Hayretlere düştüğüm bir anı dinledim :D Komşumuz çocuğunun adını Hilal koymak istiyormuş, 9 ay boyunca bunu hayal etmiş doğumdan sonra eşi nüfus kağıdı çıkarmaya gitmiş ve kendi annesinin adını koydurmuş :D Böyle bir durumda ne yapardınız?
Eşiniz size sormadan çocuğunuza kendi babasının/annesinin ismini verebilir mi?
Kanuna göre bile ebeveynlerin çocuğun ismi hususunda anlaşamamaları durumunda hakim çocuğun menfaatleri doğrultusunda gerekli kararı verecektir. Ancak çocuğa milli kültüre, örf ve âdete aykırı isim konulamaz. Türk Medeni Kanunu'nun 339/5 maddesine göre çocuğun adını ana ve babası koyar. Ortak şekilde koyulmaması kabul edilemez.
dava açıyorlar sonra :) mahkeme o ismi değiştiriyor bir çok böyle duruma şahit oldum evde kadının tepkisi dırdırından sonra adamın canına tak ediyor ve dava açıyor:)
Öyle ni şey yaparsa boşarım onu. Bu saygısızlık olur çünkü. Hem bütün acıyı doğum sancısını her şeyi kadın çeksin ve sen kalk kadına sormadan iş yap. Saygısızlığın dik alası ve boşanma sebebi.
Ne münasebet! Bu çocuğun ebeveynleri bizsek buna beraber karar vermeliyiz. Böyle bir durumla karşılaşırsam 'madem öyle çocuğunu al annene götür. Adaşına o baksın' der, çeker giderdim
bana niye sormuyor 😀 benimde çocuuum ayrıca erkek olursa ben zaten seneler evvel karar vermiştim babamla/kayınpederimin adını koyucam diye bu niye triplere girdi durup dururken 😂