Bana içine zeytin çekirdeği koyup böcek diye kandırıp bıraktırmış vicdansızlar :D tabi çok yanlış bir şey, ama kaybedip bir daha vermemek çözüm olur mu acaba?
Kızımın emziğini bi yerde unutmuştuk ve fark ettiğimizde gece olmuştu zor bir gece geçirdik ama en fazla iki gün sürdü. Zaten 3 yaşındaydı anlıyordu söyleneni. Ama ben ondan daha çok üzülmüştüm. Çünkü emziği ağzına koyunca hala bebekti, seviyordum suratındaki o bebeksi ifadeyi🫠 zalim zaman
baya bi emzik emmişim 4 yaşıma kadar emzik ağzımdaymış 😂 sonra bir gün dayım utanmıyor musun koskocaman oldun emzik emiyorsun demiş bana aplaya ağlaya bırakmışım gücüme gitmiş ahahahah
Hiç vermemek iyidir. Sonra çok zor olabilir. Bazı çocuklar versende istemez bazıları ille de ister. 3-4 yaşındaki çocuğun ağzında bile hâlâ emzik varken gördüm. Şimdi 6 yaşında öldü hâlâ emzik varsa şaşırmam
Valla ufakken benim birakmaya niyetim yokmuş aşırı düşkünmüşüm yemek verdiler mi emzikle beraber çiğnermişim kedi emzigimi ısirmış koparmış koyde emzik kalmamış sesim kısilana kadar 3 gün ağlamışim annem zincirini bulmuş emziğin onla oynarken emziği bulucam diye oynarken unutmuşum
Biber surulur acı bısyler surulur ya da emzık yerıne meyve gbı seyler verebılırsın bız yıgenmde ole yapmıstık 4 yasına kadr emzkle gezıodu en sonunda her agzına alacgnda bıber surerdk almasn dıye ole bırakmıstı🤗
Tabi ki doğru bir yöntem değil. Cocuk önce psikolojik olarak hazırlanmalı. Bir alışkanlıktan vazgeçmesini istiyoruz çünkü. Konuşarak anlatılmalı cocuktan olayın kavranması beklenilmeli
Çocuk için emzik iyi değildir ilerde bir dünya çene problemi yapar bunun için çocuğa az da olsa şeker vermek ya da bunun gibi yemeklere alıştırmak daha iyi
Benimde bebişim var emziğin uç kısmını biraz kesince tam ememiyorlar buna da sinirlenip kendiliğinden bırakıyorlar dene bi her bebek aynı olmasa da belki bırakır 🤝🏻