Sebepleri nelerdir?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Öncelikle bu soruyu görünce şöyle bir bakıp "ne güzel de" sormuş diyiverdim, çok teşekkür ederim 😊😊 neyse konuyu çok dağıtmıyım hemen giriş yapıyım ben
. Eskiden ne yazık ki maddi durumun pek müsait değilse bu tür şeyler pek olmuyordu kardeşler hep bir arada yatıyordu 5-6 kişi hele bir de oda küçükse kız kıza , erkek erkeğe...
Biz iki kız kardeştik ve kız kardeşimle aynı odayı paylaşırdık annem bizi hiç ayırmamıştı ve o günler aklıma gelince gülüyorum sadece bütün gece bıcır bıcır onunla konuşup konudan konuya atlardık..
Dediğim gibi maddi durum da bu konuda çok çok önemli.
Durumu olan biri kardeşler için ayrı odalar yaptıra bilir çünkü doğru olan bu.
Gelelim kaç yaşında yataklar ayrılmalı mevzusuna. Çocuklar 7 yaşında yatakları ayırmalı neden mi , çocuklar merak duygusuyla birbirlerine yaklaşabilirler ve bu olumsuz sonuçlara neden olabilir. Bu yüzden yataklar ayrılmalı ve onlara en erken yaşta cinsel eğitim verilmeli. 😊😊😊
Rica ederim kuzucum💜💜💜
Bence öyle bir imkâna sahip isek odalarını hiç birleştirmemeliyiz, küçüklükten beri kendi özel alanlarında büyümeleri, karakterlerinin gelişimini de olumlu etkiler, mahremiyete, özel alana karşı daha saygılı ve daha mesafeli olurlar, ve küçük yaştan beri ayrı kalmaları onları cesaretli büyütür, tek kalmaktan korkmazlar ve ileride de yalnız kaldıkları zaman, yalnı, yaşadıkları zaman korkmazlar ve kendilerini daha güçlü hissederler.
Evlat sahibi olduğum için güzel bir soru açıkçası.
Eğerki imkanımız varsa, yani fazla odamız çocuklar 9 yaşından sonra ayrılsa iyi olur.
Ama maalesef genel olarak evler 2 oda bir salon olduğu için böyle bir imkan olmuyor insanlarda.
Ama en azından ayrı yataklarda erken yaşta yatmaya başlamalılar.
Erkek büyükse kızdan kız 10 yaşına gelince ayrılmalıdır çünkü bu kız banyo yapicak regl olcak yani zaten küçükken organlarini merak Ediyorlar çocuklar o yüzden ayrılması mantıklı bir şey ikisi açısından da ne kadar kardeş olurlarsa olsunlar yanlış anlaşılmasın kız büyüdüğünde rahat edemez
Cevap
18Cevap
5 yaş itibariyle cinsiyet belirleyen noktalar farkedilmeye başlanır. Bu sebeple 5 yaş itibariyle odalar ayrılabilir. Ayrılma imkanı yok ise yataklar uzaklaştırılır ve birbirlerinin yanlarında üstlerini giydirme olayının olmaması önemlidir.
Görseldeki gibi derli toplu bir çocuk odası imkansız hele ki o çocukların sakinliği 😅
Soruya gelirsek bence ev büyükse hiç aynı odada kalmasınlar kendi alanı olsun herkesin.
Güzel soru, düşünmek lazım. Mümkünse 9-10 yaşında en geç ayrılmalı bence tebi din bu konuda ne diyor, önerildiği belli bir yaş var mı diye bakılması lazım.
ergenlik zamanında ayrılabilir odalar
çünkü o zamanlardaki bireylerin kendilerine özel yaşantıları olur
Birseylerin farkina vardiklari zaman ayrilmalidir buda asagi yukari bulug cagina denk geliyor yani 13-14 yaslari
Odalarımızı ayırdığımızda kız kardeşim 10, ben 15 yaşındaydım.
Hatırlıyorum çok sık kavga ediyorduk annemle babam da odalarımızı ayırmıştı.
Evde oda varsa bebekken bile olabilir oda ayırmak için büyümelerini beklemek aptalım olur
Ben 9 yaşındayken odamiz ayrıldı 7 8 yaş iyidir bence
En fazla beş yaşına kadar aynı odayı paylaşmalılar bana göre sonrasında ayrı olmalı
Hiç aynı odada yatmadık şahsen.
Bence böylesi daha güzel.
İmkân varsa her çocuğa ayrı oda verilmeli yoksa ergenliğe doğru ayırmak gerekiyor özel alan mahremiyet önemli çocuk bile olsa yanlız kalmaya ihtiyaç duyduğu anlar olur diye düşünüyorum
Kızlar ve erkekler büyüdükçe ihtiyaçları değişiyor bunu bilmeyen yoktur kişisel ihtiyaçlar arttıkça ve diğer kardeşin odaya girmesini engellemeye başlanınca (bekle biraz işim vaar) odalar ayrılmalı bence
Selam,
Ev büyük ise ayrılabiliriz... Büyük diyelim... Ergenlik dönemine gelince ayırmak gerekir diye düşünüyorum ☺️
Fotoğraf beni çocukluğuma götürdü 7 yaşından önce ayrılmak gerektiğini düşünüyorum ben
aynı cinsiyet de sıkıntı olmaz ama erkek kız ayrılmalı
Kendi başlarına giyinmeye başladıkları zaman ayrılmalılar diye düşünüyorum
11 yasindan sonra bence
ergenliğe girince odaları ayırmak gerek.
Kendileri ne zaman isterse
Oda imkanı varsa küçüklükten beri
12 - 13 arası ideal bence. ☺
İlk okula başladıkları zaman ayrılmalı
12 yaşından sonra en uygunu olur.
Ergenlik zamanında ayrılmalı bence
10 yaşıdan itibaren.
Ayiramayiz cunku evimiz kucuk
10 12 yaşlardan itibare
10 yaşından sonra ayırmak lazım bence.
Kızım 6 oglum 11 yaşında bu kış ayirdim odalarını
15 yaşında ayrıldık 😊