Merhabalar arkadaşlar :) Bugün almak istediğim birkaç şey vardı. Bunun için dışarıya çıktım. Mağazaya uğradım ve almak istediğim ürünü buldum orada gözüme başka bir şey daha takıldı. Ona bakarken arkamda sürekli satış danışmanının dolandığını gördüm. Başka hoşuma giden şeyler var mı diye göz gezdirirken bu durum beni iyice rahatsız etmeye başladı ve sinirimden almak istediklerimi de almadan çıktım. Normal bir şekilde dolansa tamam ağzında maskesi de yarım açık içime içime girdi. Oh be şu an rahatladım. Neyse siz bu durumlardan nasıl kurtuluyorsunuz?
Mağazada peşine takılan satış danışmanından nasıl kurtulursun?
Her ne kadar onların görevi olsa da insanı geren bir durum açıkçası. Bazen dışarıdan vitrinden bile bakarken gelip soruyorlar... Genelde ''sadece bakıyorum, bir ihtiyacım olursa sizi çağırırım'' diyorum ve uzaklaşıyorum. Ancak bu durumda bazıları uzaktan bir köşeden seni dik dik izleyince o biraz gerebiliyor insanı.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 551 cevap paylaştı.
Mecbur satış danışmanıda emir kulu görevini yerine getiriyor.. Müşterinin peşinde dolaşmasa mağaza müdûrü niye müşteri ile ilgilenmiyorsun diye hesap soracak.. Senin yapman gereken... Lütfen ben yardımcı olabileceğiniz bir şey olursa sizi çağırırım, mağazadaki ürünlere yalnız dolaşıp bakmak istiyorum demen yeterli olur.. Oda mağaza müdürüne senin mağazada özgürce dolaşmak istedigini ve bir ilgilenmeme durumunun olmadığını belirtir. zor durumda kalmaz
Harbiden özellikle teknoloji mağazalarında yaka silkiyorum o satış danışmanlarından. Alacağım ürün hakkında teknolojik bilgiye sahip olmama rağmen elinde kalan ürünü bana kakalamaya güzel göstermeye çalışıyorlar:)
Kulaklığını tak mağazaya girmeden önce. mağazaya girdiğinde satış elemanı yaklasıyorken ters ters bak gelmiyor zaten kulaklıkta olunca asla rahatsız edilmiyorsun