Aslında 7 yaşından beri istiyor :D Ancak şu an düşünmeye başladım, özellikle benim için iyi olabilir sürekli iletişimde olabilmemiz adına. Bir yandan da kontrolsüz bir şekilde kullanmasından korkuyorum. Ne önerirsiniz?
8 yaşındaki kızım telefon istiyor, sizce erken mi?
Daha çok erken tabi ki. Zaten şu an alsan bile mantıksız. Ne olacak? Elinden telefon düşmeyecek, aldığın zaman ağlayacak. Emin ol iletişim halinde bile olamazsın ki. Başka yerlere girince zaten seni unutacak. İleride çok sıkıntı çekersin, bence hiç verme ama yine de sen bilirsin. Saçma yerler de vakit harcayacağı yere, hiç alınmasın daha iyi.
İçine sim kart takabileceğiniz, çocuğunuzun saat olarak da kullanabileceği, kameralı, konum takipli akıllı saatler var. Telefon fiyatına en azından 20-24 saat şarjı gidecek bir şey alabilirsiniz. Bu yaşta eline telefon verip zaten teknolojinin içerisine doğmuş bu çocukları daha fazla dış dünyadan bihaber yetiştirmeye gerek yok, bence..
Fazla erken. Gözlerine, beynine direkt bedenine zarar radyasyon, o yaşlarda özellikle yetişkinlere oranla kat kat daha fazla etkiliyor radyasyon. Bunun yanı sıra, insanı tembelleştiriyor, stresli ve sinirli biri haline dönüştürüyor. Bence liseye geçmeden çocuklara telefon alınmamalı.
İnternet & Teknoloji konusunda 398 cevap paylaştı.
bu noktada google ın çözümleri var çocuk hesabı açıp çocuğa öyle verebilirsiniz ama bu seferde çocuk onu beğenmiyor :D ama erken şu an bir yandan da ne kadar daha uzak tutabileceksiniz orası muamma en mantıklısı sizin nezaretinizde kısıtlı kullanım hakkı
sanırım anne olsam her dediğini yapardım gibi 😀 hayatta hiç bi şeye zaafım yok ama henüz doğurmadığıma zaaf hissediyorum 😂 ben alırdım tepeme çıkardım itina ile ama tabii alınmamalı
Bugün almasaniz yarın mutlaka alacaksınız bu devirde hiç bir şekilde kacisiniz yok istemediginiz her ne varsa hepsini bu devir yaşatacak size kacinilmaz
Kesinlikle erken. Bu yaştaki bir çocuğun eline telefon verilmez. Aksi halde sonuçları ağır olur. Sosyal mecralar çocuklar için çok ama çok tehlikeli. Hele de 8 yaşındaki bir çocuk için.
Ben orta okula başladığında almıştım ne kadar öteleyebilirsen onun sağlığı için iyi işin radyasyonu bir tarafa çocukların yaratıcılığının tam gelişme çağında telefon onun gelişimine ciddi darbe oluyor
@motherof2 Tcl 40mtx modeli öneririm. Ortam dinleme, takip ve güvenli alan özellikleri var. Çocuk içinde sesli ve görüntülü iletişim.(sadece sizin izin verdiklerinizle) rehber harici arama gelmiyor.
Tuşlu telefon ve sadece dışarı çıkarken kullanirsa daha sağlıklı olur.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Devir teknoloji devri. Okul çağına gelmiş bir çocuğa telefon, tablet gibi ürünlerin kullanımı öğretilmeli. Bugün eğitim bile akıllı tahtalar üzerinde veriliyor. Teknoloji bilgisi gelişmeli çocukların
Her yönden çok erken bir yaş. İletişim için akıllı saat tercih edebilirsiniz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
tabiki erken. çocukları telle büyüttüğünüz için böyle bir şeye dönüşüyorlar. o yaşta çocuk napacak teli. dijital bir beyin hiç parlak bir gelecek sunmaz
8 yaş bi çocuğa telefon almak için çok erken bir yaş. Her an telefonu kontrol edemeyebilirsiniz. Çocuğunuz farkında olmadan olumsuz içerikli (şiddet vs) oyunlara erişebilir.