Kendi odaları olduğu halde annelerinin yanında uyumak isterler. Odalarında uyumamak için bahaneler uydururlar. Peki çocuğu kendi yatağınanasıl alıştırırız? #impulsive
Zor bir süreç. üzerine fazla gitmeden. nerede uyuyorsa uyusun. kucağına al yatağına yatır. çocuk uyandığı yeri benimser zamanla. yanında yatmak istediği zamanlarda izin ver yatsın uyusun. uyuyunca yatağına yatır yine. rehber öğretmenin dediği bu bana. ve alıştı artk.
💚Düzen değişikliğini uygulamada tutarlı olmaya çalışın: Gün içinde çocuğunuza anlattığınız değişiklikleri uygulama aşamasında, bilgilendirmedeki gibi hareket etmek ve çizilen sınırdan taviz vermemek (sadece 5 dk yatmasına izin vermek, uyuyakaldığında yatağına taşımamak, çok ağladığında üzülüp veya işinizi kolaylaştırdığını düşünüp o gece yanınızda yatmasına izin vermek gibi) gerekir. Gözyaşları, çığlıklar ve ağlamalarda sakinliğinizi korumanız ve yeni düzene sadık kalmanız önemli olacaktır. Yalnız uykuya dalmayı reddettiğinde veya gece yarısı yanınıza geldiğinde, ihtiyacı olan güveni ve duygusal desteği yanına yatmadan verin: Bu gibi durumlarda onun yatağına yatmamaya dikkat edin. Yatağının yanına bir sandalye çekebilirsiniz, çocuğunuz da elinizi tutabilir; böylece kaygısını kontrol etmesine yardım etmiş olursunuz. Çocuğunuz 1 yaşından küçükse, çok ağladığında onu kucağınıza alıp sakinleştirdikten sonra yatağına koymayı deneyebilirsiniz. Unutmayın, o anki ihtiyacı sizinle iç içe yatmak değil, aranızdaki ilişkinin değişmediğini görmektir. O uykuya daldıktan sonra kendi yatağınıza gitmeniz şart.
💚2-3 gece sonra yatma ve uyuyakalma arasındaki sürede sözel iletişimi kesin, sadece yanında oturun: Bu aşamada amaç çocuğun kendi kendini sakinleştirip uykuya dalma becerisini kazandırmaktır. Büyük tepkilerde karşılaşmıyorsanız ve kendi kendine uykuya dalabiliyorsa, sandalyenizi her geçen gün biraz daha uzaklaştırabilirsiniz: başucunda, yatağının karşısında, ayak ucunda, kapıya yakın, koridorda ve odanıza geçiş. Eğer sizin yanınıza gelirse, sakince onu yatağına geri koyun. Özellikle küçük yaştaki çocuklar için parmaklıklı yatak ve güvenlik kilidi olan kapılar güvenlik açısından iyi seçeneklerdir.
💚Bu geçiş sürecinde çocuğunuza zaman tanıyın: Her çocuğun değişiklikleri kabul etme süresi farklıdır. Uyku zamanı öncesi veya gece yarısı gitgel yapmak zorunda kalabilirsiniz, uykusuz kalabilirsiniz, ancak bu köklü değişikliğin oturması için bu fedakarlığı yapmalısınız. Bu fedakarlığın, yatağınızı çocuğunuzla seneler boyunca paylaşma fedakarlığından daha az süreci kesin.
Biz bu sorunu hiç yaşamamıştık odasında gayet hevesle uyuyordu. Ta ki kardeşi olana kadar. Şimdi ikisi aynı odada kalıyor kızım yine yanımıza geliyor. Çözümü ikisini aynı anda uyutmakta buldum. ya da babasıyla uyuyor sonra yatağına geçiriyorum. Kaç yaşında şu an çocuğunuz ona göre daha net tavsiye verebilirim
Ilk yöntem pes etmemektir. Çocuğun kendi başına yatması ilerideki karakterinin olumlu olması için çok önemlidir. Ödül yöntemi kullanmak etkili olur. Bir süre onu kendi yatağında yatırırken uyuyana kadar yanında durmak gerekir, gece uyanıp gelse bile tekrar yatağına taşımak gerekir. Yatağı için özendirmek gerekir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bırakın anne babalarıyla uyusunlar. Onlar çocuk ve sevgiye ihtiyacı var. Anne babasına sarılmak kendini güvende hissetmek istiyorlar. Onları koca kız / erkek oldun diyerek odalarına göndermeyin. Çocukları üzmeyin. Onlar zaten bir gün anne / baba odamda yaticam der.
Kac yasinda olduguylada alakali bir durum amaaa odasina yataga yatirildiktan sonra masal okunarak konusarak belki gunun ozeti anlatilarak cocugun yatagina alismasi saglanir. cok zor degil sadece annenin sabriyla alakali bir durum.
Bende küçükken böyleydim annem yanımda uyur ben uyuyunca kalkardı ve zamanla alıştım fakat çok yanında yatarsanız alışmayabilir ben uyanınca annemi uyandırırdım ağlardım uzmanla görüşün mümkünse
Uyumak isteyeceği yatak ve oda düzenlemek yeterlidir. Bir de ilk başlarda çocugun yaninda uyumak , zamanla onu tek basina uyumaya alistiracaktir bence.
Masal anlatarak veya da rahatlatıcı bir müzikle uyuyabilir hatta odaya DİKKAT çeken bir gece lambası konabilir, çocuğu teşvik edecek... Geceleri ona arkadaşlık edecek bir oyuncak da olabilir...
Alıştıra alıştıra yapılır. Önce çocuğunun yanında anne uyur, 5-7 gün arası sonra aynı odada farklı yerlerde uyurlar, sonra çocuk tek başına uyumayı sistematik duyarsızlaşmayla öğrenir.
En İyi Cevaplar