalmış ya da ailesinden böyle gördüğü içn annen kaç yaşında ama annenin dha bu düşüncesi değişmez belirli evreden sonra zor ama aslında çok yazık ediyor farkında değil
- +1 yıl
O kız yarın birgün baya bir tepki gösterirse hele ki biraz daha aklı erdiğinde sakın kızma şaşırma tam tersi destek ver çünkü haklı
Soran+1 yılNe kusura bakması... Bunlar benim için normal şeyler. Gerçeği söylemenin kusuru mu olurmuş? Annem 38 yasında.12 yaşında evlendirilmiş. Babam da o zaman 16ymış. Kızın haklı olduğunu ben de biliyorum. Ben de onun gibiydim anlayabiliyorum yani. Haklısın, gerçekten kardeşim dediğin gibi aşırı tepki verebilecek biri. Geçen ay evden kaçmıştı babam onu dövdüğü için. Biz güneylilerde tüm kızlar az çok böyle zaten. Ama bizim aile daha bir korkunç, aşiretteniz çünkü. Yarın öbür gün biriyle sevgili olsam çocuğu da beni de acımadan öldürürler. Bizim Mahmut Amca öldürmüştü de.
Neyse konudan aşırı saptım. Ben kardeşimi zaten destekliyorum. Eğer arkadaşlarım hala adanadaysa kargoyla eski telefonumu yollarlar batmana. O telefonu da karfdeşime vereceğim. Zavallı kız yeni telefon alamaz çünkü... Annem izin vermez. Annem izin vermezse babam hiç vermez- +1 yıl
Ay ne değişik o zaman senide evlendirsinler görücü usulu abi çok iğrenç hala vaemı böyle kız haklı tabi bende olsm bende kaçarm
Soran+1 yılMaalesef.. Yaşamadığımız şey yok
- +1 yıl
Allah yrdım etsin size gerçekten yazık ya kendi düşünceleri uğruna çocuklar yanıyor
- +1 yıl
Sizin erkek kardeşiniz tüm şnsını erkek olmakta kutlamış
+1 yılAnnen haksızlık yapmış
Bence kız kardeşinize de alın26 Yorumla
Soran+1 yılBence de alalım =)
Soran+1 yılAma annem kabul etmiyor;(
- +1 yıl
Allah Allah ne katı bir kadınmış
- +1 yıl
Ee nasıl alacak peki?
Soran+1 yılBurs parasını biriktirip alacak. O sırada da benim eski telefonumu kullanacak
+1 yılKız kardeşiniz haklı. Anneniz cinsiyet ayrımı yapıyor.
12 Yorumla- +1 yıl
Cinsiyet ayrımı cidder varmış abisi mi note 10 kulanıyor ben 8 onunda beğenmiyor ayrımcılık
Soran+1 yıl@İreminiz16 Annem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
- İnternet & Teknoloji konusunda 421 cevap paylaştı.
+1 yılBana 11 yaşımdayken telefon alınmıştı. Lise 2 geç bile. Abartmışsınız.
11 Yorumla
+1 yılKardeşin haklı her şeyi geçtim ayırım yapıyorsunuz. Çok kırıcı bir şey
11 Yorumla
Benim ilk 5. Sınıfa giderken olmuştu doğum günümde almıştı babam ama telefon ihtiyaç 10. Sınıfta arkadaşları tenefüste telefona bakarkwn vs o bakamadığında içinde kalır bu özgüvenini etkiler bence kesinlikle almalısın
01 Yorumla
+1 yılKız kardeşin haklı, ona da telefon alınması gerekli. Çocuk lise 2'de yani elbette artık kullanmalı.
Annenin yaptığı çok yanlış evlât ayrımı yapıyor.03 Yorumla
Soran+1 yılVe bunun nedeninin iradesizlik olduğunu iddia ediyor
- +1 yıl
Ne kadar saçma annenin düşüncesi. Kız çocuğu iradesizse erkek onun 10 katı iradesizdir.
Annen bence kızına güvenmiyor sevgilisi vs. olursa diye, ama oğlan çocuğu ne halt ederse etsin bir şey olmaz mantığıyla ona özgürlük tanıyor. Altında yatan tek sebebin bu olduğunu düşünüyorum nedense.
Gizli Üye(25-29)+1 yıl10. sınıfa geçmiş ve gerçekten hâlâ telefonu yok mu bu çocuğun başına bir şey gelse Allah korusun size nasıl ulaşacak hiç düşünmüyor musunuz küçücük çocukların elinde bile telefon var tamam zararlı çok bakınca ama güvenlik için gerçekten çok gerekli
17 Yorumla- +1 yıl
Aynı şeyi düşünüyoruz😂
Soran+1 yılBen de öyle düşünüyorum zaten ama annem bizi dinlemiyor
- +1 yıl
İşte o kötü bir şey ayrımcılık yapıyor
Soran+1 yıl@nurdannffleex Annem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
- +1 yıl
Offff hadi bakalım hayırlısı hani kızına mı güvenmiyor hata mı yapacağını düşünüyo
Soran+1 yıl@nurdannffleex Hiç denemedi ki kızını hata yapacağına inansın. Şimdiye kadar kızcağız programına hep uydu. Tutturmuş notları düşecek diye. Ama ben kardeşime inanıyorum iradelidir o. Değilse annem teledfona el koyacakmış zaten
- +1 yıl
Off şu telefonu elden almayı anlamıyorum ablamda öyle 18 i doldurdktn snra eskisi gibi almıyor ama çocukken çok alırdı
+1 yılKardeşin. Bende liseye başlarken ağlaya ağlaya aldırmıştım :D Sınav zamanları babam elimden alırdı cidden berbat bir şey
03 Yorumla
Soran+1 yılTüm gün ağlıyor ama annemin onun ağladığını görünce yaptığı tek şey onu dövmek
- +1 yıl
o sensin de. Haklısın valla 10. sınıf en güzel dönemin bilgisayarın var ama yazdığına gö buraya şükret
= Bu abimin 6 yıllık tableti oradan yazıyorum. Ama sürümü 4.2 hiç bir şeye giremiyorum nerdeyse. Watsabım bile yok
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen telefonu liseden sonra aldin diye illa kardesinde aynisini yapmak zorunda degil. Devir degisiyor ve telefon bu dönemde ihtiyac. Illa üst model olmasina gerek yok ama ailesine ulasmak icin telefon alinmasi gerekiyor
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılNe gerek var bu kadar ayrimciliga
Soran+1 yılNapalım, annem böyle bir insan işte;(
+1 yılO kızı siz çoktan kaybettiniz. Bu kadar büyük evlat ayrımı da olmaz.
11 Yorumla
Soran+1 yılErkek kardeşim bağımlı olduğu için kız kardeşime almıyormuşmuş ama erkek kardeşime yeni telefon almayı biliyor hanfendi
Gizli Üye(18-24)+1 yılCiddi söylüyorum bu yaştaki gençleri kısıtlamak ciddi tehlike arz ediyor. Yaşça büyük biri tarafından basit şeylerle kandırılabilir ve aklınızın almayacağı yönlere gider bu olay çok şey duydum çevremden. Aman ha ölü zihniyetlerin laflarıyla modern çağın insanına zincir vurmaya çalışmayın
01 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılBen çocuğuma telefona hiç alıştırmayi düşünmüyorum. Anca liseye gider o zaman tuşlu olmak şartıyla alırım. Kendimden bildiğim için ona zararlı olduğunu biliyorum.
13 Yorumla
Soran+1 yılAma telefon da lazım. İletişim için, arada bir mola vermek için, hep ders hep ders olmaz ki
Cevap sahibi+1 yılHep ders değilki onun yerine arkadaşlarıyla basketbol oynamaya gitsin, kitap okusun film izlesin gezmeye gitsin tuşlu olsun en iyisi
Soran+1 yılAma anime bağımlısı. Ayriyeten manga falan okuyor internetten. Onlar da önemli onun için
+1 yılBiz aldık telefondan başını kaldırmıyor dersleri hiç umursamıyor
03 Yorumla
Soran+1 yılAma onun sınıftakilerin hepsinin telefonu varmış ki ilimizin en iyi lisesine gidiyor
- +1 yıl
Bilmem belki sizinki derslere kulak asar ama bizimkide sayılı liselerdeydi ilk sene telefonu yoktu başarılıydı ikinci sene telefon alınca çok geriledi
Soran+1 yılÖnemli olan irade
+1 yılKardeşin haklı liseye geçmiş birde telefon ihtiyaç aga
04 Yorumla
- +1 yıl
Neden destek olmayacaklar?
Soran+1 yılÇünkü annem kardeşimin telefon almasına karşı. İzin almak bile çok zorladı bizi. Ayrımcının teki işte
- +1 yıl
Kardeşim devir eskide mi kaldı sanki kendi zamanları yani ne zannediyor ki çok ilginç
İnternet & Teknoloji konusunda 558 cevap paylaştı. Haklı kardeşin çağın getirisi bu alınmalı bence derslerinde de başarılıysa karne hediyesi alınabilir
07 Yorumla
Soran+1 yılGel bunu bi de anneme anlat
Soran+1 yılDerslerin gerileyeceğine inanıyormuş
+1 yıl10. sinif lise iki demek geç bile kalmışsiniz
11 Yorumla
+1 yılKardeşin haklı, telefon artık bir ihtiyaç
11 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılsen nıye annene karsı gelıyosun utanmıyo mu o annen evlat ayırımı yapmaya pes yani
05 Yorumla
Soran+1 yılUtansaydı ayrım yapmazdı:( onun için çok normal 'biricikoğlu' sonuçta
Cevap sahibi+1 yılben olsam buna müsade etmezdim
Soran+1 yılNapardın ki
Cevap sahibi+1 yılayrımcılık yapmasına izin vermezdim gerekirse kavga ederdim annemle
Soran+1 yılKavga ediyoruz zaten.
Annem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar (güncelleme)
+1 yılBana istek atabilirmisiniz bu konu hakkında bir sıkıntım var bir şey soracağım dm den sorabilirim
01 Yorumla
Soran+1 yılHemen atıyorum
8 9 yaşında bebenin elinde telefon var :)
12 Yorumla
Soran+1 yıl:€ üzdü
+1 yılHaklı, üniyi bitirince mi alacaksınız?
03 Yorumla
Soran+1 yılAnnem üniyi kazanınca alıcaz diyor. Ama eskiden de eğer liseyi kazanırsan diyordu. İlimizin en iyi lisesini kazandı yine de almadı
- +1 yıl
Bir telefon için annen kendini yalancı durumuna düşürüp, kardeşinle arasındaki bağı tehlikeye sokmasin
Gizli Üye(18-24)+1 yılAlmalısınız tabii ki günümüzde neredeyse her şeyde lazım oluyor artık bir ihtiyaç gibi bir şey oldu.
04 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGidin en iyisini en pahalisini alın demiyorum ama en azindan bir akıllı telefon verin şu cocuğa.
Cevap sahibi+1 yılSon model almasina gerek yok universitede idare edeceği bir model alsin uygun fiyatli yeter
Soran+1 yıl:) Tavsiyeniz için teşekkürler. Kardeşim de paranın birazını üniversiteye kaldırmak için daha tutarlı olacaktır
+1 yılE tabi o yaşta telefonu olmamak garip yani
01 Yorumla
Verin çocuğa telefonu belki karı kız düşürür
01 Yorumla- +1 yıl
Çocuk kızmış ztn 🤐
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu yaşta telefonu olmaması sorun alınmalı tabii ki
01 Yorumla
Evet
11 Yorumla
+1 yılkızın yerinde olmak istemezdim
02 Yorumla- +1 yıl
Bende
Soran+1 yılKeşke...
+1 yılAlmalısınız.
01 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle:)
Alın
01 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar