Çocuklara kaç yaşında telefon alınmalı?Küçük yaştaki çocuklara telefon alınmasını doğru buluyor musunuz? Küçük çocuğunuz sürekli telefon istese alır mısınız? Birde 2 yaşındaki çocukların eline tablet veriyorlar ama o çok ayrı bir konu ://
Öncelikle bu benim için biçok kişinin yanlış yaptığı bir durum çünkü 14 yaşından önce telefon vermeyin diyen aileler 5-6 yaşındaki çocuğa bilgisayar veriyo ve bozulduğunda onu suçluyolar bence telefon eline 3-4 . sınıfta ödev verilince araştırmayla ilgili o zaman verilip araştır bakalım ne bulcaksın yip takip edilmeli ki çocuk araştırmaya teşvik edilsin mesela bu hafta ödev verilmedi çocuğa önce şeker yemenin zararlarını araştırırsan 1 saat ya da 2 saat oyun oynayabilirsin demek çocuğu araştırmaya zorlar bir süre sonra alışkanlık kazanır ve merak duygusu sayesinde gerekli gereksiz herşeyi araştırmaya başlar bu konuma geldiğinde artık onu hiçbir güç durduramaz o gün çift ekran kartlı kaliteli güçlü bir oyun bilgisayarı alınıp verilirse tüm oyun teknolojilerini araştırıp fizik motorlarından kaliteli bitane alıp simülasyon için kullanmayı akıl edebilir mesela hatta bu tarz kişiler aşırı meraklı ve felaket soru soran insanlardır bu yüzden herşeyi bilmeselerde her konuya mantık yürütüp güzel yorumlar yapabilir ve çok hızlı öğrenirler
Bence alınmaması gerekiyor çünkü telefon kullanan çocukların beyni giderek koreliyor etrafında olan biten ne bileyim bir deneylerle ya da onunla vakit geçirerek zamanı doldurmaya bakın 2 yaşında bir çocuğun zihni gelişme evresindedir neden telefon alınıp hayat sadece telefon üzerine kurulsun ki
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuklara 13-14 yaşına kadar akıllı telefon alınmamalı ama ona ulaşılabilmesi için o yaşa kadar normal internet bağlantısı olmayan bir telefon alınabilir
Küçük bir çocuk telefon istiyorsa çevreden görüldüğü üzere YouTube'dan saçma videolar izlemek için, belki yüklemek için, oyunlar için istiyordur. O çocuk şarjı böyle tüketir zaten, aradığında ulaşamazsın asla. Kuzenlerimden biliyorum, çocuk 2 yaşındayken YouTube'a girebiliyordu, klavyede tuşlara sırasıyla basabiliyordu ve o çocuk için uu aşırı zeki dediler. 2 yaşındaki çocuktan bu beklenmez, oyununu oynar sütünü içer uyur, değil mi? Çocuğum olsun, asla tablet bilgisayar telefon vermem eline. Asla.
12 yaşından itibaren küçük çocuklar kendilerini daha çok keşfetmeye başlıyorlar bence yani oynadığı oyunlardan ayrılıp başka mahallelere gidebiliyorlar bu da doğal olarak tehlikeyi çağrıştırıyor bu durumdaki çocuklara akıllarınca haraç kesmek isteyen gerzeker olabilir eğer çocuğunuza daha önce çok kıymetli bak bunu kaybetme derseniz ölse bile kaybetmez utancından eve gelmez belki çünkü onun değerini siz belirlersiniz çocuğunuzun gözünde 🤔 isterseniz anlatın durumu uygun bir telefon alın zaten çoğu çocuk telefonun ne olduğunu bilmek istiyo bir heves gittikten sonra ona sağladığı avantajlar bilgiler daha çok işine yarıyor bunun ve daha fazla şeyin farkında olması için alınabilir
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Yanlis anlamada bence alma 18 yasina kadar ben 25 yasindayim bizim cocuklugumuzda telefin yoktu bu eksikligini cekmiyiduk ee diceksinki simdi herkesin elinde var goruyo ozeniyo eee benimde cevremdekikerin ellrinde 5000 6000 tl lik telefonlar benim ise 1000 tllik var oyun oynanmiyo resim cekme kakitesi yok haberleri okuya biliyirum birde bu tur isker iste cokta muhim degill benim icin sacma sapan sosyal medya takintimda yok instegram face filan sanki 1 milyon takipcim olsa cok populer olsan dunyanin en mutlu insani ben olacak bir kac sene sonra tikicaklar pamugu neyse konuyu toparliyim konu dagildi diyecegim o ki 18 yasindan omce erken kafasini dersleine verdin okulunu okousun eyer simdi ona alirsan 2000 tllik telefon omru onunla yetonmek olur ama derslerini calissin iyi bir okul iyi bir is istedigi teknoloji urununu kovusur sikıntısını cekmez
Çocuk dediğin 13 yaşına kadar toprakla topla uzaktan kumandalı arabayla bahçede arkadaşlarıyla ne bilim körebe saklanbaç filan oynamalı yoksa çok afedersinizde bildiğiniz mal yetişiypr dünyadan habersiz yetişiyor. Ağlasın zırlasın 16 yaştan önce alınmamalı. Hadi 14 diyelim en az
Aklı erdiği anda veririm ben. Bu 6 yaşında bile olsa olabilir benim kontrolümun altında olacak nerden bilebilirsinki o çocuğun elindeki tablet sayesinde belki mühendis olmayacağını küçük yaştan hayallerinin adımlarını atan çocuklar ileride daha iyi yerlere geliyor
10 yasindan kucuk cocuklars telefon alinmaz verilmez.. motor gelisimlerini el kaslarini tamamlamalari icin onlarin oyun oynamasi lazim dis dunyaya kapatmamak icine kapanik olmamalari icin bol bol. zeka oyunlari.. gelistirici oyunlat oynatilmali gunumuzun hastaligi tablet telefon alinmamali
12 yaş uygun. aslında bana göre kursa ve dışarda okuyorsa erken vermek uygun.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Anne sırf ugrasmiyim diye veriyo velede tel tablet sonra cocuk ciddi anlamda salaklasıyo ay benim oglum nie boyle oldu oluyo 2 yasında yeğenim var kullanmasini benden cok biliyor telefonu tableti umarım bigünzekadan sorun cıkarmaz Suraya bak benim ilk telefonum 16 yaşımda oldu simdi ki veletler 2 yasinda elinde iphone dunyanın çivisi cıkmıs anam..
Küçük yaştaki çocuğu telefon almak bence çok yanlış bir şey çocuklar telefona ne zaman ihtiyaç duyar çok güzel bir soruda cevabı çok zor düşünüyorum düşünüyorum çocuğu yetiştirirken çok dikkat edilmesi gereken bir konu basit bir cevap vermem buna sanırım
Eger bir baba olsaydım liseye geçince telefonu iletişim aracı için kullanacak derece bir telefon verirdim. Alo alo yeter, olması gerekende bu. Şahsen öyle büyüdüm ve oldukça da faydasını gördüm diyebilirim
Büyüyünce kendi alsın. Çok karşıyım çocukları teknolojiyle oyalıyorlar, oysa ki kaç tane tanıdığınız var bu aletlerle oynayıp bişeyler öğrenmiş? Malesef yok denecek kadar az
Yanlış çocuk yetiştirmenin bir sonucu bunlar hep. Her istediği yapılan çocukların dramı. Küçük yaşlardan itibaren sırf, "Bana bulaşmasın da ne yaparsa yapsın
11 yaşlarında kullanım zamanlı ve şartlı her sene esneklik ve amaçlarının ilersinde ya da kuralın dışındaki zamanlarda kullanılmaması gerektiğini takip ederek
Bence Alïnmalı Cocugu bir yere gonderdik diyeljm kayboldu bizi aramak icin birsey yok ben 8 yasindaki cocuguma redmi note 8 aldim 12 yasinda oglum var ondada telefon var mesela 12 yas icin normal benim 8 yasindaki ogluma almamin seven oda bakkala gidiyor a101e falun basina birsey geldimj arasin diye aldim
bence 12 yaş gayet normal genelde liseden sonra alınsın denilmiş ama en mantıklısı 12 çünkü okulda çok lazım oluyor annemler bana 13ümde almışlardı ve lisede çok işime yaradı dersler açısından çocukları anlayamıyoruz biz ihtiyaçları var hepsininde isterseniz youtube kidsi etkinleştirebilirsiniz yabancı numaraları engelleyebilirsiniz hatta bir uygulama var anne baba telefonlarından çocukların telefon içinde neler yaptığını gözlemliyebiliyorsunuz bence 12 ideal
Sadece arama yapabileceği ve mesaj atabileceği bir telefon her yaşta alınabilir bence. Mümkünse youtube instagram gibi uygulamalardan da uzak tutulmalı.
18.. Cunku biri telimi aradi geri aradim ve küçük 9 10 yaslarinda cocuk cıktı bende belki tsnidikdir diye soru sordum masumca cvpladi.. Kotu niyetli insanlara denk gelebilirler
Çocuğa 18 yaşında telefon alınmalı diyen kişiler var😒 Bir düşünün siz bu çocuğu 18 yaşına kadar hiç dışarı salmayacak mısınız? Eğer dışarı çıkarsa ona nasıl ulaşacaksınız? Okula gidip gelirken başına bir şey gelse size nasıl ulaşacak? Bir çocuğa telefon almak için en uygun yaş kesinlikle 12 yaştır. Çok büyük ya da pahalı bir telefon olmasa da istediğinizde ona ulaşabileceğiniz bir aygıtı yanında taşımalı. Bu bir yandan onun sorumluluk duygusunu da geliştirir.
Kursa veya dışarı çıkması gereken bir neden varsa yaş fark etmeksizin veririm telefon eline. Zaten telefonla oynamasa tabletle oynar bir şey fark etmeyecek.
Maalesef yaramazlıklarından bunalıp Sessiz olsunlsr diye tablet, telefon veriyorlar daha küçücük çocuklara. Bence zorunlu ise basit basit tuşlu telefon verilebilir. 15 yaşından sonra kameralı filan alınabilir
Akıllı saatler var çocuklar için hem üzerinde gps var nerede olduğunu buluyorsun kaybolduğunda hemde içine hat koyabiliyorsun arama yapılabiliyor önemli birşey olduğunda.
Şimdiki zamanda olsa liseye başlayana kadar almam ama çocuktan çocuğa fark var kimi çocuk tehlikeli şeylere meyillidir akıllıca kullanmaz telefonu boyle birine gittiği yere kadar almamak makbul
10 yaşından sonra alınabilir. Benim annem ve babam çalışan insanlardı, sadece annemin ve babamın numarası olan küçük bir telefonum vardı. Bir şey olursa arardım.😌
Benim ilk telefonum 10 yaşında olmuştu. Acer marka gri bir telefondu. Sadece babamın numarası vardı. O da bana ulaşabilmek için almıştı. Genelde babam yurt dışına 2-3 günlüğüne iş seyahatine gittiğinden bana ulaşmak için almıştı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
lise bittikten sonra alınmalı yoksa dersle ilgisi hiç olmaz kendimden biliyorum
Liseden mezun olunca alın. Bunu 18 yaşında ben söylüyorum. Lisede çevre çoçuğunuzu gerçekten harcar. Lise son sınıfta sınava yoğunlaşması gerekiyor ama çocuk Telefona yoğunluk verecek. Erkek aradaş filan çok zorlanacak en iyisi 18 yaşında alın.
En İyi Cevaplar