Gün geçmiyor ki market alışverişin de yeni bir sürpriz ile karşılaşmayalım. Dün markette sütü 15 lira olarak görünce ufak bir kriz geçirdim diyebilirim.

Ne değil, nelerin olması gerek. Her şeyin fiyatı uçmuş durumda. En ufak bir ürün bile olması gerekenden çok fazla fiyata satılıyor. Tuvalet kağıdı fiyatları da bunu örnekler nitelikte. Her gün öfkemiz katbekat artıyor sonumuz ne olacak artık hayırlısı demekten başka hiçbir şey gelmiyor elimizden, tamam bazı şeyleri anlarım da tuvalet kağıdı nedir yani onunla ne alıp veremedikleri vardı...
Bir paket kıytırık bisküvi bile 4 lira olmuş
nereye sövüyoruz...
dün babam bir miktar para verdi gidin her şeyi stoklayın dedi :D Bizim toptan diye bir yer var oraya girdik 1 saat içinde 50 kez oha demişim. Toptancı dedik daha pahalı çıktı. 1 teneke 18 litrelik yağ nasıl 470 Tl olur dedim oha dedim. Kaşar peyniri stokliyim dedim yemeklerde kullanıyorum. Kilosu en ucuzu 60 TL oha dedim. Un çuvalla alim dedim çuvalı 210 TL oha dedim. Herneyse çok bir şey almadım 487 TL ödedim düşün yağ, un, peynir ve erzak almadım. Metro diye bir toptancı girelim orası daha ucuz dedik :D orada daha büyük şoklar yaşadık 2,5 kilo nohuta 55 TL ödedim. Yağ gene almadım un gene almadım peynir gene almadım. 398 Tl ödedim. Ne varsa A101, BİM ve Şokta var be
Metro bu kadar uçtuysa bir daha gitmicez herhalde genelde oradan alırdık ucuza geliyor diye
@Hayal_dir_hayal metro zaten hepsinden pahalı olmuş
Cevap
77Cevap
Ben market sahibiyim...
Son bir ayda o kadar zorluk çekmeye başladıkki hem müşteri kaybı olarak hemde aldığımız ürünü sattığımız fiyata yerine koyamayarak iki taraflı zorluk yaşıyoruz... stokçukar tabiki var yok değil ama bu ürünlerin artışındaki temel sebep stokçulukla alakalı değil... siyasi krizin önlenmesi gerekir.. siyasi krizde siyasilerin atacağı adımlarla çözülebilir... ama kimsenin umurunda değil..
Dolar neden yükselir.. senin üretimin olmadığı için sürekli dışa bağımlı olduğun için yükselir... tohumu bile dışa bağımlı olarak almaya zorlanmış bir toplumuz... sonumuz Arjantin ve Venezuella gibi olacak...
hoş geldin. 🌺
Şok olmadığım bir şey kalmadı. Özel olarak söylersem Göz bebeğim kahve her defasında beni üzüyor 🥲
Fiyatlar dünden pahali yarından ucuz
Sanirim tüm ülke bu mottoyla iş yapar oldu anlamadığım herseyin maliyetinin bir günde ikiye katlanmış gibi zam gelmesi sanki zamların büyük çoğunluğu maliyet artışından değil de keyfi gelmiş gibi hissettiriyor ama bu kadarcık zamda olur yani yoksa kıskanılan dünya lideri ekonomi olmanın ne anlamı var dimi 😉🤣
Ben içimden kahkahalar atıyorum açıkçası. Başkanlık referandumu öncesi haykırdık, olmamalı diye böyle bir sistem. Dinlemediler. Başkanlık sonrası ise Dolar-Euro 5'e katladı. Verdiniz yetkiyi, gördünüz etkiyi.
Market fiyatları bir yana ev kiraları beni daha çok şaşırtıyor açıkçası. Bu millete müstehak.
Süt burger. 2 TL olmuş ya. Gerçi belki yine zamlanmıştır 2 3 hafta önce böyleydi. Zaten pek bir şey yemiyordum sevdigimde zamlanmiş☹️
Onu değil seni yerim o zaman🙄
Hiçbir şeye şaşırmıyorum, bence hala çok ucuz olan bir sürü ürün var onlara hala zam yapılmadı ama hammadde fiyatları uçtu. Daha da yükselecek her şey. Ülkemizde asgari ücret seviyesinde çalışan sayısı artacak ve ülkemizde üretilen bir çok ürünün fiyatı bu kitleye pahalı gelecek. Bunları doyurmak için dünyanın dört bir yanından en ucuz ürünler ithal edilecek. Arjantin'den Angus bilmem nereden pirinç en ucuz en dandik şeylerle halk geçinecek. İstenilen Çin ekonomik modeli bu.
Süt 15 lira mı olmuş demek 😳
İneklerin haberi var mı bundan?
şu an süte ben de şoke oldum. 😳
Şok markete tereyağı almaya gittim. Bir gün önce 44.90 olan tereyağı 69.90 olmuş. 25 TL zam bir kere de gelmiş. Kabaca hesaba göre %50den fazla zam yapıyor.
Bimdeki yoğurdun 19,90 dan 29,90 a çıkmasına, unun 6,95 ten 16 ya çıkmasına ve bir markette 600 gramlık ekici peynirin 30 TL den 65 TL ye çıkmasına, yağları hiç saymıyorum zaten onlar her gün zamlanıyor
Valla fiyatlardan bihaberim markete gitmedigimden cipsler felan artmış mi
Bizdeki cipsler 6-7 civarı ben 1 hafta önce 6 ya aldım ama şu an nedir bilemiyorum çünkü bimde her hafta zam geliyor diğer markaların 6 tl lik cipsleri 14 TL olduğunu görünce şok oldum (genelde aldığım cipslerde almadan gittim)
karantinadayım arkadaşa eldiven al dedim tek kullanımlık 65 liraya almış gidip. dedim kızım mağarada mı yaşıyon hiç hayatında alışveriş mi yapmadın 65 liraya eldiven mi alınır. berbatta bişey. git bimden al. hayır kullanmaya da kıyamıyorum 😀😀😀
3 kg yoğurt 29.90 olmuş...
Tuzu kuru olanlar çenelerini kapatsın artık dayanamıyorum.
Ayçiçek yağı beni çok şaşırttı ya. Küçük boy 30 TL olmuş yuh dedim.
Şaka gibi valla
Süt 😞 ve evde büyüme çağında kızım var. Bu fiyatlar gerçekten insafsızlık
Öyle görünüyor. Bir gün sütün lüks olacağı hiç aklıma gelmemişti
kendimi tecavüze ugramıs gibi hissediyorumben. genelde kasada fişi görünce sok oluyorum. oncesinde ise pek bakmıyorum korkudan fiyatlara
32 li tuvalet kağıdı 100 lira üzerindeyse çokta fazla bir şey konuşmaya gerek yoktur diye düşünüyorum unutmayın
Patron sizsiniz 🤗
Burada bir arkadaşımiz süt litre fiyatı 15 lira olmuş diye sıkıntısını dile getiriyor sonrasında
Çıkmış densizin birisi 15 lira yazan arkadaşa bedava mi olacaktı diye cevap veriyor Allah akıl fikir versin bunlar yüzünden malasef bu durumdayız
Bir kutu noodle 5 lira 1-2 liraya aldığımız günleri hatırlıyorum tek kişilik biseyi 5 liraya alacağıma direk makarna alırım bütün ailecek yerim daha iyi
Her zaman aldğım ped 22 TL ye alırdım markete bir girişim almak için 40 TL yi görünce geri çıktım artık bez kullanıcam galiba yıkar yıkar kullanırız artık
5 kilo un 40 lira olmus😊😊😊 ama mustehak bu millete.
Süt tozları kahveler sütler çamaşır deterjanları falan bugün bir girdik gerçekten her şeyin en ucuzuna bakacağız artık
İşyerlerimiz arasında Dededen kalma gıda toptan ve market ışımzde var babam 50 yıldır böyle zam gormedım dıyor tüm sut urunlerıne %50 zam yapıldı
Akp ye oy vermiyordum. Artık oy verecem. Bu zamana da kadar verenler, takım tutar gibi siyaset yapanlar biraz daha çeksin.
1 gün önce aldığım yağ 100 tl bu gün baktım 124 tl olmuş
cunku yagı stok yapıyorlar marketlerde yağ kalmadı
Şok marketteki softy marka olan kötü ped bile fiyatı artmış. Ona şok oldum en son. Daha ucuzdu çünkü.
knk pek etkilemedi bizim bakkal var o ucuz satıyor hatta hala halk bisküvisi var geçen yedim öyle işte..
2 yil once 60 liraya aldigim tost makinesini ayni yerde 140 loraya gordum artar da bu kadar artar mi be
Herşeye Şok Oldum. Abi 1 litre süt nasıl 15 TL olur ya? Ben diğer ürünleri demiyorum bile gerisini siz düşünün...
Markete her girişimde ürünlerdeki fiyat artışını görmek beni çok şaşırtıyor. Benim bildiğim yılda bir zam gelir, o da büyük miktarda olmaz.
Hiç küfretmem, ama bu fiyatlara denk geliyorum. Edesim geliyor...
Hadi hayırlısı diyoruz da...
Her şeye zam gelen bir ülke olduk...
Geçen markette fiyatı 5 buçuk diye içmesem de olur dediğim süt... keşke alsaydım. hiçbir şey şaşırtıcı değil ama bir hadi lan oha dedirtiyor.
Şok olmayı bıraktım artık. Bir saat önce aldığım ürün bir saat sonra yarı yarıya zamlanıyor, hangi birine şaşıralım ki.
Bugün alışverişe gittim, margarinin fiyatını görünce içimden söylenmiş olabilirim. Ne olacak bu zamlarla işimiz? 🤦♂️
tuvalet kağıdı 120-130 tl olabılır mı yahu ya
millet zıçıp gazete kagıdına mı silecek .
oy verenlerin ellerine zıçayim ülke düşmanları
En son gerçekten fiyatı görüp şok olduğum ürün yumurtaydı.
30'lu koli yumurta 45 liraydı. Belki şu an daha fazladır.
Tuvalet kağıdı... Ülkede tuvalet kağıdı bile lüks oldu. Yakında AKP'li dayılar "Tuvalet kağıdını göster bakim yegenim" derse şaşırmam.
İçinde bir avuçtan az cips olan paketin 6 tl olması
Süt. 15.90 miydi neydi 😂 bunu gören inekler sütten kesilir
O kadar artış yaşanır oldu ki artık neye şaşıracağımı bilemez oldum 😄
A101de en ucuz kahve 8.90dı. 100gr paket. Keyfe marka. Bugün.
Dün 400 gr beyaz peynire 25,10 TL verince kasada içimden ettiğim küfürler arşa çıktı.
Ben alıştım artık her saat başı fiyat değiştiği için artık beynim donuk donuk bakıyor fiyatlara
BİM mavi etiketli günlük sütü 9 lira olmuş. 3 liranın altına aldığımı hatırlıyorum 2 yıl önce
Neyin fiyatına şok olmadık diye soracaktın sanırım zira fiyatı yerinde duran ürün yok.
iki sene önce 15 liraya aldığım pazar arabası 115 lira olmuş
Ben de süt çok tüketen biri olarak görünce üzüldüm açıkçası
Bende sıvıyagdan geçtim artık bi margarin alayım dedim 11 lira ya. Bukadar olmaz
Margarin çok zararlı sindiremiyor direk damarlara yapışan bir madde
9 liralık süt 14 lira olunca dolarla yarış yapıyorlar
Geçen ay 1.5kg kahve almistim 150tlye şimdi gittim 150tl olmuş 🙄😐 ocak ayında 45tlydi 😡
Şok olmadığım fiyat var mı diye sorsak daha doğru, çünkü hiç yok...
Sütü en son 4,95 ten almıştım bence inek beslemek daha ucuza gelir 🤓🤓
Aynen süte ben de şaşırdım. Bu yüzden inek alıp beslemeye karar verdim
Yeterde artar şok şok şok khkkekgf şok olmadigimiz bir sey kaldi mi ki?
En ucuz çikolatanın 1 TL nin üstü fiyatta olmasına.
Patron sayesinde hiç bir şeyin fiyatına şok olmadım
Şok üstüne şok hepsinin fiyatı yakında kıtlık çıkar...
Valla genel hersey pahali hicbirseye şok olamıyorsunuz yani
Bir top A4 kağıdının 60 tl olması şokunu daha atlatamadm
Hicbir seyin fiyatina sok olmuyorum bizde caktirmadan zam yapiyorlar 😄
Sıvı yağ 115 lira oldu 😬
Asgari ücreti 10bin yapsalar nafile artık.
1 litrelik süt 15 TL mi oldu 😐
En son ayçiçek yağın fiyatı 🤦
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?