AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
73Cevap
Aile. soy isimle devam etmeli. Ne olursa olsun babanın soyismi kalmali
Yahu daha kadınlar kocalarından ayrılamadan öldürülüyorlar. Az biraz daha realist olsak fena olmazdı.
Adam karısından boşanmış sanki kızındanmı boşanmış ki so isim deyiştirlsn bence soism verilir nede olsa onun soyundan onun kanından
Boşanmasa bile vermeli çift soyadı en mantıklısı kendi soyadını silmesi saçma
Baba gerçekten babalığını yapıyorsa taşımasında sıkıntı yok
Mümkün değil boşandıkları zaman çocuğun babası değişmiyor babasının soyadını almaya devam edecek
Boşandıktan sonra binlerce kanka amca dede diye çocuklarına müşteri tanıtıyor lar kimin soyadını verirse versin böyle anneye çocuk teslim edilmemeli aslında
Kendi soyadı olur olmasına da... Tekrar evlenirse o adamın kini vermesin
Evet ben bakıyorum Benim soyadımı alsın Ama zaten ikimizin de soyadı ayni Sıkıntı olmadı
eğer bu çocuk için bir menfaat sağlayacaksa yani çocuğun yararına olacaksa evet annenin soyadını alabilir.
Nafaka aşmasamın soyadını çocuğa verme nispet yapar gibi sevgilini sosyal medya da paylaş sonra öl bir arkadaşım kocasına kendini bu yolla öldürttü
Tabii ki olabilir tercih çocuğa bırakılabilir algılayabilecek yaştaysa
Aklın yolu bir 👍
saçmalık olarak görüyorum her ne kadar boşanan kadın kızlık soyadını alabilse deo kızlık soyadının çoğada anne kararıyla verilmesi tamamen saçma soy babadan ilerler
İkisi de karışamaz aslında. İlerde çocuk verse daha iyi olur.
Yargıtay titre ve kendine gel böyle kanunlarla kavgalar bitmez
Vermeli isterse zira soyadı ayrı olunca boşandığı çok belli oluyo. Belki herkes bilsin istenmiyo
Çocuğun her şeyi anneye bağlıyken neden soy isim babadan geliyor ki çok iyi olmuş bence
Çünkü annenin soy ismi de babasından geliyor. Ama kim bakımını ustlenmisse onun soy ismi olmalı bosanmalarda
@Susyys boşanmadan sonrası için konuşuyorum
bunun eşitlikle alakası yok helekı biyolojik eşitlikle eşit değiliz ve cinsiyeti erkek belirler
Nasıl eşitlikle alakası yok? Cinsiyeti erkeğin belirlemesinin ne önemi var? Çocuk ikisinin de çocuğu. İkisinden de genetik mirasa sahiptir. Biri olmazsa çocuk olamaz zaten.
@olasılıklararenedak erkek kadına bakmak zorunda kadın erkkek eşit değildir eştir ayrıca kadına hak tanindi eşlik değil hatta şöyle diyebilirim mesela sen evlenene kadar babanın sigortasından yararlanamiyorsun mesela sen evlenince karının sigortasından yararlanamiyorsun ama bir kadın evlenene kadar babasının sigortasından eşinin sigortasından yararlanabiliyor bu hukuksal açıdan böyle olduğu gibi dinimiz açısından da öyle kadın erkeğe bakmakla yükümlüdür erkek güçlüdür
@olasılıklararenedak ayrıca bir erkeğin spermi yapay ortamlarda geliştirip taşıtı anne ile dünyaya gelebilir kadın bir topraktır erkek tohum
cinsiyeti erkek belirler yani
daha çocuksun belki o yüzden algilayamiyorusn kuzum benim birde eline mesleğini al benim gibi sağlıkçı olunca anlarsın bu işleri
O kadar din din demişsin, bir de sağlıkçıyım diyorsun. Kadının erkek bulunan ortamda çalışması caiz midir? Bir de bana diyorsun algılayamıyorsun diye. Ben zaten cinsiyeti erkeğin belirlediğini kabul ediyorum. Ama sen daha anlamamışsın bunu ki ''Benim gibi sağlıkçı olunca anlarsın.'' Diyorsun. Geriye kalan hukuki şeyler, ataerkil toplumun devamı niteliğinde olduğu için kadın güçsüz, zayıf... Olarak kabul ediliyor. Orman kanunları kısacası.
Bugün kadınlarda iş hayatında erkekler kadar aktif rol oynuyor. 100 sene sonra 200 sene sonra bu daha da eşitlenecek. Öyleyse erkek kadına bakmak zorundadır düşüncesi artık çöp olacak.
@olasılıklararenedak tm 100 sene yaşı can mı kıyamet belirtileri bahsettiklerin insanalr birbirine tahammül edemeyecek
@olasılıklararenedak erkek kadından daha güçlü
ataerkil toplumdaki zaten bunu kimse değiştiremez
Yavaş yavaş değişiyor. 100 sene önceki bir ataerkil toplumla günümüz aterkil toplumu bir mi? Erkek kadından güçlü olsun, ne olur güçlü olursa? İşte ataerkil toplum bu güç farkından dolayı oluşmuş. Orman kanunları. Ayrıca kıyametin ne zaman kopacağını Allah biliyor. Bize alametler 100 sene sonra kıyamet kopacak diye bir zaman göstermiyor. İnsanlar birbirine tahammül edemeyecek kısmı senelerdir söyleniyor. Hala da tahammül ediliyor ve yaşanmaya devam ediyor. Kıyamet kopmazsa gene bir şekilde yaşanmaya devam edilecek.
Kıyameti koparacak olan insanların yaşam tarzı değil, insanların doğaya verdikleri zarardan dolayı olacaktır. Kıyamet belirtilerini yaşam tarzına göre baz alırsak herkesin kıyamet belirtileri farklı olacaktır. Sizin kıyamet belirtileri dediğiniz şeyler Avrupa ABD için zaten çoktan geldi çattı. Ama hala kıyamet kopmadı. Kıyamet yakın zamanda kopacaksa bunu biz insanlar yaparız. Doğayı yok edersek küresel ısınma vb faaliyetler gibi işte o zaman kıyamet kopar.
Ama bunu yaşam tarzımızla yapamayız.
Yanlış bastım yaaaa Tabikide annede vermeli kötü bir babanın soyadını neden taşısın herşey eşit
Annem bana vermek istedi ama baba tarafının soyadı daha cool :))
Toprağa ne tür tohum atarsan o ürün çıkar bu Üründe toprağın genetik bir katkısı varmıdır
ne A ne B. Boşanmakla hayatını karartsınlar sonra da soyisim derdine düşecekler.
Saçma ve aşırı gereksiz.
Bu kararın verilmesine geç bile kalındı
Babalık yapmıyorsa evet
Soyadını kendi seçmeli.
Çocuğun velayeti kimde kalırsa onun soyadını alsın
Ne olursa olsun babanın soyadı kullanılmalı
Bunun icin dava açacağım
Verebilir bence sakınca yok
Geçim derdine düşünce onlar dusunumuyor malesef
Ne fark eder p kadar onemlimi
Verilebilir neden olmasin
hayret birşey enteresan
Babasınin soyunu taşıması daha mantikli
niye
mantığını merak ettim
Tohum babadan
yani? spermden tek başına çocuk mu oluşuyor?
bu bir oluşum. ne alaka dkkd
genlerden yalnızca babadan mı geçiyor? dokuz ay ana taşımıyor mu bu çocuğu karnında?
genler*
Çünkü çocuk hayatı boyunca sorun yaşar da ondan geniş düşünelim. Psikolojikte sorun yasar. annenin emeği var o ayrı ama resmi islemlerde filan sorun olur o yüzden kanunda zaten baba soyadı zorunlu. Tek taraflı dusunursek herseyi yasamayalim düşünce yapımızi gelistirmemiz lazım
hukuk okuyorum, kanununda ne yazdığını biliyorum. fakat doktrinde hala tartışma konusu olarak yer alıyor. annem, babamdan yıllar önce ayrılmış bir psikolog. psikolojik tartışmasını bizzat annemle yapmıştım zira babamın soyadını istemeyerek taşımak o yaşta bile beni psikolojik olarak kötü etkilemişti. tercih şansım olsaydı annemin soy ismini taşımak isterdim ki hala da öyle. doğru düzgün açıklayamamışsın bile. kanunun özünü bizzat öğrenen, annesi ve babası ayrılmış, küçük yaşlarda yanında olmayan babasının soyismini taşıdığı için kendini -o yaştaki aklıyla- ucube gibi hissetmiş ve psikolojik etkilerini psikolog annesiyle tartışabilen insanlardan bir tanesi de benim. o yüzden lütfen temeli sağlam olmayan bilgilerinizi (!) kendinize saklayıp düşünce yapınıza başka şekilde katkı sağlayınız. iyi günler ceren hanım 🌸
Tamam anliyrm senide babanın soyadini taşıman gerekiyor taşiyorsun nedeni basit evlenince geçersin başka soyadına. çok sıkıntı yapmaya gerek yok resmi islemlerde baba adı sorup duruyor illaki hatirlatiyor devlet bu islerde babanı sana. Tek yapman gereken güçlü olmak bu kadar.
😂 öğüt mü veriyorsunuz siz bana güçlü olmaya dair? haddinize mi önce bunu sorun kendinize. savunduğunuz düşüncenin bir açıklaması bile mevcut değilken sizde bana abuk subuk tesellilerde bulunabilecek seviyede olduğunu düşünmen toplumun zeka seviyesini oldukça aşağı çekiyor. babamın soyadını taşımam gerektiği için “küçük” yaşlarda sorun çektim zaten, bu yüzden anne soyisminin gelmesinin mantıklı olacağını söylüyorum kendi tecrübelerime dayanarak. savunamayacağınız düşüncelerin arkasında durmayın, komik görünüyor. sağlıcakla.
düşünmeniz*
Soru senin değil birde bana niye yorum attin uni okuyan zeki olur mantığı kavrar. Neyin pesindesin yavrum sen yaşın kac? olgun ol olgunca düşün. Yorumunu sorana yap geç. Benle işin olmasın o zaman biliyosan.
soruya yanıt verdim. bu platformda yanıtların altına yorum yazabilme hakkım var mı? var. o zaman istediğim yorumu yapabilirim, bu seni zerre alakadar etmez. o yüzden mantığı kavrayamayan sensin. yeterince mantıklı ve olgunca cevaplar verdiğimi düşünüyorum. karşılığında alakasız cevaplar almayı beklememiştim sadece. her neyse ne desem dar pencerenden bakacaksın. yazdıklarını okumayacağım 🙏🏼💐
İki Üniv mezunuyum. TC. Ne karar vermişse o dogrudur. Ben anayasaya bakarım. Onun mantık çerçevesinde konuşuyorum. Bu kadar basit. Benim yorumum kendime özgü birsey. Yorumumu okursun saygı duyarsin gecersin Okey bye
Çok saçma verilmemeli.
Boşanan anne çocuğuna kendi soyadını vermeli
Çocuğun isteği önemli
Zaten olması gereken bir şey. Çok güzel olmuş.
Kim bakıyorsa çocuğa soyadını o vermelidir
Babada kalması daha iyi
sorumsuz babanın soyunu almamalı
Erkeğin olduğu kadar kadınında hakkı vardır
Evet
İkisi de olabilir aslında
Eşitlik, modern dünyanın dini değil miydi?
Eşitlik bir din değildir.
@olasılıklararenedak Üstad, din, mecaz anlamlı; eşitliğin din olmadığı zahir değil mi zaten?
Saçma salak icat.
Lütfen söyler misin neyi saçma salak
Mayası bozulmamalı
Kesinlikle vermeli
Hayır
gerek görmüyorum ama olabilir
Hayır bence 18 yaşına gelince çocuk seçmeli
Kim bakıyorsa onun soyadı olmalı.
Verilse baba olay çıkartır bence
Doğru karar
Çocuğa sorulmalı.
Çocuğa sorsun herkes istediği gibi yaşasın