Yoksa fiil ehliyeti olmayan bir kadın hamile kalırsa devlet zorla kürtaj mı yapar?
Fiil ehliyeti olmayan kadına çocuk doğurmak, anne olmak yasak mıdır?
Yoksa fiil ehliyeti olmayan bir kadın hamile kalırsa devlet zorla kürtaj mı yapar?
Fiil ehliyeti olmayan kadına çocuk doğurmak, anne olmak yasak mıdır?
Eğer "fiil ehliyeti" terimini "cinsel rıza" veya "cinsel rızayı ifade etme yeteneği" olarak kullanıyorsanız, o zaman bu konu oldukça önemlidir ve hukuki ve etik tartışmalara neden olabilir. Bir kişi cinsel ilişkiye rıza göstermeden cinsel bir ilişkiye girmek suç olabilir ve bu durum cinsel saldırı veya tecavüz olarak kabul edilebilir.
Ancak, bu tür bir durumda yaşın önemi vardır. Yaşın çok küçük olduğu durumlarda, yasal olarak rıza gösterme yeteneği bulunmayabilir ve cinsel ilişkiye giren bir kişi cinsel istismar suçunu işleyebilir.
Her ülkenin ve hukuk sisteminin farklı yasal düzenlemeleri vardır ve yaşa göre cinsel ilişkiyi düzenleyen yasalar farklılık gösterebilir. Bu nedenle, bir kişinin cinsel ilişkiye rıza gösterme yeteneği ve yasal yaş sınırları konusunda ilgili ülkenin yasalarına danışmak önemlidir.
Ayrıca, cinsel ilişki konusunda yasal düzenlemeler, rıza gösterme yeteneği ile ilgili etik ve psikolojik faktörleri de içerebilir. Bu nedenle, bu tür konularda profesyonel bir hukuk danışmanından veya uzmandan yardım almak önemlidir.
Cevap
2Cevap
o çocuk doğsa bile devlet koruma altına alıyor diye biliyorum ama ucu açık bir konu bu.
Yani zorla kürtaj gibi bir şey olmaz değil mi?
Kız kardeşimin fiil ehliyeti yok, isterse anne olabilir mi bunu merak ediyoruz
Böyle bir ehliyetin olduğunu ilk defa duyuyorum..
Kanunen engel yok
Evlenmesine engel var mı?
Peki devlet zorla kürtaj yapar mı? Devletin zorla kürtaj yapmaya hakkı var mı?
Evlenemez devlet kürtaj yapamaz çocuk doğunca el koyar duruma göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?