Hazır asgari ücret açıklanmışken sorayım :) maaşınız alışverişinize yetiyor muydu? Son zamla yeteceğini düşünüyor musunuz?

Hazır asgari ücret açıklanmışken sorayım :) maaşınız alışverişinize yetiyor muydu? Son zamla yeteceğini düşünüyor musunuz?

Pedi bile hesaplayarak alıyorum. Gezip gezip en uygunundan. Kremleri iki günde bir kullanıyorum ki bitmesin. Takılan/yırtılan kıyafetlerimi diktiriyorum. Eskiyen çantalarımı tamir ettirip kullanmaya devam ediyorum. Asla yırtık eski şey giymiyorum ama israf da etmeden yaşayıp gidiyorum😂
Ne yetmesi yahu artık insanların hesap kitabı gelişti. Bir şey alırken kafada 10 tane problem çözüyoruz. Zihinsel problem çözme yeteneğimiz gelişti ama yetersiz proteinden ve basit karbonhidrat tüketiminden zayıf kalıyoruz yoksa ooo şimdi uçmuştuk
O kadar haklısın ki
Valla maaş niyetine bir minnak bursum vardı o da kepi attığım gün kesildi zaten.
Şimdi alışveriş yapmıyorum.
Bu beni üzer :)
Kıyamam ama sana :)
😀😀İntikam alırız
😀😀
Maaş geçime yetsin yeter ya. Faturalar emiyor hepsini zaten
Emekli maaşı da az be teyzem sende haklısın :)
Senden küçüğüm ama olsun bu muameleyi ben istedim ahshsh 😅
😀😀 İsteğin benim için emir teyzem hürmetler 😀
Berhudar ol evladım 😂😂
Ellerinizden öperim, teşekkür ederim teyzem 😀
Cevap
21Cevap
şu an yetmiyor
Hicbisey yapmayan milletvekilleri 57 bin alıyor bugun mecliste teklif sunulsa maaşlarınız artsın mi evet derler geçinemiyoruz derler ama. emekli maaslari asgari ucret olsun teklifine Red verid AKP MHP milletvekilleri emekli maaşları asgari ucert artsın halka hizmet etmek ici gelen insanların maasi düşürülsun o zmana yeter herkese maaslari
Çok haklısın
Pintiyim. Ayda 50-ile 200 tl arasında para harcıyorum. İhtiyacim kadarını alır bitmeden kenara koyarım. Elim sıkıdır. Milyarder olsamda para mi gereksiz şeylere harcamam. Mesela ayakkabı 10 tane adisinden alacağıma 3 4 tane orjinalini alırım kaliteli giyerim sağlık önemli.
Maaşım alışverişime yetiyor da hep bekar kalacak halimiz yok sadece alışverişe yeter şu şartlarda… birileri en az 3 çocuk deyip duruyordu şimdiler de duyamıyoruz öyle sözler tavır çok basit %100 den fazla enflasyon olan ülkede sizin hak ettiğinizi düşündüğüm 5.500 TL’dir hayırlı olsun.
Benim alışverişlerim çok fazla para tutmuyor kontrollü ve ihtiyacım olduğu kadar aldığım için hiç bir sorun olmuyor
Bilinçli tüketici 😀👏
Herseyi İnternet üzerinden alınca indirim kodları olsun üyelik indirimi olsun öyle az çok alışveriş yapıyorum gayette memnun sayılırım ama 19 Haziran da 850 tl ye aldığım ayakkabı şimdi 1190 tl olmuş ben şimdi akilli miyim canım miyim onu da bilemedim. Şimdiye kadar bi ayakkabıları verdiğim para idi. Şimdi fiyatlar daha da yükselince ucuza almışım diye seviniyorum.
Asgari ücret Devletin para akan deresi var oradan isteyene istedigi miktarda dagitiyor, bana yetmiyor, ayda 10 bin dolar istiyorum, ama 10 bin dolarda yetmezki, TÜISAD denen sömürgeci zengin isverenler, hem Asgari ücreti yükseltmez, yükseltse dahi anainda ürünlere ZAM kazzigi milltete sokuyorlar..
DEVLET DEMOKRASIYI SÖYLE 6 AY ASKIYA ALSIN, TÜSIAD gibi sömürücülere dogrduan tam müdahele etsin, bakin Asgari ücfret yetiyormu yetmiyormu..
%125 zam gelirken herşeye, asg. Maaşa %25 zam geldi yani şunu açıklar mısınız?
Neresine yetsin o para.
Ben çalışmıyorum ama annemin babamınki yetmiyor yani iki bir şey alsak 200 TL tutuyor kışı nasıl geçireceğiz ben bilmiyorum valla
Yetiyor ama çoğu kişinin yetmediğini görüyorum et urunleri kaliteli balıklar gibi şeyler pek alan görmüyorum
Çok şükür. Allah olmayanlarada versin. Devlet veriyor o ayrı zaten Allah’ta versin gözü aç olan doysun inşallah ülkemizin huzuru olsun.
Fazlasıyla 🙂 kimseyi gucendirmek istemem ama doğruya doğru demişler
Yok ya ne gucenmesi ne kiskanmasi :)
Hiç sanmıyorum yeteceğini. Yetmiyordu da zaten. Ya 2 tane güneş kremi için kredi kartına giriyorum sen düşün.
Yetmiyordu ne olacak bilinmiyordu zordu fazlasıyla zordu..
O asgari ücretle insan ancak 2 kişi geçinebilir. Alışverişimede yeterde artar yani tutumlu biriyim..
Her zaman halime şükrediyorum. Akmasa da damlıyor. Yettiği kadar alıyorum.
Harcamalarımı daha dengeli dikkatli yapıyorum, 1 adet kitap 40 tl olmuş 1 simit 5 tl.
Yetmediği icin hic kiyafet alisverisi yapmiyorum. Sadece mutfak alisverisi ve özbakım (krem, sampuan, deodorant vs.) alisverisimi yapiyorum.
Ödemeler aidatlar vs derken alışverişe para kalmıyor valla kredi kartıyla geçiniyorum
Tabi ki yetiyor hiçbir şey almayınca neden yetmesin ki...
Maaşla çalışmıyorum. Lükse kaçmadığım sürece rahat geçiniyorum.
Kaç tl oldu ki asgari ücret? Net açıklandı mı
5.500 ₺ Net
Yetmiyor son zamanlarda fakirimm
Kıyamam :)
🥹🥹😂😂
Acun bu kızı gör :)
Tam bir survivor all star :)
Acun benle evlensünnn nxnxj
😀Gayet mantıklı
Atom eniştesini beğendi 😀😀
Benden baya büyük ama olsundu😂😂😂😂
Olsundu bee :)