Siz nasıl bir yol izlersiniz bunun için? Bazen odasını süslemek, uyku arkadaşı olacak bir oyuncak almak, istediği yatağı almak da yetersiz kalabiliyor. Bunun için profesyonel destek almak gerekli mi?
İlk başta odasında uyuması içinnona eşlik ederek mesela kitap okuyarak ya da uyumadan önce sohbet ederek ( kesinlikle yanına uzanmıyorsunuz ama o yatağında olmalı) ikincisi çocuklar çok Zeki varlıklar konuşmak gerekiyor anlatmak ısrar etmemek kızmamak yaşının geldiğini büyüdüğünü anlatmak o güzel odanın onun odası olduğunu söylemek. Burası babanla bizim odamız o güzel oda ve oyuncaklar senin odan oturma odamızdamisafirler için deyip çocuğa yerini benimsetmek gerekiyor. Mutlaka gece lambası kullanılmasını öneririm. Ve uyku arkadaşı… çocuk uyumak iÇin odasına gittiğinde evde artık bi sessizlik hakim olmalı eğlenceli kahkahalı tv nin son ses sesinin açık olduğunu duyduğunda haliyle ilgisi oraya dönüyor ve oraya gitmek istiyor.. tüm bu anlattıklarım aklı eren konuşunca anlayan çocuklar iÇin. Daha küçük bebeği alıştırmak çok daha kolay gece maması veya emmesi bittiğinde odasını ayırmanızı öneririm. Bebek kamerasıyla takip etmek sizin için çok büyük kolaylık olur. Tulumla yatırmalısınız yatağın içinde extra örtü yastık yorgan oyuncak bulunmamalı. Oda ısısına ve ışılandırmaya dikkat etmek gerekir. Ve uyumadan önce mutlaka bebeğinize bi ritüel belirlemeniz gerekir mesela uyumadan her gece ninni eşliğinde ona masaj yapmak gibi çocuğun beynine bu kodlanıyor ve artık bu işlem bittiğinde uyku saatinin geldiğini anlıyor.
Hmm çocuğun yaşına göre değişir. Algı seviyesine göre de değişir. Bana mesela artık ayrı yatmalısın demişti annemler tamam demiştim ve 4 yaşında falandım😂 ama daha küçük çocuklar için eğlenceli yöntemler izlenebilir. Uyku arkadaşının işe yarayacağını sanmam ama mesela gündüz kendi odasında uyuyarak başlanabilir.
Biz 3 aylıkken odasını ayırdık ama elbette en ufak mıklamaya bile odasına koştuk bir iki yaşlarında odasında oyunlar oynadık yatma seromonosiyle masallar okundu şakalaşıldı hatta o uyuyana kadar yanında kalındı
Psikolojik açıdan, çocuğun özgüvenli bir birey olması adına ve çocuğun anne ile olan bağını tamamlama açısından çocuklar kesinlikle iki yaşına kadar ennesinin koynunda yatmalı. İki yaşından üç yaşına kadar aynı odada ama farklı yataklarda olmalı. Dört yasinda kesinlikle artık kendi odasında yatmalı... Bu düzen doğrultusunda büyütülen çocuk, dört yaşında anne ile olan bağını ve özgüven olgusunu tamamladığı için kendi isteği ile kendi odasında yatacaktır. Zorlama ve iknaya gerek kalmadan.
Yani zor oluyo cocugun alışması ama alışıyo mecburen ilk başlarda odasında o uyuyana kadar birlikte yatıp sonra bi yandaki odada o uyuyana kadar bekleyip yavas yavas uzaklasmak
Yapman gereken ona niye ayrı yatması gerektiğini anlatman ve uyuyana kadar bir süre yanında Durman uyuttuktan sonra yanından ayrılabilirsin Not:Önce aynı odada yatağınızı ayırın sonra odaları ayrın
gün içinde yoruldu mu uyku bastırınca da yanızıda uyusabile odasında yatırın sonra odasına film izlesin odasında kız ise bitki koyun yani odasında vakit geçirmeyi sevsin alışsın korkmasın
Beğen
Sevdim
Yardımcı
Eğlenceli
Katılmıyorum
Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
Biz bebekliginden beri ilk üç ay hariç hep kendi odasında yatırdık.
En İyi Görüş