Sizce küçük çocukların küçük yaşta telefon kullanması doğru mu?

Bana ailem lise 2 de almıştı tabi 2016 yılıydı. Bence çocuğa lise 1 de alınmalı ya da servisli felansa 7. , 8. Sınıfta alınmalı. Ama şimdiki büyükler çocuk 3 4 yaşındayken tablet alıyorlar bence yanlış bir seçim. Hem göz bozukluğu hem de çocuk yaşta beynini elektronik ortamda harcamamasi lazım.( Uzaktan eğitim için tablet ayrı bi olay onu yazmıyorum )
Şahsen 1 gün evlenirsem çocuğuma 8. Sınıfta telefon alırım ve sosyal medya actirmam. Benim düşüncem bu.
11 ya da 12 yaşından önce çocuklara telefon alınmaması gerektiğini düşünüyorum. Günümüzde kullandığımız telefonlar işlevlerinin bayağı ötesinde, dijital dünyanın bir parçası haline geldi dolayısıyla çocuklar da bu dünyanın içinde yer almak istiyorlar. Ebeveynlerin telefon kullanımını sınırlandırarak çocuklara bu konuda olumlu rol model olması gerektiğini düşünüyorum. Telefon içindeki bazı uygulamalar çocuklar için bir tehdit içerebilir bu nedenle çocukların telefon kullanımının da ebeveyn kontrolünde olması gerekir.
Şimdi düşününce şöyle bi durum var
13 yaşındakiler çoğunlukla aileler bi yere gittiğinde yanında gitmiyor ne bilim böyle yalnız kalınca keyifleri gibi yaşadıklarını söylüyorlar o yüzden evde o çocuğun kendi telefonu değilde o evde böyle küçük acil durumlarda arayabileceği bir telefon olması yeterli
Başka türlü de lisede falan alınmalı
O ne ya öyle herkeste telefon
Bencede iyi degil ama benimde kardesim 2 bucuk yasinda masallah benden daha uyi biliyor telefonu telefon alma yasi ise lise olmali benim ilk sifir telefonum lise 1deydi ama simdi 5. sinifta aliyorlsr hemde en iyisnden
Ya 3 yaşındalar abonelikler beğeniler her şeyi yapıyorlar nerden öğreniyorlar anlamadım gitti
Tüm teknolojik aletleri saklıyoruz görmesin diye
Gidip wifiyi kapatıyoz bak olmuyo diyoz kendisi gidip wifiyi açıyor biri arayınca yüzüne kapıyor
Benim knklar var arıyo benden habersiz bakıyom mesaj atıyolar noldu aramışsın diye
Hatta bazen mesaj atıyo sesli mesaj atıyo nasılsın diyo😂😂😂
Artık telefon onun oldu
Bilgisayarı baģlıyorum bi bakıyom anam mesajlar kendi kendine uçuyo
Hiç sorma ölüyoz😂😂😂
Şimdi gülüp geçiyoz ama
İyiki 👍👍👍👌👌👌👌
Sonunda derdimi anlayan birini buldum
Niye ki kız
Ders konusu açılınca daralıyom bea
Cevap
6Cevap
Mümkünse kendileri para kazanınca ya kadar alınmamalı , saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar ondan sonra otursun derslerine çalışsın tuşlu telefon iyidir
Ben mi uzman çocuk hekiminden duymuştum 12 yaş sınır demişti
Çocuk ve telefon kelimesi aynı kullanmmalı. Telefon gençler ve yetişkinler içindir. Gerekli olduğu için.
ergenliğe girene kadar almamalı bence
Bence, 10 yaşında verilmeli. Devir teknoloji devri bırakın çocuk istediğini oynasın.
En erken lise çağları şahsen
Liseye başladığında.
15 ten sonra
Doğum hediyesi
16 yaş altı olmmalı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?