Yani tamam yardımcı olmak istiyor veya ürünleri cebe atma diye bekliyor ama çok uyuz bir şey değil mi? Kendi özgür irademle bir şeyler bakıp çıkmak istiyorum. Nasıl atlatırız satış danışmanlarını?
Mağazada peşine takılan satış danışmanından nasıl kurtulursun?
Pazarlama okudum açılın dhsjs Bak şimdi güzel insan Bu konuya da okulda Lisede deyindik Her neyse Okulda öğretildiği gibi olmuyormuş :) çünkü bazı mağazalar da Müşterinin peşinde dolaşın Olur da bir soru sorarsa diye Birebir dolanın ya da bazı mağazalar da Buranın müşterisi çoktur Ortalıkta durun Yardım isteyene yardımcı olun anlayışını benimsemiştir. Ek olarak da şuna deyinmek istiyorum Bu kurallara elbette ki uymayanlar var. Neyse Soruna Cevap Vereyim Bir pazarlamacıdan kurtulmanın iki yolu vardır Birincisi bir şey alıp o mağazayı terk etmek djsj diğeri de Ben öyle bakmak istiyorum Bir şey olursa sorarım Lütfen başka müşterilerle ilgilenin diye Israrla Rica etmek...
aynen , adidasa girmiştim bir keresinde :D kız yapıştı resmen , dedim şimdi rezil olmayalım :D şöyle ucuz yollu ne var bakalım dedim kendi kendime , o zaman da bayram alışverişine çıktım 600-700 lira bütçem var. hani şu pazarlarda satılan çift çizgili eşofman altları olur , onlardan gördüm , dedim ucuz olan bir şey varsa o da budur :D baktım etiketine , kızın yüz ifademe bakacağını bildiğim için :D 250 lirayı görünce "bu da para mı be" dermişçesine bıraktım :D zengin süsü yarattım ama elimde de lc wa poşeti var tabi :D ucuzcu olduğum da belliydi yani :D sakince uzaklaştım ordan ama aklıma geldikçe gülüyorum hala :D
Bu onların işleri. Evet benim de sinirimi bozuyor ama yapacak bir şey yok. Onlar da günlük yaptıkları satışa göre not alıyor. Ne kadar satış o kadar kâr. Ne kadar kâr o kadar yükseliş... Ben de çoğunlukla nazikçe "Ben bakıyorum, teşekkür ederim. Bir ihtiyacım olursa size seslenirim" deyip başımdan savıyorum.
Nasıl birsey bakmistiniz diyorlar zaten belli birsey baksam girer girmez sorarım bilmediğim için bakıyorum begenirsem almak için zaten aynı yerlere girdiğim için hoşgeldiniz diyorlar tamam ama elime bir kıyafet alıp incelediğimde kaç beden bak bu elindeki renk çok yakışır vs. satis çabaları kaçınılmaz 😊
Ay ennn nefret ettiğim şey birşeye bakıcak isemde bakamıyorum hevesim kaçıyor hemen çıkıyorum mağazadan.. H&m Bershka bu konularda iyi mesela merak ettiğin birşey olunca kendim gidip sorabilirim başımda beklemenin mantığı nedir😂😂 Ben genelde ne aramıştınız dediğinde birşey aramıyorum sadece bakıyorum beğenirsem alıcam diyorum 😂
Kusura bakmayın ama bilmeden konusuyorsunuz o insanlar size çok meraklı olduğundan kıçınızda gezmiyor işyeri zoruyla duruyorlar bişi çalınsa bile onlardan kesilmiyor çokta meraklı değiller hırsız yakalamaya. Birgün olurda iş bulamayıp satış danışmanı olmak zorunda kalırsanz anlarsnz elbet. Müşteri geldiğindr yanınıza gelmezlerse azar işitiyorlar zamanla da işlerinden oluyorlar.
Yanınıza geldiginden emin olunca ben bakıyorum teşekkür ederim diyebilirsiniz. Yine de gitmeyenler olucaktır bazılarıda fırsat bilip gidicektir. gitmeyenleri ortalıgı dagıtarak onlara iş çıkarıp peşinizden ayırabilirsiniz , ama kufur yerken alışveriş yaparsnız :D :D
Abartmaya gerek yok, evet ilk başta ben de rahatsız oluyordum ama part time bu işi yapmaya başlayınca anladım, bu durumdan rahatsızız ama kameralardan bizi izliyorlar ve müşterinin yanına gidip ilgilenmeliyiz. Öyle bakıyorum bir şey olursa çağırırım diyebilirsiniz insanca. Ama onda da çok uzaklaşamıyoruz malesef.
büyük yerlerden alışveriş yapmalısın. peşime takılan mağaza çalışanları inan çok sinir bozucu oluyor. ben Ankara da yaşıyorum. okulum ilçesinde. ilçede şöyle bir dolaşayım ne var ne yok diye mağazalara girdim. kapıdan girmemle hoşgeldiniz aradığınız ürün neydi. bir bakayım diyorsun ellediğin herşeyde gelip beden çıkarayım mı diyorlar. yani çok sinir bozucu bir durum. bu arada pazar mallarının ilçede 100 lirayı geçkin fiyatlara satılması da ayrı bir ironiydi.
valla pesinde olmadıgı zamnda bu sefer ne ilgisiz buranın calısanları oluyor yanı bir taraf belirlenmeli benim için kimse bana gelip ne bakmıstınız vb soru sorması saçma oluyor ihtiyacım oldugunda oradakı calısana seslenirim zaten onun haricinde bana bakmadıgı zaman ilgisiz vb de demem.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hayatları boyunca dünyayı kendi dükkanlarından ibaret sanan, beyin gelişimini tamamlayamamış esnafların para kazanacağını düşünerek çalıştırdığı personele resmen silah zoruyla yaptırdığı kalitesi yerlerde harekettir. Bunu yapan bir yerdeyseniz bilin ki kalite düşük bir mekan. Bana yapılmasından aşırı rahatsızlık duyarım hatta birine dayanamadım sordum. Siz böyle dibimizden ayrılmayınca daha mı çok para kazanacağını düşünüyor patronunuz dedim ya. Ticaret kimlerin elinde bu soruyla anlamış olduk
Ay evet ben de çok gıcık oluyorum Yardımcı olabilir miyim diyor aradığım bir şey yok bakıyorum diyorum gidiyor 🤦🏻♀️ Kıyafet mağazaları çok rahatsız ermiyor da ayakkabı kesinlikle ediyor 😂😂 ya bir git bakayım aa
İlgi alanıma göre bir mağazaya giderdim mutlaka. İlgim olan konular hakkında çok araştırdığımdan 2dk. da cevaplayamayacağı bir soru sorardım. O cevaplamaya çalışırken uzaklaşırdım. O reyondan cevaplayamadığı için de zaten takılmaz artık peşime.
Nekadar satış o kadar pirim demek mağzadaki personel için çünkü bende çalıştım bizi müdürler takip ediyordu kim daha çok satarsa onun pirimi daha yüksek oluyordu.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 326 cevap paylaştı.
Hiç yorulmayın alıcı değil bakıcıyız deyip gönderiyorum tamam o zaman deyip ya başka müşteriye gidiyorlar ya da kafalarını telefonlarına gömüyorlar en olmadı uzak takip yapıyolar :)
Ona nezaketi için teşekkür eder ve şu an için yardıma ihtiyacım olmadığını ve olduğu taktirde onu bulacağımı söyler , gülümser ve mağaza da gezmeye devam ederim..
bunu hiç unutmam arkamdan geliyodu eğildim kıyafet alıyomuş gibi yaptım ayağımı uzattım takılıp yere düştü mal sonra gitti arkada oturdu rahatla alışverişimi yaptım ciddiyim yaptım bunu
Şahsen hiç hoslanmadigim bir şey ama onlar isteyerek değil talimat gereği bunu yapıyor ve maaş prim aliyor once uyarmayi denerim devam ederse müdürüne sikayet ederim
Niyetini açıkça söyleyerek :D Mesela ben Nike mağazasına girdiğimde satış danışmanı atlıyor bende ben ürünlere bakmak için gelmiştim ve bakıyorum teşekkürler diyorum adam geri çekiliyor veya kadın :D
Alıcı ddğilim bakıcıyım sgshsgs Şakalan kurtulmam. Yalnız hırsızmışım gibi muamele göruyormuşum gibi pskolojik bir baskı oluşuyor üzerimde cok ta dibime girmeyin jshshdgd
Sırf bu satış danışmanları yüzünden internetten daha çok alışveriş yapıyorum En azından internette peşinden koşan bir satış danışmanı yok daha çok şey aldırmak için kendini paralayan ve fuzuli şeylere yönlendiren bir ses yok
Ihtiyacim olursa yardım rica ederim teşekkürler deyip kibarca kovarım ama adil ışık bu konuda mükemmel ordaki görevliler yardım etsin diye beklerim hep
Nefret ediyorum tepeme dikildikleri zaman. Sadece bakıyorum diyorum
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Büyük avmlerde fazla peşine takılmazlar şehir içi küçük çaplı markalarda özellikle başında bitmeleri gerçekten kötü bir durum ama alarmları var zaten niye yani dimi? Konuşacaksın kibarca kovacaksın.
En İyi Cevaplar