Gizli Üye(30-35)+1 yılİslam'da ergenliğe girmeden örtünme zaten yok. Küçük yaşta bunu yapmalarınıda doğru bulmuyorum. Bende kapalıyım ancak ergenliğe girdikten daha sonra kendi isteğimle bunu yaptım. Yoksa küçükken böyle değildim. Ancak şunuda unutmamak gerek küçük yaşta çocukları bale eğitimi ile resmen yarı çıplak şekilde vücutlarını ortaya koymalarına izin veriyoruz. Küçük yaşta bir kız çocuğun o tarz kıyafetleri normalmiş gibi giymesi ne kadar doğru? vücudunun görünmesi, net olarak belli olması ne kadar doğru? direk bilinçaltına gidiyor bunlar, kimse laf etmiyor çünkü bu bir faaliyet. Eğitici bir şey sözde.
Bu açıdan düşününce etrafta bir sürü hata var zaten şimdi buna karşı çıkanlar olur ancak kimse kusura bakmasın söylediklerim doğru.20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılaile baskısıyla kapanmak bana çok saçma geliyo inandığın için istediğin için kapanmalısın. küçük yaşta çocuk ne bilsin nasıl algılasın bunları belli bir yaşa kapasiteye gelmesi gerekir ona göre o çocuk kendi yolunu çizebilmelidir ayrıca açıklık moda değil kişi nasıl rahat ve mutlu hissederse öyle davranır davranmalı kimsenin de buna laf etmeye hakkı yok o çocuğu küçük yaşta kapatır günah münah diye doldurursan ilerde herşeyden korkar ve cesur olmaz ergenlik dönemine geldiğinde ailesinden gizli açılır eteğini kısaltır sen ne kadar zorlarsan o o kadar yapmak ister
20 Yorumla
Sizinle Konuşmak Bile Bence Çok Saçma Burda Nekadar Başörtü Çekemeyen İnsan Var Zorunuzamı Gidiyor? Allah Emir Ve Yasakları var Bilmiyen Arkadaşlar
Ozman Cocuklarımızı Neden Oruca Küçük Yaşta Başlatıyolar Temel Sağlam Olursa Hiç bir Duvar Yıkılmaz Unutmayın Daha Bişey Görmemişsiniz Yaşınız Kaç Gelmiş Burda Önüne Gelen bir Laf Sallıyoe Önce Kendi Giyiminize Bakın Sözde Müslüman Evlatları Sizden Olsa Olsa Amerikan Dallaması Olur Hadi Eyw Yaşım 20 Bu Arada... Sizin Yaşınız Kaç Bilmiyorum Ama Beyin Bedava :)))00 Yorumla
Ağac yaşken.. :l
Ne özgür iradesi konu başörtüşüne gelince özgür irade diyorlar nerede özgür iradesin3 bırakılmış çocuk var zaten bıraksan bir kaç güne ölür :l12 Yorumla
Soran+1 yılRica 😊
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
Önümüzdeki yılların robot zihniyeti olarak görüyorum ben bunları...
Yani bana kalırsa, böyle bir şey yapılmaması gerek; Hatta din derslerin de sadece "Müslümanlık" değil, diğer dinlerde öğretilmeli.
Küçük yaşta bir çocuğa din aşılanmaz, ergenlik yıllarında oturur anlatırsın kapanırsa kapanır kapanmazsa kapanmaz. Herkesin günahı kendi boynunadır; Lakin zorla kapatırsan ve sonrasında kapattığın kişi içten içe isyan ederse günahı kapatan kişinin boynunadır.
Müslümanım demiyorum ama benim mantığım böyle işliyor.71 YorumlaTamamen karşıyım.. Çocukları düşünmeyen sorgulamayan at gözlükleri takılı olarak yetiştirmek gibi birşey.. Adı üzerinde çocuk.. Eğer sen anne baba olara güzel ahlaklı olarak yetiştirdiysen gerisi onun seçimine kalır araştırır okur doğru yolu bulur... Çocukların beyinlerinin küçücük yaşta din gibi çok ulvi meselelerle doldurulması ana baba ya da o toplum için hoş görünebilir ama o çocuğun geleceği için bir ihanettir.. Ben karşıyım ve böyle küçücük çocuklara tesettür takılması bence sapkınlıktır...
20 Yorumla
+1 yılÇevremde kendi isteğiyle kapanan çok insan var, ama bak ne diyorum kendi isteğiyle, kapalılık namusla bağdaşmıyor artık. Ben ne kapalılar gördüm altı kerhane üstü minare. O yüzden bende şahsi fikrimi söylüyorum, çocuk büyüdükçe kendi kararlarını kendi verir. Küçük yaşta çocuğu kapatmak yobazlıktır.
30 YorumlaDiğer konusunda 5,2b cevap paylaştı. Ben bu tür dini şeylerin zamanında çocuğa "bak bu böyle, şu şöyle" diye öğretilip bu öğretilenleri sentezleyebilcek yaşa gelince de yolunu istediği şekilde çizmesi gerektiği kanaatindeyim. "Alıştırmak" denilen şey çocuğu dogmatik düşünmeye iter ve çocuğuma dair en son isteyeceğim şey budur.
10 Yorumla- Diğer konusunda 5,6b cevap paylaştı.
+1 yılSevdirmek adına yapılabilir.. Zaten çocuk annesinden ablasindan büyüklerinden gorduklerini uygular, özenir... Ada ara ben de yapardım küçükken.. Başımı kapatır "anne ben kapandım artık" derdim.. Bunalınca da açardım. Çocuğa istemediği şeyi yaptiramazsiniz zaten. Uğraşmayacaksin da..
00 Yorumla Haklısın. Müslüman bir aile çocuğunu batılı bir şekilde yetiştirirse ergenlikte batılla hak karışır şu an ki modernizim budalası sözde tesettürlüler ortaya çıktı. Şöyle düşünün siz bir fidana ağaç olduktan sonra mı su verirsiniz yoksa ektiğiniz anda mı? Aklı selim olan herkes en başından beri ağacı besler ki o iyi yetişsin. Bunun gibi islami literatürleri daha fidanken aşılarsak çok sağlıklı ağaçlar yetişir. Alakayı anladınız mı?
00 Yorumlabu hastalıklı allahın belası zihniyetten kurtulcaz inşallah...
doğrudüzgün normal giyinmek varken illa hastalıklı düşüncelerinizle rezilliği yüceltceksiniz...
gebermediğiniz gibi düşüncesizce çoğalıyosunuzda...
allah bizi sizler gibi pisliklerle imtihan ediyo.327 Yorumla- +1 yıl
Allahın istediği şekilde giyindirmek isteyenlere beddua okumak cidden komik beddua sahibine döner
- +1 yıl
@yakonn kendime rehber olarak kuranı seçtim. kerameti sakaldan ibaret pislik saçan hacıhoca müsveddelerinden medet uman gerici pislikler gibi hurafe esiri olamam.
örnek olarak anlarmısınız bilmem ama mesela kitapta su iç yazar. siz onu ister bardaktan iç ister damacanadan ister yalaktan iç olarak yorumlarsınız... benim eleştirim suyu yalaktan içmek şartmış saçmalığına inananlara... - +1 yıl
@scorpion026 allah örtün der. yani giyin. doğrudüzgün giyin...
siz bu basit ifadeyi alıp kapkara çarşaflara kapan olarak yorumlarsanız hesap günü sanırım fazlaca zorlanırsınız. ancak yinede yargı mercii ben diilim. doğrusunu alemlerin rabbi olan allah bilir... umulur ki doğru bulanlardan olursunuz... - +1 yıl
zorlanırmıyız ya ne kadar sacma bir cümle tam tersi olur çünkü zinadan olabilidğince uzaklaşıyosun uzaklaştırıyosun tabi kuranın mealini kendi kafasına göre yorumlayan zihniyetten bunu duymak şaşırtıcı değil
- +1 yıl
@scorpion026 Dostum Bende Zaten Diyorumki Kapansın Çarşaflı kapansın Yda Başörtülü Yeterki Kpansın Beni Yanlış Anladın Sen ::D
Ben Yurttan Çıkışlıyım Emin Ol Senden Daha Çok Bilgi Var Bende :) Yanlış Anlamışsın Beni sen iyi oku - +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 Seni Geciceğimden Eminim aÖbür Tarafta Sen Hangi Partiyi Tutuyosun Adamca Söyle :)
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 dostum ozman bana laf atma bende başörtüyü savunuyorum hay allahım ya
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 akape ve chp eleştirine katılıyorum... ve ayrıca anlaman için işte bak bu akape kafası:)) anlamadan etmeden sanada sataşır... bunlar hep böyle...
- +1 yıl
çattık valla :D haklıyken haksız duruma düştü :D
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 işte ben bu zihniyete karşıyım anladın mı? yoksa ne giyersen giy önemli değil. bu hasarlı zihniyet marjinal olmak için kaşına gözüne metal takar dindar olmak içinde çarşaf cüppe giyer. dinde zorlama yoktur ve şekilcilik yoktur. başı açık biride dindar olabilir kapalı biride dinsiz olabilir ben bunu demek istiyorum. kişileri görüntülerine göre yargılamak haddimiz değil ayrıca içyüzünü bilemeyiz. gizliyi bilen yalnız allahtır. doğrusunu o bilir ve belki o kötülediğimizi bir şekilde sınıyodur belki onu yarın büyük mertebelere getircektir. biz ona buna inanmak yerine kuran okuyalım varsın yanlış yorumlayalım ama doğruyu kendimiz bulalım. allah günahsız bir ırk isteseydi bizi yeryüzünden yokederdi...
- +1 yıl
abicim ağaç yaşken eğilir sözünü çok iyi bilirsin nasıl yetiştirirsen öyle gider çarşafa giriyosa göstermelik girmemesini anlatmalısın sen cocuguna tvdeki hadise gösterirsen ona özenir
böyle adamlarla muhatap olmuyorum zaten - +1 yıl
@scorpion026 hadisede iyi örnek değil çarşafta. kökeni bir araştırırsan islamda çarşafın yeri olmadığını görürsün. ortaçağ karanlık devrinden kalma herşeyin yasaklandığı ayıplandığı günah kabuledildiği kilise dönemini araştır...
ben sözde modernler gibi herşeyi aşağılamıyorum ama göstermelik dindarlar gibi yobazlaşmıyorum. en doğruyu bulmalıyız bunun içinde tartışırım ikna olurum ikna ederim. önemli olan gelişmek. - +1 yıl
@scorpion026 tamam hocam emriniz olur senin dediğin gibi biz yobaz sen modern çağdaş bir insan :D yazık ki ne yazık modern ilkel çağdaş aydın insan seni laik insan seni sizin ben varya
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 kardeş tartımıcam uzatma hangimiz haklıysa allah biliyor uzatma kapat konuyu
- +1 yıl
- +1 yıl
@scorpion026 Sana iyi oluyor yobaz :D
Diğer konusunda 923 cevap paylaştı. yanlis anlama herkes icin gecerli degil ama kucuklukten kapanip yani anne baba dedi diye kapananlar sonra tesetturu yerden yere vuruyorlar neden boyle acik sacik ya da dar geziyorsun bas ortun olmasina ragmen dersende sana zorlaydi ve ben istemedim diyorlar ya da tam. atiyorlar
00 YorumlaYanlış. çünkü o çocuk istediği gibi giyinmenin keyfine varamadan kapanıyor. ve bu durum ilerde yani o çocuk yetişkin olduğunda geri açılmasına kadar gider. bu nedenle kişi akıl baliğ olunca kendi rızası ile kapanmalıdır. tabi istiyorsa
30 Yorumla
+1 yıl5-6 yaşında kapatmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü eğer haram değilken yapılırsa, ileride o kız bıkkınlık duyabiliyor. Çevremde canlı örnekleri var.
Önemli olan haram olduğu zaman kendi isteğiyle kapanabilmeyi anlatmak ve öğretmek bana göre. En azından bana ailem bunu gösterdi ve zorluk cekmedim.00 Yorumla
+1 yılSaçma. Bu yaşta bir çocuğu güzel güzel giydirmek varken neden kara çarşaf? Çocuk çocukluğunu yaşasın bırakın da. Bu açıklık, kapalılık durumu sizin seçiminizle değil çocuğunuzun kendi tercihi olmalı ayrıca.
20 Yorumla
+1 yılAllah razı olsun kardeşim çok güzel söyledin.. Mevlam onun istediği şekilde yetiştirmek nasip etsin inşallah
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin
+1 yılBu seçim ailelere kalmış birşey, her bir aile kendi cocugunun sorumluluguna aldıgına göre onu yetiştirirkenden özgürdür. Yeterki herbiri çocuklarını öğrenen , sorgulayan , dinleyen , saygı duyan , birey oldugunun farkında olan "bireyler" olarak yetiştirsinler.
Biz oldugumuz için devlet var,
O devlette çalışan her birey bize hizmet etmek için varlar. Onlaarın hiçbir ayrıcalıgı olamaz, olmamlıdır. Biz istediğimizde onlardan hesap sorabiliriz.
Ahh keşke herkes bunu öğretebilse00 YorumlaBen yanlış buluyorum. Çocuk kendi iradesiyle kararlarını verene kadar bu şekilde müdahele etmek doğru değil. Zamanı gelince kendisi de dinini sorgulamaya başlayacak sonuçta, o zaman kendi inancı ve isteği doğrultusunda kararını verir.
10 Yorumla
+1 yılçocuk küçük yaştan itibaren baskı ile kapatılırsa ailesinden nefret etme düzeyine gelebilir o yüzden belirli bir yaşa gelince kendi kararını kendi vermesi daha mantıklı.
20 YorumlaÇocuğun tercihine bırakılmadan, baskı altında beyninin yıkanması bu. Başka hiçbir şey değil ve kesinlikle hiç hoş karşılamıyorum.
30 YorumlaKişi kendi isteyip kapanmalı bunun içinde aklının erdiği bir yaşa gelmesi lazım ki bunu düşünüp karar verebilsin.
20 Yorumla
+1 yılBana gore cocuga oncelikle Allahin bize tesetturu niye ve nasil farz kildigini anlatlmali ve bukonu hakkinda ogutler verilmeli ergenlig girdigi zaman eger hala tesetture girmemisse bu zamnda ona eger kapanmazsa olacak seylerden bahsetmeliyiz ama bu seferki daha resmi eger hala yapmiyorsa zamana birkmali ve dua etmeli ama sacini kesmek gibi zorla yaptirmamali sevdirmeli ve yararlarini anlatmaliyiz
00 Yorumla
+1 yılKesinlikle katiliyorum sana , agac yasken egilir. kucukken subyan okuluna falan yollayacaksin , guzel egitim verecekler. ben olamadim ama evlatlarim benden cok daha hayirli olacaklar InsaAllah Islama
00 YorumlaYa sen bakma bunlara doğru düşünüyorsun. Ha a. k benim çocuğum olacak ben de ona müdahele etmeyeceğim kendi seçsin diyeceğim bunların arasına salarak? Yemezler.
11 Yorumla- +1 yıl
Çocuğunu zorla kapatıyorsun hadi onu anladım peki müslüman olmak istemese ne yapıcaksın?
+1 yıldin zaten bir inanc olarak değil atadan gecme bir alışkanlık günümüzde herkes ilk öğretenin izdüşümünü takip ediyor oysaki din kişisel irade içermeli ama din ekolojisini elinde tasıyanların işine gelmiyor bu çünkü en karlı tekel din
10 YorumlaSeni gidi Gizli kullanıcı. Seninle aynı yerde yaşamış olmayı dilerdim. Buradan olduremiyorum çünkü
11 Yorumla
Soran+1 yılBu benim fikrim. Ne diye zoruna gidiyor?
+1 yılBelirli bir yaşa gelince kendisi mantıklı bir şekilde düşünüp karar verebilir, küçük bir çocuğa dini bu şekilde empoze etmeye çalışmak yanlış bence. Bu da benim şahsi fikrim.
10 Yorumla
+1 yılKatılmıyorum gereksiz. Çocuk aklı erince kararını kendi vermeli
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKapanmak tabiki farz ama öteki türlü cocugun iradesi disinda bisey yaptiriliyor. bana göre oda yalnis. büyüyüp akli erince kendi karar vermeli diye düsünpyorum
10 Yorumla- Diğer konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılBen herkesin kendi inancı doğrultusunda kendi isteğiyle kapatılması taraftarıyım. Küçücük çocuğu kapatmayı ailenin cahilliği diye görürüm ve kimse de bu yargımı değiştiremez.
10 Yorumla Saçma kapanmak kişinin tercihi olmalıdır zorla olamaz
10 Yorumla- Diğer konusunda 1,1b cevap paylaştı.
+1 yılAllah kismet ederde bir kizim olursa bende kucuklukten alistirmak istiyorum yavas yavas heveslenir insallah belki birlikte çarşaf bile giyeriz
10 Yorumla
+1 yılÖzgürlük kavramını bile daha bilmiyorlar onlar. Söz hakkına ve kendi akılla düşünüp karar alma engelleniyor, doğru değil.
11 Yorumla- +1 yıl
Söz hakkı*
çok yanlış, hatta doğar doğmaz kafa kağıdında dini islam veya herhangi bir din yazmakta çok yanlış, birine din eğitimi tanıtım olarak verilmeli ve 15 yaşından sonra olmalıdır
10 YorumlaKüçükken zorla kapanmasını sağlamak gibi, alıştırmak deyince bunu yaparlar.
10 Yorumla- Diğer konusunda 21,4b cevap paylaştı.
+1 yılOnun bedeni seks objesi değil, kapatacak bir şeyleri yok resmen istismar
20 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSonra da burada gördüğümüz gibi açılmak istiyorum sorularına denk geliyoruz.
20 YorumlaSorunlu karakterleri olacak. Çoğu pedofili olacak hatta.
20 YorumlaDiğer konusunda 386 cevap paylaştı. Eğer o istiyorsa, istemezse baskı gibi olur ve hayatının özgür bir döneminde geri acilir
00 YorumlaAynen öyle kardeşim küçükken alıştırılmalı ki büyüyünce de zorluk çekmesin.
00 Yorumlakatılmıyorum insannın kendi tercihi olmalı çocuğun fikri alınmalı
ya o ilerde istemezse10 Yorumla- Diğer konusunda 3,3b cevap paylaştı.
+1 yılne için kapatıyolar din için mi çocuğa sordular mı sormamışlarsa zorla yapılmış sayılır ve dinimizde zorlamalara yer yoktur
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYa ben kafede çalışıyorum bebek arabasındaki çocuğu kapatmışlar 2 yaşında ya var ya yok saçmalık bu kadarida
20 YorumlaDiğer konusunda 1,6b cevap paylaştı. Kapalı olması güzel birşey ama kara çarşafa karşıyım.
00 Yorumla
+1 yılErgenlikte kapanması gerekir bana göre çocukluğunun elinden alınması iyi birşey değil
00 Yorumla
+1 yılsen çocuğuna dini öğretirsin kapanıp kapanmamayı ona bırakırsın en mantıklı seçenek bu olsa gerek.
20 Yorumla- Diğer konusunda 24,6b cevap paylaştı.
+1 yılşimdi herkes lagaluga yapar ama kendileri küçük cocuklara makyaj yapar bikini giydirir
02 Yorumla- +1 yıl
Niye çocuğun bikinisindendemi tahrik oluyorsunuz? O yaşta çocuk bikini giyse ne olur?
- +1 yıl
@Alara00005 kapansa ne olur o zaman?
Gizli Üye(30-35)+1 yılşu dininizi dayatmanızdan yeterince ateist ettiniz insanları ,
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDinde bile ergenlikte diyor küçük yaşta kapatmak doğru değil çünkü aklı bile ermiyor
40 Yorumla
+1 yılÇok saçma bir şey ölürüm de takmam
10 Yorumlasaçma buluyorum çocuk isterse o başka
10 Yorumla
+1 yılKendi seçimini yapabilir bence.
00 YorumlaKüçük yaşta kapatmaya karşıyım doğru bulmuyorum
10 YorumlaKorkunç olduğunu düşünüyorum...
20 Yorumla
+1 yılruh hastalığının ta kendisi...
20 Yorumla
+1 yılKesinlikle katılıyorum.
00 YorumlaDiğer konusunda 1,2b cevap paylaştı. Karşıyım
20 Yorumla- Diğer konusunda 12,8b cevap paylaştı.
+1 yılHaklısın ;-)
00 Yorumla Diğer konusunda 503 cevap paylaştı. ağaç yaşken eğilir
00 Yorumla
+1 yılaynenn
00 Yorumla
+1 yılCok iyi bence
00 YorumlaBencede.
00 Yorumlabir düsüncem yok
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?