Annelerin en çok zorluk yaşadığı konulardan biri de beslenme düzeni. Maalesef çocuklar çok fazla yemek seçiyor ve sevdirmek için türlü oyunlara ihtiyaç duyuluyor. Sizce çocuk istemediği zaman zorlanmalı mı, beslenme düzeni nasıl olmalı?
Sürekli çocuğa bir şey yedirmeye çalışmak/ zorla ağzına yıkmak ilerde beslenme sorunlarına yol açar acıktıkca yemesi en iyisi Küçükken ne yemeye alışırsa onları birde siz ne yerseniz çocuk da onları yer mesela annem eskiden hiç gazlı içecek almazdı şu an alıp içmem ama yemekle gelirse filan hepsini bile içemem ama çok misafir gelirdi oyuzden tatlı çok yiyordum😂 azaltması zor oldu çocuklar 2-3 yaşından sonra ne zaman acıkıp ne zaman doyduğuna karar verebilir önemli olan boyunun düzgün uzaması ama çok zayıf olduğunu düşünüyorsanız bir uzmandan yardım almanız en iyisi
Çocuk kesinlikle yemek için zorlanmamalı. Hatta çocuk adına yemek zamanı bile tayin edilmemeli. Çocuk kendi acıktığında zaten yemek yeme ihtiyacı oluşucaktır. Onu buna iten mide asitinin verdiği acı varken bize hiç gerek kalmıyo. İnsan vücudunda bunu hatırlatan bi sistem var zaten. Hatta tıka basa doyurmak yerine tam olarak doymadan kalkması sağlanmalı. Bununla ilgili Efendimizin (s. a. s) hadisi bile vardır bizi doymadan sofradan kalkmaya teşfik edici. Yemek acıkmadan yenmemeli , doymadan kalkılmalı. Aksi taktirde ısrarla, acıkmayan çocuğa sürekli halde yedirilmeye çalışılan yemek zaten çocukta yemek yemeğe karşı tepki oluşturur.
Çocuk yemek istemiyorsa zorlanmamali. Aksine yemek yerine daha da inatlasabiliyorlar. Bundan bir yıl önce oğlum öyleydi. Hareketli ve iştahsız bir bebekti. şu an şükür iyi. Pek nadir yemek seçer. Ama hareketli halı daha da arttı. Yeter ki sağlıklı olsunlar da ❤️
Selam, çocukların yemeğe zorlanması çocuğu yemekten soğutur. Bırakın aç kalsın. Kimse , hiç bir çocuk açlıktan ölmez. Seçenek sunmayın. Onun o yemeği yemesini veya yememesini büyük bir olaymış gibi abartmayın yerse yer yemezse yemez. Üstüne çok gider abartırsanız eğer çocuk bunu size karşı kullanır. Normallestirin yemek yeme durumunu 😊
Son günlerde benim de başıma bela olan bir durum bu. Yorumlarda yazdığı gibi zorlamamaya çalışıyorum acıkınca yer diyorum ama hasta olur vücut direnci düşer diye de içim içimi yiyor
Oglum yemek yemiyor cogu zaman ama mevye bayiliyor ozellikle karpuza zorlamiyoruz onu acikinca zaten mama mama diye geliyor yemek yemedigi zamanlarda seftali muz karpuz gibi meyveker yiyor ve bununda onu tok ve vitamin anlaminda yerrigine inaniyoruz cocuklari zorlamayin acikinca zaten yerlee. Oglum 2.5 yasinda
eskiden çok uğraşırdım ama kendi haline bırakınca düzeldi ; şimdi de sporla uğraşıyor, haliyle benim peşinden koşmama gerek kalmadan kendi yemek istiyor ))