Gizli Üye(36-45)+1 yılBence mantıklı bende sünnetimde sorun yaşamıştım Ben iki defa sünnet oldum ilki 6 yaşında evdeydi bütün akrabalarım ordaydı beni izlemişlerdi gelen sünnetçi yaşlı bir adamdı bende kilolu olduğum için gömük penis varmış adam bilmediği için hatalı kesti kuzenimin sünnetinde annem çağırmıştı gel oğlum sünnetçi amca baksın diye ben annem teyzem halamların yanına gittim annem donumu indirip sünnetçi bey oğlanın pipisi çok küçük sanki hiç sünnet olmamış gibi dedi tabi bu arada nenem halalarım teyzem felan hep pipime bakıyor ben utanıyorum elimle felan kapatıyorum ama halalarım elimi tutuyor sünnetçi baktı bir daha sünnet edecez dedi ben 10 yaşındayım o ara yeniden bizim akrabalar toplandı herkes benimle şakalaşıyor annem altıma yaptığımı söylemiş sünnetçiye sünnet öncesi sünnetçi herkesin ortasında bir daha altına yaparsan hepsini keserim dedi ben tabi utançtan yerin dibine geçtim. En kötü tarafı birde sünnetlerimin ikiside kameraya alındı akrabalar 3. filmi bekliyoruz diyorlardı.
314 Yorumla
Soran+1 yılYa rezillige bak sünneti bir insan neden kameraya alır ki üzüldüm adına..
Cevap sahibi+1 yılSaçma sapan adetler işte mahremiyet sıfır yapılanlar açıkça saçmalık bence sende çocuğun olursa dediğin gibi yap sonuna kadar haklısın
- +1 yıl
Sünnet senin gibi ileri yaşlarda yapılırsa işte böyle travma olur. Bebekken yapmak lazım diyoruz hanfendi bide 18 yaşını bekliycekmiş 🤣
Cevap sahibi+1 yılSen oğlun olursa kaç yaşında yaptıracaksın
Cevap sahibi+1 yıl@betterböcek esas travma yaşımdan dolayı değil iki kez sünnet olmamdan kaynaklı
- +1 yıl
Ehline yaptırmamışlar eee sen niye sünnete karşı yorum yaptın madem
Cevap sahibi+1 yılYa benim yorumum mahremiyet koşullarında steril olarak yapılsın diye
Cevap sahibi+1 yılSoran özelden yazabilir misin?
Soran+1 yılHicbizaman yaptirmayacagim
Cevap sahibi+1 yılÖzelden konuşa bilme imkanımız var mı
Cevap sahibi+1 yılBir konu var size anlatmak istediğim
Cevap sahibi+1 yılSoran takip eder misin @freedom47
Cevap sahibi+1 yılBen size katılıyorum çünkü ülkemizde kimse gidip bir uzmanda sünnet olmuyor
Cevap sahibi+1 yılMesela beni sünnet eden adam doktor bile değildi
En İyi Cevaplar
18 yasından sonra ya da önce hangi durumda sünnet zorunlu doktor öneriyor ki... Ne gibi sağlık sorunu olursa sünnet gerekir ki... Doğumda erkek çocukların sünnet derisi penis başına yapısık oluyor sünnet derisi geriye çekilemez oluyor 3-4 yaslarda sünnet derisi geriye doğru cekiliyor aynı Sünnetli gibi oluyor. Çocuklardaki sünnet derisi darlığı küçük yaslarda fizyolojik fimosiz diye geçiyor genelde 7-8 yaşlarda sünnet derisi geriye doğru çekilebilir duruma geliyor duş alırken sünnet derisini geriye cekip penis basını cıkartıp yıkamak gerekir. Yüzde 90 civarı bu yaşlarda çocukların sünnet derisi geriye doğru cekiliyor. 15 yasına kadar sünnet derisi geriye doğru çekilemezse sünnet derisi darlığı kabul ediliyor fimosiz diye geçiyor tabi bazı çocukların ki bu yasta ya çok zor çıkıyor penis bası bazen hiç sıyrılmıyor sünnet derisi. Çocukların küçükken sünnet derisi geriye çekilmemeli sünnet derisi dar oluyor o yaslarda penis dokusuna zarar veriyor. Sünnet derisi zamanla gevser o zaman kendliğinden penis basından ayrılır sünnet derisi rahatlıkla geriye çekilebilir duruma geliyor. Ergenlik döneminde ereksiyon olunca yavaş yavaş yavaş sünnet derisi geriye doğru cekiliyor aynı Sünnetli gibi oluyor. Temizlik daha kolay hale geliyor. Kendimden biliyorum 😄
23 Yorumla- +1 yıl
Çocuğunuzun sünnet derisini ilk defa geriye çekip penis basını çıkartınca peynirimsi beyazımsı şey görünce korkmayın bu iltihap değil. Sünnet derisinin kendisinin sallgıladığı madde penis basını enfeksiyondan koruyor aslında. Sünnet derisi iltihabı başka şey o balanit diye geçer sünnet derisi ucu kızarır şişer sünnet derisi iltihabı olur. Çişini yaparken ergenlik döneminde sünnet derisini geriye cekip penis basını cıkartıp yıkamak gerek ve boşalma olunca rüyalanma ile sperm kalıntıları kalıyor sünnet derisi altında temiz tutmak gerekir ergenlikte özellikle. Ama sünnet tıbben gerekli değil...
Soran+1 yılSiz sünnetli değil misiniz?
İste bu yüzden ülkede sapkınlıklar ahlâksızlıklar terör suçları uyuşturucu hırsızlık kadın cinayetleri adam öldürme artıyor kardeşim yapıyorsunuz çocuğuna ahlaki karakteristik eğitimi vermek zorundasınız salıyorsunuz koyun gibi kendi akli fikri olunca düşünür diye sonra oda yönelime giriyor her türlü kötü alıskanların peşinden gidiyor
Çocuğun ilk öğretmeni ailesidir
Bakamayacaksanız yapmayın kardeşim
Koyun gibi salıyorsunuz etrafa
Çocuğa bu eğitimleri vermesseniz bu saydığım kötü alışkanlıklara yönelcektir
Yapacaksanızda sahip çıkın çocuk yetiştirmek meyve sebze yetiştirmeye benzemez113 Yorumla
Soran+1 yılBen cocuga ahlaki egitim veririm merak etme musluman olmasini istemuyorum
- +1 yıl
Despot yahu bunun çocuğu müslüman olursa varya etmediği zulüm kalmaz yemin ederim. Sünneti bile 18 yaşına kadar yaptırmıyor ki çocuk o saatten sonra utansın korksun hiç yaptıramazsın ömür boyu sünnetsiz kalsın yaptıracaksa travma olsun diye yaptırmıyor. Herşeyi planlı bunun. Allah böyle despot ebeveylerden korusun kan kusturur valla
Soran+1 yılBen diyorum ki cocuk 18 yaşina kadar anne baba sorumlulugunda evet ama bu onun bedenine karisabilecegimiz anlamina gelmiyor 5 yasindaki cocugu sunnet edince onun iznini almış sayılmıyorsunuz. Evet musluman olsun istemem ama 18 yasindan sonra da karisamam karismam belli noktaya kadar ancak
- +1 yıl
Bak demin birinin bu konuda başka bir soruda paylaştığını gördüm. 30 küsür yaşında adam. Ailesi sünnet ettirmemiş. Sevgilisi varmış. Kıza demiş senin için sorun olur mu diye. Kız da sorun olur demiş ailem vermez bende evlenemem demiş sünnet olacaksın mecbur demiş. Kız kendi ailesine de söylemiş. Adam rezil olmuş. Hastanede sünnet olmak zorundayım diyor. Şimdi onun yaşadığı rezillik korku ve travmayı düşün. Ama sen bencilsin bu sefer de dersin oğlum sünnet olma o kızla evlenmene iznim yok dersin
Soran+1 yıl@betterböcek senin verdigin binde bir ornek herkes oyle mi olacak gidip nerden ne katiysum sen de
Soran+1 yılYahu sa na ne! Musluman degilim kardesim cocuk ta benim sanane
- +1 yıl
Binde bir mi? Burası Türkiye. Kim sünnetsiz adamla evlenir veya kızını verir? Yuhh kendini California da falan mı sanıyon? 😄
Soran+1 yıl@betterböcek devir değişiyor nesil degisiyor sen uyu 😂
- +1 yıl
Valla gülüm İstanbul Nişantaşındayım devir değişse ilk burdan görünür ama o senin hayal alemin malesef 😄
Soran+1 yıl@betterböcek kendiniz ailenjze yaptiemayacahiniz seyleri baskalarinin yaptiginj gorunce ozgur insanlari kiskaniyorsunuz olay bu cocuk falan bahane
+1 yılBak orada bir deri parçası var be kesilmediğinde orada enfeksiyon oluşmasına sebep oluyor bu yüzden sağlığı açısından sünnet olması daha iyi... 18 yaşına kadar çocuklar için birçok konuda biz karar vericeksek sünnet gibi birşeyin kararını ona bırakmak bana gereksiz geliyor açıkçası. Hatırlamıyorken yaptırırsın gider.. Eskisi gibi nir durum yokki benim kardeşim 11 sene önce ufakken 3 yaşında mı ne oldu ve o bile lazerle oldu bitti eve bile yürüyerek geldi çocuk. Bunda acı verici ya da travma oluşturan bir durım da yok bu kadar düşünmek neden anlamıyorum
05 Yorumla- +1 yıl
Ne alaka bende sünnetsizim hiçbir sıkıntım yok
- +1 yıl
@sünnetcocugu6548 basit bir idrar yolu enfeksiyonuna dahi sebep olabilir. Ben sünnet olmayan ölür hastalıktan demedim ki.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
22Cevap
- Çocuk & Ebeveyn konusunda 7,4b cevap paylaştı.
+1 yılDinen yapılması gerekir gadası. İnşallah sende hak yoluna girersin.
01 Yorumla
Soran+1 yılBen musluman degilim canim dolayisiyla cocugum da musluman olmaz
+1 yılHarikasın keşke senin oğlun olsaydım. Ben müslüman olduğum hâlde sünnete karşıyım ve aynı senin gibi düşünüyorum. 18 değil ama 17den sonra isterse sünnet olsun istemezse kalsın. Burda yazdıklarını eşine de anlatırsın ama nişanlını çok seviyorsan evlenmeden anlatma evlen hele oğlun olsun öyle anlat mantıklı gerekçelerinle beraber
10 Yorumla
+1 yılEn iyisini düşünüyorsun. Çocuk büyüyünce kendi karar versin. Kimseyi takma. Ama bir . Laf vardır. İstemediğin ot yanında bitermiş. Çocuğunda küçükken bir sorun çıkar mecbur sünnet olursa. Hiç şaşırma.
14 Yorumla
Soran+1 yılŞu kısmı anlamadim sunnet olursa neden sorun cikiyor?
- +1 yıl
Sorunu olursa hastalık gibi, mecburi sünnet ederlerse dedim.
Soran+1 yılO zaman bisey olmaz ben bunun gelenek olarak yapilmasina karsiyim
- +1 yıl
Yahudi geleneği.. Aynen dediğin gibi..
Gizli Üye(25-29)+1 yılEn iyi kararı vermişsin ve seni bu yüzden tebrik ediyorum. Sünnet derisi çok önemli bir organdır.
Sünnetin zararları saymakla bitmez. Allah sünnet derisini boş yere yaratmamıştır. İslamda da sünnet diye bir şey yoktur.
Sünnet çocuk istismarıdır.25 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıl"Gerçekten biz insanı en güzel biçimde yarattık" (Tin suresi 4. ayet)
Cevap sahibi+1 yılAslında sünnet olmamak da zararlıdır çünkü sünnet olmadığı zaman yeterince temiz olunamaz.
Cevap sahibi+1 yılYani herkesin kendi tercihi. Sünnetsiz bir erkek temizliğine dikkat ederse sağlıklı kalabilir, sünnetli erkek ise zaten temizdir.
Bu yüzden herkese bu konuda saygılı olmak lazım.
Soran+1 yılBen müslüman olmasini pek istemiyorum o yuzden 18 yasindan sonra yapiyosa yapsin ona da karisamam
Cevap sahibi+1 yılVallahi ben sünnet olana da saygı duyarım, olmayana da. Herkesin kendi tercihi.
Sünnet zararlıdır, penisi sakatlıyor, yüzde 80 haz kaybı yapar, sünnetli penis daha başı vajina ile uyumsuzdur, o yüzden kadınlar makyaj yapar kayganlaştırıcı kullanır, çocuk sünnetsizken masturbasyon yaptığında, o derinin verdiği hazzı farkında oluyor, sünnet yaptırmak isteseniz bile olmak istemez zaten, 12 yaş ve üstünde çocuk sünnet olmak istemez zaten, sünnet katliamdır.
20 YorumlaFikrini doğru buluyorum çünkü onun iradesi dışında bir operasyok yapılıyor.
28 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle ama anlamıyolar birtürlü. Bak mesela ben deistim. Hristiyanlar vaftiz ediyor ornegin ama vaftiz suya batırıp cıkarma en azından bedeninde kalıcı bir isaret bırakmıyor ama sünnet oyle degilki. Gelde anlat muslumana iste
Soran+1 yılBilmiyordum bu sözü. Sizin inancınız nedir?
- +1 yıl
Ben sorgulayan bir insanım doğumumu anneme bağlıyorum başım ağrıyor deseydi ben olmazdım, evrene hakim olan bir güç evrende kum tanesi kadar olan gezegendeki insannın aç kalması ile çükü ile uğraşmaz olsa olsa birinin öğretisidir kadın ana kutsaldır deyip 9 yaşında çocukla 52 yaşındaki bir pedofilinin uydurmasıdır.
Soran+1 yılAynen katılıyorum
Soran+1 yılTunaydın. İnanç olsa bile ben o inanca inanmıyorum
Altı üstü küçücük deri kesiliyo diyenler bebeğin elinin bebekkenki kadar kaldığını mı sanıyor? O deri o kadar mı kalacaktı eli, ayağı, bedeni gibi büyümeyecek miydi zaman içinde?
41 YorumlaHaklı olabilirsin. Çocuk isterse kendi yapsın. Ayet değilse dini emir değilse ne bu baskılar? Sağlıksız olduğunu çok duydum.
10 YorumlaÇocuk & Ebeveyn konusunda 307 cevap paylaştı. Değistler de hayırlısıyla filan gibi kelimeler kullanıyormuş burdan onu anladım 😀 sünnet sağlık açısından çok önemli bunu duymadın mi çok sağlıklı birşey erkekler için
00 YorumlaSunnet olmali tabi hem dinen hem saglik biz benim pasamda cok seyler yasadik o deri iltihapa neden oluyor ve bobreklere kadar etkiliyor ve en guzeli cocuk yasta olmasi
00 YorumlaHem deist hem hayırlısıyla çocuk... Öte yandan sünnet din değildir. Araplarda gelenekti ve devam etti.
20 Yorumla
+1 yılMüslüman biriyle nişanlanmışsın bunun sorun olacağını biliyorsun yani bence kocan bu kararına karşı çıkar neden nişanlandın
02 Yorumla
Soran+1 yılO bisey demiyor ailesi sorun sadece
- +1 yıl
Tamam işte bir şekilde sorun olacağı belli yani ailesine kararına saygı duymasını söyle bide kocan sorun yapmıyorsa kendi çocuğum sizi ilgilendirmez dedikten sonra sorun olmaz bence
+1 yılSünnetin doğar doğmaz yapılması mecburi değil. Ben 6 yaşında olmuştum mesela. Yahudilerde öyle 8 gün içinde yapılır.
018 Yorumla
Soran+1 yılBen olmasini istemiyorum cocugumun
- +1 yıl
O zaman deist , ateist veya ne bileyim agnostik biriyle beraber ol rahat et. Ayrıca müslüman bir erkeğin dinsiz biriyle evlenmesi yasak islamda. Nişanlın bilmiyor mu bunu? Müslüman kadın müslüman erkekle, müslüman erkek kitap ehli kadınla evlenebilir sadece.
Soran+1 yılNısanlim karismiyor ailesinden korkuyoruz
- +1 yıl
Etiket müslümanı yani 😁
Soran+1 yılNe alaka cpcugun annesi ben olmuyor muyum hosuna gitse de gitmese de kabul edecek
- +1 yıl
Bana niye kızıyorsun? Sünnetçi değilim ki ben
Soran+1 yılNsndhdjjsdbndnsj
- +1 yıl
Çocuğun annesi demek sahibi mi demek oluyor? 😂
Soran+1 yıl@betterböcek 18 yasina kadar ben karar veririm demek oluyor
- +1 yıl
Bu nasıl deist böyle? Devlet seçme seçilme hakkını 18 ‘de veriyor diye öncesini kendi malı gibi görüyor. 🤨
- +1 yıl
Aynen yaa diktatör resmen demokrasiye de tahammülü yok 🤣
Kimse kusura bakmasın o çocuk bir insan ve kimsenin malı değil. O çocuk üzerine annenin kadar babanın dede ve ninelerin hatta hala teyze ve amcaların da ebeveynlik hakkı var. Bağzı egosu yüksek türk kadınları çocuğu kendi şahsi malı gibi görüyor. Hastalıklı bir mantık
Soran+1 yıl18 yasindan once anne baba sorumluluğunda cocuk lakin bedenine istismar yapamayiz sunnet gibi mesela
- +1 yıl
İstismar değil o senin düşüncen. Milyarlarca insan bunu yaptırıyor herkes aptal bir sen mi akıllısın? Sağlıklı ve toplumsal inanca göre gerekli birşey. İleri yaşa bırakılması çok sakıncalı psikolojik açıdan. Ama milyon kere söylesem boş. Sana profesörler gelip anlatsa yine dinlemezsin çünkü despotsun
Soran+1 yıl@betterböcek ben bir cok doktordan duydum sunnet aksina zararli diyen doktor sayısı yadsinamaz derecede. Sadece siz mi dogruyu bildiginizi sanıyorsunuz
- +1 yıl
Yeter tamam soru ömrünü doldurdu
- +1 yıl
- +1 yıl
+1 yılDininize saygı duyuyorum baştan söyleyeyim sünnetin dini olarak görülmesine de karşıyım ama prepisyum derisinin kesilmesinin çok ciddi tıbbi faydaları da var enfeksiyon riskini aza indirmesi bile bence dini değil tıbbi gereklilik kılıyor ona
337 Yorumla- +1 yıl
Pediatri uzmanıyım
Soran+1 yılBoyle dusunmeyen tam terzi sünnetin zararlı oldugunubsoyleyen cok doktor okudum ama
- +1 yıl
@pediatristolmak sen bırak bunu bu bağnaz, sen değil dünyanın en iyi profesörleri de gelse yine dinlemez bildiğini okur. Derdi bilim değil inat etmiş
- +1 yıl
- +1 yıl
@betterböcek Ben sorusunu cevapladım kendisi bilir.
- +1 yıl
@Sibas21 ben pediatri uzmanıyım üroloji uzmanı değilim isterseniz üroloji uzmanından fikir alın daha doğru olacaktır prepisyum derisi de sünnet derisi
- +1 yıl
Sizin gibi çocukların tıp fakültesinde beynini yıkıyorlar, sebepsiz yere peniste iz oluyor, kızlar sünnet olacak dese devlet kıyameti koparırsınız, kilitorisine sünnet et bakayım masturbasyon dan zevk alacak mısın? Sünnet yüzde 80 haz kaybı yapar, sünnetliyse ilişkiye giren kadında zarar görüyor, kadınlar sünnetsiz den iki kat fazla haz alır, beş kat vajina orgazm yaşar, sünnetli penis başı kuru olduğundan kadınlar kayganlaştırıcı kullanır.
- +1 yıl
@bykyrrkl geldi yine bir sünnetsiz 😂 atıp tutuyor. Doktorlar cahilmiş en iyisini o biliyomuş. Hee ablacım hee inandık
- +1 yıl
@betterböcek Cahilsiniz tabi, liseyi bitirip tıp fakültesinde doktorların her söylediğine inanıyorsunuz, bazı ülkelerde kadınları da sünnet ediyorlar, cinsellikten ağrı yaşıyorlar, Tlc tugger diye aletle sünnet derisi hücre bölünmesiyöe uzuyor tekrar, ben yaptım cinsellikten aldığım haz üç katına çıktı, geç yaşta sünnet olanların yorumları var, yüzde 80 haz kaybı yaşamışlar, daha zor ereksiyon oluyorlarmış, vajina içindeki sıcaklığın yüzde 20 sini hissediyorlarmış, penisim küçüldü diyen var, sertleşme iş halde hakikaten daha küçük gözüktüğü ü çok söylüyorlar, tlc tugger videosu atayım sa a, gözlerin bayram yapsın.
- +1 yıl
@betterböcek https://youtu.be/o2jnZttscMw
- +1 yıl
@bykyrrkl Allah uzun ömür versin sapık
Soran+1 yıl@bykyrrkl tamam sende sapık gibi +18 video atmasaydin keske video atmadan da gosterebilirdin
- +1 yıl
@bykyrrkl İnternetten okuduğunuz 2 kuruşluk bilgilerle ve kullandığınız saçma sapan bir ürünle benim gördüğüm 6 yıllık eğitimi karşılaştırmanız sizin cahilliğiniz ayrıca zevk almakla ilgili bir şey dediğimi hatırlamıyorum ki enfeksiyon riskini ve kanser riskini azaltması bulaşıcı hastalıklara karşı koruma sağlaması kısırlık oranını azaltması gibi şeylerin yanında sizin dediğinizin gayet sapık ve cahilce olduğunu düşünüyorum iyi günler.
- +1 yıl
@Sibas21 anne veya baba bir belirti gösterdiğini söylemediği sürece çok kontrol edilen bir şey değildir ama şahsım adına konuşursam her türlü kontrolü sağlamayı uygun görüyorum bu ayrı kaç yaşına kadar normaldire gelince belli bir yaş yok bunun için
- +1 yıl
@pediatristolmak bırak açıklama yapma yaa adam sapık psikolojik sorunları var baksana normal insan böyle mi olur? Baya kötü durumda
Ben bile küfür ettim de sistem küfürümü değiştirmiş. - +1 yıl
@bykyrrkl Ben eğer bunları konuşamayacak bir insan olsaydım sizi ciddiye alıp yorum bile yapmazdım. Benim için çok önemli bir şahıs değilsiniz çünkü. Benim bildiğim bir doğru var ve bu bilgiyi sizin gibi cahil insanlardan değil profesörlerden doçentlerden alıyoruz sizin gibi ekşi sözlük değil makale okuyoruz o yüzden kendinizi çok doğru veya bilgili sanmayın. Boşanma sebeplerini de tıbbi şeyler konuşulan ortama sokmanız zaten ne kadar bilmediğinizi ispatlıyor.
- +1 yıl
@betterböcek benim amacım cahil kesimi yani buradaki çoğu insanı bilinçlendirmekti en baştan beri öğrenmek isteyen öğrenmiştir diye umut ediyorum daha fazla uğraşacağımı da sanmıyorum çünkü kalitesiz davranmaya başladı.
- +1 yıl
Dünya nüfusunun yüzde 80 i sünnetsiz, onlardan iyi mi biliyorsunuz, Altı yıl beynini yılamışlar, penis kanseri görülecek diye herkesin penisi mi kesilmesi gerekir,? Hastalık olan kişiye müdahale edilir. Kadınlarda meme kanseri görülüyor diye bütün kadınların memesinin kesilmesi mi lazım? Böyle birşey yapılsa kıyameti koparırsınız, sünnetin amacı zevki azaltarak, kişiyi iş gücüne kendini versin diye sakatlamaktır. Kadın sünneti de var, erkekte ki penis pompası başının karşılığı kadında kilitoristir, kilitorisine derisini kesip kadının haz alması azaltılır, bakireliğin korusun diye yapılır.
- +1 yıl
@bykyrrkl eğer bir gün tıp diplomanızla gelirseniz sizinle tartışabilirim.
- +1 yıl
@bykyrrkl ben en az 20 tane makale okudum sizin attığınız saçma sapan yazılar ile hareket etmeyeceğim ama dediğim gibi tıp diploması ile gelebilirseniz eğer sadece hekim olduğunuz için tartışabilirim
- +1 yıl
Doktorların yazdığı yazı bunlar, Türker de var. Sen hem sünnetliyse, hem sünnetsiz le ilişki yaşa, ondan sonra kararını ver, bunu yapmalısın, ben tlc tugger ile derimi uzattıktan sonra üç kat fazla zevk aldım, ilişkiye girdiğim kadınlar iki kat fazla zevk aldığını söylüyorlar, bu bambaşka birşey diyorlar.
+1 yıl18 yaşına geldiğinde anne neden kestirdin diye rahatsız olacağını hiç sanmıyorum. Nişanlın zaten sünnetini yaptırır sen boşver
02 Yorumla
Soran+1 yılBen annesiyim kafasina gore yapamaz herhalde ne demek nisanlin yaptirir anne de onemli
- +1 yıl
Demek istediğimi anlamadığın için boşver
+1 yılBenim ailemde beni sünnet ettirmedi 24 yaşındayım nişanlanıcağım kıza sordum senin için bir sorun olur mu diye oda bana eğer sünnet olmazsan ayrılırız dedi ailesine de söyledi zorla sünnet ettirecekler :(
29 Yorumla
Soran+1 yılCiddi misin bosver o kizi seni oldugun gibi kabul etmiyosa neye yarar
- +1 yıl
ya çok seviyorum ama
- +1 yıl
sünnet olurken ne gibi bir sorun olabilir.
Soran+1 yılSünepesin gercekten ağırlığını koy kız seni sevmiyor farkında değil misin sevse boyle yapmazdi
- +1 yıl
- +1 yıl
- +1 yıl
yurt dışına kaç orada böyle baskılar yok keşke senin gibi olsaydım.
+1 yılO çocuk 18 yaşında nasıl sünnet olacak peki bide onu açıkla? O yaşta hem sünnet olmak rezillik, hem pipi kestirmek o yaşta travma.
Ben erkek olsam annem beni bu duruma düşürse onu affetmem.69 Yorumla
Soran+1 yılRezillik degil canım senin aklına sünnet deyince elinde sünnet bastonu kafasında sünnet şapkası olan biri gelirse aklına tabi rezil oldugunu dusunursun. Sadece ameliyat olacak bademcik ameliyati gibi basit bisey.
- +1 yıl
O çocuk diğer bütün çocukların sünnetli olduğunu onun ise sünnetsiz olduğunu görecek. İllaki birileri onun sünnetsiz olduğunu bilip konuşacak, bir eksiklik utanılacak birşey bu. İslamı da seçse yahudi de olsa sünnet olması gerek.
18 yaşından sonra sünnet olmak hastanede de olsa rezillik. Gidip bademcik ameliyatı olmuyor sünnet oluyor. Ve çocuk bundan korkup hep geciktirecek herkesten saklamaya çalışacak. Sonunda işlemi yaptırmaya gitse bile erkeklerin psikolojisinde pipi kestirmek travmadır sıradan bir operasyon gibi düşünemezler. Sen erkekler için pipi ne büyük bişey bilemezsin en kıymetli varlıkları onlara göre. O yüzden çocuk yaşta bile yapılması uygun olmayabiliyor çok daha küçükken aklı ermezken yaptırmak en zararsız olanı.
Düşünsene kocaman genç o, sevgilisi var ne diycek ben sünnet olacam mı diycek? Hiç mi kimse duymayacak. Valla büyük rezillik ve travma
Soran+1 yılYahu cocugun sunnetsiz oldugunu kim nerden bilsin arkadaşı aç pipini bakayım mı diyecek? Sünnet cocugun akli ermezken bedeninde yapilan bir operasyondur etik değil kesinlikle
- +1 yıl
Sen küçük çocukların birbirinin yanında işediğini hiç görüp duymadın mı? Ufak çocukların mahremiyeti olmaz. Oyun gibi görürler.
Ergen olunca da kendisi bu durumunu bilir ve eksiklik kusur olarak görür özgüveni düşer. Sakladığı cinsel bir sır var düşünsene duyulsa rezillik. Bu bile özgüvenini çok etkiler.
Sonrası ayrı travma. Erkeklerin canından daha kıymetlidir şeyleri.
Dedim ya sen bilirsin bu lafımı unutma o çocuk bundan çok kötü etkilenecek ve sana çok kızacak. Babası da suçu sana atar. Çocuk senden nefret eder. Ben olsam beni o duruma düşüren kişiden nefret ederdim. O kadar ezikliği stresi sıkıntıyı çekmek kolay mı?
Soran+1 yılBisey sorucam samimiyetini anlamak istiyorum mu islamda oldugu icin mi bu kadar savunuyorsun yoksa gercekten cocugu mu dusunuyorsun?
- +1 yıl
Çocuğu düşünüyorum tabi ki sen harbiden takıntılısın. Çocuk umurunda bile değil değil mi? Hatta eminim çocuk senin istemediğin bir tercih yaparsa vazgeçirmeye çalışacaksın memnun olmayacaksın.
Ama söylediklerimi iyi düşün o çocuk bundan psikolojik olarak kötü etkilenmezse gel yüzüme tükür o kadar da eminim. Senin hiç sosyolojik gözlemin kültürün yok belli ki. Bunu bile öngöremiyorsun. Diş çektirmekle aynı sanıyorsun 😂
Soran+1 yılAsıl sen kültürsüzzün bir erksiklik varsa sünnet derisi alınmış cocuk eksiktir. Sünnet arap geleneğidir. Bircok doktor sunnetin cocuk istismarı oldugunu dile getirmistir arastirabilirsin
- +1 yıl
Ben zamanında araştırdım sağlığa faydalı olduğunu hatta hristiyan ailelerin bile yaptırdığını okudum. Ayrıntılı faydalarını anlatıyordu ünlü bir doktor.
Ama dediğim gibi senin derdin hiçbiri değil. O çocuğun travması rezilliği ezikliği hiçbişey umurunda değil sadece kendi egon ve kendi düşüncen var. İyi ki senin gibi bir annem yok. Sen çok despot bir anne olursun
Gizli Üye(25-29)+1 yılKesinlikle müslüman hatta mümin olmayan birisiyle evlenmeyeceğim için sıkıntı olmaz lakin eşin sana söz geçiremezse onun imanında sıkıntı vardır.
16 Yorumla
Soran+1 yılBana kimse soz geciremez
Cevap sahibi+1 yılOoo geçmiş olsun evleneceğin adama umarım hayatının en büyük hatasından vazgeçer.
Soran+1 yılNeden kadin kararli olunca hayatinin en buyuk hatasi oluyor? Kararli biriyim bu kadar basit o bana uyum saglasin o zaman
Cevap sahibi+1 yılTamam diyorum ki zaten imanı kuvvetliyse seçmez seni. Ama lütfen bir gram insanlığın varsa evlenmeden bunları ona söyle olur mu? Yani sünnet ettirmeyeceğini vs.
Soran+1 yılBiliyor zaten. Bizim kortugunhz benim ailem ve onun ailesi
Cevap sahibi+1 yılİyi seçim onun. Aşkı uğruna dininden taviz vermez samimiyetsizlik göstergesidir.
Ama sünnetsiz gerçekten kötü duruyor hiç de hijyenik değil
115 Yorumla- +1 yıl
Hijyenik değil, birde dini yönü var, diğer taraftan suunetli kadar iyi olmuyormuş
- +1 yıl
@bykyrrkl ben senin görüşlerine inanıyorum fakat turkiye de sünnetsize kız vermezler en iyisi yurt dışına kaçıp o bahsettiğin aletten kullanmak.
- +1 yıl
@Freedom47 başın sağ olsun
Kesinlikle yaptırma, sünnetli erkek özürlüdür, çocuğu sakatlarsın, penis çirkinleşir, iz kalır.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılSünnet sağlık açısından bile çok faydalı alt tarafı azcık deri kesiliyor ne büyüttünüz be hristiyanlar bile sünnet oluyor
212 Yorumla
Soran+1 yıl18 yasindan sonra yapsin cocugun rizasi olmadan karsiyim. Aklı erdiginde resit oldugunda yapabilir. Ayrıca hristiyanlarin hepsi olmuyor gerekirse oluyorlar
Cevap sahibi+1 yıl18 yaşından sonrada korkar olmak istemez benimde sevgilim hristiyan ama sünnet olmuş sağlık açısından
Soran+1 yıl@Gflared sanane
- +1 yıl
Cevap ver sevgilin nereli
- +1 yıl
Birde şu. Var, bütün dertlleri , sorunları çözdün iş ona mi kaldı, ya 18 uyasinda geldi sana demezmi anne. sen nasıl. insansn beni sünnet ettirmedin demez mi, ya da oldu ki. Cicuk. muslumanligi seçti ve sünnet olacal 18 yaşında nasıl cesart edecek ya da nasıl. kenidininifade edebilecek kendini
- +1 yıl
Soran+1 yıl@Yalinizadam_98 benim cocugum musluman olmaz. Artik atesit deist orani artiyor
- +1 yıl
Ne büyüttünüz be demişsiniz kolaysa siz sünnet olunda görelim
+1 yılSünnet müslüman lik ibaresi değil sağlık için gerekli artık bir çok dünya ülkesinde de sünnet yapılıyor. Ve sağlık sorunu yüzüne 2 aylıkken doğar doğmaz sünnet olmak zorunda kalan çocuklar var.
15 Yorumla
Soran+1 yıl18 yasindan sonra yapabilir sorun cikarsa
- +1 yıl
Görürüm o zaman seni sen daha evliliğe hazır değilsin. Doktor sana sünnet olmazsa acı çekip ağlayacak bebeğin diyecek sen sorun yok 18 yıl sonra olur mu diyeceksin. Neye inandiginin bir önemi yok bu senin yaptığın kendi bildiğini doğru görüp yanlış olamayacağına körü körüne inanmak sen inatçı ve benim istediğim olsun diyen birisin
- +1 yıl
Araştır gör çok ağlıyor ve ağrısı var diye bebek yaşta doktor önerisi ile sünnet olanlar var
Sünnet yahudilerden geçen bir gelenektir. İslamiyette sünnet diye birşey yoktur , sünnet olmayla alakalı bir ayet de yoktur. Sünnet olmanın Müslümanlıkla bir alakası yoktur yani.
10 YorumlaDiğer erkeklerin penisinin çok daha estetik göründüğünü düşünerek kendini kahreder sayende çocuk.
215 Yorumla
Soran+1 yılKahretmesine gerek yok 18 yasından buyukse ameliyatla yapıyolar basit bir islem
Soran+1 yılYa neyin kafasini yasiyorsun baygın oluyorsun iste ameliyatta ya da uyusturuyolar abartmayin
Soran+1 yılBakın eger doktor sunnet olsun derse yani saglik acisindan gerekliyse hristiyanlarda 18 yasindan buyuk olmalarina ragmen oluyorlar. Adam hristiyan diyelimki 30 yasında doktor sunnet lazım dedi olmayacak mı yani
- +1 yıl
18 yaşında veya 18 yaşından sonra sünnet yapılmaz diye bir cümle kurdum mu? Tabiki yapılabilir fakat çocuğun psikolojisini de düşünmek zorundasın. İleride bu işlemden korkadabilir, çekinedebilir.. Bu yüzden hep seni suçlayacaktır. Sünnetin artık din ile bir ilgisi kalmadı müslüman olmayanlar bile yaptırıyor. Gerek sağlık için, gerekse görünüş için. Geçmek lazım artık bu düşünceleri yani.
Bende bu konuda seni haklı buluyorum daha kendi kararlarını net veremeyen bir çocuğu sünnet etmek fazla mantıklı gelmiyor onun yerine reşitken daha iyi bence.
00 Yorumla
+1 yılNişanlın olsam nişan atardım
20 Yorumla
u +1 yılÇocugun olunca karar verırsın.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılnisanlin biliyor mu bu dusunceni
14 Yorumla
Soran+1 yılBiliyor karışmıyor o pek
Soran+1 yılBen ailesi tepki verir diye dusunuyorum ama
Cevap sahibi+1 yılAilesi muslumansa verir
Soran+1 yılMecbur kabul etcekler ben kararliyim
Gizli Üye(18-24)+1 yılHayir kestirin olurmu öyle şey
013 Yorumla
Soran+1 yılBen musluman degilim canim
Cevap sahibi+1 yılOlabilir slz mi sünnet olacaksın hayir oğlunuz olacak birgün oda büyüyecek evlenme cagina gelince sünnetsiz olsa kiz verirler mi sizce hadi diyelim evlendi nasil çocuk sahibi olacak? Bunlarida geçtim tibbi olarak çok zararlı birşey
Soran+1 yılCocuk sahibi neden olmasin yahudiler ve muslumanlar disindakilerin cocugu olmuyomu
Cevap sahibi+1 yılOluyor ama sünnet te oluyor ayrıca çocugun inancı neyse ona gore hareket edin karar sizin
Cevap sahibi+1 yılAyrıca neden sünnet olmasini istemiyorsun
Soran+1 yılMusluman degilim istemiyorum sunneti yahudi ve muslumanlar yaptirir onun disinda sagliksal bir sorun olursa gerekir eger kisi temizse sagliksal sorun yoksa gerekmez
Cevap sahibi+1 yılBenim bildiğim hristiyanlarda sünnet oluyor ama onların ki farklı diye biliyordum biliyorum ayrıca çocuk hangi dini ise ona gore hareket etsin
Soran+1 yılHristiyanlar sunnet olmuyor. Cocuk 18 yasina girince inancini secer ben annesi olarak musluman olmadigim icin sunnet ettirmem
Cevap sahibi+1 yılHristiyan larin nasil çocuğu oluyor o zaman
Soran+1 yılYa sen saka misin sunnet olmayanin cocugu olmuyor mu sunnet bir gelenek oldugu icin yapiliyor
Cevap sahibi+1 yılAsil sen mi sakasin sünnet olmassa nasil çocuk yapmasin işlevi olmuyorki sünnet olmayınca? Neyin kafasini yasiyorsun
Soran+1 yılYahu sana diyorum ki hristiyanlar sunnetsiz ama cocuklari var nasil olacak?
Cevap sahibi+1 yılSünnetsiz değil zamani gelince sünnet gibi ameliyat oluyorlar yani ha sünnet olmuşsun ha ameliyat 2 side ayni sadece görüş meselesi bu
+1 yıl18 yas ne alaka zaten musluman dogacak
02 Yorumla
Soran+1 yılKimse musluman doğmaz. Bak ben deistim mesela. Musluman olmasini istemiyorum cocuk benim degil mi? 18 yasindan sonrasina karisamam yapiyosa o zaman yapar
- +1 yıl
Cahillikten oleceksin gorusune saygim var ancak su bir gercekki her cocuk musluman dogar zaman icinde ailesi ya da gordukleriyle dini tercihini gapabilir.. sen dogarken deist mi dogdun musluman digdun
+1 yılBoş düşünce
20 Yorumla
+1 yılAha yine sünnet sorusu
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım