Sizce çocuğa kaç yaşında telefon alınmalı? Ya da alınmalı mı? Siz ileride anne baba olduğunuzda çocuğunuz telefon istese alır mısınız?

10 yaşında ortaokula başladığında iletişim için tuşlu telefon alırım. 14 yaşında liseye başlarken normal akıllı telefonlar alırım WhatsApp filan ve arkadaşları ile iletişim için ama instagram, Twitter, youtube gibi uygulamalara 18 yaşına kadar erişim imkanı vermem.
Youtube a belki 16 yaşında erişim imkanı veririm ama diğerlerine asla.
🌟Öncelikle 2 yaşında ki çocukların elinde bile tablet ve telefon görmekteyiz. Bundan çıkaracağımız sonuç, kesinlikle bir ailenin çocuğuna erken yaşta verdiği zararlardan bir tanesidir. Çocukların hayatından telefonu çıkartmak gibi komple bir şansımız elbette yok. Belirli yaşa geldikleri zaman bizler gibi onlarda telefonlarında vakit geçirecek, teknoloji sayesinde yararlı bilgilerde edinebilecektir. O yüzden hepimizin hayatında oldukça önemli bir yeri var.
🌟 Aslında aileler çocuğuma kaç yașından önce telefon almamalıyım? gibi sorular sorması gerekir. Çocuklara kesinlikle belli bir yaş aralığı telefon alınmamalı. Alınması gereken yaşlarda 14-15 yaş içerisinde telefon alınması uygun olur..
Güzel cevabın için teşekkür ederim sonuna kadar okudum arkadaşım ☺️
Rica ederim arkadaşım. Beğenmene sevindim 😇
Senin yorumlarını hep beğenirim dostum 😊
😇😇😇😇
😇😇😇😇
Teșekkür ederim 😊
Rica ederim 😊
İletişim kurabilmek adına 8-10 yaşlarında alınabilir. Erken bir yaş evet ama günümüzün şartları her zaman beraber olmaya el vermeyecek, bir şekilde haber almak gerekir.
Cevap
1Cevap
Çocuklara lise bitene kadar akıllı telefon alınmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bence liseye kadar alınmamalı. Lisede ise kontrollü kullanılmalı gözetim altında. Bu zamanda kimseye güven olmuyor, çocuklarımızı korumak gerek.
5 yaşında oyun için bir tablet günde 40 dk olmak şartı ile 13 14 yaşında telefon olabilir
Ortaokul lisede alınmalı bence. çok erken yaşlarda alinmamali
Ya bağımlı olmasını tabiki istemem ama iletişim için 7-8 yaşında bile alırım
14 yaşından önce alınmamalı
12 yaşımda alındı bana
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?