27 yaşındayım çocuk istemiyorum bazı sunepeler sanki bir kusurmuş gibi çocuk için gec kalmışsın diyebiliyor. Eee yani so what.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Kadın çocuk doğuracak diye bir şey yok. Sağlıklı her kadın ister, erkek sağlıklı olmadığını hiç düşünmez ve öğrenince de başına yıkılır dünyası. Neyse bir yoruma verdiğiniz cevaptan da yola çıkarak verilmiş bir cevap oldu. Çocuk edinmenin başka yolları da var. Umarım karşınıza dilediğiniz gibi sizi anlayan bir eş çıkar
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYoooo. Çocuk istiyorsan bile bence kesinlikle geç kalınmış bir yaş değil. Anca üniversiteden mezun olup işe başlayıp kendi düzenini oturtuyor insanlar. Ki çocuk istemeyebilirsin de. Herkes istemek zorunda değil. Çocuksuz hayat olur. Ben de şahsen içimde kanser gibi büyüyen bi kitle istemiyorum :d ya da belki maddi şartlardan ötürü çocuğa iyi bi gelecek veremeyeceğin için, bu ülkede büyütmek istemediğin için yapmayabilirsin. Ya da basit olarak kimseye söylemek istemesen bile biyolojik olarak çocuğun olmuyodur yani. Ki böyle birisine insanların niye çocuk yapmıyosun diye söylemesi çokkk daha ayıp. Milletimiz başkalarının hayatına burnunu sokmayı çokkk seviyor maalesef. Buna izin vermemeye çalış elinden geldiğince. Sen nasıl mutluysan hayatını öyle yaşa. Ve ilerde bir gün kararın değişirse de hiç çok geç, bundan sonra çocuk mu olur düşüncesine kapılma. Ne istiyorsan onu yap.
58 Yorumla- +1 yıl
Kanser gibi büyüyen kitle diyorsun AMA çok büyük konuştun bence çocuk nimettir elbette zorlukları var ama kanser gibi kitle demen çok ağır bişey bence bı gün çocuk istersin o his gelir içine ama kanser hastası olursun hakediyomusun evet
- +1 yıl
Kankim doktorum ben, kanserin ve çocuğun büyürken vücutta yaptığı şeyler, büyüme şekilleri çok benzer. Ondan bahsediyorum.
- +1 yıl
Çocuk isteyebilirim de bir gün, bu isteğim çocukla kanserin benzerliğini değiştirmez. Bence komik. Espri olarak yaptım zaten fark ettiysen. Çocuklara bi hakaret etmedim. Sen neden bana hakaret ediyorsun?
- +1 yıl
Resmen kanser olup ölmeyi hak ettiğimi söyledin...
- +1 yıl
Ben bunu anneme de söyledim ve annem de benim suratım EVET ÖYLESİN dedi ve güldük birlikte o kadar abartılacak bi durum değil bence.
- +1 yıl
Bi yarana bastıysam, fazla alınganlık oluştuysa sende onu bilemem o senin problemin, ben burada kişisel görüşümü belirtiyorum ve hakareti hak etmiyorum. Davranışlarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim, iyi akşamlar...
- +1 yıl
@Severimsevmeyisk ya neyin kafasını yaşıyorsun Allah aşkına kız sadece kendi görüşünü belirtmiş sen ise senin görüşüne uymadığı için rahatsızlık duymuşsun sadece. Üstüne bir de kanser olursan hak edersin diyorsun bu nasıl bir sığlıktır. Senin gibi her şeye sazan gibi atlayanlara asıl o dediğin olsa daha huzurlu bir dünyamız olabilirdi 🥰 kendi görüşüne uymayan insanlara dolaylı olarak beddua eden ve hakaret eden biri hiç nimetten, anlamaktan bahsetmese daha iyi.
- +1 yıl
Bu kadar abartmasaydin ne çok yazmışsın ya😅 sadece büyük konuştun demek istiyorum ayrıca 19 yaşına bekarım bı yaram falan yok çocukla ilgili
Öyle bir şart yok. Hatta ben şu an ki dünyada, özellikle bizim ülkemizde ki yaşam şartlarında eğer kişi çok büyük imkanlara sahip değilse kesnlikle çocuk yapmamalı.
O çocuğun sadece sağlık ve eğitim giderleri bile servet değerinde neredeyse bu sistemde.
Ayrıca imkan derken sadece maddi güç değil, zaman ayırabilmek, o çocukla oynamak, ilgilenebilmek, vakit geçirebilmekte lazım. Çok zenginsin ama 5 dakika vaktin yok, çocuk seni görmeden büyüyor, o da olmaz.
Yani hem oldukça iyi maddi imkanlara hem de bu imkanlara ek olarak zamana sahip insanlar çocuk yapabilir bence, eğer bunlar yoksa o çocuğun hayatı mahvolur.
Üzgünüm çocuk yapmak artık lüks maalesef.
Ayrıca bu söylediklerim sadece kadın için değil, erkek için de geçerli.
64 Yorumla- +1 yıl
Katılmıyorum birazcık haklılık payın var o kadar... İnsan evlenmeden önce kendini geliştirmeli kariyer, kişisel gelişim vs. Sonra ultra zengin olunması şart değil eşinde sende sevdiğin işide yaparsın çocukda yaparsın, buradaki nüans "zaman yönetimidir" zamanını iyi yönetenler hayatı ıskalamazlar...
- +1 yıl
@Soylu_Orgun Senin dünyanın gidişatından haberin yok sanırım. Sen istediğin kadar zamanını yönet, iyi ortam sağla içinde bulunduğun ortam kötü olunca yaptıkların çocuğuna güvenli bir ortam yaratmaz.
Türkiye zaten şeriata doğru gidiyor, milli eğitim tarikatlara teslim edildi, ben şahsen böyle bir yaşam şekli ve eğitim sistemi olan ülkede çocuk yapmam.
Dünya bakacak olursak ta 3. Dünya savaşının emareleri var, her yerde bir gerginlik var (Umarım öyle bir savaş olmaz) ama önce dünya ekonomisinde sorun oldu, sonra da Avrupa'da faşizm yükselmeye başladı, tıpkı 2. Dünya savaşı öncesinde olan olaylar sırası ile yine oluyor.
Bunlar yönetebileceğin şeyler değil, bu ortamda çocuk dünyaya getirmek o çocuğa yapılabilecek en büyük kötülüktür.
Her bireyin yaşam tercihleri farklıdır ve çocuk sahibi olma kararı kişisel bir tercihtir. Kimi insanlar için çocuk sahibi olmak önemli olabilirken, kimisi bu tercihi yapmamayı seçebilir. Her seçim değerlidir ve başkalarının beklentilerine uymak zorunda değilsiniz. Önemli olan, size mutluluk ve tatmin getiren bir yaşam sürmektir. Kendi tercihlerinize sadık kalmak önemlidir ve başkalarının yargılarına kulak asmamakta özgürsünüz.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
65
Cevap
80Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 11,9b cevap paylaştı.
u +1 yılDoğurmak zorunda değil
10 Yorumla
+1 yılöyle bir durum söz konusu olamaz. Yaşınız çocuk için geç değil birincisi, ikincisi geç kalmış olsanız dahi bu herkesin çocuk doğurmak zorunda olduğu anlamına gelmiyor. herkes yapabiliyor diye her şeyi yapmak zorunda değil. çocuğu bir bireyin sorumluluğunu almak olarak değil de evcil hayvan olarak görüyorlar ve çocuk ne zaman büyüyüp bir birey haline gelmeye başlasa kavgalar uyuşmazlıklar başlıyor. insanlar insan yetiştirdiğinin farkında değiller fazla dar görüşlüler. onlar için çocuk her evli çiftin sahip olması gereken, her kadının mutlaka doğurması gereken bir şey. bir şey diyorum dikkat ederseniz bir şey...
11 Yorumla
Soran+1 yılO kadar doğru ki !
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen de 27 yaşındayım 4 senelik evliyim herkes çocuk çocuk deyip duruyor. Çok meraklıysanız kendiniz yapın diyesim geliyor. Herkes çocuk yapmak zorunda değil, çocuk için evlenmiyoruz. Çocuk yaptık diyelim siz mi bakıp yetiştireceksiniz? Siz mi masraflarını ödeyeceksiniz. Ayrıca bunun böyle ortalık malı gibi söylenmesi beni çok rahatsız ediyor. Belki istemiyoruz, belki durumumuz yok, belki olmuyor kısırım, belki tüp bebek tedavisi görüyorum. İnsanların özeline bu kadar kolay ve de rahat girilmemeli ama mâlesef ki bir şey diyemiyoruz. "Hayırlısı" deyip geçmek zorunda kalıyorum.
22 Yorumla- +1 yıl
Bence diyin sizin içinize kanser olacağına onların üzerine olsun hadlerini öğretin insanlara yoksa ağzınıza si*arlar..
Cevap sahibi+1 yılAynen öyle. En son biraz tersler şekilde konuştuk artık anlamışlardır diye düşünüyoruz olmazsa daha sert tepki vereceğiz
Gizli Üye(25-29)+1 yılHer kadına annelik baskısı yapılmasından nefret ediyorum, kadın doğursun da maddi manevi çocuğuna yetebilecek mi onu boş ver (!) Çocuğu sevgiyle mi döverek söverek mo büyütecek o önemli değil (!) Misal annem beni hep fiziksel psikolojik şiddetle büyüttü, beni hiç sevdiğini hatırlamıyorum, onun sevgisizliğiyle hırçın, insanlardan uzakz hayata adapte olmakta zorlanan biri oldum. Herkes anne baba olmamalı! Bu ülkede ilk olarak bir şey degişmesi gerekiyorsa o da anne baba olma ehliyetin getirilmesidir. Çok fazla nüfusun bize ne faydası oldu? Hangi devirde yaşıyoruz, kendinizi geliştirin ve böyle kocakarı muhabbetlerini dikkate alıp çocuk doğurmayın. Gerçekten kendinizi her konuda hazır hissediyorsanız ve böyle bir ülkeye çocuk getirmek istiyorsanız doğurun.
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılYani başlığa yazdığın başlığa göre insanlığın devamı için kadının doğurması şart ama aşağıda ki yazdığın açıklamaya göre ise hiç bir şeye zorunlu değilsin hazır olduğunda gerçekten istersen zaten olur istemezsende bu senin seçimin sakın milletin lafına inanıp işte yap inan ki çok seveceksin iyi ki yapmışım diyeceksin falan gibi masallara inanma o sağda solda akıl verenlerle de ilişkini kes bazı tip insanlar sadece çocuk değil bir çok durumda ukalalıktan uzak duramazlar bu tip insanlarda genelde hep hayatta Dikili taşı olmayan vasıfsız insanlardır
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYapma zaten de gör 35 sonra çocuk yapamayıp kuduran evde 30 tane kedi besleyen manyaklardan... Sırf sizler için kedi maması üreten şirketlerin hisselerine yatırım yapıyorum ki para gelsin bari bir işe yaramıyorlar doğal seleksiyon için ölü sayılır çocuksuz bir kadın. Dünyada yaşıyoruz feminizmi ve dinleri biz yarattık ama dünyanın kendine ait değiştirilemez kuralları da olduğunu unutuyoruz.
333 Yorumla- +1 yıl
erkekler gibi arabayla kedileri ezip kaçmaktan iyidir
Soran+1 yılA. yav malı gelmiş burada ordan burdan dinledigi saçmalıkları zirvaliyor. Ben zaten kedili bir evde büyüdüm kedilere bayılırım bakarım da gayet. Zaten 23 yaşımda kısır oldum hiç de üzülmüyorum 23 yaşımdan önce çocuk da doguramazdim zaten kendim çocuk sayilirdim
Cevap sahibi+1 yıl@xSosyoPsikopat İsminin hakkını veriyorsunnn haaaa 😏 Benim de köpeğim var o da hayvan. Hepsi benim için hayvan nasııl böyle bir şey zikredebilirsin pis zihniyetli şıklık 😡 Cinsiyet ayırarak konuşmandan belli ztn mal bir feministsin sen. Katilin şerefsizin cinsiyet olmaz. Aklı selim olsan böyle söylersin.
Cevap sahibi+1 yılSorana Sizin doğanız gereği belli bir yaştan sonra evlat ilgisi vermek istiyorsunuz ama yoksa hayvanlara normal bir insanın 10x katını veriyorsunuz bu sefer. Bizim devamlı seks yapmak istememiz gibi sizin de bir doğanız hormonel sisteminiz olduğunu unutmayın ve kendinizi kandırmayın ayrıştırıcı laflarla , cinsiyetçi yaklaşımlarla kafanızı bulandırmayın.
- +1 yıl
nerde cinsiyeti yok lan yapısı gereği erkekler daha serttir ve şiddette meyillidir bilimsel olarakta kanıtlı seri katillerin çoğuda erkektir bak haberlere hangisi daha çok suç işliyor yüzde 80 erkekler
Cevap sahibi+1 yılAblam kamaşullahın olsa beni skıcen ne diyon mq. Erkekten daha büyük kamışın vardır senin... Bir erkek bile bu kadar maskülen konuşmuyor dön bir bak kendine aynada neren kadın diye 😨😱
- +1 yıl
ooo sende baya zeka eksikliği var Allah kurtarsın
- +1 yıl
bak senin annen üremekle hata etmiş işte
Cevap sahibi+1 yılEyvallah Hallloo 😏 Seni de tertipim 🤭 Kız düşürürsen haber et yardım eder abin sana sen öpersin ben skr 😛😝
- +1 yıl
yok ben erkek shyorum
- +1 yıl
senden başlarım
Cevap sahibi+1 yılDoğru diyorsun.
https://www.kizlarsoruyor.com/uye/xsosyopsikopat
Bu nasıl kadın eli 😨 sen beni skrsin harbiden elinde ki kıllarla kendine bıyık yap tertip 🤮
Soran+1 yılGayet güzel eli var hiç bok atma dümenci
- +1 yıl
kıskanıyor eli böyle değil diye pardon toynağı dicektim
Cevap sahibi+1 yılYa tamam rahatsız etmeyin bacılarım seni valla şu pisikopattan zaten bir ürktüm İzmir de travesti çok... Çıkar gelir kapıma adı üstünde pisikopat. Rahat bırakın bacularım beni 🤺🤺🤺 Gidin kış kışşttt 🤺🤺🤺
- +1 yıl
travesti senden güzel sana mı bakacak lan orangutan
Cevap sahibi+1 yılKışşt kışşşş 🤺🤺🤺🐁🐁🐁🤺🤺🤺 stay back from me 🤺🤺🤺
- +1 yıl
yazık gtt korkusundan dil değiştirdi djfjfkf
Cevap sahibi+1 yılyan yana olsak çok iyi anlaşırız gibi geliyor 😛 ( kapıdan attık bir de camdan deniyelim )
- +1 yıl
sen camdan çıkamazsın ama 100 kilo biri nasıl geçsin
Cevap sahibi+1 yılBuluşak biz böyle olmuyucak ⚔ Dokuz Eylül Üniversitesinin önünde ki veli ustada buluşak 😉
- +1 yıl
ayh ne sıkıcı tek düze birisin
Cevap sahibi+1 yılKamış resmi gönderiyim sana o zaman 😨 Artık prensessi doyuramıyoruz hiç bir şeyle 🤝
- +1 yıl
bu kadar sıkıcı olmak için ödül falan mı alıyorsun , insanları sıkıntıdan uyutmak konusunda çok başarılı olursun
Cevap sahibi+1 yılTamam yattıktan sonra uyuruz sözüm olsun sana benden 😝🤭
- +1 yıl
ooo kazığı yemeyi göze almış eleman olur sana daha büyüğünü hazırlarım
Cevap sahibi+1 yılSoru sahibi yardımını istiyorum arkadaşla mekan bulamadık bize yardım ettt... Bir de 10 lu prezervatif lütfen 😏😨
- +1 yıl
ona baya girip çıkan olacak dayanabilirse ama sanmıyorum ya kaçarsın sen
Cevap sahibi+1 yılAlanyadayım ben. Gel tatile mekan da var. Madem tren raydan çıktı tam çıksın 😝
- +1 yıl
çinlilerin yeri
Cevap sahibi+1 yılAlanya diyorum DELİİİ 😲 burada daireler 5 milyondan başlıyor kafan mı güzel herkes burada kalabilmek için canını veriyor sen çinli mekanı diyon harbiden pisikopatsın 📡
- +1 yıl
burdakilerde ordan farksız değil hem orası yabancı yuvası artık çinli koreli rus alman ne bkk ararsan var Türkiyede misin yurt dışında mı belli değil
Cevap sahibi+1 yılKızım anladık en pisiko sensin ama şu soru soran arakdaşı da düşün 30 tane bildirim gelmiş durumda soran kızcağıza.
Kimse bişey yapmak zorunda değil .
Onlar hayatlarındaki tek başarının evlenmek olduğunu anne ya da baba oldgnu sanan cahil kesim. Onları takma umursama.
Hayat senin hayatn ve nasıl yasayacagn seni ilgilendiyor. Annen baban bile senin hayatına karisamazken bı yaştan sonra dış kapının mandallari hc karışamaz takma onları sn ağzı olan konusuo işte318 Yorumla- +1 yıl
@seyda028 sizin gibi böyle güçlü kadınları görmek güzel oluyor yaaaa kendinizi ezdirmemeniz çok güzel bir kadın çocuk yapmazsa n'olacak onun hayatı sonuçta demi, bende erkeğim ama kadın illa evlenince çocuk doğurmak zorunda değil kadını böyle ona buna zorlamaları çok saçma aptal zihniyetliler işte..
- +1 yıl
Allah'ın emaneti olduğunu bilmezler evlenince döverler ama yüzsüzce çocuk isterler işte doğurmasıni kadının
- +1 yıl
@seyda028 kadın köle olacak onlara istedikleri gibi ezecekler dövecek sövecekler canım boşanmak istese sonra kadın suçlanacak bosanmazsin diye baskı yapacak kadın mal değil köle değil oda bir insan anne abla kardeş eş yani
- +1 yıl
Aynen çoğu akıllandida kendini ezdirmiyor daha peki sen nasılsın bu konularda?
- +1 yıl
Erkeğin her dediğini yapıp yapmama konusunda
- +1 yıl
Koyun olma tabi çoban ol eğit bu davarları güt 😂
- +1 yıl
Bi her awayî, roja we xweş
- +1 yıl
Kız niye küfür ettin yaaa iyi günler demek istediydim sana 😂
- +1 yıl
@seyda028 işi kufure bozuyon hemen 😂
- +1 yıl
Haa pardon kusura bakma sende 😌😄
Aklı başında olgun çocuk bakabilecek her kadının çocuğu olabilir ayrıca erkeğinde bu kriterleri taşımayan kadında erkekte çocuk sahibi olmasın sırf çocuk için. Çocuk sahibi olmak emek ister ciddiyet ister sevgi ister zaman ister. Mesakattli iş evelallah
10 Yorumla
+1 yıl27 yaşındaki bir kadına "çocuk için geç kalmışsın" demek için 60 ıq seviyesine sahip olmak gerek. 42 yaşındaki bir kadına desen normal ama daha tazecik hayatının baharında olan bir kadına iki sebeple bunu demek 60 ıq gerektirir:
1-27 yaşındaki kadın çocuk için geç kalmamıştır.
2-Kimim ne haddine! Onlara ne?10 Yorumla30 yaşından sonra kadınlarda dogurganlık azalıyor. Sonrada üzülüyorlar olmayınca. Anne olma içgüdün, vicdanın yoksa zaten yapma. Kendinden bir can istememeyi de çok saçma buluyorum.
116 Yorumla
Soran+1 yılZaten kisirim istesem de yapamam ehehe
- +1 yıl
@Selen411 30 yaşından sonra neden doguramıyorki kadınlar çok saçma böyle
- +1 yıl
@apo_CerrahpaŞaLı_ 30 yaşından sonra doğuramıyor diye bir şey yok. Daha ziyade 40 yaşından sonra kadınların yumurta verimliliği düşüyor. Dünya üzerinde 30 yaşından sonra anne olmuş çok kadın var.
- +1 yıl
@LimonluPastanınHüznü yanlış anlamayın beni merak ettim de sordum 30 dan sonra kadınlar anne olamaz falan filan diyorlar ya o yüzden sordum ve doğru40 tan sonra anne olanlar var
- +1 yıl
30 -40 yaş arası sırf yumurta verimliliği azaldı diye hamile kalmama durumu nadir bir durum.
- +1 yıl
Ya ozaman olabilir kimisi erkenden doğurup anne oluyor kimsii hiç istemiyor birde yasa bakmaz annelik erken doğurup anne olanda var hakkını veren 30 da doğurup annelik edemeyende var işte kimisi istiyor kimisi istemiyor kendi kararı herkesin
- +1 yıl
@apo_CerrahpaŞaLı_ Annem 32-33 yaşındayken doğurdu beni misal.
Ortada çok fazla bilgi kirliliği var maalesef. Kadının sahip olduğu yumurta sayısı doğduğu andan itibaren bellidir. Menopoz dönemine yaklaştıkça yumurta verimliliği azalır. Aslında aynısı erkek için de geçerli. Erkekler de yaşlandıkça sprem verimliliği ve sayısı azalır. 36-38 yaşına kadar kadınların doğum yapması özel bir durum söz konusu değilse riskli bulunmaz. - +1 yıl
Ya şey diyorlar ya erkek 40 50 yaşına kadar çocuğu olur ama kadının 30 dan sonra olmaz diye bir şey var saçma sapan yaaa
- +1 yıl
Ama şu yönden bakabiliriz, evet kadın 4y yaşında bile belki doğurabilir ama anne ya da babanın çocuğu ile bu kadar yaş farkına sahip olması iyi bir durum olmayabilir. Bu yönden düşünürsek biyolojik olarak mümkün olsa bile erkek de 45 yaşında baba olmamalı.
- +1 yıl
Ha birde erken anne baba olma hevesi var insanlarda erken evlen erken anne baba ol enayimiyik biz yaaa 😉😄
- +1 yıl
@apo_CerrahpaŞaLı_ İsteyen istediği gibi evlensin ama çocuk yapmak önemli bir sorumluluk. Herkes anne ve baba olmamalı. Çocuk büyütmek annenin sadece maması ve beziyle ilgilenmesi babanın ise sadece atm gibi para sağlaması olmuyor.
- +1 yıl
Aynen öyle doğru diyon mesela bazıları var çocuğuna sahip çıkmıyor doğurup götürüp çöpe atıyorlar bazıları anneliği ve babalığı bilmiyor hakkaten
Soran+1 yılBu arada benim annannem annemi 16 yaşında doğurmuş hiç yeterli olamamış sahip çıkamamış forum düzgün annelik edememiş kız kardeş gibi büyümüşler anneannem yeterli olgunlukla olmadığı için. Ama teyzemi 40inda doğurmuş annemi yetistirirkenkiyle arasında dağlar kadar fark varmış , öyle de gerçekten. Anneliği resmen teyzemde tatmış kadin
- +1 yıl
Ya üste bazıları yapamıyor elinden gelmiyor annelik babalık neyse işte
Belki istiyorsundur diye diyorlar ama tabii ki zorunda değilsin. Ayrıca çocuksuz olur mu bee? Minik elli ayaklı yaramazlar gezse dursa evde miss gibi ya
13 Yorumla
Soran+1 yıl23 yaşımda ameliyat oldum zaten olmaz
Soran+1 yılTeşekkür ederim yanlış bir şey soylemedin , aksine çok incesin
İnsanların anladığı ya da daha doğru tabirle anlamamakta direndikleri konu, başkasının hayatının kimseyi ilgilendirmedigi. Çocuk yapar ya da yapmaz, evlenir ya da evlenmez, ilişkiye girer ya da girmez yıllarca saklar... vs.. hele söz konusu çocuksa mal gibi davranmanin ne anlamı var. Özel bir nedeni olduğunu dahi düşünmez canım
10 Yorumla
+1 yılBoş konuşuyorlar onların lafına bakma ama naçizane önerim onların inadına da sapık erkeklerin sapıklığını özümseme neyi kastettiğimi gayet iyi biliyorsun... S*ktigim dünyasında temiz kal temiz yaşa herkesin gittiği yol genellikle yanlıştır...
10 Yorumla
+1 yılyav ne mal insanlar var şu dünyada, kalbi verirken beyni almayı unutmuş çoğu
13 Yorumla
Soran+1 yılİbretlikler yemin ediyorum
- +1 yıl
hamamböceği gibi türler işte
- +1 yıl
@xSosyoPsikopat 😂😂😂
Hayır kadın illa çocuk doğurmak zorunda değil sen istersen doğurursun. Cahil insanların lafını ciddiye alma. Sırf çocuk olsun diye evlenen var. Sonradan pişman oluyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBende istemiyorum anne olmak kimseyi dinleme eşinle senin kararın bu eşini geçtim senin kararın tabi eşin istiyorsa ortak bir alanda buluşmanız lazım olmuyorsa ayrılık
10 Yorumla
+1 yılKimsenin böyle bir yorum yapma hakkı yok başkası için insanlar ne kadar gevşek varlıklar ya kendilerinde bu yorumu yapma hakkını bulabiliyorlar ya hayret ediyorum
13 Yorumla- +1 yıl
@Pelin73748 abla insanlar herşeye konuşuyorlar kadınları sürekli böyle birşeylere mecbur görüyorlar Kendilerine evlendikleri zaman değer vermez Allah'ın emaneti olduğunu bilmezler ama iş çocuğa gelince nasıl utanmadan isterler dogurnalarini
- +1 yıl
Mide bulandırıcı kötü insanlar işte lanet hepsi
- +1 yıl
Evet 😌
+1 yılSelamın aleyküm öncelikle merhaba sevgili okurum Evlenen çiftler bunu ortak bir kararla yapıyorlar steyen doğurur isteyen doğurmaz ama her kadın anne olmak ister yani
20 YorumlaÖyle bir şey yok, aksine istemediğin bakmayacağım çocuğa asla hamile kalma, tüm önlemlerini al. Kürtaj çok kötü, keyfi yapanlardan tiksiniyorum.
20 Yorumla
+1 yılEvliyim 29san önce anne olmak istemiyorum yapmayacağım da çocuk falan çocuk. bence ayak bağı.
30 Yorumla
+1 yılÇocuk planlamasına karar verecek olan kadın ve eşidir, herşeyden önce doğru insan ve doğru zaman gerekiyor..
10 Yorumla- Çocuk & Ebeveyn konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılKendine bir süre tanı bu 27 değil de 35 olabilir 35'inde yaparsın doğum çok sıkıntı değil ki milletin çenesi Durmaz Tıka kulaklarını onlara
10 Yorumla
+1 yılO sizin Hayat felsefeniz evlenmek ya da çocuk yapmak ya da bekâr ölmek kimseyi ilgilendirmez. Maalesef sizi seven de söyler sevmeyen de Takılma..
10 YorumlaBence çocuk istemeyen kadınları artık normalleştirmeliyiz ya 🙄
24 YorumlaBu olayi neden sadece kadin uzerinden yorumluyonuz. Her erkek cocuk mu yapmali? Hayir. Adam seyi var diye cocuk yapiyo. Baska bi ozelligi yok.
24 Yorumla
Soran+1 yılAllahim sen koru
benim tuhafıma giden bunu niye buraya yazıyosun madem farkındasın o eleştirilerin yersiz olduğunu bunu niye sorma gereksinimi duydun onaylanmak mı istiyorsun milletten?
06 Yorumla
Soran+1 yılFarkındalık oluşturmak içün
Soran+1 yılİsyanımı dile getiriyorum ki kimse yapmasın böyle ayılıklar diye
Soran+1 yılEh ne demişler anlayana sivrisinek saz , anlamayana sazı soksan az.
+1 yılSeni doğuracağıma taş doğursaydım deme riski yok doğurma bence
10 YorumlaSen kimseyi dinleme Sonra zorla çocuğun olduğunda istemeden yetiştirdiğinde AYYY BU COCUK NİYE BÖYLE NİYE ŞÖYLE DEMESİNLER ÇOK İSTİYORLARSA KENDİLERİ DOĞURSUNLAR daha çok zevk uğruna 3-5 çocuk yapanlar Sanki çocuk yapmadan evlilikte ömür de geçmez saniyorlar Sen takma onları güzelim Konuşsunlar İleride senin de eşinin de istediği zaman olur inşallah Çok çocuk doğur diyen varsa Doğursam bakıcak mısın de Susarlar hshshahah
10 YorumlaTabi ki değilsin annelik ağır sorumluluk herkesin iyice düşünüp göze alması gerek zaten
10 Yorumlaİnsanlara bakarsan ohooooooo ohoooo sen anla torba değil bacım büzemiyorsun
10 YorumlaDoğuranlara madalya taktılar yeşil pasaport verdiler sanki. Hiç
10 Yorumla
+1 yılYo illa çocuk olacak diye bişe yok sorun değil yani kimse de karışmaz ağzının payını ver karışanlara
10 Yorumla
+1 yılDurduk yere şimdi ne alaka. Özgür bir ülkede yaşıyoruz.
10 Yorumlayani karar senin. istemiyorsan yapma ya kocanla aranızda bi karara
10 Yorumla
+1 yılBen demiyorum mesela bir dünya turuna çık hayatın anlamını çözmeye çalış bulursanda bana yaz okey😉
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBu kişinin kendisine bağlı olan bi kusur falan değil ne alaka sacma sapan şeyler yazanlar da var küçücük yasta bi birikim bi sey olmadan cocuk yapmak zaten hem insana hem cocuga yazik
11 Yorumla- +1 yıl
Kadına değer vermiş gibi çocuk doğur demeleri çok saçma aptalların yaa
hayat senin hayatın istediğini yapmakta özgürsün kimsenin dediğine kulak verme
10 Yorumla
+1 yılÇoçuk ortak karar alınıp yapılır veya yapılmaz kimse bir şey diyemez
10 Yorumla
+1 yılBen çocuk istemiyorum şahsen, benim gibi çok insan vardır illa denk gelirsin.
10 Yorumladoğurabiliryorken doğurmak çok önemli ilerleyen yaşlarda sorunlu/sakat çocuk doğurup onun vebalini ve sorunlarıyla uğraşmak çok daha büyük problem olabilir
00 YorumlaBence isteyen doğursun istemeyen doğurmasın. O kadar yetim çocuk var ki onlara annelik yaparım daha iyi. Hem hamilelik doğum çok ürpertici geliyor bana. Hamilelikte, doğumdan sonra sağlık sorunların çıkıyor bir sürü o yüzden hiç gerek yok.
10 YorumlaYok istemeye bilirsin ama yapacaksan da çok gecikme bence
14 Yorumla
Soran+1 yılHayat şartları işte her zaman ideal yaşta olmuyor hele şu zamanda. 40a kadar beklenebilir gayet de yani.
Soran+1 yılYapmiyicam zaten kisirim yapamam ehehe
+1 yılHadi sarı kız, Biraz daha yavru
11 Yorumla
+1 yılKadın illa çocuk doğuracak diye bir şey yok tabiki. Ama anne olduktan sonra hayat başka güzel.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl28 yaşında iki çocuk bekar anneyim yapmayın abi çocuk
256 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl@Tubanalan fake olduğun çok belli
Cevap sahibi+1 yıl@Tubanalan kanitla
Cevap sahibi+1 yılSöz yemek. ismarlicam 😂
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst Yo kanitlarim ne yapmami istiyosun
Cevap sahibi+1 yılHadi söyle yapayım cekeyim
Cevap sahibi+1 yıl@Tubanalan hadi kanıtla 😂
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst hatta dur bana istagram ver görüntülü aricam mk çok fena uyuz oldum
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst çünkü fake anladinmi
Cevap sahibi+1 yılBelki zaten
Cevap sahibi+1 yılBelli
Cevap sahibi+1 yılÇok akrifim burada sen yaz istagram bana nurdan aricam
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst ver diyorum. mk
Cevap sahibi+1 yılSen bilirsin
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst beykent mi
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst mesaj istek bak
Cevap sahibi+1 yılİstek attim mesaj bak
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst attim
Cevap sahibi+1 yılCilgin mimarlar felan
Cevap sahibi+1 yılBaskasinami attim
Cevap sahibi+1 yılHer neyse ben fake olmarimi kanitlicak cesaretteyim tamam mi bilip bilmeden fake demeyin bana sinir oldum
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst sesimi veya görüntü aricam
Cevap sahibi+1 yılHala fake diyebiliyosun foto sahsima ak
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst fake deme olum bana bak sinir oluyorum çık gel şimdi şişli. meyro Cevahir oraya gelebilcrkmisin mk diyorum ki cesaretin var siz siniz fake
Cevap sahibi+1 yılAttik ya mesaj iyi bak
Cevap sahibi+1 yılBeğeni atıyorum fotoları bak
Cevap sahibi+1 yılBak ben oyun uapmiyorum
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst fakeymisim
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst engel atiyisun bide 😂
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst niye engelldin mk
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst aç şu engeli
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst cevap vermiyorsun görüldü yapiyosun uyuz oluyorum
Cevap sahibi+1 yıl@ertekinst sesli arıyorum acmiyosun
Cevap sahibi+1 yılNeyse
Cevap sahibi+1 yıl@ÇiftLer what
- +1 yıl
@lastttt98 istek atar mısın
+1 yılİsteyen doğurur isteyen doğurmaz. Sinir oluyorum sürekli çocuk hakkında konuşan insanlara. Bence bu saygısızlık başka bir şey değil
00 YorumlaÖyle bir şart yok ama ben çocuğum olsun istiyorum mesela eşim bunu istemiyorsa
Beni çocuk isteme hakkımı elimden alamaz00 Yorumla
+1 yılÇocuk istemiyorsa çiftlerden biri boşanma sebebi bir sorun yok ise çocuk olmasina mani doğurmak zorunda yani Türkçesi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen anne olmayı çok istiyorum evlendikten sonra 2 sene falan dusunmuyorum ama sonra düşünüyorum ilk iki senede eşimle gezeriz yaşarız diye istemiyorum dünya turu yapmak istiyorum. Ama tabi anne olmayı çok istiyorum
00 YorumlaYok canım olur mu öyle şey bence artık erkek doğurmalı 🤣
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYoo bence kedi 🐈 doğurmalı. En azından erkek çocuğu doğurmaktan iyidir sksjjsjs
10 Yorumla
+1 yılYok be ne geçi senin yaşında hatta senden büyük bekarlar bile var 30 yaşında falan evlenmeyenlerde var takma sen o güzel kardeşim sen doğuracak onlar mı bakacak sanki sorumluluğu sana ait olacak
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılsenin bileceğin iş. tavsiye edilen üst yşa 8 yılın var dha
10 YorumlaBence de ben çocuk istemiyorum dediğimde bir süpheyle bakıyorlar kadın çocuk dogurucsk diye bir şey yok
20 YorumlaYoo doğurmaya bilir, keşke erkeklerde doğurabiliyor olsa
00 YorumlaMecbur degilsin tabi ama eşin isteyebilir cocuk
Etrafindaki insanlarin ne dedine bakma00 Yorumla
+1 yılDoğurmak zorunda değil ve 27 yaş doğum yapmak için asla geç değil
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGeç kalma vesaire değilde. Kadın çocuk doğurmalı bu önemli bişey. Evlenirsin Bi süre çocuk yapmazsın en fazla
05 Yorumla
Soran+1 yılBelki hic olmuyor
Cevap sahibi+1 yılNe olmuyor
Soran+1 yılÇocuk. Belki kısırım
Cevap sahibi+1 yılO başka tabi
Soran+1 yılBu da bir ihtimal
Oyle bir sart yok, istek ve duruma bagli, tabi dogurmus olmak icinde cocuk dogurulmaz asil is ve guzelliklerde dogurduktan sonra basliyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılIsrarla Çocuk doğurmak istemeyen kadın ya esc dur ya da eşcinseldir
01 Yorumla
Soran+1 yılAnandır esc anandır eçcinsel terbiyesiz köpek
- Devamını Gör (85)
Devamını Gör(130)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri