Yargıtay'dan emsal karar: artık boşanan anneler, çocuklarına kendi soyadlarını verebilecek. Siz ne düşünüyorsunuz bu karar hakkında? Boşanan anneler çocuklarına soyadlarını vermeli mi?
Yeni bir haber değildi bu. Zaten çok eski zamanlardan beridir boşanan annenler çocuklarına kendi soyadlarını eski eşlerinin rızası veya eski eşin sorumluluklarını yerine getirmemesi durumunda verebiliyordu. Ancak yargıtayın bu kararı durumu daha keyfi hale getirip istismara son derece açık bir şekle sokuyor. Görüşlerde herkese ahkam kesen hukukçu ablamda bilir ki aslında bu karar İstanbul sözleşmesi ile doğrudan bağlantılıdır. Neyse devam edelim. Mesela bu boşanan abla acaba başka bir erkekle evlenirse kendi vereceği soyadından da vazgeçecek mi sorusuna cevap vermiyor bu karar.
Bir zaman yakın bir arkadaş ile karısı başka bir adamla mesajlaşıyor diye araları açıldı. Sonra kadının gerçekten de manitası olduğu ortaya çıktı ve boşandılar. Kavga gürültü olmadan. Klasik boynuzlanma dedikodusuna maruz kalmadan sessizce ayrıldılar.
Arkadaşın ailesi, buna rağmen iyi niyet taşıdıkları ve çocuk da ufak olduğu için annede daha fazla kalmasını uygun gördüler. Çocuğun eğitimi yediği içtiği arkadaş karşılıyor. Kadın çalışıyor, çocuğa bakamayacak durumda da değil, manitasının da durumu çok iyi hatta onun da çocukları var birde üstüne bizimki ayrıca nafaka ödüyor. Zevk mi alıyorsun lan bundan diyorum, kızım için herşeyi yaparım diyor herif. Kızına çok düşkün bırakmak istemiyor ama annesinden de tamamen koparmak istemiyor.
Bu süreçte o baba aşığı küçücük çocuğa annesi ne öğretmiş biliyor musunuz? Sırf manitasına yaranmak için yeni babasına ali baba demesini, kendi öz babasına da veli baba demesini öğütlemiş haspam. Çocuk eve gelince tabi kıyamet kopuyor.
Neyse ardından bu malum kadın manitasından da ayrılınca tekrar eşinin ailesine eve dönüyor çünkü gidebileceği başka bir yeri yok. bir kendi anası var o da kendine zor bakıyor. O sebeple aile bunu sahipleniyor ama tabi tekrar bir evlilik söz konusu değil.
şimdi bu hanım abla hem suçlu hem güçlü olarak mahkeme kararıyla kendi soyadını da çocuğuna verip komple kocayı hadi ordan edebilme hakkına sahipse eğer, memleketteki kadın cinayetlerini meşrulaştırmaya yönelik başka bir sebep daha ortaya çıkabilir.
tabi bu benim verdiğim istisnai bir durum. her aile böyle olacak diye bir şey yok kaldı ki her şeye rağmen bu hanım ablanın böyle bir şey yapacağını da sanmıyorum ama çeşit çeşit kahpe insanların yaşadığı ve her ağlayanın haklı olduğu bir toplum var.
Yasaya göre evlenmenin boşanma ile sonuçlanması durumunda, çocuğun velayeti anneye verilse dahi çocuk babanın soyadını kullanmaya devam etmektedir. Eşlerin, evliliğin devamı boyunca ve evliliğin sonra ermesi durumunda sahip oldukları hak ve yükümlülükler bakımından aynı hukuksal konumda oldukları, bu nedenle de erkeğe velayet hakkı kapsamında tanınan çocuğun soyadını seçme hakkının kadına tanınmaması, velayet hakkının kullanılması bakımından cinsiyet ayrımcılığı sonucunu doğurmakta, aile içinde kadın erkek eşitliğine aykırı olmakla birlikte bazı durumlarda çocuğun menfaatine de aykırılık teşkil etmektedir.
2 Soyadı değişikliği isteği hangi nedenlerden dolayı talep ediliyor? • Evliliği kötü bir şekilde boşanma ile sonuçlanan eşler arasında bir daha barışma ihtimali olmaması ve görüşmeme ihtimalleri bulunması sebebiyle kadınlar çocuklarının da babaya ait soyadlarını kullanmalarını istememektedirler. • Hatta zaman zaman çocuklarına karşı bir baba olarak sorumluluklarını yerine getirmemesi sebebiyle aradaki sevgi ve saygı bağının ortadan kalkması ve babanın anneye karşı olumsuz davranışlarını gören çocuklar da babalarının soyadlarını taşımak istememektedirler. • Özellikle küçük yaşlardaki çocuklar açısından anne ile soyadın farklı olması durumu problemlere yol açmakta, çevrelerindeki insanlara bu durumu açıklamakta zorlanmaktadırlar. Ayrıca anneler de resmî kurumlara başvuru yaparken çocuğun annesi olduğunu ispat etme sorunuyla karşılaşılmaktadır. Tüm bu sebeplerle, birçok kadın tarafından çocuklarının soyadlarını değiştirmek için dava açılmaktadır.
3 Bu hususta emsal karar var mı? Anayasa Mahkemesi tarafından boşanma sonrası çocuğuna kendi soyadını vermek isteyen annenin talebinin reddi temelde bir hak ihlali olarak görülmüştür ve emsal teşkil edecek bir karar vermiştir. Bu karara göre boşanan ve çocuğunun velayetini alan bir anne artık çocuğuna kendi soyadını verebilecektir. Böylece boşanan kadınlar ve çocukların önündeki engel kalkmıştır.
4 Ayrıca kararda kadın ve erkeğin evlilik süresince ve evliliğin sona ermesinde eşit hak ve sorumluluklara sahip olmaları gerektiğine ilişkin uluslararası sözleşme hükümleri hatırlatılarak eşlerin, evliliğin devamı boyunca ve boşanmada sahip oldukları hak ve yükümlülükler bakımından aynı hukuksal konumda oldukları, erkeğe velayet hakkı kapsamında tanınan çocuğun soyadını seçme hakkının kadına tanınmamasının velayet hakkının kullanılması bakımından cinsiyete göre ayrım yapılması sonucunu doğuracağı vurgulanmıştır.
5 Boşanma sonrası velayeti alan anne soyadı değişikliği için dava açabilir mi? Anayasa Mahkemesinin 2015'te verdiği emsal hak ihlali kararının ardından, Yargıtay da baktığı bir davada, "boşanmış kadının, velayeti kendisine verilmiş çocuğuna kendi soyadının verilmesini, velayet hakkına dayanarak aile mahkemesinden isteyebileceği" yönünde karar vermiştir. Böylece hem anayasada yer alan eşitlik ve eşler arasında eşitlik ilkesi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin cinsiyete dayalı ayrımcılık yasağına uygun davranılmıştır. Böylece boşanma sonrası velayeti anneye verilen çocuğun soyadının annenin açacağı dava ile değiştirilebileceği Anayasa Mahkemesi kararı ile uygulamada yerini almıştır.
6 Fransa'da her iki soyadın birleşiminden oluşan bir soyadı belirlenebiliyor Çoğu Avrupa ülkelerinde boşanan anne, çocuğuna kendi soyadını verebilmektedir. Fransız Medeni Kanun’da; doğum anında veya hemen akabinde hem annesine hem de babasına soy bağı ile bağlıysa, anne ve baba çocuğun soyadını birlikte belirlerler. Çocuğun soyadı olarak eşlerden birinin soyadı seçilebileceği gibi eşlerin her ikisinin soyadının birleşiminden oluşan bir soyadı da belirlenebilir. Çocuğun soy bağı anne veya babadan sadece biri ile kurulmuşsa, diğeriyle kesilmişse (bir boşanma süreciyle) bu durumda çocuk kişisel bağ kurduğu ebeveynin soyadını taşıyacaktır.
7 İspanyol Hukukunda çocuk her iki tarafın soyadını da kullanabilir� Çocuğun soyadı denince akla gelecek en çarpıcı düzenleme İspanyol hukukundadır. İspanya Hukuku’na göre, çocuğun soyadı soy bağına bağlıdır. Buna göre, çocuk hem annesinin hem babasının soyadını alacaktır. Kural olarak, çocuk önce babasının sonra annesinin soyadını alır. Boşanma sırasında da ebeveynler çocuğun hangi ebeveynin soyadını alabileceğini kararlaştırabilirler. İster anne olsun ister baba, boşandıktan sonra çocuk bir tarafın soyadını kullanabilir ya da babanın soyadını kullanmaya devam edebilir.
8 Abone Ol Alman Medeni Kanununa göre çocuk, velayet hakkına sahip ebeveynin soyadını kullanabilir Almanya'da çocuğun anne ve babasının ortak bir soyadı bulunuyorsa, çocuk doğum ile bu soyadını kazanacaktır. Boşanma gerçekleştiğinde, çocuğun anne ve babasının ortak bir soyadı bulunmuyor ve çocuğun velayetine de sadece biri sahip ise, çocuk, velayet hakkına sahip ebeveynin soyadını kazanacaktır.
9 Çocuk 5 yaşını doldurmuşsa çocuğun rızasını alarak soyadını seçebilir Bu arada çocuğun velayetine sahip olan ebeveyn, çocuğa diğerinin soyadını da – elbette diğer ebeveynin ve eğer çocuk 5 yaşını doldurmuşsa çocuğun rızasını alarak – verebilir. Bu durumda boşanan anne çocuğunun velayeti kendisinde olduğu sürece kendi soyadını verebilir. Boşanan anne daha sonra yeniden evlenirse; çocuğa yeni evliliğindeki soyadını verebilir. Veya bu soyadını çocuğun mevcut soyadının önüne veya sonuna ekleyebilir. Ancak böyle bir değişikliğin yapılabilmesi için çocuk 5 yaşını doldurmuşsa çocuğun ve çocuk anne ve babanın ortak velayetinde ise diğer ebeveynin de rızasının alınması gerekmektedir
10 Yunan Medeni Kanunu’nda eşler boşanınca çocuk annenin soyadını alır Yunan Medeni Kanunu’nda eğer çocuğun anne ve babası artık evli değilse, çocuk annenin soyadını alacaktır. Annenin ve çocuğun rızasının alınması halinde annenin kocası noter önünde bulunacağı bir beyan ile çocuğa tek başına veya annesinin soyadı ile kullanması için kendi soyadını verebilir.
Şimdi aşağıda bazı kız arkadaşlarımızın yorumunu okudum, şöyle diyorlar ''kız annesinin soy adını almalı soy babadan gelmiyor..''
Bu duruma kesinlikle karşı değilim ama annesinden aldı soy ad yine bir erkek soy ağacından geliyor yani dedesinden , ananesinden gelmemekte...
Bence böyle bir durumda bu kız aradaşlarımızın düşüncesine istinaden ben ,
BOŞANAN kadın babasının soyadına dönmek zorunda değil! Kendisine yeni bir soy adı alıp çocuğuna 'da bu soy adını verebilir.
İşte o zaman bir erkekten gelmeyen soyadını alır.
Tabi bunun iyi düşünülmesi, Miras vb konularınd araştırılması gerekmektedir.
Benim düşüncem ise, Bir kadın evlendiğinde benim soyadım ile birlikte kendi sioy adını kullanıyorsa, ve boşanma gibi bir durum olduysa ve ortada yüz kızartıcı suçlar yoksa 18 yaşına kadar babasının daha sonra Kendi istediği soy adını almasınn daha uygun olacağını düşünğüyorum..
Ve bu arada soy babadan gelir. Dünyanıın çoğu dinine göre Adem a. s topraktan yaratılır. Havva anamızda adem aleyselamın omuzundan yaratılmıştır.
Devlet tamamen yeni bir soyadı vermeli nasıl ki her kadın anne ve her kadın baba olmayı hak etmiyorsa. Huzursuz ortamlarda geçinmeyi bile beceremeyen çiftler çocuk yapmış ve çocuklar için sevgi, saygı olmadan boşanmaya yanaşmayan huzursuz ortamda yetişen her çocuk boşanma olunca kendilerine anne baba demeye zorlanan ailesi diye gördüğü kişilerin her hakkına hala katlanmak zorunda kalmamalı Anne babanın görevi bellidir evlilik kurumunun aile olmanın kuralları bellidir. Bunu yapamayan beceremeyen hala hak iddia etmemeli çocukları üzerinde. Bu anlamda düzenleme şarttır.
Eğer bir baba sorumluluklarını yerine getirmiyorsa anne çocuğuna soyadını verebilir. Soy babadan ilerler düşüncesine karşıyım. Sorumsuz bir baba varsa ortada onun soyunu düşünecek değiliz burada. Tabi ki mahkemede bunu kanıtlamak gerekiyor. Ancak annelere böyle bir hakkın verilmiş olması böyle bir kapının açılmış olması harika bir şey.
Bence boşanan anne çocuğuna kendi soyadını verebilmeli. Yasa olarak soy babadan ilerliyor ama anne ve baba çocuk üzerinde aynı haklara sahip olması gerekiyor. Anne ve baba ayrıldıktan sonra annenin soyadı değiştiği için çocuğu ile farklı bir soyadı taşımış oluyor. Bence anneler de bebeğine soyadını verebilmeli.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bazılari ne kadar büyütmüş olayi. Alt tarafi soyad. Ister annenin, ister babanin soyadini taşısın ama cocuk bu ulkeye yararli bir evlat olsun, saglikli olsun yeter. Eskiden soyad mı vardı sanki. Birinin ismi, soyismi onemli degil. Nasil isler yaptigi, ne kadar yararli oldugu önemli. Her adı mehmet olan abd deki turk doktorumuz mehmet öz mü oluyor? Onun eristigi noktaya mi erisebiliyor? Isim cisim önemli degil. Cocuk neler yapıyor, neler basariyor o önemli. Guzel bir karar sevdim. Bu ulkede kucuk yasta babalari tarafindan terkedilen, her gun hunharca dövülen, cocugun annesini döven, ailesine, cocuguna para vermekten aciz olan bir erkeginde soyadini tasimasini bizzat ben istemem. Ama cok kavgali ayrılmamışsak, birbirimize saygimiz varsa, bana evlilikte herhangi bir yanlısı olmamissa fiziksel/psikolojik siddet gibi. Gecimsizlikten dolayi bosanmissak ve her ne durumda olursa olsun cocuguna sahip cikan, babalik yapan biriyse taşısın sıkıntı yok. Ama kanı bozuk bir koca ve babaysa benim soyadimla hayatini devam ettirmesini isterim. Cunku bazi cocuklarda babalarindan nefret ediyor. Kimi gidip hem babasinin koydugu ismi hemde soyadini değistiriyor resit oldugunda. Kanı bozuk bir adamin soyadini tasiyacagina benim babamin soyadini tasimasi daha iyi.
İlk xamanlqr oğlumun soyadını değiştirmeyi düşündüm lakin sonra oğlum bu duruma üzülür mü bilemedim ya da babası sonucda ben her ne kadar sevmesem de anlaşamayıp Ayrılsak da o baba hak eder mi bilemedim ve icraat dokmedim hala düşünüyorum ara ara değiştirsem mi diye.
Evet bak bunu düşünmemistim Henüz farkında değil tabi O zaman şöyle sorayım babası ile iletişimi nasıl Buradan yola çıkarak diye cevap bulunabilir sanırım
Baba var baba var babalık katman katman Kimlikte Baba yazıp çocuğu ile hiç ilgilenmeyen de baba oluyor resmiyette çocuğunun Her derdini kendine dert edinen de baba oluyor gerçekte Anladığım kadarıyla aralarında bir iletişim var o yüzden çocuğun soyadı öyle kalsın derim ama elbette ebeveyn olan sensin
Çocuktan babanın soyadını da alın ama baba eşek gibi nafaka ödemeye devam etsin. Babanın soyadını çocuğunda istemeyen anne bir zahmet babanın parasını da istemesin. Madem kadında soyadı verebilir diyerek hak eşitliği getiriliyor o halde nafaka komple kalkar, çocukta 18 yaşına gelince kendisi karar verir hangi soyadını kullanıcağına.
Babadan gelen soyismi sabitken anneye ait olan her an değişebilir aynı evlenirken olduğu gibi ama baba için durum böyle değil her ne durumda olursa olsun sabittir anne başka bir soyismi aldığında sen annenin eski soyadıyla gezerken ki buda annenin ailesinin soyadı oluyo artık kendi öz baban senin soyadını taşıyo olur
sadece soyun babadan ilerlemesi değil ilerde babaya bir şey olursa onun malı üzerinde hak iddiaetmesi için çok geçerlidir tabi babayı malı için sevmiyoruz ancak çoçukların bu şekilde hiç olmazsa maddi 1 dayanağı olur eğer anne tarafının maddi olanağı daha iyiyse annenin soyadıda alınabilir
atatürk herşeyi değiştirdi bir bunu değiştirmedi neden değiştirmedi bilmiyorum ama çok bağnazca bişey. neden evlenince kadın kocasımnın soy adını alır halen anlamış değilim şeriattan gelen bir gelenek bence... bu devirde kadın kendi kızlık soyadını kullanmalı diye düşünüyorum çocuğa gelince tabiki çocuk babasının soy adını ya da feminizmi savunanlar için her ikisinin soy adını kullanmalı hem annenin hemde babanın soy adı geçmeli kanaatimce. böylece feministleri mutlu edebiliriz. öyle değil mi?
Annelerinin soy adının alan çocuklarda genelde burukluk oluyo beni istemiyo mu babam diye babanın soyadını verip çocuğu sahiplenmesi gerekiyor bence anne zaten tüm kalbiyle onu seviyorum türk babaları bira sert mizaçlı o yüzden mesafeli oluyorlar bu konuda birde miras konusu var
Selam, Boşanan biri olarak söylüyorum, çocuğumu bana versin o halde... Yaşı küçük olduğu için annesinde... Ve eğer ki kendi başına soyadını değiştirirse hakkımı ararım ona çocuğuma bakması için nafaka veriyorum onu vermem ve çocuğun bir o kadar da nafaka kadar masrafını üstleniyorum bunlardan muaf ederim kendimi ve sadece çocuğumu büyüyünce sağa sola giderken yedirir içirir elbise vs beraber iken alır eline harçlığını veririm ekstra bişey vermem anasına... Bilmiyorum anlatabildim mi?
@Gamzelikızz89 sende car çar öt... Vermeyip kızımın kendisine harcarim anasına para vermem diyorum.. Ben çocuğumu istiyorum vermezken küçük diye mahkeme annesinde kalmasını uygun görürken ben sadece hafta sonları görecekken işten gelince 1 hafta çocuk özlemi içinde olurken babalık görevini maddi ve manevi olarak ise hafta sonları gidermeye çalışırken sen kalk ben ilgilenmiyorum sanki soy ismi değiştir... Ben ilgisiz miyim ki? Bedavaya çar çur öt... NET!!!
"çocuğun bir o kadar da nafaka kadar masrafını üstleniyorum bunlardan muaf ederim kendimi " bak bunu sen yazmışsın yazdıklarınla ters düşüyorsun ama neyse uğraşamayacağım seninle
Hayır anlamayan arkadaşım onu anlayan arkadaşım sen aynı zamanda çocuğuma gezdirirm harçlığını veririm benimle iken diyen de ben neyi anlamıyorsunuz anlamadım? Benim soy ismimi bebeğimde görmek istemeyen kişinin eline para vermem ben... Çocuğuma kendim bizzat harcama yaparım belki nafakamla kendi ihtiyaçlarını alıyor onu önlemek ve çocuğumu gezdirmek eglendirmek üzerine elbise almak harçlığını vermek mantıklı geliyor bana... Siz benim psikolojimde olsanız kadın halinizle eşinizi doğrardınız o çocuk ne anası ne de babası olurdu siz bedavaya laf sıkmak için konuşmayın rica ediyorum uğraşmayayım diyorsunuz uğraşın ugrasabildiginiz kadar hodri meydan...
O zaman evlenirken neden erkeğin kütüğüne dahil oluyoruz. şunlarla uğrasmak yerine kadın cinayetlerine bir çözüm bulunsa daha yerinde bir karar olur. Soyadı çok muhim bir mesele değil
Tabii ki verilmeli. Baba, babalığını yapmıyorsa, anne hem cocuga bakacak hem de Babanın soyadını tasıyacak saçma bir durumdu iyi olmuş. Aslında boşanmaya da gerek yok cocuk istediği soyadı almalı. Bu arada ilk seçenek hoş olmamış.
18 yaşına kadar anne büyütür. Yani 18 yaşına kadar her ne kadar erkek nafaka ödese de anne çeker tüm yükü. o yüzden 18'ine kadar kesinlikle annenin soy adını alması çok doğru olur. Sonrasında çocuğun kendi kararına bağlıdır
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
yani soyun anneden devam ettiği israil gibi ülkelerde var ama bizim toplumumuzda babadan devam ediyor... bu durum genlerle alakalı... anneden devam etseydi şimdi mete kağan, teoman, oğuz kağan gibi Türk atalarımıza nasıl sahip çıkacaktık... babadan devam diyorum...
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
+1 yıl
eğer soyumuzda kanunla değişikliğe gidiliyorsa toplumu dejenere etmek, laçkalaştırmak ve bozma amacı güdüyordur... batı devletlerinin yüzyıllardır yapamadığını, yapmayı amaçlıyordur... babalığı yapamayanların çocukları anneye verilmeli gibi basit bir durum değildir... altında çok şeyler ararım ben...
Isteyen istediğine istediği soyadı versin Kimse babalık yapmayan bir soytarının soyadını taşımak zorunda değil Kimse annelik yapmayan bir kadına anne demek zorunda da değil. Ederi neyse o kadar
Ailenin durumuna bağlı. Çocukla babanın iletişimi varsa ve iyiyse değiştirilmemeli. Ancak sorumsuz serserinin tekiyse, ızdırapsa ve çocuğu zaten görmüyorsa değiştirilmeli. Neden elin itinin soyadını taşıtıyım ki.
nasıl yani 2 soyadı mı olacak? bence babanın soyadı mutlaka taşınmalı... erkeklerde doğuştan gelen bir babalık duygusu veya dürtüsü yoktur. Baba ile çocuk arasında bağ kuran işlevsel veya sembolik araçları zayıflatmak hiç doğru değil
Çocuğun iki soy ismi olabilir. Soy isim babadan yürür kısmı ataerkil eilkel toplum işidir. Her iki taraftan da soy ilerler. Çocuk her iki taraftan da genetik mirasa sahiptir. Doğa ayrım yapmıyorsa insanların yapması da çok mantıklı değil.
Tebrik ederim @luluska, baba nefretini körüklemek yerine bunu uyguladığın için. Kötü de olsa baba babadır. Onun yerine kimseyi koyamazsin. Çocuk görünürde nefret etse de içinden çok farklı duygular besler. Boşanan ciftler arasında ezilen çocuklara üzülüyorum, senin gibi dusununenleri görünce de bir nefes alıyorum. 👏👏👏👏
küçükken yanımda olmak istemeyen babamın soyadını taşıdığım için kendimi ucube gibi hissederdim. yıllar geçti, hala burada değil ve ben hala onun soyadına mahkumum. o yüzden çok doğru bir karar olmuş fakat çocuğa da tercih hakkı verilmeli
Vermesinde bir sakınca yok ama çok saçma bence bu hürmetsizlik olur çok hoş bir şey değil hiç bir kadının böyle bir şey isteyeceğini sanmıyorum eşiyle problemleri yoksa şayet
Erkekler boşanınca çocuktan da boşandığı için genelde kadının soyadının verilmesi gerektiğini düşünüyorum.. Ama adam babalık vazifesini yerine getiriyorsa taşımasında sıkıntı görmem..
veremez. çocuğu pç yapmanın alemi yok. çocuk 18 yaşını doldurmadan kimse onun adına karar veremez. ama kız çocuğu olursa farketmez, kız çocuğu zaten soy devam ettiremez.
Eğer kadın ve erkek farklı şeyler söylüyorsa erkeğin ispatı isteniyor. Eğer edemiyorsa kadının söylediği kabul ediliyor. Saçmalık dediğim de tam bu. Bkz İstanbul sözleşmesi..
eşitlikle ne alakası varsa, eskiden babası olan adam şimdi babası değil mi oluyor ne oluyor. Bu kendi kini ve egosu için çocuğun soyadıyla uğraşmaktan ibaret
Boşanmış bir erkek olarak ve çocuklarına tam destek olan bir baba olarak diken diken oldum. Bu soruya cevap veren kitlenin önce çocuk sahibi olması lazım. Boşa konuşmak olmaz. Bana yapılsa , caanım avukatıma verirdim talimatı ( kendisi tşklı bir bayan avukattır ) mahkeme kapılarında süründürürdüm anaları olacak hatunu.
@TengriciTürkKızı İlk dediğine katılıyorum. Erkeğin tepkisini çekecek şeyler yapıyorlar. Erkeğinde gözü kararinca suçlu erkek oluyor. Erkek soyadını bile veremeyecekse hiç evlenmesin erkekler.
Baba dedigin gibiyse onun soyuna benzememesi icin ben olsam kendi soyadımı verirdim ole güzel kardeşim, pislik bir babanın neden soyadını taşısın yavrum