Ileride çocuk doğurmak istemiyorum?

Herkese merhaba. Henüz 20 yaşım var ama kendimi 80 yaşındaymışım gibi yaşlı hissediyorum. Hayatım tan anlamıyla berbat geçti ve bundan sonraki hayatımı sadece kendime, kariyerime ve sevdiklerime adamak istiyorum. Küçük kardeşimi ben büyüttüm sayılır. Annem onun sadece yemeğini hazırlamakla ilgileniyordu geri kalan her bakımını, tualeti, uykusu, gezmesi, okulu, dersleri ve s. ben ilgileniyordum. O yüzden çocuk büyütmenin ne demek olduğunu biliyorum. Çok ama çok zor. Hayatımdaki bir çok kişi için ailem başta olmak üzere fedakarlık yaptım ama hepsi nankörlükle sonuçlandı ve ilerideki hayatımı sadece kendime adamak istiyorum. Biraz bencil olmak istiyorum. Ama ailemde torun isteyecek ilerde. Annem hatta sen doğur ben bakarım sen işinle ilgilenirsin diyor. Ama ne bileyim bence yinede çocuk büyük sorumluluk her ne kadar annem bakacak olsada. Çocukları seviyorum iyide anlaşıyorum ama artık huzur istiyorum ve kendimi şımartmak istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce? Düşüncelerinizi merak ediyorum.)

Ileride çocuk doğurmak istemiyorum?