Evlilik dışı hamile kalan bir kadın bebeğini doğurmalı mı? Bebeğin babası ile ayrılmışlar, kadının ailesi olayı biliyor ve çocuğun dünyaya gelmesini istiyorlar. Kadın da zaten çalışıyor, maddi durumu fena değil. Çocuğunu dünyaya getirmek istiyor, bebeğin babasıyla da zaten evlenmeyi düşünmüyor sadece babalık davası açıp açmama konusunda şu an kararsız. Peki siz böyle bir durumda ne yaparsınız? #beyazorkidem😘
Evlilik dışı hamile kalan bir kadın bebeğini doğurmalı mı?
Bazıları babasız ve kötü şartlar altında yaşamaktansa aldırmanın daha iyi olacağını savunmuş o halde kötü şartlar altıda dünyaya gelen her insan ölmeli. Yaşama hakkı kutsaldır. kimse başka bir canlının yaşama hakkına son veremez bir kadının gebeliğine son vermeyi hak ve özgürlük olarak görülüyorsa, doğumdan sonra bebeği öldürerek Anneliğine son vermekte cinayet değil özgürlük kapsamında o ozaman bu mantıkla.
Biraz aklınızı kullanın yorum yazarken ezbere konuşmuşsun kimse başka bir canlının yaşama hakkına son veremez demişsin bitkilerde hayvanlarda canlıdır ve beslemek zorunda olduğumuz için yeriz 2. si mastürbasyon yapmışsındır o spermi üremek için kullanmadığın her sefer bu mantıkla katil oldun kadında her adet olduğunda aynı mantıkla katil oluyor he dersen ki ama onlar daha birleşip bebek olmadı anne karnındakinin de henüz bir bilinci yok yani can taşımıyor eğer ille de hayır can taşıyor diye direteceksen bende kadının reglde vücuttan attığı yumurta için erkeğinde mastürbasyonla olası yavruları öldürdüğü için katil olduğunu söylerim ama söylemem tabi ki böyle saçma bir şey
@belirlenemedi ordan klavye delikanlılığı yapıp yüzüme karşı söylemeye arka tarafının yemeyeceği sözleri yüzüme karşı söyleseydin neye hakkım olduğunu gösterebilirdim sana onun bunun kızın hamile bırak sonra aldırmaya kalka Yav. Şak
@belirlenemedi. Hak veriyorum şimdi sana Aslında Annen senin gibi p*ç doğuracağına aldırmalıydı suç sende değil aslında annende zamanında senin gibi sperm attığını aldırmalıydı.
Evlilik dışı bir çocukta sosyal duyguların gelişmesi bir hayli zordur. Uygarlığımızda evlilik dışı doğanlara yüz karası gözüyle bakılır ve böyle bir geçmişi olan çocuk toplum içinde savunma durumuna itilir. Ama umarım o çocuk bunlara maruz kalmaz.
Çocuklarınızı yetiştirmek için önce kendinizi yetiştirmeniz gerek. Aksi halde, hayvani ihtiyaçlarınız ya da yalnızlığınız ya da içinizdeki boşlukları doldurmak için çocuk sahibi oluyorsunuz demektir. O babada bu kişilerden biri sanırım.
Kadının ekonomik özgürlüğü varmış, aileside destekliyor. Oldukça şanslı kendisi. Bizim toplumumuzda maalesef çok daha başka tepkiler veriliyor bu durumlarda. Umarım sağlıkla kucağına alır.
Kadının babası ben olsam, doğurma ve babasız büyütme kararını destekler, kızımın da babayı, çocuğu kabul etmesi için ikna etmesini isterdim. Kabul etmiyorsa, bebeğin babası ile soybağının tescili için dava açılabilir.
Doğurmaması gerektiğini düşünüyorum. Bir çocuğun hem anneye hem babaya ihtiyacı var. Maddi durumu istediği kadar iyi olsun ama baba sevgisinden yoksun büyüyen o bebeğe yazık.
Çocuğun bir suçu yok ortada kuzum. Masum bebişin dünyaya gelmesi gerekiyor. Babalık davası açtıktan sonra soyadını alır nasılsa babadan, en azından kimliği olmuş olur.
Kendisi bakabilecekse imkanı varsa ve istiyorsa doğurabilir tabii. Babasız ya da annesiz büyüyen her çocuğa psikolojisi bozulacak gözüyle bakmak çok saçma. İyi yetiştiren biri varsa ve etrafında saçma sapan babasızlığı sanki çok kötüymüş gibi gösteren hadsizler yoksa başında bunun eksikliğini yaşamayacaktır. Şehit, kaza sonrası ölen bir sürü çocuk var babasız büyüyen, sanki potansiyel suçlu ya da hasta gözüyle bakılıyor, çok saçma klişe bir savunma. Tanıdığım bir sürü babasız ya da annesiz insan var hiçbiri de anormal değil gayet normaller. Yurtdışında daha çok böyle olaylar ama bizden daha iyi psikolojileri var, yani herşeyi anne ve babanın birlikteliğine bağlamayın. Hem annesi babası olan kişilerde ne sorunlar yaşıyor, bazıları keşke babam/annem olmasaydı diyor. Etraflıca düşünmek lazım. Aile kavramını da gereksiz büyütmemeli... Kişi tek başına bakmak için maddi ve manevi yeterliliği varsa çok rahat bakar.
Ben ona tek başıma hem anne hem baba olurum. Dogururum. Biz anlaşamadık diye onun bir suçu yok , aynı şekilde evliykende babasız kalan çok bebek.. çocuk var. Babasız büyütmem aldırırım demek aşırı mantıksız. Babalık davasınıda açarım çocuğumun soyu belli olsun. Hakkımı söke söke alırım. Sonrasında ister baksın işte bakmasın o kısmı umrumda olmaz
Yorumlar aptallıkla dolu neymiş daha oluşmamış çocuk canmış falan :D öncelikle tabi ki doğurulmamalı bu mantıkla bakarsak kadınlar her adet geçirdiğinde oluşmuş yumurta dışarı atıldığında olası canlardan biri gidiyor erkekler her 31 çektiğinde olası canlar gidiyor her 2 üreyebilecek karşı cinsten insan birbirine bakıp geçtiğinde olası bir can katledilmiş oluyor ama aslında hiçbiri olmuyor çünkü can diye bir şey yok organizmanın işlenme süreci var sadece daha oluşmamış bir şeyi aldırdığında bir insanı öldürmüş olmayacaksın bir sistemi oluşmadan bitirmiş olacaksın hiç oluşturmadığın organizmalardan farksız senin sorman gereken soru sen bu kişinin genleriyle kendi genlerinin karışması sonucu ortaya çıkan organizmayı büyütmek istiyor musun büyütmek istemiyorsan hiç doğurma zaten
Babada hayır yoksa doğurmasın. Burdakilere göre babasız da yaşayabilir kafasındalar. Babasız büyümenin , baba sevgisi tatmadan büyüyen çocukların nasıl bir ruh hali olduğunu bilmedikleri için onlara göre soyadı olsa yeter kafasındalar. Her bebek düzgün bir aileye sahip olmayı hak eder. Özellikle bizim ülke gibi herhalta burnunu sokup yorum yapmayı kendine hak göre dedikoducu çakma müslümanladan geçilmeyen bir ülkede o çocuğun psikolojisi hiçte düzgün olmaz.
Eğer böyle bir durum varsa sorumluluğu üstlenmeli ve doğurmalı aldırmak demek bir cana kıyıp sorumluluğundan kaçması demek yazmışsın zaten aldırmayacağını. Kişi evlenmicek olsa bile bebeğin babasını bilmeye hakkı var onun için babalık davası açılmalı kadın kendi ayakları üzerinde çocuğunu büyütebilir ama bir çocukta babasını bilmeli.
Aldırmak zor çocuk için nasıl bir dünya olur düşünmek gerekir. Babasızlık zordur bu eksikliği doldurabilecek mi? Yarın öbür gün evlenmek isterse çocuğu YÖK olarak gürür mü? Yani çocuk bir iki aylıksa sanki getirmese her ikisi içinde daha iyi ya da kendisi bilir. Bazı babalarda hakkıyla babalık yapmıyor tabi çok istiyorsa getirsin ama istemiyorsa kendini zorunlu gibi hissediyorsa getirmesin.
Ailesi destek oluyor ve kendi ekonomik özgürlüğü varsa bence doğurmalı. Babalık davası illa ki açmalı. En azından kimlikte çocuğun bir babası olmalı. Artık anne farklı bir açıklama yapabilir ilerde. Kürtajı bende cinayet olarak görüyorum.
Bu işte bebeğin ne hatası var? Yaşamayı ve büyümeyi hak ediyor. Ben olsam bebeğe sonuna kadar sahip çıkarım. Üstelik ailesi de istiyorsa sorun kalmaz. Babalık davası açılsa bile, çok ekstrem bir durum yoksa çocuk anneden ayrılmaz. Tabi burada annenin yapacağı bir vicdan muhasebesi var. İyi düşünmek gerekir
Bence Anne rahmine düsen her bebek Dünyaya gelmeli. Anne Baba ayri diye cocugu aldirmak bebek cinayetinden ibaret. cocuk istemeyenler önlemlerini alsinlar. ister 1 haftalik ister 10 haftalik, can candir ve kiyilmamalidir o cana.
5
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Çocuk tek başına yapılamayacağı için tek başına bakılmasına karşıyım. Bilimsel olarak da kanıtlanmış bir şey ki aile içinde büyüyen çocuklar daha başarılı oluyor. Baba sevgisi almayan çocukların manipüle edilmesi daha kolay oluyor. Bir çok psikolojik sorunu oluyor. İstediğin kadar o çocuğu sevsende o çocuk sevgisiz hissediyor. Ben bunları sadece yakın çevreme bakarak söylüyorum. Yaşım 19 nerede sorunlu , uyuşturucu içen. Alkolik olan tanıdıklarım varsa ebeveynlerinden biri yoktu. Ben onlar on sadece aptal olduğunu sanıyordum önceleri. Sonra fark ettim ki onlar anne babaların yaptıkları hataların altında enkaz oluyorlar.
Kadın maddi ve manevi olarak güçlüyse doğursun. Herkese nasip olmuyor annelik, bazen fırsatlar bir kez geliyor insanın ayağına, bir daha anne olmama ihtimali de var
Bir bebegi dunyaya getirmek degil mesele. O bebege buzel bir hayat verebilmek cok onemli. Dogurdun diyelim o cocuga herkes soyadindan dolayi bile farkli bakacak. Her kizin aileside boyle bir durumu kabul etmez dolayisla ztn akrabasiz kalacak. Babasiz buyuyecek. Baba cocugu kabul etmiyorsa yapilan davalar edilen kavgalar hepsi cocuga zarar verecek. O yuzden iyi dusunmek gerekiyor. O dogurdugun cocugun gelecegi senin elinde ve her cocuk normal bir ortamda buyumeyi hakeder.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Evlilik dışı ilişkide haram çocuk aldırmakta iki şekilde de günah. Bari ilkini yapmış ikinci günaha girip bir cana kıymasın..
Kendi tercihi ve kararı. Bu sorumluluk alabilecek ise maddi ve manevi koşulda üstesinden gelebilir ise neden olmasın ki. Türkiye de bu şekilde insanlara kötü gözle bakarlar, bakanların da yemediği halt yoktur ayrıca kimsenin hayatına kimse karışamaz.
O çocuğu çok iyi şekilde yetiştirmeleri lazım. Ayrıca kim neyden ayrılmış olursa olsun çocuk adama da ait. Çocuğun psikolojisi sağlam olsun istiyorlarsa çocuğun babası da en azından belirli günler gelip çocuğu ile ilgilenmeli.
Tabi anne karnına düşen her can dogurulmali onun suçu ne ki o masum evet şansız ama masum bunu yapan bireyler düşünmeli bu günahı mağlubiyeti saygısızlığı... Bu o doğacak bebeğe saygısızlık ama ne şekilde olursa olsun dogurulmali o melek
Evlilik dışı olmuş ama ben böyle bir durumda bebeğin doğması tarafındayım. Bebeğe bakacak gücü de varmış. Sonuçta o da bir can ve cana kıyılmamalı diye düşünüyorum.
O evlilik dışı hamile kaldı diye çocuğun ne günahı var, tabiki doğurmalı. Yapmadan önce düşünmeyen, doğmamış bebeğin canına kastetmeyi aklının ucuna bile getirmemeli.
Atladığın bir durum daha var, evlilik dışı da olsa , bir baba mevcut. Gebeliğin sonlandırılması için baba rızası da şart. Öyle kolay bir seçim değil elbet, ancak baba ben olsam gebeliği sonlandırmayı tercih ederdim…
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Ya bu kapaktaki bebiş ne kadar tatlı ona bakmaya geldim vallah ya bu nasıl bakıştır inşallah böyle bir çocuğum olur
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Aldırmak acımasızca gözüksede Babasız bebek büyütmek🤨 o bebeği çok zor bir çocukluk dönemi bekliyor olucak🤷🏻♀️
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Evet aldırmaya hakkı yok cenin olduktan sonra anlayın artık şunu benim bedenim benim kararım diye bir şey yok. Çocuğun hayatı ne olacak o zaman?