Bebegımız olacak hep yıllardık bır isim vardı aklımda onu koycagımı soyledım oda o zaman iki ısmı olsun bırtanede ben koyayım dedi kabul etmedım ama etmememin nedeni şu oyle agır sacma isimler buluyorkı misal duruye gıbı falan ıstemıyorum cocugumun adı o olsun bu yuzden evi terkettim tum ezıyeti ceken benım saygı duycaktı. Siz ne düşünüyorsunuz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılBence bebeğin 1 isminin olması ve ortak karar olması en iyi seçenek olacaktır 2 isimli olmaktansa tek isim daha çok rahatlık sağlar bebek için.
Öncelikle kocana düşüncelerini açık ve empati yapcak bir şekilde önerdiği isimleri nasıl bulduğunu anlatmalısın kalbini incitmeden ve sonrasında senin aklındaki ismin ne kadar önemli olduğundan da bahset.
eğer baktın kocan senin önerdiğin ismi sevmedi ki böyle bir hakkı var ortak bir isim arayışına girin ama birbirinze karşı dürüst ve açık olun küçük çocuklar gibi birbirinze küsmeyin
12 Yorumla
Soran+1 yılAnlayıssız bir insan maalesef insanlıktan anlamıyor
- +1 yıl
eğer karşınızdaki böyle bir insansa ileriki ilişkinizde de sıkıntı olacaktır demektir. Büyüklük sizde kalsın onun hiç beklemeyeceği bir şekilde ona anlayış gösterin belki anlar anlamazsa da artık bilemiyorum bende Allah size sabır versin sadece kendinizi üzmeyin bu halinizle
En İyi Cevaplar
+1 yılAbla orta yollu hem eski hem de kibar bir isim bulabilirsiniz bence eski isimlerin hepsi kötü değil ki. Bu arada haklısın tabiki de annenin de hakkı var ama neden bunun için yuvanızı bozuyorsunuz daha doğmamış çocuğa yaratacağınız dünyaya bir bakın. Çocuk yetiştirmek bu kadar basit değildir bence
19 Yorumla
Soran+1 yılKardesim sen ıster mısın cocugunun sacma agır herkesın dalga gecıcegı ısmı olsun? Guzel ısım koyduda benmi sorun cıkardım sanki
- +1 yıl
Ya ablacım tabiki de istemez kimse ama yani bu konu boşanmaya kadar gidecek bir konu değil lütfen yapmayın böyle
Soran+1 yılPeki nasıl cozum bulacagız
- +1 yıl
Konuşarak tabiki öyle evi terketmekle hicbirsey olmuyor ki konuşarak halledebilirsiniz ancak sakince ama bağırmadan. Birbirinizin gözlerine bakarak
Soran+1 yılAnlayıssız biri anlamıyor
- +1 yıl
Siz kaç yaşınızdasınız
Soran+1 yıl29
- +1 yıl
Yani belli bir yaşa da gelmişsiniz ama ortada bir çocuk var ona göre seçimini yap derim
- +1 yıl
hülagü koy
+1 yılYa sizin gibiler evlenmesin ya zihniyete bak tüm eziyeti sen çekmişmiş. En sinir olduğum şey. Sanki şimşek geldi çaktı sana da hamile kaldın. Eşin de yanlış duruye ne anasını satayım yok güğüm koysun. Git evine bul orta yolunu
01 Yorumla
Soran+1 yılYa sen ıster mısın cocugunun sacma agır herkesın dalga gecıcegı ısmı olsun? Guzel ısım koyduda benmi sorun cıkardım sanki
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe gibi isimleri koymak istiyor? Ve diğer yönden siz de haklısınız sizin de söz hakkınız var sonuçta o çocuğa sevmediğiniz bir isim koymak zorunda değilsiniz, uzlaşmaya çalışın. Çünkü ortada bir bebek var ayrı kalmasın.
15 Yorumla
Soran+1 yılBende senin buldugun ısmı sevmedım dıyor ıkı ısmı olsun dıyor ama buldugu ısımler cok agır sacma
Cevap sahibi+1 yılSiz güzel olanı seçin olmuyorsa da daha az kötü bir ismi o koysun eğer ayrılacaksınız ayrılmamanız ve çocuğun da babasız büyümemesi için, bir tane onun dediği isim konulsun bir tane de sizin istediğiniz bir isim konulsun.
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yıl
Cevap sahibi+1 yılYani atmak istedim belki size yardımcı olur, siz de bakabilirsiniz araştırabilirsiniz.
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
25Cevap
- Aile & Toplum konusunda 149,2b cevap paylaştı.
u +1 yılAnne koymalı bence de ismi.. yani siz haklısınız..
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 365 cevap paylaştı.
+1 yılNe sacma bi ayrilik sebebi, hayir sen niye kabul etmiyorsun ki 2 isim?
Ne güzel adam seni kirmak istememis teklifte bulunmus🥹
Bende eşimle kararsız kaldığımız için 2 isim koyduk.15 Yorumla
Soran+1 yılGuzel ısım bulsa kabul ederdim ama buldugu ısımler cok agır sacma komık ısımler duriye gibi misal
- +1 yıl
Yok Nuriye.. 🤭
Yaa ona söyle büyüdüğünde cocuklar onu mahkemeye verir 😅
O kadarda değil tabi, şirin güzel utanmicak alay konusu olmuyan anlamı güzel nayif isimler olsun de.
Soran+1 yılGuzel ısımler bulsa zaten neden ıtıraz edeyimki ama buldugu ısımlerden dolayı etmedim zaten
- +1 yıl
Sezeryan mı düşünüyorsun normal doğummu?
- +1 yıl
Türkiyede bu işlemler nasıl bilmiyorum ama, doktorundan doğumdan sorna dolduracağı kağıtlara istediğin ismi yazması için ricada buluna bilirsin
Sen haklısın ama evi terk ederek abartmadınmı? Bence sessiz kalmalıydın küsecektin doğuma kadar, bu sessizliğin onu delip edip kabul edicekti en sonunda…
14 Yorumla
Soran+1 yılTanıyorum onu kararı degısmezdı ıstemedıgım ısmı zorla koydurcaktı bunun ıcın ayrılırım kendı bılir
Soran+1 yılMecbur degılımkı sacma ısımlerını koymaya dımı
Seçenek 1 İki isim koyun,
Seçenek 2 ikiniz de koymak istediğiniz isimleri kağıda yazıp kura çekin?25 Yorumla
Soran+1 yılGuzel ısım bulsa kabul ederdim ama buldugu ısımler cok agır sacma komık ısımler duriye gibi misal
- +1 yıl
isim koymak annenin hakkı soyadını zaten erkek veriyor bunda hakkı yok
- +1 yıl
Ne demek babanın hakkı yok ayrıca arkadaşlar siz şaka falan mısınız. Erkeklere böyle davranıyorsunuz sonra adamlardan evin direği gibi davranmasını bekliyorsunuz. Tamam sen karnında 9 ay taşıyorsun da o adam da gelir bir ömür sizi sırtında taşır. Tabi ona bu sadakati gösterdiğiniz zaman. Dış kapının mandalı muamelesi yaparsanız o da kendini erkek gibi hissettiren başka bir kadın denk geldiği an aaa mi bakmışsınız koca yok 🤷🏻♂️
- +1 yıl
niye kadınlar kendi soyadını vermek isteyince bütün erkekler reddediyor ya ama yok öyle bişi o zaman 9 ay taşıyıp doğum sancısı çeken kadınsa ismi de kadın koyar doğan çocukla ilgilenende kadın erkekler anca yatar yanında uyur ya da oyun oynar
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Senin olduğu kadar onunda bebeği ama. Bu yüzden doğum öncesi kötü olmaya değer mi orta yolu bulabilirdiniz. Güzel zamanlarınıza yazık ediyorsunuz.
14 Yorumla
Soran+1 yılDuzgun ısım bulsa zaten bısı demezdım ama buldugu ısımler cok sacma ınanın
Soran+1 yılBosanırım belkı ben
Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı. Saçma bir neden ve saçma bir gidiş , evlilikte fedakarlık yoksa yürümez derlerdi inanmazdım. Öyle imiş
13 Yorumla
Soran+1 yılMecbur muyum sacma ısımlerını koymaya suclu o saygı duycaktı
Soran+1 yılPeki cözümü ne olmalıydı
- Aile & Toplum konusunda 24,5b cevap paylaştı.
+1 yılBöyle şeyler daha çocuk düşünmeden kararlaştırılmalı. Ne desek boş. En iyisi her iki isimden de vazgeçilip ortak bir isim bulunması. Başka türlü yaşanacaklar sadece karnındakini etkileyecek. Ki şu an böyle bir durum yüzünden yeterince dna hasarı bırakıyorsunuz çocukta
10 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 1,9b cevap paylaştı.
+1 yıliki isim koymakta bir sakınca yok ama kocanın bulduğu isim ne öyle ya kulağa saçma geliyor
15 Yorumla
Soran+1 yılSorun ıkı ısım degıl zaten buldugu sacma isimler
- +1 yıl
Duruye'den başka ne buldu?
Soran+1 yılSongul demıstı ondan vazgcectı kazime
- +1 yıl
kazime ne Allahım ya hiç duymadım
Soran+1 yılSacma sapan bır adam ıste bunla ömür gecmez bosanırım belki
- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılOrtak noktada buluşup iki isim koyun. Böyle saçma ayrılmamı olur
13 Yorumla
Soran+1 yılYa adam akıllı ısım bulsa bısı demıcem de ama cok agır komık ısımler dıyor
- +1 yıl
Şaka mı yapmaya çalışıyor acaba 😂
Soran+1 yılHayır cıddı
Gizli Üye(25-29)+1 yılSen ne diyorsun o ne diyor ona göre söyleyin kim haklı yorum yapacağım ama bir anne olarak tabii ki senin hakkın : ))
11 Yorumla
Soran+1 yılBen umay o kazime
+1 yılNeden annenin hakkı olmasın? Asıl annenin hakkı. Baba soyadını veriyosa anne de adını vermeli. Ayrıca, Dürüye ne ya🤣🤣🤣varoş ismi. Siz haklısınız.
10 YorumlaÇocuğu doğurmayan kimsenin isim koymaya hakkı yoktur sadece eşten fikir alınır kararı o veremez. NOKTA
10 YorumlaOrtak karar alınmalı her iki kişinin fikri olmalı ama isim koymanın hesabı ahiret de babadan sorulur. Dini konularda araştırma yapabilirsiniz.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 4,8b cevap paylaştı.
+1 yılBu konular tartışma konusu olabilir de evden gidecek duruma gelinecek konu değil, he de geç bildiğini yap...😅
10 Yorumla
+1 yılAklima babam geldi, kardesimin ismi x olarak kararlastirilmis herkes ismi begenmis falan sonra kimlik bir geliyor adi x y.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılBu nasıl saçma sebep ya alla alla daha neler duyacaz
10 Yorumla Boşanmak bi tık abartı bir isim yüzünden boşanmak nedir ya ya
10 Yorumla
+1 yılAnlayış tabi evlilikte önemli lakin duruye nedir yahu
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 707 cevap paylaştı.
+1 yılİsim koyma hakkı annenindir ama babanın da gönlü olsun diye çift isim koymak da uygun
10 Yorumla Var tabii ki
Bence bunlar evlenmeden önce konuşulmalı10 YorumlaAile & Toplum konusunda 573 cevap paylaştı. Duriye ne yaa çocuk ortama çıkamaz bu isimle dalga geçer millet
10 Yorumla
+1 yıltez vakte boşanırsınız inşallah adamın kafası rahatlar
01 Yorumla
Soran+1 yılYa sen ıster mısın cocugunun sacma agır herkesın dalga gecıcegı ısmı olsun? Guzel ısım koyduda benmi sorun cıkardım sanki
+1 yılisim yüzünden bu hale geldiyseniz sizin işiniz çok zor. o bebeğin geleceğine acıyorum.
10 Yorumla
+1 yılGözdağı vermeye çalışıyordur, eşin bu kadar çok istiyorsa vardır bi' bildiği onun dediğini koy bence.
21 Yorumla- +1 yıl
Kesinlikle :D
- Aile & Toplum konusunda 375 cevap paylaştı.
+1 yılYa isim için boşanılır mı
11 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılEvet siz bosanin cunku simdi degilse sonea bosanacaksiniz bu cok belli.
10 Yorumla
+1 yılDuriye mi 😅 o nasıl işim be
12 Yorumla
Soran+1 yılDuriye demedı misal dıyorum yani boyle agır ısımler buluyor
- +1 yıl
Düzgün işim bulsun sonra gidersin eve. Akillansin az
Sen doguruyorsun diye çocuk senin olmuyor. Ortak ebeveynsiniz. Adam ne güzel iki ismi olsun demiş. Sen beğenmiyor olabilirsin, o begendiyse koyabilir. Doğrusu bu
03 Yorumla
Soran+1 yılBılmıyorum artık duzelmez gıbı
+1 yılFazla büyütmüşsünüz ikinizde ama küçücük çocuğa da duriye denir mi 😂
10 Yorumla
+1 yılİkiniz yaptınız ortak karar almalısınız eğer çok istiyorsa bırak kocan koysun eğer kocama değer verssydin bu konuyu büyütmezdin zaten
02 Yorumla
Soran+1 yılO neden benım koymama ızın vermedi pwki
- +1 yıl
Bu konuda tartısmanız çok saçma o çocuk sa sende onla birlikte çocuk olmana gerek yok
Aile & Toplum konusunda 986 cevap paylaştı. Dürüye de koymazsın ak
20 Yorumla
+1 yılCanım dinen yok. Kocan haklı
217 Yorumla
- +1 yıl
dinde öyle bişi yazmıyor cennet bile annenin ayakları altında
- +1 yıl
Canım kutsal kitabımızı okumanı öneririm
- +1 yıl
okudum öyle bişi yazmıyor
- +1 yıl
kafanızdan şey uydurmayın
- +1 yıl
O halde iyi kadınlar: itaatli olan ve Allah kendi haklarını nasıl korudu ise, kocalarının yokluğunda, onların hukuklarını koruyan kadınlardır. Dikbaşlılığından yıldığınız kadınlara gelince: Onlara evvela öğüt verin, vazgeçmezlerse yatakta yalnız bırakın ve bunlarla da yola gelmezlerse onları hafifçe dövün. Şayet size itaat ederlerse, onlara yüklenmek için bir sebep aramayın. Unutmayın ki üstünüzde çok yüce ve büyük olan Allah vardır.” (Nisa, 4/34)
- +1 yıl
aynısı erkekler içinde geçerli
- +1 yıl
Hz. Peygamber (s. a. v.) de şöyle buyurmuştur: “Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse, cennete girer.” [2] “Erkek, eşini yatağına çağırınca, gelmekten kaçınır ve bu yüzden erkek ona kızgın olarak gecelerse, melekler sabaha kadar bu kadına lanet eder.” [3] “Eğer bir kimsenin başka bir kimseye secde etmesini isteyecek olsaydım, üzerindeki hakkının büyüklüğü sebebiyle kadının kocasına secde etmesini emrederdim.” [4]
- +1 yıl
peygamber saçmalamış o kadar iyi erkek dünyada yok
- +1 yıl
zaten 100 kişiyle evlenen arap dininden ne beklenir
- +1 yıl
17 yaşında kızla evlenen peygamber söylüyor
- +1 yıl
Allah hidayet versin sana canım
- +1 yıl
yok öyle bişi
- +1 yıl
dinen erkekler sizden bi tık üstün bunu kabul edene kadın demem ben
- +1 yıl
Benim dinim bana, senin dinin sana.
- +1 yıl
aman al senin olsun zaten
- +1 yıl
siz ezilmeye bayılıyonuz
Hakkın daha fazla hatta.
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 360 cevap paylaştı.
+1 yılBu kadar abartmayın be
10 Yorumla Orta yol bulunurdu bence
10 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılSacma sapan konusmayin
10 Yorumla
+1 yılAnneninde var babanında var
10 Yorumla
+1 yılALLAH akıl fikir versin 🙂
10 YorumlaAile & Toplum konusunda 3b cevap paylaştı. Hakkı var ama ortak bir paydada buluşmanız gerek
10 Yorumla
+1 yılkabul etme sakın
11 Yorumla
Soran+1 yılEtmem zaten kendi bilir
Ortak isim. BUlsanız
12 Yorumla
Soran+1 yılBılmıyorum Şu an konusmuyoruz
+1 yılErgenler evlenince böyle oluyor
04 Yorumla
- +1 yıl
Güzel isim değilde kocana isimlerin enerjisinden bahset müslüman ise peygamberimizin bu konuda hadisinde bahset adamın yumuşak karnından vur evi terk etmeler nedir ergenlere evlilik kapatilsin
Soran+1 yılAnlamıyor konusmaktan adam napayım
- +1 yıl
Manupule et
Aile & Toplum konusunda 16,6b cevap paylaştı. Ayrılmak için en saçma bahane
10 Yorumla
+1 yılİki isim koyun olsun bitsin 👍
00 Yorumla
+1 yılVardır elbet neden olmasın
00 Yorumla
+1 yılKoymayin, bebegi de iade edin.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 735 cevap paylaştı.
+1 yılBenim adımı koyun bitsin
00 Yorumla
+1 yılHemen ayrıl
10 YorumlaYaw sende bi
01 Yorumla
Soran+1 yılMecbur muyum sacma ısımlerını koymaya
Aile & Toplum konusunda 2,5b cevap paylaştı. ohaaaa
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılHayır yok
00 Yorumla
+1 yılIns tekmeyi basar sana
03 Yorumla
Soran+1 yılBakalım ılerde esin cocuguna sacma sapan ısım koyarsa tepkın nolcak cok merak ediyorum
- +1 yıl
2 isim koyucaksiniz ztn problem nerde mk? Sana sen isim koyamazsin mi demis? Hayir
Soran+1 yıl2 ısım koysa kendı koydugu ısımle seslencek ve kendı buldugu ısımler sacma sapan kazime fadime vs gıbı komık ısımler cocukla omur boyu herkes dalgamı gecsın? Guzel ısım bulsa neden sorun cıkarayımkı?
Devamını Gör(37)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Aile & Toplum > Sorular > Bebeğe isim koyma yüzünden kocamla boşanma aşamasına geldik. İsim koymada annenin hakkı yok mu?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler