Gerçekten markete gitmeye korkar oldum. İpin ucu iyice kaçmış durumda. Ürünlerin fiyatı dolardan daha çabuk artıyor bana göre.

Merhabalar… Zamlar aldı başını gidiyor ki bu zaten aşikar market ürünlerine de fazlasıyla kocaman yansıdı. Ama gitmeye korkar olmadım. Listemi hazırlarım, dışına çıkmam temel acil ihtiyaç ne ise onu alırım, fazlasını almam. Sadece içimden fiyatları görünce sövüyorum o kadar..🥐
Zorunda kalmadıkça kapısından içeri girmiyorum.
Fırından ekmek alıp duruyorum. Bakalım kaç gün dayanacağım😂
Psikoloji de cüzdan da kaldırmıyor marketi artık.
Evdeki hesap çarşıya uymaz atasözü resmen şimdi çok daha haklı oldu.
Bir gun önceden fiyat öğrenip liste yapsan ertesi gün yine uymaz😂
Evden çıkmaya korkuyorum artık.
500 600 Lira hoop evin önünde uçuyor. 🙄
En iyisi evde oturmak.
Evde kal Türkiye. 😅
Teşekkürler 🖐️
Gitmemeye karar verdim artık. Yemezsem ölmem diyorum gitmiyorum 🙄
Cevap
8Cevap
Bugün iki kere markete gitmek zorunda kaldım maalesef krem şantiyi ve sutu alip kaynattim muhallebi şekline getirdim kafam karıştı annem yüzünden gittim baştan sut ve krem santi almak zorunda kaldim reyonlari gezerken alabilcegim bişiler var mı diye baktim ama maalesef hiçbisi yok 😃🥺
Merhaba
Alışverişe gitmeye korkmaktan ziyade yüklü bir miktarla gider oldum. Günlük olarak okulda fiyatlar artıyor, sabah aldığım şey diğer gün pahalı olarak alıyorum. Kesinlikle gidişat iyi değil, korkanlara hak veriyorum. Düzelmesi lazım, bir insan en en en ucuz hangisi diyerek dolaşmamalı kesinlikle. <3
Acılara yürüyor korkmuyoruz :D neden korkacağız o bizden korksun 🤪
Evet korkuyorum.
Dün kasede olan çileklerden aldım mesela. Her zaman 15-20 lira oluyordu. Ama kasada 35 lira şokuyla karşılaştım.😄
1 kg bile değil yahu 800 gram mı 900 gram mı neydi. 35 lira vermişim. Yazık valla.
Dün markete gittim dört nescafe, bir paket maske, bir paket ped ve bir paket pudinge 100 lira verdim kasada bakakaldım poşete 🤦🏻♀️🤷🏻♀️
Bence pedi ssk karşılamalı
Kesinlikle öyle. Gittiğimizde de acaba ne kadar tutacak? Diye düşünüyoruz. Eve geldiğimizde de acaba almasamıydık diyerek kendimizi paylıyoruz. Temel gıdaları bile alırken iki kere düşünmeye başladık
Ben korkularımın üstüne yürümeyi çok seviyorum 😬😬
Bu yüzden ne kadar korksamda büyük bir cesaret örneği gösterip o markete gidiyorum 😱😱😬🤦♀️😂

Bir Snıckers'in fiyatı 5 TL olmuş. Bilinçli bir şekilde gitmek istemiyorum artık 😄
3-4 markete gidiyor araştırıp öyle alıyorum artık. Önceden kazık dediğim marketler şimdi o uygun marketlerden çok daha uygunlar..
Genelde ben ev geçindirmediğim için sadece zevkime göre alışveriş yapıyorum ama buna rağmen farkı hissediyorum.
En son 20 gün önce 8 salep, 2 sıcak çikolata ve 32li tuvalet kağıdı aldım 50 küsur verdim, o gün bugündür gitmiyorum
Kontrolsüz alışveriş olayımı biraz dinginledim sadece. Zorunlu ihtiyaçları mecburen alıyoruz, korku engel olamıyor.
Markete girip bir şey almadan çıkma bedeli bile 100 tl hava parası veriyo insan 🤷 şaka gibi ama gerçekten bir şey almaya korkuyor insan artık...
mecburen gidiyoruz..
korksak bile o korku tüneline girmek zorundayız
ihtiyaçlarımız var
almamız gerekenler var ne yapacağız mecbur
Geçen cif ve 800 gram nohuta 45 tl ödedikten sonra evet.
Market deme nolur bi fena oluyom.. artık avm =cehennem benim için bu fiyatlarla
Bugün sandviç ekmeği almak istedim, aldım baktım 6 TL'den 9 TL'ye çıkmış. Geri bıraktım.
kesinlikle korkuyorum her gidşimde aldıklarım azaldıkça ödediğim artıyor.
hayıır hala devam hem ucuz hemde kaliteli şeyler elbette çıkıyoor :) :)
Sadece kedilere mama alıyorum birde sigara. Annemlerden konserve çalmayı düşünüyorum artık ahah
Korkar olduk her şey ateş pahası, mecbur kalmadıkça görmemezlikten geliyorum...
Yok hayır market alış verişlerini çok severim hatta şimdi geldim ordan😂
Gecen aya göre 2 katını ödedim 🥺
Gitmiyorum markete felan.
Gitmiyorum.. ben hariç evdeki herkes gidiyor. Duyduklarımdan sonra görmeye korkuyorum
Eskiden gezmeye bile can sıkıntısı markete aktuel urunlere bakmaya giderdim simdi marketin onunden geçmeye korkuyorum öğtenciyim markete ne zaman girsen 20 30 lira gidiyo bende girmiyom artik
Artık markete gidemez olduk canımız bişey istemiyo alamiyoruz
Ülkece herkes korkuyor zaten o konuda artık evlilik teklifleri yüzük yerine yağla yapıldığına göre skskkd
Yo ben gidiyorum kfkfkkf
Tabiki😂
Evet hersey uçmuş fiyat olarak korkuyorum gitmeye ama mecbur gidiyorsun
gerçekten çok pahalı bir ekem 9 tl bir küçük boy yoğurt 11 olmuş dışarrı çıkmaya korkar olduk
Üzücü bir durum. Gidişat hiç iyi değil. Allah beterinden korusun
Korkmuyorum artık alıştı gözler zamlara.
Ailemle yaşıyorum ona rağmen korkutuyoe
Buzdolabını açıp izlemek gibi
Yarım kilo kıymaya 50 lira veren ben 🙄
Evet kim korkmuyor ki
Asla. Korkmam giderim valla
Gidemez olduk diyelim
hayır hala korkmuyorum..
Evden çıkmaya bile korkar oldum
Evet yaa bu bende fazlasıyla varr
Maalesef
E yani
Andiri gandi yapıom