10. sınıfa geçen kardeşim telefon istiyor, sizce almalı mıyız?

1 yıldır başımızın etini yiyor. Bugün oturup ağladı sınıfta telefonu olmayan bi ben varım diye. Ben ilk telefonunu lise bitince aaldım. Geçti tabii ki. Erkek kardeşim 5teyken almışlardı ona bursluluğu kazandı diye. Kızkardeşim de buna sinirleniyor zaten. "abim şimdiye kadar 5 kez cihaz değiştirdi. Hala benim bi tanecik cihazın yok. Bursluluğu dada aldım, her sene takdir de alıyorum. Liseyi de en iyisinden kazandım. Ama bana hiç bi şi almadınız. En küçük başarısında abime alıyorsunuz. Cinsiyet ayrımı yapıyorsunuz diyo. Annemse "sen de bağımlı olursun. Sonra notlnotların düşecek" dedi. Erkek karfdeşim 12ye geçti. Yeni telefon istiyor. Elindeki telefon redminote 10 ve bozulmadığı halde. Annem de izin verdi çocuğa

Sizce kim haklı

Güncellemeler
+1 yıl
Annem telefon almasına izin verdi. Ama tek kuruş destek olmayacakmış. Biriken bursluluğuna da dokunmasına izin vermiyor. Bundan sonra bursunu biriktirmicez, sen o parayla alırsın diyor. (Biriken bursla kardeşimin üniversite masraflarını karşılayacaklar) Kıyafetlerinin olduğu bavula eski telefonumu da eklettim yaz için. Umarım annem sözünde durar
10. sınıfa geçen kardeşim telefon istiyor, sizce almalı mıyız?