AI Persona’ya Sor
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
334Cevap
Dünyada iki cinsiyet vardır, gerisi de içgüdüsel yatkınlık olarak (LGBT) ifade edilir. Çocuk erkekse ve içgüdüsü erkeğe yonelikse ya da kızsa, kız içgüdüsüne yonelikse, cinsiyetsiz yetiştirmek o çocuğa zarar verir. Çok yanlış yolda bana göre ve bunu doğru bulmuyorum.
Sacma bi düşünce gibi geliyo bana sonucta cinsiyet dediğin fiziksel bisey değil mi ne yani kızsa çocuğu 28 yasina kadar adet olmayacak da kiz kiz olacağına karar verirse 18 yaşında mi adet olmaya başlayacak 🤣🤣🤣
Aslında 18 yasina kadar kimse kimseyi bisey olarak yetistirmesin 18 yasina gelince insan mi olacak hayvan mi eşya mi bitki mi vs kendisi karar versin böylece insan olarak yetiştirilmiş hayvanlar olmaz böylelikle 🤣🤣🤣🤣
Ümit dunyasi iste ne yaparsın 🤣🤣
Her gün adını bilmediğimiz bin tane seksüellik çıkıyor. Kimseye saygısızlık yapmak istemesem de bu yeni nesil modern (!) görüşlüler benim gibi düşünenleri homofobik ve hasta olarak nitelendiriyor. Kimsenin hayatını nasıl yaşadığı zerre umrumda değil. Ben kendi çocuğumu doğduğu cinsiyetle yetiştiririm. Aklı başına geldiğinde. Büyüyüp olgun biri olduğunda bağlasan tutamazsın zaten. Cinsiyetsiz yetiştirmek ne ya?
Saçmalık bu insanların hepsi örgüt üyesi çocukları da kurbanları yazık.
yani cinsel yönelimine karışmamak tabiki güzeldir ama cinsiyetsiz büyütmek ne saçma bir şey, çocuk zaten kendinin farkına varınca ona göre yol belirleyecek.
Defolun gidin bu dunyadan ya Yeter sacmalik.. biktik artik Dunyanin icine ettiniz..
Evet mükemmel bir fikir. Aynısını bende düşünüyorum. Bakın kendinizde "çocuk" diyorsunuz. Oğlan ya da kızını cinsiyetsiz büyütecek demiyorsunuz. Buda aslında çocukların cinsiyetsiz olduğu anlamına gelir.
Disslike atanlar sözde dinine bağlı olup sevgilisine nude atanlar değil mi yaa :D:D
Evet yetiştiririm, ama gel gelelim bu ülke din siyaset seks bırak konuşmayı tartışmaya bile açık değilken hiç umurumda olmazdı, ben ona sordummu dünyaya gelmek istiyormusun diye? hatta ismini bile kendisi seçsin isterim
Demek istiyor ki cinsiyet ayrımı yapmadan insan olmayı öğretecek ve çok haklı.
cinsiyet doğanın kanunudur eğer çocuğu 18 yaşına kadar cinsiyetsiz yetiştirirsen (doğaya aykırı) yarın o çocuk ikilemde kalacak cinsiyet sorunu yaşayacak.
Tabi bu çocuğu o yaşa gelene kadar okulda da eleştirecekler ve bu çocuk psikolojik sorunlarla karşılaşacak
Anlamadan duyar kasan arkadaşlar, abla diyor ki cinsiyet kalıplarına sokmadan yetiştireceğim. Nesi kötü anlamadım
Ya tşağı vardır ya yoktur.. ya. mı vardır ya da yoktur. Neyin kalıbı yanağından öpim kafayı yemiş millet
Karakter kişilik vs küçük yaşlarda oluşur. 18den yaş civarı zaten ergenlik dönemleri çok sallantılı dönemler çocuk bir de bununla mi uğraşsın o yaşlarda. Mantık bunun neresinde
@EskilerdenKimKaldı67 insan olmayı öğretmenin nesi kötü. Kız erkek ayrımı yapmıcam diyo. Kızı erkek gibi büyütcem demiyo ki
18 yasına gelince cinsiyetine kendi karar verecek diyor 🙄
Çok saçma bişey. O çocuğun arkadaşı olmayacak mı hiç. Kendi yetiştirilme tarızını garipsemeyecekmi. 18 yaşına geldiğinde hangi cinsiyete sahip olmak istiyorsun sorusu bir kıza/erkeğe çok garip gelmez mi.
Ben küçüklüğümden beri annemle babam sürekli çalıştıkları için tek başımaydım yakınımda bir tek erkek kuzenim vardı benden bir kaç yaş büyük olduğu ve beni koruduğu için hep onunla birlikte zaman geçiriyordum dolayısıyla erkek gibi yetiştim. Sürekli kısa saç mahalle maçı mahalle kavgası. Üç dört sene öncesine kadar elbise ve etek giymek bile beni inanılmaz bunaltıyordu. Şimdi 2 aylık kızım var benimle aynı durumları yaşanmasını istemediğim için şimdiden elbise giydirmeye başladım. Hem benim gibi kimlik bunalımı yaşamaması hemde elhamdulillah müslüman bir birey olarak cinsiyetsiz büyümesini istemem. Normal standartlarda dini inançları, kültürleri cinsiyetsiz yetiştirilmesinde sorun teşkil etmiyorsa gayet mantıklı. Zorlamak mantıklı değil ama Müslümanlıkta böyle bir durum söz konusu olmadığı için ben tercih etmezdim.
Hayatımda duyduğum en saçma şey zaten çocuk bi cinsiyetle geliyor bariz olanı da görmemek de ayrı bi saçmalık. Cinsiyet farklı bir şey, cinsiyetçi bir şekil de yetiştirmek ya da yetiştirmemek farklı, cinsel yönelim çok farklı bir şey. Zaten 18 yaşına geldiklerinde siz nasıl yetiştirirseniz yetiştirin yönelimini tercih edecektir. Artık bu durum sıktı ve gerçekten işin show kısmındalarmış gibi geliyor. Ayrıca nasıl yetiştiriyorlarsa yetiştirsinler bunu kamuya söyleme gereği neden? Neyin tantanası yani.
Saçmalık millet elit olacam, duyarcı olacam diye napacağını şaşırdı, bu zamandan midem bulanıyor
Zibilyon tane cinsiyet çıkardılar mk ya kızsındır ya erkek. Ne var bunda bu kadar uzatılacak.
Cinsiyetsiz büyütmek yerine sen kızsın sen erkeksin şunlara dikkat et demeden insan olmayı öğretebilirler boş milenyum moda çağı yarışına giriyoruz demiyorlar da ben özgürüm zihniyetliyim demeye getiriyorlar
Bu çocuk büyüdüğünde cinsiyetini sorgulayacak hale gelecek, cinsiyete karar mı verilir diye psikolojisi bozulacak, dinen olan kısmı zaten hele hiç düşünmüyorum, bize verilen bedenin cinsiyetine sahibiz zaten , insanlar neden bu kadar cahilce düşünüyor?
Yazık çocuğun üzerinde psikokültürel etki bırakacak. Binlerce yıla mal olmuş cinsiyet normlarıyla oynarsan aile diye bir şey kalmaz.
İblis çalışıyor.
Nasil anlamadim
Erkekse zaten yaratılışı nasilsa ole davranır
Kiz ise oda öyle
Bunun çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum cinsiyetsiz yetiştirmeyi karşı cins baskın şekilde yetiştirmeyle karıştırıyorlar sonra istemsiz çocuklar karşı cins eğilimli yetişiyor. Cinsiyetsiz yetiştirmek için belli bir eğitimin olması gerekli. Şimdikiler oğlanlara pembe şapka takınca cinsiyetsiz yetiştirdiklerini düşünüyolar 😂
Çocuğumun doğduğunda bi cinsiyeti olacak bunu İnkar etmek bana düşmez neyse ona göre yetiştiririm daha sonrasında hayatını nasıl şekillendirmek hangi cinsiyetle devam etmek istiyorsa onunla edebilir buna yön verecek karışacak değilim her türlü destek olur ve yanında dururum
Bu insanların amacı bizim toplum ahlak anlayışımızla oynamak bizim uyanık olup böyle şeylere kulak asmamamız gerekli yaratılışımız gereği hem duygusal olarak hem fiziksel açıdan farklıyız bu farkı ne kadar yoksayarak büyütebilecek ki çok çok saçma kendi kimliğini bilerek kendi duygularının farkında olarak büyümeli çocuk
Bu saçmalık nedir ya cinsiyetini istemedim değiştireceğim dese neyse bunların arpası fazla gelmiş , biraz saman verelimde dengelensin.
İster cinsiyetsiz büyütsün ister cinsiyetine göre büyütsün. İlerde çocuk ne istiyorsa öyle olacak zaten. Bunun cinyetsiz veya cinsiyetli büyütmesiyle alakası yok. Ben kendi çocugumu cinsiyetine göre yetiştiririm.
Kesinlikle çok doğru bir karar
Tüm çocuklar cinsiyetsiz yetiştirilmeli
Cinsiyetsiz. Diye bir kavram yokki, ortada bir gerçek var ya da kız olarak doğmuşsun dur ya erkek, bu Allah'ın takdiridir. Erkeğin kadınlaşması, kadının erkekleşmesi gibi ameliyatlar, onun yaratıldığı zamanki kimliğini değiştirmiyor..
Ne yazık ki doğru söze tahammül edemeyen bir kitle var bu ülkede eksileyenlere bakılırsa
Yani siz de uygun bulmuyorsunuZ degilmi bu durumu tasvip etmiyor sunuz
Uygun bulmam için ruh hastası olmam lazım zaten kasten çıkarıyorlar böyle konuları milleti zehirlemek için
👍👍👍👍👏
Bedensel cinsiyet ile çocuğumun kendini ait hissettiği cinsiyet farklı olabilir ve saygı duyarım. Ben de öyle yetiştirmek isterim evladımı. Kendini nereye ait hissederse öyle olsun🙂
Cinsiyetsiz büyütmeyi mantıklı bulmuyorum. Bu nedenle doğduğunda cinsiyeti neyse öyle yetiştiririm. Allah nasıl yarattı ise öyle büyür çocuk ve çocuk İslam terbiyesi ile yetişir ama bunların inandığı bile şüpheli olduğu için çok fazla da şaşırmadım
Şimdi şöyle birşey var, eğer cinsiyetsiz büyütmek istiyorsanız, ve çoçuğunuz zaten doğru vücüt da ise, o zaman sadece kafası karışır. Ayrıca dışlanma gibi olaylar daha fazla olur...
Çocuğumu pembelerle veya mavilerle büyütmek yerine, cinsiyet gözetmeksizin hobilerine yönlendirmeyi tercih ederim.
"İçimizdeki beyinsizler yüzünden bizleri helak etme ALLAHım"
ALLAH neslimizi fıtratı tertemiz kalanlardan eylesin.🌺
Çoğunlukta olmamız umudumuzu kaybetmememiz gerektiğini anlatıyor.
Cinsiyetsiz nasıl yetiştiriliyor ya. Cinsel organını napıcaz
Çocuğu ikilemde bırakmak psikolojisi için hiç iyi bir şey değil ki saçma düşünülmüş.
Ulan cinsiyet toplumsal norm mu? Biyolojik bir şey bu. İleride çocuk eşcinselliğini vs keşfeder destek ol ama cinsiyetsiz yetiştirmek nasıl bir mallık?
Lütfen çocuğunuzu bu tarz şeylerle zor durumda bırakmayın, psikolojisini küçüklükten bozmayın. Diyorsanız ki ben kritik vakayım, arızayım, düzelmem. O zaman çocuk filan getirmeyin dünyaya.
Harika bir anne bizim türklerin bu kafayı anlayabileceklerini sanmıyorum 70-80 yıl sonra belki anlarlar. Çocuğu çok şanslı. (Saçma sapan yorum yapan olursa cevap vermeyeceğim)
Bazen gerçwkten böyle yaparak iyi birşey yaptıklarını zannediyorlar ama çocuğa faydadan çok zararları dokunuyor farkında değiller.
Mantıklı bulmuyorum, cinsiyeti neyse öyle yetiştiririm.
Cinsiyetsiz yetiştirilen çocukta kafa karışıklığı olur
Ne alaka cinsiyetsiz nasıl büyütecek yeri geldiğinde kız yeri geldiğinde erkekmi olacak çok karmaşalı bir durum
Bence çocuğu insan gibi yetiştirmek kendi seçimine saygı göstermek çok güzel ama o yaşa kadar bekleyip gelince hadi birini seç demek ne kadar dogru ki
Çocuğumu kalıplara sokmaya çalışmam. Hayatını nasıl yaşamak istiyorsa, ne şekilde mutluysa öyle yaşar.
Cinsiyetin neyse o şekilde yetiştirmek daha mantıklı ama eğer gün içerisinde kendini farklı hissederse gidip de onun zorlamamak Bence asıl önemli olan şey olur sonuçta biz doğduğu andaki haliyle Hareket ediyoruz
Şuanda olduğu gibi birinin özgürlüğüne onun hayatına karışamıyorsam buna karışmaya hakkım yok şöylesi daha doğru olur kendinize yapılmasını istemediğiniz şeyleri başkalarına yapmayın, sadece kendi hayatını yaşa.
sağlıklı mı? kafayı yemişler. tamam mavi pembe gibi dayatmaları yapmaya gerek yok ama doğaya aykırı bu durum tamamen. Hiç trans tosun gördünüz mü ya da bir kedi? insanların özelliği ne ki doğaya aykırı davranıyoruz.
Ben erkeğim 18 yaşındam büyüğüm o zaman cinsiyetime kendim karar veriyorsam kız olmak istiyorum, kızlar futbol takımında olmak kızlar soyunma odasında üzerimi değiştirmek istiyorum. Nasıl iyi fikir dimi
Bulmeyen arkadaslara soyleyelim bu transhumanizmin bir parcasi yani proje, boyle insanlarin secilmesi tesaduf degil ozendirme amaclidir, konuyu bilmeyenler ulkemizde ki stratejistleri izleyebilir ve de konu ile ilgili arastirma yapsinlar..!
Malesef.. Cinsiyetsiz büyütmeyi mantıklı bulmuyorum.
Son zamanlarda gördüğüm en iyi kararlardan biri bu bence.🤷♀️💁🏻♀️
T. şak mı geciyon ciddi misin
Hayır gayette mantıklı aslında ama kızın çevresi buna acayip bakabilir
Ilk okuduğumda iki cinsel organi olanlardan zannettim. Mantıksız ya
yani erkeksin sen yaparsın aslanım, sus kız sen çayları getir meselesi olmasın. diyo işte kadın cinsiyetsiz yetiştirmekten ne anladınızda işaretlediniz acaba merak içerisindeyim. kadında erkekte istediği gibi davranabilir. çocuklara çocuk davrnın. üreme organlarıyla hitap etmeyin.. gayette güzel böyle yapılmalı zaten.
Benim düşüncem bunun yanlış olduğu kanaatinde çünkü insan fıtratı değiştirilemez ki onlar ona 18 yaşına kadar cinsiyetini lanse etmeyince çocuk kendi cinsiyetine aykırı davranabilir..
Zaten cinsiyetinden memnun olmazsa kendisi cinsiyetini değiştirmek ister. Ayrıca cinsiyet bebeklikten başlayan önemli bir kavram, olduğu cinste yetiştirmemenin bir de psikolojik boyutu var.
Çok yanlış bir düşünce bence. Bebek hangi cinsiyette doğduysa ona göre yönlendirme yapmak gerek. Eğer cinsiyetsiz büyütürse cinsel kimliğini anlamaz ve yanlış yola düşeceği kesinleşir.
Ben cinsiyetine göre yetiştiririm ama sonra aklı fikri erince , artık ben hayır desem ne fayda eder ki
Evet bir fantazi olayı daha, çok şükür Emily'nin evladı olarak dünyaya gelmemişim ne kadar şükür etsem az 😄
Bence çok iyi yapıyo. Ben de aynısını yaparım ileride çocuğum olduğunda. Anlamayanlar olacaktır o yüzden açıklama yapma ihtiyacı duyuyorum. Cinsiyet kimliği milletten özenip seçebileceğimiz ya da zamanla değişebilen bi kavram değildir. Çocuklarınızın hissettiği cinsiyet ne olursa olun onların ailesi sizlersiniz onlara sahip çıkın
ben kendim öyle yetiştirmem ama o kendini nasıl hissediyorsa öyle davranabilir. ben ona ekstra çava göstermem
Bu kadar aptalca bir sey olamaz ya. 18 yasina kadar bunu nasil becereksin mal.. Allahim ne salaklar var ya..