Yeni doğum yapan ünlü model Emily Ratajkowski, bebeğini cinsiyetsiz yetiştireceğini açıkladı. Çocuğu 18 yaşına gelince kendi cinsiyetine kendi karar verecek.
Bu tarz kararlar alan tek ünlü ebeveyn Emily değil. Angelina Jolie, Megan Fox, Kate Hudson, Naomi Watts gibi ünlülerde çocuklarını cinsiyetsiz olarak yetiştiriyor. Toplumsal normlara bağlı kalmadan çocuklarını büyütmenin çocuklara daha sağlıklı ve özgür bir hayat sunduğunu düşünüyorlar. Tercih hakkını çocuklarının elinden almak istemiyorlar.
KScanlar bu konuda ne düşünüyor merak ediyoruz. Çocuğunuzu cinsiyetsiz yetiştirir miydiniz? Görüşlerinizi bekliyoruz. Emily Ratajkowski
Cinsiyetsiz yetiştirmeyi mantıklı buluyorum. Bu nedenle cinsiyetsiz yetiştiririm.
Cinsiyetsiz büyütmeyi mantıklı bulmuyorum. Bu nedenle doğduğunda cinsiyeti neyse öyle yetiştiririm.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Emily Ratajkowski, çocuğunu cinsiyetsiz büyütecek! Kendi çocuğunuzu böyle yetiştirir miydiniz?
Neden mesleği sadece oyuncu olan bir insanın çocuk yetiştirme tarzını örnek alalım ki?
Bunu örnek almamanız için size yüzlerce sebep sayabilirim. Fakat sadece bir kaç tanesinden bahsedecek olursam,
Eğer çocukların cinsiyetsiz olarak yetiştirilmesi gerekseydi, çocuklar zaten cinsiyetsiz doğardı.
Her çocuk kendi cinsiyetiyle dünyaya geliyor ve asıl bunu inkar etmek onların yaratılışına en büyük saygısızlık.
Üçüncü olarak kendisi çocuk yetiştirmeyle alakalı örnek olabilecek veya tavsiye verecek bir merciide de değil.
Kendisi Türkiye'de yaşamıyor, kültürümüzle bağdaşmıyor ve bu yaptığı zaten tamamen Türk-İslam kültürüne aykırı.
Ayrıca esas büyük fotoğrafa bakılırsa, bu tür propogandaların en büyük amacı aile hayatını katletmektir.
Aile hayatını katlederek, insanları yalnız ve savunmasız bırakarak, küresel sermayenin içinde insanları parmaklarının uçlarında oynatmak.
OYUNA GELMEYİN!
133
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Çocuğumun cinsiyetine göre oyuncaklar aktiviteler edinmesine zorlamam, ama cinsiyetsiz de yetiştirmem. Çünkü bu dönemde cinsiyetsiz yetiştirme çok yanlış bir yola girdi. Cinsiyetsiz yetişme çocukta kimlik bunalımına sebep olur diye düşünüyorum. Çocukluğumdan ergenliğime kadar erkek gibi büyüdüm ve ailem zorladığı için değil kendi tercihim olduğu için. Çocukken elbiselere bebeklere değil futbola arabalara daha meyilliydim küçük yaşta karateye gittim 7/24 maç izleyen insanlarla mutlu bir şekilde büyüdüm. Kavgacıydım, baskın bir karakterdim ve tüm arkadaşlarım erkekti. Önümde süsüne püsüne aşırı önem veren bir ablam ve annem olmasına rağmen ailem beni tamamen doğal gelişimime bırakarak büyüttü. Şu anda halkın tabiri ile gayet sıradan bir kızım. Makyajıma giyimime bakımıma çok önem veririm futboldan anlamam ve bu halk için en önemlisi de "erkeklerden hoşlanıyorum" kadınlardan değil (eşcinselliği yanlış bulduğum için söylemiyorum). Böyle anlatınca ailem beni cinsiyetsiz yetiştirmiş gibi görünüyor ama hayır öyle olmadı. Kız olduğumu hep bildim ve bununla gurur duydum bu güne kadar hala da duyarım. Bütün arkadaşlarım erkek de olsa ben bir kızdım ve bunun bilincindeydim. Sadece kızlar bebeklerden yemek yapmaktan elbiselerden hoşlanır gibi kalıplaşmış bir yetiştirme içine düşmedim şanslı bir çocuk olarak. Erkek kardeşim de benim aksime bebeklerle ve daha çok kadınların arasında hassas bir şekilde yetişti ama şimdi o da gayet sıradan bir erkek. Ama şimdi ikimiz de güzel yemek yapmasını temizliği biliriz. Aileye saygı ve gezip tozma sevgili edinme gibi haklarımızın eşit olduğunu biliriz. Cinsiyetsizlik yerine kendini severek büyütmeyi daha uygun buluyorum.
Yanlış seçeneği seçtim. Sistem düzelirtirse düzeltsin. Cinsiyetsiz terimi nereden, nerelerden türedi hiç anlamıyorum. Şunu biliyorum ki evrendeki en gerzek tür insandır!.
Bir çocuğu bir kırsal da yetiştir. Hormonları onun duygularını yönetecektir. Nerede olursa olsun. Karşı cinsi gördüğünde etkileşimi yaşayacaktır. Yeni dünyacı teröristler dünyayı homo yapmaya çalışıyor. Bunun bir özentilik akımı gibi yükselmesini düşünüyor. Zaaf olarak kullanılan kadınlar böyle oyunlara gelmemeli.
Bu konu başlığındaki kişi oyuncuymuş. Onun rol aldığı bir filmi izledim ve hiç akılda kalan tarafı olmadı. İnstagramında yerli yersiz hamileliğini fazla lansman etmiş, işsizin birisi. 27 milyon çöp poşeti takip ediyor. Hamileliği ve çocuğunu şimdiden maskara eden birilerini düşünceleri topluma yayılmamalı. Ben bekar baba olmak isteyen birisi olarak, bu kadından daha iyi çocuk yetişeceğime inanıyorum.
Görüşüne katılmıyorum. Bebekler, oyuncak ve renk tercihleriyle hangi yönelime yakın olduğunu belli ediyor; Ve bu ergenlik döneminde iç çatışmalar ile patlayıp ortaya çıkıyor. Ruh bedenden bağımsızdir, insanin kadin ya da erkek hissetmesi hormonlara bağlanamaz. Bu vakalari ne kadar hor görsenizde hicbisey değişmiyor, herkes varolduğu gibi rayinda ilerliyor.. Böyle olmasa; onca trans birey haklarini savunmak için yillarca sokaklara çıkıp kicini yırtmaz..
*Lutfen bu yazdıklarımı kicinizla değil beyninizle okuyun*
Sen kıçınla yazını yazmışsın. Hayat pratiktir. Sen hayatında kaç çocuk baktın ki bu konu da konuşuyorsun. Benim verdiğim örneği okumadan kopyala yapıştır yaparak asalak bir açıklama ile kendini haklı buluyorsun moron.
Ulan m@l senin ne okuduğun beni ilgilendiriyor mu? Sen git bacaklarını şov etmeye bak ucuz kaldırım insanı. Ailen seni boşa yaparak dünya ya bir ucube getirmiş.
İlk okul mezunlarinin gelip burda bilmediği hayatlar üzerine BOŞ yorum yapmasina anlam veremiyor ve kınıyorum!! Şuraya yazdiklarinin hepsi koca bir ÇÖP yığını bunu en iyi görüş seçen KScan editörü de orta okul terk olsa gerek!! KÖR CEHALETİNİZE BOYUN EĞEN SİZDEN BETER OLSUN!!
Okumak cehaleti alır, kimisi ömür boyu okusa da bu onun içindeki cehaleti asla almaz. Sen hayatın da birkez kırsalı yaşadın mı? Yaşadığını dahi hissedeceğin yaptığın şey yoktur. Bunu adım gibi biliyorum. Benim aile fertlerim yaşları gereği eğitimleri gayet ileridedir. Sen hormon kuramını red ederek zaten kendi cahillik belgeni sundun. Sana karşı yazdıklarım evet bir çöp yoğunluğu olarak adlandırabiliriz. İşinize gelmeyince entellerin hipotezleri ile yola çıkınca böyle saldırgan olabiliyorsunuz. Şuradaki okunulanları görenler görecek ki; senin yobaz, korkak ve çok bilmiş bir ergen şırpıntı olduğunu..
Sen kapa çeneni! gelip yorumumu kirletme. Köle zihniyetli cahil. Seni ilgilendiriyormuş, peh peh. Kim kıracak? tehdit mi ediyorsun beni. Benim kaybedecek birşeyim yok. Biz burun kırmayız dikkat et.
Aaa tabi senin buraya gelip İLK OKUL MEZUNU SERTİFİKANLA; "CİNSİYET" İLE ALAKALİ KOSKOCA PROFESORLERİN TEZLERİNİ BİLE CURUTUYORSUN YA PESS DOĞRUSU!! HADİ BEN ERGEN CAHİLİM, LAKİN; -AGZİNDAN KİN SAÇILAN GÖREN KÖRLERDEN DEGİLİM... BURAYA GELİP İCİNİZDEKİ TRANSFOBİYİ KUSARAK HİCBİ B*K YAPAMAZSINIZ HADDİNİZİ BİLİN İLK OKUL MEZUNLARİ!!
Profesör tezi? onların birçoğu korkaktır. Yalan furyasına dalmış paranın esiri olmuş entel sürüsü. Doğruları toplum için sunanlar hariç. Onlara sözümüz yok. Cinsiyetsiz tezini hangi doktor sundu? Ünlülerden başka yapan yok. Neden ünlüler bu işe soyundu? Üstelik bu kişilerin kadınsı bedenleri para kazanan ve topluma hiçbirşey vermemiş insanlar belirleyici oluyor. Sen sorgulamayı istemeyebilirsin. Ben sorgularım.
Trans adayı okul arkadaşlarım oldu. Herkes biliyordu onu. Allah şahittir ki hiçbirine kötü birşey yapmadım. Okul da futbol oynatmadıklarında ben kendi kadroma almış ve oynatmış birisiydim. Ailemizden aldığımız eğitim ve terbiye doğrultusunda çevremdeki hiçbirine zararımız dokunmadı. Aksine soyutlamadık. Benim vicdanım rahat, transfobi olsaydım. Çok farklı olurdu.. farklı.. Sen birşeyler yapacaktın, unuttun mu? cahil ergen beni tehdit eden sendin. Üniversiteli cahil seni, 4 kere daha bitersen sendeki cehaleti hala almaz.
Olmuyor işte :/ ilk okul mezununa ne dersen de bildiğinden şaşmiyor!! O koca profesor insanlarin arkasinda koca DEVLET var pardon da kim kimi kandiriyormus? Dünya psikiyatri konseyi; nasil tüm dünyayi kandirabilir bunu İLK OKUL MEZUNU SİZOFREN ONUR BEY Mİ DİYOO? Senin ONCA TEZLERİ ve "ruhun bedenden bağımsız olduğu" bulgusunu es geçmen ayni zamanda "YİLLARCA UZMANLARİN TESTLERİNDEN GEÇMİŞ TRANS BİREYLERİ" = HİÇE SAYMAN demektir!! ... Tabiii canım transfobiyle alakan bile yokk (b*kum haykirdi resmen); Dışardan sorsan kim söyler ki ben "kötüyüm" diye? -HERKES SEMT COCUGU, HERKES ELİT HERKES HAK ADALETTEN YANA' Ama gel gör kii İÇLERİ KİN KUSUYOR YAZDIĞI BOŞ YAZİLARİN, SÖYLEMLERİN FARKİNDA BİLE DEĞİLLER!!! VEE işte BU kısaca ""KÖR CAHİLLİKTİR"" (Lütfen yazdiklarimi ilk okul mezunlarinin ağzından türeyenleri cepte tutarak değilde: KENDİ ÖZÜNÜZDEKİ MANTİKLA OKUYUNN!)
Eğer ki biraz usül bilseydin ucuz sokak kadını sana kestiğim raconlardan biraz düşünürdün. Devletler yalan söylemez algısını kim yarattı ise bunları da onlar yarattı. Örgütsel birliklerle ile dünya da terörü iyi birşey gibi sunabilirsin. Tüm dünya dediğimiz kitle yaşayanların zaten %60 birşeylerden habersiz veya bıkmış yaşıyor. Aynı senin ailen gibi.. Homoseksüelliği moda yapan 2000lerde kimler di?
Senin sorunun ne biliyorum cahil ergen Twitter alemindeki transfobi yazılarını okuyup dolman. Translar umurum da bile değil. Onların yalanlarına inanıp etrafa kin saçıyorsun cahil ergen. Ben elit veya entelektüel birisi değil. Ben kendimi hiçbir kalıba sokmuyorum. Senden çok ve çok ilerideyim azmış sokak kadını. Senin ucuz sokak kadını egon o kadar şişmiş ki azgınlıktan etrafa saldırıyorsun. Sizleri de kimse ciddiye almıyor. Benim çevrem sesimi duysun yeter. Senin gibi korkaklar burada saldırıp dururlar, hayatlarında bir tane bile eyleme katılmamışlardır. Büyük harflere basarak ancak egonu okşarsın bir de şeftalini mantık senin neyine duygusal moron 😃
Not: ruh bedenden ayrıdır ilkesini red ettiğimi kim söyledi. Kafandan uydurup saldırıya geçiyorsun azgın bacak 😂
Seninle yüz yüze olsak çenemi açıp BU BOŞ LAFLARİNİ ÇÖP EDEREK yedirirdim ama SANA laf anlatmaktansa DEVEYE HENDEK ATLATMAYİ tercih ederim klavyeye basmaktan elimi agritiyosun İLK OKUL MEZUNU!!! .. Dikkat et O SEFTALİYİ AGZİNA SOKUP B*GMAYİM SENİİİ!!! NEYE UGRADİGİNİ SASİRİRSİN!!
HAHAHAHAHA! SEN AĞLAMAYA DEVAM ET. YÜZYÜZE OLSAK AĞLAYARAK KAÇARSIN. BEN BU ZAMANA GELENE KADAR KİMLERİ GÖRDÜM VE KİMLERİ TANIYORUM.
BENİM İŞİM İNSANLARLA, SENİN BURADA SALDIRGAN TAVRIN ASLINDA KORKAK OLDUĞUNU VE FARKLI CİNSEL EĞİLİM İÇİNDE OLDUĞUNU GÖSTERİYOR. BUNU AÇIKLAMAYACAK KADAR BASTIRILMIŞ DUYGUDA OLUNCA SALDIRI EĞİLİMİNDE BULUNUP, ÜSTÜNE BENİ TEHDİT ETTİN. EĞER BEN SENİ ETSEYDİM. TRANSFOBİ DAMGASI VURACAKTIN, SENİ TWİTTER ÖZENTİSİ CAHİL SENİ..
SENİN CİDDİ SORUNLARIN VAR, ÖZELLİKLE ERKEK TESTESTERONUNA KARŞI İÇİNDEKİ ÖFKE SENİN KARAKTERİNİ GÖSTERİYOR. EĞER BİRGÜN YOBAZ BİR ADAMA DENK GELİRSEN SANA VE YÜZYÜZE OLSANIZ. SONUCUNU DÜŞÜNEMİYORUM. NEYSE BENİM SENİN ŞEFTALİNİ GÖRÜP GÖRGÜMÜ BOZMAK İSTEMİYORUM.. MALUM CAHİLSİN, BULAŞABİLİR..
Yazık.. Bizim ilk okul mezunu şimdide şizofreniye sardı ;/ Garibim O küçük aklı içinde "O kadar PROFESORLESMİS ki" insanlarin bi dusunceyi savunmasindan: onun cinsel yonelimi ve karakterine kadar herşeyi pat diye bulabiliyor 😂 DİKKAT ŞİZOFREN HASTALİGİNA İLK OKUL MEZUNLARİ YAKALANİR!!
Bu çıkarımı sen sağladın. DOĞRUYU SÖYLEDİĞİMİ BİLDİĞİN VE EZİLDİĞİN İÇİN CAHİL GİBİ SALDIRDIN. SANANE TRANSLARDAN SÜREKLİ TRANS BİREYLEY VAR. TRANS BİREYLER VAR. SANKİ DÜNYA SORUNU BUYMUŞ GİBİ.. DÜNYA GENELİNDE BU TÜR EĞİLİM İÇİNDE OLANLAR SALDIRI ATAKLARI GEÇİRİYOR. SENİN GİBİ EGOİST CAHİLLERDE, ETRAFTAKİ TESTOSTERON GÖRDÜĞÜNDE SALDIRIYORSUNUZ. NAZİ FANLARINDAN NE FARKINIZ KALDI. Twitter da fazla takılma. TRANSLAR SENDE ASIL ŞİZO BELİRTİSİ BAŞLATMIŞ ÇILGIN ŞEFTALİ 😃
Aahh ama benim Twitter hesabım bile yok. Derslerimle ilgilenmekten; - UZMAN PROF ONU BEY GİBİ TWİTTER DA Kİ KULAKTAN DOGMA BİLGİLERİ öğrenemiyorum.. Daima uzmanlar eşiğinde araştırıp okuyarak ve ASIL kaynaklar bulup kılçığına kadar inceleyen biri olduğumdan DOĞRUYU SÖYLEYEN 40 KÖYDEN KOVULUR OLAYINI YAŞIYORUM!!! PES DOĞRUSU!
Bu onuncu köy kovulduğun. Translar seni neden ilgilendiriyor. Transfobiyi iki senedir Twitter ve diğer özenti kuşak sayfası ekşisözlük gibi moron grupları kullanıyor. Sana başta dediğim gibi hayat pratiktir. Hiç strateji kurup yönetmediğin için sözün içini açamıyorsun. Akademik kariyeri olan birisinin tamamen doğruları söyleyeceğine inanmak benim mantığıma aykırı. Bu dünyada doğrulara değinenler azınlıktadır. Onun için size ters gelebilir.
Çok büyük bir saçmalık. Eğerki düz bir bireyse kavram karmaşası yaşayacaktır. Onbinde bir ihtimal olan eşcinsellik ihtimaline karşı yüzde 1000 ihtimal düz cinsel bireyi kavran karmaşasına sokmanın anlamı yok. Sırf marjinal görünmek için çocukların psikolojisini ters yönde etkiliyorlar. Eğer hetero ise ve o şekilde eğilmediyse karşıt cinsin ilgisini çekmeyecek ilişkilerinde sorun yaşayacaktır. Neyse bu marjinal özentilerine küfür etmek istiyorum. Marjinallik doğuştan gelir. Taklit etmekle olmaz.
Görüşüne katılmıyorum. Bebekler, oyuncak ve renk tercihleriyle hangi yönelime yakın olduğunu belli ediyor; Ve bu ergenlik döneminde iç çatışmalar ile patlayıp ortaya çıkıyor. Ruh bedenden bağımsızdir, insanin kadin ya da erkek hissetmesi hormonlara bağlanamaz. Bu vakalari ne kadar hor görsenizde hicbisey değişmiyor, herkes varolduğu gibi rayinda ilerliyor.. Böyle olmasa; onca trans birey haklarini savunmak için yillarca sokaklara çıkıp kicini yırtmaz..
*Lutfen bu yazdıklarımı kicinizla değil beyninizle okuyun*
Kendince özgürlük kavramını ön plana getirmiş gibi olsa da aslında çocuğuna büyük haksızlık ediyor. 18 yaşına gelen çocuğun cinsiyetinin belli başlı özelliklerini benimsemesi gerekir.
İslâm üzerine doğan insanlar her gün bu din üzerine doğduğu için şükretse azdır, zira İslâm, dünya hayatına dair ne varsa tamamına yetecek şekilde bizlere "nimetler" sunan bir dindir, elhamdülillah.
Cinsiyet anlamında da, yukarıdaki zikredilen "enteresan" isimlerin tercihleri ile pek alakadar olmaz kendini bilen kişi. Çünkü bu isimler, bedenleriyle yani amiyane tabirle, kendilerini sergileyerek para kazanan, kökenen ise mevkilere muhtemeldir ki "getirilmiş" kişilerdir. Bizlerle herhangi bir etnik, inanç yahut sosyolojik olarak ortak bağları olmadığı gibi, bizleri de dinimizden ötürü pek de hoş görmeyen milletlerdir. Hoş, Türkün Türkten başka dostu mu vardır?
Öte yandan, insanoğlu bir fıtrat üzerine doğmuştur, fıtratına inkâr gelmek şirk ile, Allah'a karşı gelmek ile benzerdir. Düşünsenize, Allah sizi kız yaratmış ama siz "sevmedim ya bunu, erkek olayım" diyorsunuz. Ne kadar erkek yahut kız olabilir ki o cinciyetlerde olmayan? Bu zaten kendine saygısızlıktır evvelâ, sonrasında yaratıcısına saygısızlıktır. Cinsiyetsiz yetiştirilen çocuklar ise geleceğin "kimliksizleri" olacaktır, ötesini hayal edemiyorum.
Öyle saçma nedenlerle eleştiriliyor ki!. Dinî nedenler dışında buna karşı çıkanlar okuyabilir:
Her insanın yetiştirildiği gibi bir hayatı olmuyor. Bir çocuk düşünün ki genetik olarak homoseksüel, aseksüel, sapyoseksüel veya interseksüel eğilimli olsun; bu çocuk erkek olarak doğduysa Türkiye gibi gelişmemiş, gelişmeyen, gelişmek istemeyen ülkelerde devamlı olarak geleneksel erkek kültürüne göre yetiştirir. Bu insanlar yetiştiriliş tarzına göre yaşayamıyorlar. Toplumsal normlara göre yaşayamadıkları için, hissedemedikleri için uzun süreli depresyon ve yalnızlığa mahkûmlar. Eğer intihara eğilimli ise durumu daha kötü olur. Cinsiyetsiz bir çocukluk onlar için en iyisidir. Onlar ileri yaşlarda ne olduklarını keşfeder ve ona göre bir yaşantıları olur.
Aynı şekilde toplum normlarımıza göre her doğan kızdan feminen bir yaşam tarzı beklenir. Erkeklerle sürekli olarak seks veya mutlu bir evlilik isteniyor onlardan. Bir kız bunlardan hiçbirini istemiyor olabilir. İleride kendini keşfeder, kendine göre bir yaşantısı olur. Cinsiyetsiz denince, özellikle dindar insanlar herkesin büyüyünce LGBT+ eğilimli olacağını düşünüyor. Bunları LGBT+'nin yetiştireceğini düşünüyor. Ben şahsen onların bu kanılarını anlıyorum. Birçok LGBT+ üyesi bilinçli veya bilinçsizce erkekliği şeytanî bir cinsiyet olarak algılıyor. Erkek düşmanlığı yapıyorlar. Ama Emily ablamız gibilerin kastettiği bu değildir. Çocukları cinsiyetsiz yetiştirmek dünyayı bir cennete çevirmeyecek ama en azından daha medeni bir toplum yaratır. Velhasıl aydınlık bir gelecek için her aklı başında ins'in desteklemesi gerekir efendim.
Hormonlarımız bizi zaten cinsiyetimize yönlendirir. Doğamızın iç güdüleri bize öğretir cinsiyetimizi. Erkek cinsiyeti ile doğup kendini kadın gibi hissedenlerin ya da tam tersi kadın cinsiyeti ile doğmasına rağmen kendini erkek gibi hissedenlerin çoğu da kadınsal /erkeksel hormonlarının daha fazla çalışmasıyla ilgili bir durumdur. Diğer kısmı psikolojik etkilenmedir.
Cinsiyetsiz yetiştirmenin tehlikesi de şudur, çocuk her ne kadar cinsiyetini kendi keşfetse de ona yapılan cinsiyetsiz yaklaşımlar onun cinsel kimlik bunalımına girmesine neden olabilir. Yani erkek gibi muamele görmeyen ya da kız gibi muamele görmeyen çocuk cinsel kimlik karmaşası yaşayabilir , özgüven sorunları oluşabilir..
Cinsiyetsiz derken, erkekler pembe giymez, kadınlar futbol oynamaz gibi kalıpların dışında bi yaşam tarzı aşılamak istiyor gibi düşündüm. Eğer öyleyse evet ben de çocuklarımı o şekilde yetiştiriyorum. Ev de hiç bir zaman sen erkeksin yapma sen kızsın olmaz demiyorum. Erkek yapıyorsa kız da pekala yapar. Erkekler de ağlar. Yaşı daha büyük diye sen abisin onlar kız sen koruyacaksın gibi malca laflar etmiyorum da. Daha binlerce örnek verebilirim ama sıkıldım.
Bedenlerini cinsiyetlerini özel bölgelerini tanıyorlar. Farklı cinsten olduklarının da bilincindeler. O ayrı, o ayrı.
Nedense yine herkes olayı eşcinselliğe vs bağlamış. Türk halkının beyni böyle çalışıyor çünkü.
Cinsiyetsiz büyütmek aslında çocuğu bir takım kalıplara sokmamak görevler yüklememek demek bence. Sen kızsın kızlar böyle yapmaz veya sen erkeksin böyle yapacaksın dememek. Pembe veya mavi gibi renklere batırıp çıkarmamak çocuğu. Sevdiği şeylere kendisinin karar vermesi. Sırf kız diye baleye gidecek veya kız diye futbol oynamayacak diye sınırlarının olmaması. Kendisini ait hissettiği cinsiyeti benimseyecek zamanla. Tabi ki kimse sen 18 yaşına geldin cinsiyetini seçme zamanın demeyecek çocuğuna. Çocuk büyürken oturacak bir şey bu zaten. En geç ergenliğe kadar oturur.
Yani herkesin çocuğu kendine tabi ama cinsiyetsiz büyütmeyi bizim toplumumuzda mantıklı bulmuyorum. Erkek çocuğunu cinsiyetsiz yetiştirsen "top", kız çocuğunu cinsiyetsiz yetiştirsen "kezban, erkek çocuğu" gibi söylemlere maruz kalırlar. Bu nedenle bu ülkede çocuğumu cinsiyetsiz yetiştirmem.
açıkçası bana saçma geldi, biyolojik olarak hepimiz bir cinsiyetle meydana geliyoruz , zaten zamanla insanlar kendi tercihlerini belirliyor, bunu hormonlar, yaşadığı hayat veya düşünceleri belirliyor, fakat bu tercihler için insanların belli bir yaş olgunluğuna ulaşması gerekli bence. bir insanı cinsiyetsiz yetiştiremezsiniz, zaten içindeki hormonlar o cinsiyeti ister istemez belirleyecek, kız cocugu ise zamanı gelince regl olacak , erkek cocugu ise belli bir yasta ereksiyon kavramını ogrenecek. bir insanı cinsiyetsiz yetistiremezsiniz, zaten her canlı bir cinsiyetle doğar, insan daha komplike bir canlı oldugu icin zamanla cinsel tercihleri degisebilir, simdiden cinsiyetsiz cocuk yetistiriyorum demek daha yeni doğmus her seyi yeni ogrenecek bireyler icin kafa karıstırmaktan oteye gecmez bence.
Çok mantıklı bir yaklaşım. Bu çocukların toplumsal kadın erkek normlarından Özgür büyümelerini sağlıyor Çocuğunu böyle yetiştiren aileler, “kızım” ya da “oğlum” demezler. Odalarına hem kızların hem de erkeklerin oynayabileceği kıyafet ve oyuncaklar alırlar. Çocuk barbie bebek mi oynayacak, arabayla mı? Okula giderken Batman mi olacak Külkedisi mı? Kendi karar veriyor. Karışmak, “Sen erkeksin, prenses kıyafeti giyme!” demek yok. Çocuk, kafasına pembe toka da takabilir, tütü de giyebilir. Çocuklar büyürken yaptıkları seçimler doğrultusunda hangi cinsiyete yakın olduklarını kendileri seçiyor.
Sosyal cinsiyet normlarına uyması için birine baskı yapmak farklı birşey cinsiyetsiz yetiştirmek farklı birşey. Ki bunu başarabileceğini de düşünmüyorum. Bu çocuk kendini tanımaya başlayacak okula gidecek arkadaşları olacak. Yani 18 yaşına gelene kadar zaten cinsiyetini fark edecek. Bir kız çocuğunu erkek gibi giydirip öyle yetiştirmeye çalışmak nasıl ki psikolojisini bozuyorsa bu kadının yapacağı da bir çocuğun psikolojisini büyük ölçüde etkiler. Çocuğun kararlarına saygı duymak ile bu yapılan aynı şey değil. Çok uçlarda yaşanıyor herşey günümüzde herşey. Belki hep böyleydi ezelden beri onu da bilemiyorum.
Baba ve anne seçimi yapamayacağımız gibi doğuştan gelen ve kendimizin değiştiremeyeceği kabullenmemiz gereken kanunlar vardır. Bunların arasında cinsiyette gelir. Cinsiyetinin ne olacağını kabullenmek bence bir erdemdir. Cinsiyetinin ne olduğunu öğretmekte bir erdem, eğitimdir, yetiştirilmesi gereken anne baba görevidir. 18'ine kadar topluma karşı cinsiyetsiz birey yetiştirmek aslında yaratıcıya olan isyandır bu. Bununla birlikte dinsiz, yani eğitimsiz bireyin yetiştirilmesi kendisini tanımamazlığın ileride çok büyük sorunlara teşkil edeceğini de gözden kaçırmamak gerekir. Bu aslında tanrıyı hiçe sayıp kendini tanrılaştırmakta diyebiliriz. Genelde medya önünde hızla yayılımı da bu düşünce sisteminin ( tanrı saymazlığın) ne kadarda büyük olduğunun göstergesidir.
Ya ben çok eski kafalıyım ya da çok çağdışı kalmışım. Bana göre gereksiz bir tartışma. Dinle falan ilişkilendirmiyorum, yanlış anlama olmasın. Ama varoluşsal bir konunun bu şekilde tartışmaya açılmasını normalleştirilme çabaları olarak görüyorum. Bunu söylerken bu fikrin buradan doğup ortaya atılarak tartışıldığı gibi bir şey söylemiyorum. Bizler burada bu görüşü yorumluyoruz sadece. Bu platformda neden tartışıldığı değil eleştirim. Sadece sahiplenme gereği duymuyorum bu konuyu. Ve anne baba olan site üyeleri daha sağlıklı yorum yapacaktır. Çünkü evlat sahibi olan insanların çocuk konusunda fikirleri daha olgunlaşmış ve realistik olacaktır. Şahsi görüşüm absürtlük olduğu yönünde.
Ben katılmıyorum. Kızsa kız erkekse erkek olarak yetiştirmeli. Hem cinsiyetsiz yetiştirmek nedir yaa? 34 yaşındayım ve ilk defa duydum bir çocuğu cinsiyetsiz yetiştirmek terimini.
Diyelim erkek çocuğuna etek mi alacaksın ya da kız çocuğuna erkek gibi kıyafetler mi alacaksın. Bir de şu var, eğer erkek çocuksa onu sünnet de ettirmeyeceksin o zaman. Çünkü dinimizde sadece erkekler sünnet oluyor. Büyüyünce kendisi kestirsin mi diyeceksiniz?
Bu durumu çok geniş olarak düşündüğümüzde içinden çıkılamayacak hallere gider.
Ben bu konsepti bilmiyorum, bizim gibi eğitimsiz toplumlarda da kolay olacağını sanmıyorum. Ama mesela kendi çapımda çocuğumu renklerin, kıyafetlerin ve oyuncakların cinsiyeti olmadığı konusunda bilinçlendirmeye çalışıyorum. Bence biz ebeveynler olarak her birimiz kendi kültürümüz, kendi eğitimimiz ve hayat algımıza göre çocuğumuz için en iyisini yapmayı istiyoruz Emily de kendi düşüncesine göre böyle yapıyor diye düşünüyorum. Yargı Allahındır ve herkesin hayatı kendisine aittir. Eminim o da çocuğu için neyin iyi olduğunu bizim kadar düşünüyor ve doğru bildiği yolda hareket ediyordur. Allah bir evlat yetiştiren tüm ebeveynlere kolaylık versin, yardımcısı olsun. İnsan yetiştirmek dünyanın en zor işi diye düşünüyorum.
Çocuğunu cinsiyetsiz yetistirmeyince toplum nasıl eğitimsiz oluyor? Aradaki bağlantıyı çözemedim açıkçası. Diğer yandan her aile çocuğunun en iyi şekilde yetişmesini ister demissiniz öncesinde ise böyle yapmayan toplum egitimsizdir demissiniz. Bence fazla çelişkili olmuş. Herkesin dünya görüşü farklı. Bunu egitimsizlige baglamaniz da bana mantıklı gelmedi.
@GrangerinAsası İyi anlatamamışım sanırım. Ebeveynler olarak çocuğumuzu nasıl yetiştireceğimiz bizim kontrolümüzün dışında toplum baskısıyla da oluyor. Eğitimsiz toplumlar kolay yargılıyor, bu sadece cinsiyetsiz yetiştirmeyle alakalı değil, pembe giyen erkek çocuğuna da insanların ters tepki vermesi gibiydi...
Cinsiyetsiz büyütmek, cinsiyet ile dünyaya gelen varlıklar için çok da mümkün değildir fakat cinsiyet rolleri yüklemeden büyütme olayında moder toplumda bir sakınca yoktur. Hatta olması gereken bir şeydir. Kendi toplumumuzdan örnek verecek olursak; sen kız çocuğusun yemek yapmayı temizlik yapmayı öğrenmelisin, sen erkeksin araba kullanmayı öğrenmelisin gibi... modern yaşamda kadın da araba kullanıyor, erkek de temizlik yemek bilmeli ve kadının olduğu ortamlarda da “bu kadın işi kadınlar yapsın” dememeli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
aşırı saçma bir şey çocuklar zaten bi cinsiyetle dünyaya geliyor asıl o cinsiyeti yok sayarak yetiştirmek çocuğa yapılacak en büyük haksızlıktır çocuğu cinsiyetsiz yetiştirerek kimlik karmaşasına girmesine neden oluyorlar ve o da etrafından daha çok gördüğü benimsediği cinsiyete yöneliyor tamamen karmaşa sonucu ortaya çıktığını düşünüyorum ve psikolojik olarak da böyle bir şeyin normal olmadığını aksine çocuğun gelişimine ruh sağlığına zarar verdiğini düşünüyorum bunu neye dayanarak yapıyorlar acaba
4
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Cinsiyetsiz büyütmek... Bu ne kadar doğrudur, bence değildir. Bu şekilde de kimseye saygı duyamam. Çünkü her çocuk bir cinsiyet üzere dünyaya gelir. Hatta öyledir ki fıtratlarında dahi gizlidir o erkeklik ya da dişilik. Biraz büyüyüp oyun çağına gelince kızlar bebeklerle oynamak isterken erkekler arabalarla ya da güce dayalı oyunlar oynamak isteyecektir. Dediğim gibi fıtratlarında gizlidir bu, engelleyemezler.
Bu kadın gibi niceleri, çocuğunu bu şekilde yetiştirmeye çalışarak doğan o tertemiz fıtratları kimlik karmaşası içine sokacaklar. Ne anlamı vardır bunun. Araştırınca altından nice şeyler çıkacaktır zaten...
Kız da erkek de fıtratlarına uygun yetiştirmelidir. Sonrasında ciddi fizyolojik ve psikolojik sorunlar ortaya çıkabilir. Yanlış fikirlerden korumak bahanesiyle çocukları bambaşka bir çukura atacaklardır. Allah muhafaza...
Emrata'nın kararını mantıklı buluyorum. Bunu daha öncede yapan birkaç aile duymuş, okumuştum. Benim görüşüme göre çocuklar doğru zaman geldiğinde kendi kararlarını vereceklerdir. Doğruyu da kendileri bulacaklardır. Çoğumuz belirli bir cinsiyet kalıbı altında büyüyoruz. Şu an trans kişilere olan negatif bakış açısının sebebi u aslında. Baştan cinsiyetsiz bir şekilde büyütülse trans kavramı ortadan kalkmış olacak. Tabii ki herkesin kendi kararı, umarım tüm çocuklar özgür bir şekilde benliklerini keşfedebilirler. 💘
Sıkı bir lgbt hakları savunucusuyum. Gel lakin cinsiyetsiz büyütmek gibi bir çabam da olmayacak çocuğuma karşı. Siyahsa siyah, beyazsa beyaz, griyse gri... O nasıl yaşarsa yaşasın. Kabulümdür.
"Cinsiyetsiz büyütme projesinin" çocukları daha genç yaşta cinsiyet ile ilgili kimlik bunalımlarına sokabileceğini düşünüyorum. Bu tarz gayretler bana açıkçası saçma geliyor bu yüzden. Bir ebeveynin yapması gereken yegane şeyin :çocuğuna örnek olması ve iyi ve hoşgörülü bir evlat yetiştirilmesi olduğunu düşünüyorum.
Cinsiyetimizi belirlemek bizim elimizde değil, olmasını da istemem. İnsan dünyaya nasıl geldiyse cinsi neyse öyle büyütülmeli. Ne zaman reşit olup kendi kararlarını kendi alabilecek yaşa geldiğinde istediğini yapabilir. Ama o zamana kadar herşey bizim kontrolumüzde gelişmesi, doğru ve en sağlıklı olanı da budur zaten.
Çocuk doğduğu zaman cinsiyeti vardır zaten. Akıl baki olduktan sonra cinsiyetini değiştirebilir, ona bir şey diyemem ama henüz hiç bir şey bilmeyen çocuğu cinsiyetsiz yetiştirmek onun psikolojisine zarar vereceğini düşünüyorum. Sonuçta bu çocuğun o yaşa kadar bir aşk hayatı, belki cinsel hayatı olacak. Hadi hepsini geçtim sosyal yaşamda ne yapacak, dışarıda tuvaleti geldiğinde hangi tuvalete gireceğini sırayla mı yoksa yazı turayla mı belirleyecek. Tamamen mantık dışı ve saçma geliyor gözüme. Herşeyin resmen çivisini çıkardılar, yeni dünya düzeni modernlik diye diye çok saçma yerlere doğru sürükleniyoruz.
Hangi çocuk cinsiyetçi büyümüş. Böyle antin kuntin fikirler kadınlardan geliyor. Kendisini bir bok sanan bu tipler sanki dünyaya örnek bir kişilik olmuş gibi davranması itici geliyor. Dünyayı 18. yy gözlüğüyle gören bu teyzeye birisi takvim alıp vermeli.
Bu cinsiyet işi çok saçma olmaya başladı. Sevgi saygı çatısı altında bu kadarı da fazla artık.. Lgbt zaten yönelimden çok tercih edilmeye başlandı. Örneğin horman falan geçtim içinden gelsin gelmesin herkes zevk almak için yapar hale geldi. Bir yandan cinsiyetsizlik baş gösterdi. Şuraya yazıyorum ilerde tek cins insan modeli olacak robot gibi yaşayacağız
Ya Allah aşkına konuşmuyayım diyorum artık yeter.. cidden insanlar zıvandan çıkmış.. yok cinsel tercihim bu yok şöyle mutluyum.. biride 10 sene sonra çıkar der ben çıplak olarak mutluyum diye.. insanlar git gide yozlaşıyorr doğuştan nadiren hasta olan kişiler sesiz sedasız kendi içinde benimsemesi lazım artık lbttmı her ne diyorsanız kesinlikle saçmalık ve kabul edilemez.. asla eşcinsel diye birini kırmadım kötü söz söylemedim. cıkıpta tvlerde boy boy protestolara katılıp durmaları ve çocukları bu yöne çekmeleri kabul edilemez..
Cinsiyetçi büyütmek yerine renklerin, eşyaların, objelerin, oyuncakların vb vb. malzemelerin bir cinsiyete ait olmadığını öğretmek daha düzgün bir yetiştirme şeklidir. Sonuçta birini tanımak istiyorsanız cinsiyetini merak etmezsiniz. Cinsiyeti onun hakkında yargıya varmak için en son gerekli bilgidir.
Bu kadına böyle tam adıyla hitap edilince o da kimmiş ya oluyorum.. Namı diğer Emrata evet çocuğunu istediği gibi büyütmeye hakkı var ama maalesef o bebek dünyaya çoktan bir cinsel organla dünyaya geldi bile.
Bunu göre göre senin cinsiyetin yok demek çocuğa büyük travmalar yaratabilir.
Ama sonuçta bizlik bi durum yok bize ancak bk yemek düşüyor.
Çocuğa herkese saygı duyarak yaşamayı cinsiyetsiz yetiştirme tarzıyla verebileceğini düşünmüş sanırım ama bence bu sefer de kimlik sıkıntısı yaşayacaktır çocuğu. Ne yani çocuk sosyal bir ortamda bulunduğu zaman zaten neyin ne olduğunu idrak edemeyecek mi bir süre sonra. Belki niyet iyi ama yöntem ne derece doğru tartışılır.. Keyifli akşamlar.
Çocuğu 2 arada 1 derede bırakmam. Psikolojisini bozmam. Hormonları mı bozuk sanki. Kız çocuğu cicili bicili şeyleri sever, bırakırım çocukluğunu yaşasın. Çocuğun doğallığını fıtratını bozmam. Nasıl yaratıldıysa öyle olsun.
cinsiyetsiz yetiştirmek diye bir şey olamaz cinsiyet sadece psikolojik bir şey değil fiziksel bir şey ayrıca daha çok çocuğun psikolojisini bozup kimlik bozukluğu yaşamasına sebep olacak ne olduğunu kendi bile bilemeyecek ki erkek veya kız olmak içgüdüsel bir şeydir ama sen erkeğe küçüklüğünden beri kadın kıyafetleri giydirirsen o da kendini sadece onların içinde rahat hissedecektir çok saçma yaa
eh yani emily den ne beklenirdi ki hele batılı toplumlardan, :) yakın gelecek de cinsel yolla çocuk sahibi olmak kalkacak tüp bebek sistemi yaygınlaşacak, kadınlar erkekler ile ilişki modeli çok farklı boyut alacak sen erkek oğlunu ve kızını cinsiyetsiz büyütürsen toplum popülasyonunuda bozarsın
Bence zenginlerin canı sıkılıyor nasıl hit alırım, nasıl dikkat çekerim diye düşünmekten böyle saçma sapan şeylerle uğraşıyorlar. Ne demek cinsiyetsiz büyütmem ya doğumda cinsiyet bellidir. Sonradan değişebilir bu kimseyi irdelemez. Çocuğumu böyle yetiştirmezdim kısacası.
Cinsiyetsiz yetiştirme dini boyutunu geçtim psikolojik olarak sorunlu bir kişilik oluşmasına ve kimlik bunalıma girmesine neden olacağına dair yüzlerce makale ve çalışma var. Popülitenin dayatmak istediği olay bu. Önce insan yetiştirin cinsiyet zaten problem olmaz
9
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
A bu kızın bebeği oldumu. Cinsiyyetini kabul etsin ama başka şeyleri cinsiyyete göre ayırmam. Erkekse erkek olucak ama istediği mesleği yapa bilir, kızda öyle fakat cinsiyetini inkar eden çocuk Allahı inkar edendir benim için ve çocuğumu evlatlıktan redd eder ve özgürlüğünü ona veririm benden uzakta yaşasın.
Cinsiyetletine kendileri karar vermeleri gerekseydi cinsiyetsiz gelirlerdi dünyaya. ya da iki tane seye sahip olurlardi. soylemeye gerek gormuyorum. İyice sapkınliga doğru gidiyoruz inanamiyorum ya.
Lut kavmi pompei gibi halkların taş kesilip helak olmasının nedeniydi. Sapkın bir toplum yetiştirmektense çocuk sahibi olmamayı tercih ediyorum. Herkesin görüşüne saygim var. Sadece sağlıklı ahlaklı bir toplum yetistiremeyenler çocuk sahibi olmasin.
Cinsiyetsiz yetiştirmek demek, cinsel organlarını tanıtmamak, olanı saklamak demek değil ki. Toplum normlarına göre kız erkek ayrımı yapmaksızın büyütmek. Ülkemizde ''sen kızsın kızlar öyle şeyler yapmaz ayıp'' ''erkek adam yuvasına bakar, hadi bakalım çalışmaya'' gibi kalıplarla büyümeyen çocuk yok maalesef. Diğer ülkelerde bu kadar olmamakla birlikte her kültürde var. Bence desteklenmeli.
Bu çok ağır bir şey elbette ki her iki cinsinde çok güzel avantajları ve dezavantajları var ama bu cinsiyetsiz olsun da anlamına gelmiyor. Rabbim herkes doğarken o iç güdüyü zaten veriyor , böyleleri dünyanın doğasıyla oynamaktan başka bir şey yapmıyorlar saçma buluyorum tamamen.
Bu nasıl bir kafa yapısı anlam veremiyorum, Hayvanatın bile bir sistemi varken, bizim bu türünün son örneği olan beyinsizlerin aklı neye hizmet ediyor, ona verilen aklı amacı dışında kullanıyor, Bide bunlara olumlu ve ılımlı bakanlar var, Galiba onlarda aynı çeşmenin suyundan olmalı.
Nâmustan sıkıldın, edepten kaçtın, Vücudunda mahrem kalmadı.. Açtın, Sonunda şehveti, sokağa saçtın, Oysa aleniyet, hayvan ruhsatı, Edepsiz, iffetsiz, nikâhsız Batı.
Hayvanlar, baş manken yeni modanda, Artık, köpeğinde yatak odanda. Yakındır.. Boğulman, bu toz dumanda, Sapıklık üstüne kurdun hayatı, Saldırgan, cür’etkâr, pervâsız Batı.
Senin hayranların; ezik insanlar, Mânevi mayası, bozuk insanlar, Silik, şahsiyetsiz, yazık insanlar, Türk neferinin, yoktur fiyatı, Bunu öğren artık, meşrepsiz Batı.
sadece görüş belirtenlere söylemek istiyorum dostlar herkes sizin dinimizde değil. her kız doğan kendini kız hissetmiypr veyahutta erkek doğan erkek hissetmiyor. bu hissi bilmediğiniz için bilmediğimiz için yargılamayı keselim. çocuk bizim malımız değil ve istediği hayatı seçimlerinde tercihlerinde kendi oluşturmakta özgür
Eğer istediğim hayatı seçseydim şu an radikal bi şeriatçı olurdum çok sağolsun babam zamanında izin vermedi şu an iyi ki vermemiş diyorum çünkü bilime inanan bi agnostiğim
Tamam cinsiyet ayrimi yapmayalim lgbtlilere onyagili olmayalim da bu tarz dusunceler de bana cok sacma geliyor. cinsiyet kavrami cocuklar icin cok onemli. bir cocuk gelisimci olarak diyorum bunu
Ben o uçuk görüşlere çok karşıyım. Ne denekmiş cinsiyetsiz. Her görüşe saygılıyım ama buna saygım falan yok. Erkekse erkek gibi, kızsa kız gibi yetiştirilmeli çocuklarımız. Ama cinsel organlarda anatomik bedensel bir sıkıntı varsa o zaman hem psikolog hem de normal tıp doktorlarına teslim olur, onlar ne derse ne önerirse ona göre en doğru şekilde yetiştiririm. Kusura bakmayın. Allah’ın yarattığı sağlıklı bir bünyeyi ve psikolojiyi bozmaya hiç bir anne ve babanın hakkı yok nokta... 😎
Ben böyle şeylerden sınırsız nefret ediyorum, Böyle küflenmiş beyinlerden de ezelden beridir nefret ediyorum, Bunlara saygı gösteren iblisin kullarından da şiddetle nefret ediyorum. Yemin ederim ki hepsinden de kusursuz biçimde nefret ediyorum nefffreeeeett😡😡😡
Ne saçma bir karar tamam nasıl yaşamak istiyorlarsa yaşasınlar ama Allah'ın seni kadın yarattıysa kadın erkek yarattıysada erkek Kendi cinsiyetimizi belirlememizi istese zaten bizi daha farklı yaratırdı ya da cinsiyetsiz yaratırdı saçma
Tercih hakkı mı? Neyin tercihi acaba zaten yaratan en güzel şekilde yaratıyor. Bunun çok tehlikeli bir fikir olduğunu düşünüyorum. Her cinsiyetin fıtratı kendine özgüdür ve ona göre yetiştirilmeliler. Allahım sen çocuklarımızı koru.
Tamam iyi güzel eşitlik vs vs vs ama bu kadar absürt birşeyin sırf oyuncu olan birinden örnek alınıp yapılması kusura bakmayın ama APTALCA. Biyoloji denen birşey var sonuçta hani hormonlar testesteron östrojen ne bileyim organlar farklı, sonra biri narin cennet gibiyken diğeri daha sert fiziki olarak kuvvetli aslan gibi. Ne bileyim
Ya benim çocuğum ne meslek secerse seçsin kimi severse sevsin hangi ülkeyi gezmek istiyorsa gezsin. Amma ve lakin cinsiyetsiz yetiştirmek de ne demek ya. erkekse erkektir kız ise kızdır bitti gitti ilerde kendini öyle hissetmiyorsa gitsin cinsiyetini de değiştirsin ona da eyvallah ama çocuğa küçüklükten sen cinsiyetsizsin desen ne anlayacak. Ruhu cinsiyetcilik yapmasın o bana yeter
Cinsiyet siz yetistirmeyi. mantikli bulan 299 kiz ve 241 erkek siz neyin kafasini yasiyorsunuz. Sizin gibi olan ne kdr ebeveyn varsa ve de olacak olan varsa onlari Almaha havale ediyorum. Toplumun gelecegini bozmaya hakkınız yok. Allah topunuzun belasini versin.
Cinsiyetsiz yetiştirmek diye bir tabir hayatımda daha önce hiçbir yerde duymadım, kulağa oldukça saçma geliyor. Bir çocuğun cinsiyetine ne ben karar verebilirim, nede başka birisi. Doğduğu andan itibaren cinsiyeti zaten oluyor aynı zamanda erkek ise erkek, kız ise kızdır.
Mesleği oyunculuk olan bir insan. Çocuk bakımı ve gelişimi ile ilgili pek bir bilgisi olduğunu düşünmüyorum. Çünkü cinsiyet dediğimiz şey doğuştan hormonlar ile vücudumuzda bellidir. Bakınız dikkat edin cinsel organıyla demiyorum. Bazı cinsel kadınsal erkeksel hormonlarimiz var bununla ilgili olarak insanların cinsiyeti belli olur. Bu hormonların belli olması için de belli bir yaşa gelmesine gerek yoktur. Çocuğun sahip olduğu cinsiyete göre onu yetiştirmek psikolojik açıdan daha doğru olacaktır. Çünkü çocuk ilerleyen zamanlarda yaşı büyüdüğü zaman acaba ben doğru bir seçim mi yaptım gibi sorular kendine sormamalıdır bu çocuğun gelişimini psikolojisini insani özelliklerini fazlasıyla etkileyecektir.
Bu resmen biyolojiye karşı gelmektir. Modern olacam diye hiçbir haltı sorgulamadan kabul etmektir.
18 yaşına kadar mevzusu tam tersi olmalı: 18 yaşına kadar kız ise kız; erkek ise erkek olmalıdır, 18 yaşından sonra isterse cinsiyetsiz olsun.
Fakat cinsiyetsizleştirmek Yaradılışa, Doğaya, ve en kötüsü Allah'a saygısızlıktır. Ayrıca çocuğun psikolojisini kötü etkiler, cinsiyet kavramını yok saymak bizi modern zannedilen distopik bir geleceğe götürecek şeylerden biri.
cinsiyet dayatmak kadar dayatmamayı da bir zorlama olarak görüyorum. cinsiyetsiz büyütmeye çalışmak da sapına kadar erkek/hanım hanımcık kadın gibi yetiştirmek kadar riskli bence. sadece çocuğun gelişim sürecinde gözlem yapmayı tercih ederim bu yüzden. son tahlilde nasıl hissediyorsa o şekilde yaşaması içinde elimden gelen desteği veririm. O yüzden ankete cevap vermedim
bizim örf gelenek görenek ve dinimize ters böyle şeyler bir insan kızsa kız dır erkekse erkek dir hani eşcinsellik seçim değildi kaderdi ne oldu bir anda seçime döndü iş biz boşuna demiyoruz beşer şaşar diye insanoğlu her zaman nefsine hoş gelen şeyler yapmak ister bu hep böyledir yaptıkça daha çok ister ve doyumsuz olur
Yani erkek çocuğumu illa futbola gitsin diye zorlamam veya arabalarla oynasın diye üstelemem, isterse dans kursuna gider isterse bebekle oynar. Canı ne istiyosa o. Aynı şey kız çocuğu için de geçerli. Cinsiyetsiz yetiştirme derken bundan başka kasıtları nedir onu da tam anlamış değilim.
Saçma aslında çünkü zaten belli bir cinsiyetle dünyaya gelmiş neden çocuğun doğasıyla oynanır anlamış değilim. Fakat düşünce yapısı olarak cinsiyetsiz düşünmeyi çocuğuna öğretebilir.