Ben bu soruyu sorarken hayatımızdaymış zaten kardeşi 🙏🏻
Kardeşler arası yaş farkı ne kadar olmalı?
Ben bu soruyu sorarken hayatımızdaymış zaten kardeşi 🙏🏻
🌸

Ya çok az olmalı ikiz bebek gibi büyümeleri daha iyi oluyor ya da böyle açık bir fark olması lazım ki büyük olan baba ya da anne rolünün yarısını en azından üstüne bilsin ya çok açık olacak ya çok kapalı
Bence 10 ve yukarısı olmalı cunku yakın olursa birbirleriyle anlaşamayabilirler ailelerinin ayrım yaptigini düşünebilirler vs vs ama biri 10 diğeri 20 olursa, on yasındaki cocuga oyuncak alındıgında kıskanmaz mesela 20 yasındaki artik koca adamdir sonucta
kardeşler arası 3 yaş en ideali. 2 yıllık emzirme dönemi geçmiş olacak ve erken ergenlik denen dönemleri var çocukların 3 -4 arası onu da atlatmak üzere olacak. ağır kıskançlık dönemini atlatmış olacak yani.
İkiz olursa çok güzel olur ama olmazsa da bir 5 yaş ideal gibi. Çok fazla yaş farkı olunca da kıskançlık ve uyumsuzluk oluyor ☯️
Ben de 5-6 yaş iyi diye düşünüyorum ama herkes ne kadar erken o kadar iyi kafasında genelde
İnsanlara çok takılma yahu ne zaman nasip olursa o zaman de geç. Planla olacak bir şey değil zaten
Asosyal bir çocuk o yüzden ileride sorun olmasından da korkuyorum 🥲
Belki sadece etrafında sahte ve ona göre zıt karakterde çocuklar vardır. Endişelenmeyin çok yalnız kaldığında kitaplara yönlendirebilirsiniz mesela. Bu onu her anlamda geliştirir ve bir iki yıla bir kardeşi olursa da sosyallikte yardımı olur kardeşinin
Çocuk veya büyük kimseyi istemiyor 🙈 Dışarıda yemek yemeye çıksak sürekli kucağımda 🤦🏼♀️ Ben aslında 4 yaşındayken falan düşünüyordum
Şimdi kaç yaşında ki? Anneye düşkün olur ama genelde çocuklar. Sevgine her zamankinden daha muhtaçtır küçükse
2 yaşında
Anaa daha bebek normal o zaman hem sosyallikten bahsedemeyiz ki daha konuşmayı bile sökmemişken tek ihtiyacı anne
Bana da normal geliyordu ama o kadar konuştu ki herkes başımda anormal bir şeymiş gibi düzeltmem gerekiyor kafasına girdim
Hayır ya normal gayet insanlar hep konuşur onlara bakmayın
Moralim bozuldu valla 🥲
Bozma moralinii çok güzel bir annesin ve ikinci çocuğunu da çok güzel yetiştireceksin inşAllah 🌱🤎
Çok teşekkür ederim 🙏🏻💜
Rica ederiim 👻
İyi geldi duymak 🌸
Arada sende kendine söyle çünkü hak ediyorsun. İnşAllah çocukların büyüdüğünde onlardan da duyarsın ✨
İnşAllah 🙏🏻🌱
Üvey kardeş istemiyor çocuğumuz diyebilirsin ve yaptığı da çok görgüsüzce. Sanki kardeşi o verecek tövbe estağfirullah
Güzel söyledim olmadı, kötü söyledim olmadı 🤦🏼♀️
Bir balta alıp kafasına yapıştırasım geldi. Eşine söylesen biraz tehditvari söylese belki korkar ve susar
Kadına ne desin alakasız kaçar
Bir de kadın mıı inanılmaz ya insanlara ne desem boş gerçekten
Eve almıyor kızım onu, ağlıyor o da bir şey getiriyor mesela kucağımda görüyor aaaa kardeş ister misin çok güzel olur kardeş insana alışırsın falan yapıyor 🤦🏼♀️ bazen sırf bunun için kek kurabiye yaptığını düşünüyorum
Büyük ihtimalle evet bir gün kızını evde bırak ya da eşine falan ver. Sen ona git ve tehdit et. Çünkü gerçekten haddini aşmış artık. Çocuğumun psikolojisini bozmaya hakkın yok. Devam edersen yasal işlemleri başlatıcam falan de korkar ve bırakır zaten ya da taşının oradan
Kızına söyledim dün bilmiyorum etki eder mi 🤦🏼♀️
Bence dediğim gibi kızın olmadan bir gün gidip ona misafir ol ve çok ciddi bir şekilde bunları söyle aksi takdirde seni dava ederim diye de ekle
Güzel fikir 🤦🏼♀️
Cevap
27Cevap
En az 2-3 yaş olmalı gadası. Diğer türlü fark çok olursa arada ki kıskançlık daha çok oluyor.
Zaten şu an 2 yaşında minik bebeğim en az 3 olacak kesin o 🙈
Maşallah 🙃
Teşekkür ederiz
Bence 2-5 yaş arası olabilir yani bunun bir kuralı yok herkesin kendi düşüncesi vardır siz karar vermelisiniz yani bunda
Şimdi 2 yaşında kızım bana çok erken geliyor ama herkes yapacaksan şimdi yap falan modunda
Tabi ailenin yasam tarzına annenin ve babanın karakterine gore değişebilir lakin çok sayıda çocuk isteniyosa en fazla 2 yas araları olması gerekli diye düşünüyorum daha fazlasi cocuklar arasinda ekstra problem oluyo
2 çocuk istiyorum
2 cocuksa kendinin iyiligi icin yine de arayi cok uzatmamaya calis gerçek manada yıpratıcı olacak lakin buyuduklerinde tekrardan coxuklar yuzunden sorumluluklarinin hafiflemesi bakımından az yaş farkı hayat kurtarıcı olacaktır
Bana da şimdi yaparsam zor olur gibi geliyor
Ilerleyen zamanlarda kafa az da olsa rahatliga endeksli olacagi icin yapma suren daha da uzayacak eger esine yuvana guveniyosan hic vakit kaybetme derim
Kardeşler arasında yaş farkı biraz fazla olmalı çünkü yaş farkı az olursa çok kavga ederler 😊
Örnek mi istiyosunuz ahanda ben hergün tartışmasak rahat edemiyoz alıştık artık 😂
En az 6, maksimumu yok...
Sebebini soracak olursaniz, çünkü, yaş farkı arttıkça, saygısı artacak, kavga gürültüler, dahada azalacak...
Bana 4-5 iyi gibi geliyor zaten doğana kadar 5-6 oluyor
Kardeşler arasında yaş farkı ne kadar çok olursa, okadar çok saygısı, sevgisi olur. Diye düşünüyorum... Şahsen annemle kardesi arasinda 10 yaş var, yarı anne gibi. Anneannem vefat ettiği için, kardeşleri sığınak olarak annemi görüyor. Kocasını bosamam isteyen teyzelerim, bizim eve sığınıyor. Neden çünkü ablası.. neden diğer abla değil de bu abla. Çünkü bu ablası annesi gibi. Olgun büyük. Anne yarısı.. o yüzden iki yaş büyük ablaya değil de on yaş büyük ablanın evine sığınıyorlar. Çünkü annesi gibi. Diğeri, kardeşi..
4 kardeşiz ilk ikisinde 2 diğer ikimiz de 4 yaş var yani şöyle ilk 1 2 arası 2 2-3 arası 4 3-4 arası 4 😂
4 yaş iyi di mi 🙈
Bence iyi iki tane çocuk içinse iyi ama mesela en büyük olanla benim aramda 10 yaş var onunla çok anlasamam ama iki çocuk için çok ideal
2 çocuk istiyorum
O zaman 4 yaş gerçekten ideal. Fotodaki kaç yaşında ki?
2 yaşında şu an
Allah bağışlasın çok tatlı. O zaman 2 sene sonra kardeşi olsun hani 4 yaş ideal çünkü diye düşünüyorum ki arasındaki 4 yaş olan iki kardeşim de çok iyi anlaşıyor
Teşekkür ederim 🙏🏻
her şey gönlünce olur insAllah kendine iyi bak
Teşekkür ederim siz de
Teşekkür ederim
bence yakının da uzağında iyi yanları var. mesela yaşlar yakınsa daha dost gibi olunur, uzaksa gerçekten daha abi-ablayı hissedersin.
Ağabeyimle aramda 5 yaş var. En ideali 5 yaştır. Sizden bir tık olgun olması iyidir. 2-3 yıl arasında olgunluk bakımından pek fark olmuyor.
Abimle benim aramda 11 yaş var 🙂
Prenses gibi büyüme sebebim de abim ✨
2-3 iyidir 5-6 ya kadar yolu var sonrası biraz büyük kardeşe sıkınıt..
1-2 iyidir 4e kadar çıkabilir. ama 10 yaş falan olmasın
1-2 zamanı geçti artık 😂🙈
2 yaşında şu an minik kuşum
Teşekkür ederiz 🙏🏻
Bana çok küçük geliyor ya şu an
Ben istemiyorum ya
Valla tatlı oluyorlar evet ama çabuk büyümüyorlar bence
Evet
Cinsiyeti fark etmez ya ama iki çocuk istiyorum
Her şeyi dibine kadar yaşadım 🤣
Evet ama asıl istememe nedenim o değil
Çok küçük olduğunu düşünüyorum kızımın başka sebebi yok
3 yaşı geçmemeli bence arkadaş gibi büyüsünler
valla benim kardeşimle aramda 6 yaş var ve onunla beraberken kardeş değil de yakın arkadaşımmış gibi hissediyorum bence yaş farkının fazla da bi önemi yok önemli olan beraber anlaşabilmek
Aynı kadından olacaklarsa en az 2,5 yaş farklı kadınlardan yapacaksam onemli değil.
Hangi çagdasın
@garipler88 kızları babaları başlık parası karşılığında veriyor benim ne suçum var.
Aslında Bu soruyu açabbiliriz arkadaşlık etmek için 2 3 yaş abilik ablalık yapmak için 5 6 yaş kardeşlik yapmak için 7 8 yaş olabilir bence
2-3 yaş en idealidir. Kardeşimle aramda 9 yaş farkı var gerçekten hiç anlaşamıyoruz
Bence yaşları yakın olmalı çünkü arada yaş farkı büyüyünce bı faydası yok
3 4 daha fazlada olabilir ;)
😂😂😂
Uzaktan 😂🙈
Cadı
bizim 14 ay var aramızda. bence 3-5yaş arası makul
Bence ideal olan 4 veya 5 yaş.
çok olmamalı max 5 olmalıbence
1 yaş en fazla 3 yaş olmalı
4-5 en ideali bence
4 iyi diye düşünüyorum
4 ideal diyorlar
İkinciye nasıl ikna etti enişte
O bir şey yapmadı
Nasıl oldu peki zor değil mi çocuk büyütmek
Hayatımda yaşadığım en güzel şey 💗
Erkek çocuğu olsaydı aynı şeyi düşünür müydün 😅
Düşünürdüm
Sen bu işi sevmişsin
Anneliği seviyorum
Maşallah Allah bozmasın
3 kardeşiz ve aramızda 3'er yaş var.
3-4🌺
3 az değil mi?
Ben de silmiştim aslında. Çocuklarla bile oynamayan bir kızım olunca herkes kardeş kardeş diye başıma gelerek 2. çocuğa fikren ikna ettiler 😂
Mümkün olduğunca insan içinde büyütün bence 🙈
Üç yaş
4 veya 6 iyi bence
2-3 yaş
Max 10
2-3 yaş.
10 u geçmemeli
Çok olmamalı bence 1,2
2-3 iyi
2...
Beş yaş
2-3 yaş olabilir.